09/17/2019 03:40 PM
Mekalister:Evropski parlament želi da posreduje u dijalogu vlasti i opozicije oko izbornih uslova, čekamo odgovor Maje Gojković
Evropski parlament je spreman da posreduje u dijalogu vlasti i opozicije u Srbiji oko izbornih uslova, ukoliko dobije pozitivan odgovor od predsednice Skupštine Srbije Maje Gojković, izjavio je danas Dejvid Mekalister, predsedavajući Spoljnopolitičkim odborom Evropskog parlamenta.
09/17/2019 03:10 PM
BRNABIĆ U BERLINU Premijerka se sastala sa predsednikom Saveznog udruženja nemačkih preduzeća, sutra susret sa Angelom Merkel
Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić sastankom sa predsednikom Saveznog udruženja nemačkih preduzeća srednje veličine, Mariom Ohovenom i time započela dvodnevnu posetu Berlinu.
09/17/2019 02:32 PM
LUTOVAC NAPRAVIO POTRES U DS Stranka izglasala "uslovni bojkot", predsednik izjavio da se NE IDE NA GLASANJE
Glavni odbor Demokratske stranke doneo je u subotu odluku da će bojkotovati naredne parlamentarne izbore pod trenutnim okolnostima, ali da nastavlja borbu za slobodne i poštene izbore. Dva dana kasnije, javili su se i prvi problemi jer članovi odluku tumače na različite načine.
09/17/2019 02:06 PM
"Samo smo Ćosić, Đinđić i ja jedini izneli nekakav plan o Kosovu": Vučić o mogućim rešenjima pitanja KiM-a
Predsednik Aleksandar Vučić rekao je danas da je jedino on, pored Dobrice Ćosića i Zorana Đinđića, izneo nekakav plan o Kosovu, dok od svojih političkih protivnika nikada nije čuo nikakav predlog.
09/17/2019 02:02 PM
Vučić sa Pičom: Zadovoljan sam saradnjom sa NATO
Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa predsedavajućim Vojnom komitetu NATO, vazduhoplovnim maršalom Stjuartom Pičom i tom prilikom izrazio zadovoljstvo izgrađenim međusobnim poverenjem i dobrom saradnjom sa NATO, koja se razvija uz poštovanje vojne neutralnosti Srbije.
09/17/2019 01:04 PM
"ČEMU HISTERIJA?" Vučić o rekonstrukciji Trga Republike: Najlakše bi bilo da kažem "smeniću Vesića"
"Vidim neku veliku hajku u vezi svega onoga što se radi u Beogradu, a svi možete da vidite dobro uređen grad. Postavlja se pitanje čemu histerija? Da li država daje neki novac više? Ne daje", rekao je danas predsednik Aleksandar Vučić govoreći o negodovanju opozicije protiv rekonstrukcije Trga Republike.
09/17/2019 12:33 PM
"I dalje ne postoji zvaničan spisak ubijenih i nestalih na Kosovu": Vučić sa članovima Udruženja porodica kidnapovanih i ubijenih na KiM
I dalje ne postoji zvaničan spisak ubijenih i nestalih ljudi na Kosovu, izjavio je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić nakon razgovara sa članovima Udruženja porodica kidnapovanih i ubijenih na Kosovu i Metohiji.
09/17/2019 07:55 AM
Janjić: Moguć novi format razgovora Beograda i Prištine, nov igrač za stolom
Dušan Janjić iz Foruma za etničke odnose izjavio je da će verovatno biti napravljen novi format razgovora Beograda i Prištine i da će u njega biti "uključeni novi diplomatski igrači", uključujući i Rusiju.
09/17/2019 07:30 AM
Babiš i Zeman: Razmotrićemo povlačenje priznanja Kosova
Premijer Češke Andrej Babiš izjavio je danas, posle redovnog neformalnog sastanka s predsednikom Milošem Zemanom, da će pitanje povlačenja samoproglašene nezavisnosti Kosova sigurno biti razmotreno na koordinacionom sastanku za spoljnu politiku.
09/17/2019 07:08 AM
Ana Brnabić danas i sutra u Berlinu, sastaje se i sa Anegelom Merkel
Predsednica Vlade Ana Brnabić boraviće danas i sutra u zvaničnoj poseti Berlinu, tokom koje će se sastati s nemačkom kancelarkom Angelom Merkel, s kojom će razgovarati o unapređenju sveukupnih odnosa dve zemlje.
09/17/2019 06:49 AM
INTERVJU Vuk Jeremić: Dan posle bojkota? Isto što i dan pre
Nema više vremena za uspostavljanje čak ni privida regularnih uslova za održavanje izbora na proleće. Taj voz je prošao i sada se treba racionalno usredsrediti na kampanju za bojkot. Za OEBS će svakako biti posla, ali tek u budućnosti, nakon što se legitimnim sredstvima budemo izborili za fer i poštene uslove, kaže u intervjuu za "Blic" lider Narodne stranke Vuk Jeremić.
09/16/2019 11:00 PM
Kurti: Kosovo sada nije u mogućnosti da se pridruži Albaniji
Kandidat za premijera privremenih prištinskih institucija iz Pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti izjavio je danas da tzv. "Kosovo ima pravo da se pridruži Albaniji, ali da to danas nije mogućnost".
09/16/2019 10:35 PM
Kajl Skot u autorskom tekstu za "Blic": Srbija je zemlja čuda, vi ste svet
S obzirom na to da se moj mandat ambasadora bliži kraju, svečani broj "Blica“ mi je pružio priliku da podelim svoja razmišljanja o vremenu koje sam proveo u Srbiji. Uloga ambasadora je da unapređuje odnose između svoje i zemlje domaćina. Tokom poslednje tri i po godine proputovao sam ovu zemlju uzduž i popreko trudeći se da poboljšam naše međusobne veze, da ojačam ekonomske odnose, promovišem američku kulturu, unapredim vojnu saradnju i predstavim vrednosti i politiku Sjedinjenih Američkih Država.
09/16/2019 07:19 PM
SVE IZBORNE OPCIJE ZA SRPSKU OPOZICIJU Istraživali smo šta im donosi bojkot, šta dve ili više lista, a šta izlazak na JEDNOJ LISTI
Veći deo opozicije je već sada odlučio da bojkotuje naredne parlamentarne izbore. Međutim, ostalo je još nekoliko neodlučnih opozicionih opcija koje umesto bojkota kolegama predlažu različite mogućnosti izlaska na izbore.