Telo nepoznate osobe pronađeno je u Dunavu, u blizini naselja Gardinovci, u Opštini Titel.
Stolice razbacane između lokvi krvi, pokidani lanci, polomljene čelične šipke, smrskane plastične reklame - ovako danas izgleda mesto jezivog incidenta na vašaru u Kuršumliji gde je juče u toku vožnje pukao i prepolovio se ringišpil pun dece.
U istrazi koju Više javno tužilaštvo u Beogradu vodi protiv odbeglih Marka Daničića (23) i Vasilija Gačevića (23) zbog sumnje da su 26. februara na Dorćolu ubili Stefana Savića (23), MMA borca i reprezentativca Srbije, do sada je ispitano više od 15 svedoka i oštećeni, saznaje Kurir.
Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu postupilo je po krivičnoj prijavi u PS Palilula zbog postojanja sumnje da je M.V. (56) izvršio krivično delo nasilje u porodici.
Ženska osoba poginula je u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila oko 13.50 sati na putu Paraćin - Zaječar, kod mesta Izvor.
Po nalogu dežurnog javnog tužioca Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu 7. maja određeno je zadržavanje A.B. (1984) zbog postojanja sumnje da je izvršio tešku krađu iz čl. 204 st. 1 tač. 1 Krivičnog zakonika. Okrivljeni je krivično delo izvršio na groblju Lešće, u crkvi Svetog Jovana Milostivog na taj način što je polomio prozor, ušao u crkvu i otuđio crkveni novčani prilog.
Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Novom Sadu zaplenili su više od 25 kilograma marihuane i uhapsili Ž. B. (74) iz Kraljeva, zbog postojanja osnova sumnje da je učinio krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.
Stanje devojčice (13) koja je zadobila teške povrede nakon rušenja ringišpila na vašaru u Kuršumliji, prema izveštaju lekara, nepromenjeno je u odnosu na juče, saopšteno je iz UKC Niš.
Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Leskovcu, intenzivnim operativnim radom, rasvetlili su dva razbojništva i uhapsili S. C. (46) iz Leskovca, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio ova krivična dela.
Povodom zverskog prebijanja profesora Srednje tehničke škole "9. maj" u Bačkoj Palanci S.Z. (65) oglasio se MUP i saopštio da je maloletni napadač star 16 godina, inače bivši učenik te škole, uhapšen.
Zahvaljujući učenicima nastavnika Slobodana Zorića (65) koga je juče mučki prebio šesnaestogodišnji M.B. izbegnuta je veća tragedija zato što su mu odmah nakon incidenta pružili prvu pomoć budući da su redovni volonteri Crvenog krsta, saznaje "Blic".
Muškarcu iz Vranja, starom 29 godina, određeno je zadržavanje do 48 sati, zbog prijave da je devojčici od 13 godina slao na Instagramu poruke neprimerene sadržine. Prema saznanjima, u toku je saslušanje prijavljenog u Višem tužilaštvu u Vranju. Za sada još nema zvanične potvrde da je Vranjanac prijavljen zato što je obljubio devojčicu.
Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Novom Pazaru isključili su iz saobraćaja dvadesetosmogodišnjakinju koja je noćas, oko 3.30 sati, na Jošaničkom keju, sa probnom vozačkom dozvolom vozila "BMW“ sa 2,00 promila alkohola u organizmu.
U ponedeljak, 6. maja, u prostorijama za zadržavanje policijske stanice u Srbobranu, jedan muškarac je izvršio samoubistvo.
Nemanja Grčić (37) brutalno je ubijen pre tačno pet godina u vikendici u Vrdniku gde je bio sa suprugom Danijelom Đilasović, a njegov neutešni otac Jovan Grčić opisao je kako mu je svaki dan kao godina od kad nema njegovog naslednika.
Porodica Ana Marije Knežević, srpske snajke čiji je muž David Knežević 4. maja uhapšen na aerodromu u Majamiju zbog sumnje da je učestvovao u njenoj otmici, prvi put se oglasila od privođenja zeta.
Osuđenici Okružnog zatvora u Zaječaru učestvovali su sa zaposlenima u Javnom komunalnom preduzeću „Higijena“ u akciji čišćenja francuskog vojnog groblja u tom gradu kako bi im pomogli u održavanju prostora koji je jedinstven na području istočne Srbije.
Zoran Ljubomirović uhapšen je juče kao vlasnik ringišpila koji se polomio u Kuršumliji i tom prilikom povredio 13 dece, a kako saznajemo u pitanju je čovek koji već godinama po vašarima postavlja ringišpile.
Jožef. F. (36) iz Novog Sada, koji je, kako se sumnja, 20. aprila popodne u novosadskom naselju Veliki rit nožem usmrtio svoju partnerku Aranku A. (29), pa pokušao samoubistvo, prebačen je iz bolnice u pritvor.
Zaplena vredna 357.000 evra rezultat je rada carinskih službenika, koji su 8. maja 2024. godine na prelazu Horgoš, u saradnji sa policijom, otkrili da se u prtljagu jednog putnika nalazi pravo malo neprijavljeno bogatstvo.
Profesor praktične nastave u Tehničkoj školi "9. maj" u Bačkoj Palanci S. Z. (65), koga je juče nasred časa zverski prebio maloletni B. M. nakon što ga je profesor zamolio da izađe iz učionice zato što je učenik druge škole, zadobio je teške telesne povrede i višestruke povrede glava i nalazi se u Kliničkom centru Vojvodine u Novom Sadu, saznaje "Blic".