Nakon više od devet godina legendarni grandž bend Mudhoney vraća se u Beograd.
Učenice Baletske škole Nacionalne fondacije za igru iz Beograda, nastupiće predstojećeg vikenda na međunarodnom Festivalu igre u Miškolcu.
Povodom 30 godina Muzeja Zepter, ova ustanova kulture pokreće veliku akciju poklanjanja svojih izdanja bibliotekama širom Srbije.
Uzbudljivi ritmovi tridesetih i četrdesetih godina prošlog veka oživeće će mts Dvoranu u sredu 24.aprila kada će svetski poznati Glenn Miller Orkestar, pod dirigentskom palicom Wil Saldena, izvoditi svoj novi program "Best of… Glenn Miller orchestra".
Kompanija Dizni otkupila je prava za međunarodno prikazivanje srpskog animiranog dečijeg serijala “Om Nom Stories” na svojoj platformi Disney+.
Nagrada Terpsihora, prestižno priznanje Udruženja profesionalnih baletskih igrača, koreografa i baletskih pedagoga Srbije (PUBS) koje se dodeljuje na godišnjem nivou umetnicima ili institucijama kulture u oblasti umetničke igre, biće svečano dodeljena 25. aprila u Muzeju Narodnog pozorišta (Dositejeva 2) u 13.00 časova.
Adis Gojak, menadžer Gorana Bregovića i inspirator turneje “50 godina Bijelog Dugmeta” otkrio je da turneja napopularnijeg sastava bivše Jugoslavije kreće iz Sarajeva, iz “Doma mladih”.
U petak 19. aprila u 19 časova u ambijentu Palate umetnosti Madlena, okupiće se umetnici, kolege, prijatelji, poštovaoci dela Zlatka Pakovića, na predstavljanju njegovih knjiga drama Dodekalog i Jeretička liturgija.
Na nedavno održanom klavirskom koncertu u prepunoj MTS Dvorani, renomirani pijanista Stefan Đoković je oduševio publiku svojom izvanrednom izvedbom.
Publika 71. Martovskog festivala videće međunarodnu premijeru bosanskohercegovačkog dokumentarca „Hako“, debitantsku režiju poznatog glumca Josipa Pejakovića – o Peštercu koji za vreme Drugog svetskog rata nije hteo da podigne ruku na svoje komšije po cenu sopstvenog stradanja.
Dokumentarni film “Šagargur” autorke Nataše Nelević, svedočanstvo o političkom i moralnom stradanju žena u vreme IB Rezolucije 1948. godine, međunarodnu premijeru imaće u programu REGIONALNA PANORAMA na 71. Martovskom festivalu.
Kasno sinoć su na beogradski aerodrom sleteli Aurelija Tijere Čaplin iz Pariza i Džejmi Martinez iz Majamija.
Martovski festival – 71. Beogradski festival dokumentarnog i kratkometražnog filma, stalna manifestacija u oblasti kulture od značaja za grad Beograd, biće održan od 26. do 30. marta 2024. godine u Domu omladine Beograda, koji je organizator i izvršni producent događaja.
Martovski festival – 71. Beogradski festival dokumentarnog i kratkometražnog filma, stalna manifestacija u oblasti kulture od značaja za grad Beograd, biće održan od 26. do 30. marta 2024. godine u Domu omladine Beograda, koji je organizator i izvršni producent događaja.
Bijelo dugme, po mnogima najveći i najznačajniji bend ikada na prostoru bivše Jugoslavije, stiže na Arsenal fest 2024 (27-29. jun), i to u rokenrol postavi, najavili su danas organizatori.
Samostalna izložba slika "Zabavna vožnja" autora Andrije Turčinovića, u organizaciji Kulturforum ODKR, biće otvorena u subotu, 16. marta 2024. godine sa početkom od 19 časova u beogradskoj galeriji Transformart (Svetog Save br.8).
Osma Kontakt konferencija biće održana od 21. do 24. marta u Beogradu u organizaciji producentske kuće „Kontakt konferencija“ i promoterske kuće Odličan Hrčak.
U galeriji "Kuće legata" u Beogradu otvorena je izložba “Likovne umetnice Niša” autora Emilije Bilić, višeg kustosa Galerije savremene likovne umetnosti Niš, u sklopu koje su predstavljeni izabrani radovi iz kolekcije ove niške ustanove kulture. Izložba je rezultat istraživanja rada i stvaralaštva autorki koje su poslednjih pedeset godina bile aktivne na likovnoj sceni, a poreklom ili profesionalnom biografijom su vezane za jug Srbije. Kreirana je u nameri da se javnost upozna i da se ukaže na vredan doprinos žena koje su se bavile umetnošću i bile aktivne učesnice likovnog i kulturnog života Niša.
Duodrama „Kruna Jovanova“ biće premijerno izvedena u utorak, 19. marta 2024. od 20 časova, na velikoj sceni Kulturnog centra Čačak, u produkciji Gradskog Pozorišta Čačak, a u saradnji sa centrom za kulturu VUK iz Beograda.
Kontroverzni film o poznatoj članici Irske republikanske armije (IRA), engleskoj aristokratkinji Rouz Dagdejl, “Baltimor”, biće prikazan 13. marta (20.00 časova) u Kinoteci u Kosovskoj 11, u okviru Beogradskog irskog festivala.
U galeriji Podroom Kulturnog centra Beograda po treći put Odsek Novih medija sa Fakulteta likovnih umetnosti u Beogradu predstavlja izbor radova studenata iz protekle dve godine.