Ksaver Šlager (26), ispostavilo se posle detaljnih lekarskih pregleda, pokidao je ukrštene ligamente kolena u 16. minutu utakmice sa Hofenhajmom zbog čega će EURO 2024 posmatrati iz postelje.
Pari Sen Žermen na korak je od toga da obezbedi novu titulu prvaka Francuske, a Monako, prvi pratilac „Svetaca“ trenutno kao prioritet vidi osiguravanje pozicije koja vodi u Ligu šampiona. U subotu je ekipa Adija Hitera napravila krupan i siguran korak ka tom cilju.
Trener Monaka Saša Obradović u svom maniru reagovao je na jedan koš Nika Kalatesa na utakmici protiv Fenerbahčea u petak uveče. Video snimak je ubrzo postao viralan, a komentar je imao i košarkaš Efesa Vil Klajburn.
Slavija u duelu češke lige na svom terenu igra protiv Banjika iz Ostrave, a sjajan pogodak za domaće postigao je Mojmir Hitil.
Startujući iz drugog reda, Srbin za volanom “honde sivik tajp R FL5 TCR” drugu trku FIA Kumho WTCR tura u Maroku završio na trećem mestu, iza timskog kolege iz “GOAT” rejsinga, Estabana Gerijerija iz Argentine, i prvoplasiranog Kineza iz “Sijan link i ko” tima.
Samo četvorica reprezentativaca Sjedinjenih Američkih Država ostala su u trci za titulu u NBA ligi. Ostali članovi drim-tima koji će ovog leta nastupati na Olimpijskim igrama eliminisani su iz plej-ofa najbolje košarkaške lige sveta.
Odigrana su četiri meča šampionata Crne Gore u fudbalu. Dečić je kao gost pobedio Rudar sa 4:0, istim rezultatom je slavila i Budućnost protiv Arsenala iz Tivta. Mornar je pobedio Jedinstvo iz Bijelog Polja sa 4:3, dok je Mladost iz Donje Gorice slavila protiv Jezera iz Plava sa 1:0.
Vozač Red Bula Maks Ferstapen trijumfovao je na drugoj sprint trci sezone koja je vožena u okviru Velike nagrade Majamija, šeste runde ovogodišnjeg šampionata Formule 1.
Notingem Forest pokrenuo je tužbu protiv stručnog komentatora TV mreže "Sky Sports", Garija Nevila, zbog toga što je kontroverzno saopštenje kluba sa "Siti graunda" okarakterisao rečima da "izgleda kao da ga je pisala mafijaška družina".
Na startu sprinta Formule 1 u Majamiju videli smo incident koji je inicirao Luis Hamilton.
Fudbaleri Real Madrida slavili su protiv Kadiza 3:0 u utakmici 34. kola La Lige.
Vaterpolo reprezentacija Srbije osvojila je drugo, a selekcija Crne Gore, momci do 16 godina treće mesto na Uskršnjem turnira koji je sjajno organizovan u Budvi. Najbolja je bila Španija.
U subotu od 16.00 časova igrale su se tri utakmice 36. kola Premijer lige, a glavno pitanje bilo je „kako će se rezultati odraziti na neizvesnu borbu za opstanak u eliti?“ Situacija je na dva kola do kraja nešto jasnija – Notingem Forest je posle velike pobede znatno bliži sigurnoj zoni od Barnlija, koji je na svom „Turf Muru“ doživeo težak poraz.
Trener Monaka Saša Obradović govorio je na konferenciji za medije posle pobede protiv Fenerbahčea u četvrtoj utakmici plej-ofa Evrolige o incidentu koji se dogodio posle meča. Incident na terenu počeo je između navijača istanbulskog kluba i igrača Monaka, a jedan od onih koji su najbrže reagovali da smire situaciju bio je i srpski stručnjak.
U subotu je startovalo 104. izdanje trke „Điro d'Italija“, jednog od najprestižnijih briciklističkih takmičenja na svetu. Pobedu u prvoj etapi odneo je vozač Ineos Grenadirsa Džonatan Narvaez.
Serija povreda tokom mastersa u Madridu, moglo bi se reći prava epidemija, izazvala je niz reakcija a jednu od najzanimljivijih imao je Rik Mejsi, čuveni američki trener iz čije akademije su izašle i sestre Vilijems.
Bliži se drugi meč polufinalne serije ABA lige između Partizana i Budućnosti. Utakmica je na programu 7. maja u glavnom gradu Crne Gore. Partizan želi plasman u finale, a šampion Crne Gore majstoricu, koja bi se igrala tri dana kasnije u Beogradu.
Posle utakmice Fenerbahčea i Monaka, izbila je tuča na terenu, zbog koje se i trener domaćih Šarunas Jasikevičus izvinio gostima. Košarkaš Monaka Džaron Blosomgejm objasnio je za "Basket News" šta se tačno dogodilo u gužvi na terenu.
Odigrana su još četiri susreta 32. kola Bundeslige. Kao i obično, sve utakmice koje se igraju subotom od 15.30 mogli ste da gledate u Multiprenosu (na SK1), a neke od njih i pojedinačno na ostalim kanalima.
Ulm je pobedom nad ekipom Viktorije Keln od 2:0 obezbedio prvo mesto u 3. ligi Nemačke i plasman u "Cvajt" što je neverovatan rezultat za ovaj klub.
Jedan španski košarkaški trener mlađih kategorija optužen je za seksualno zlostavljanje i uznemiravanje i preti mu kazna zatvora u trajanju od minimum 40 godina.
Grojter Firt i Braunšvajg odigrali su fantastičan meč u 2. Bundesligi, na kraju je bilo 3:3.
Čuveni Birmingem Siti postoji od 1875 godine, a u najvišem rangu engleskog fudbala takmiči se od sezone 1889/1990. Samo jednom „Plavi“ su igrali u trećoj diviziji ostrvrskog fudbala, a navijači su se nadali da se taj „crni“ period iz sredine devedesetih godina prošlog veka neće ponoviti.
Kejtlin Klark odigrala je prvu WNBA utakmicu u dresu Indijana Fivera, a posle tesnog poraza od Dalas Vingsa u predsezoni, zvezda koledž košarke podelila je svoje utiske na konferenciji za medije.
Fudbaleri Real Sosijedada pobedili su na svom terenu Las Palmas rezultatom 2:0 u okviru 34. kola španskog prvenstva.
Janik Siner, najbolji italijanski teniser, neće nastupiti na najvećem teniskom takmičenju koje se igra u njegovoj domovini. Riđokosi šampion Australijan opena zbog povrede je propustio završnicu turnira u Madridu, a u subotu je na društvenim mrežama objavio da neće biti spreman ni za masters u Rimu.
Fudbaleri Arsenala pobedili su Bornmut rezultatom 3:0 u utakmici 35. kola Premijer lige odigranoj na Emirejtsu.
Kakav je sprektakl donelo poslednje, 46. po redu, kolo Čempionšipa za sezonu 2023/2024! Svi mečevi poslednje runde igrani su od 13.30 po srednjoevropskom vremenu, a konačno je poznato sve što je relevantno – ko će u Premijer ligu direktno, ko će to pokušati da ostvari kroz plej-of, a ko će naredne sezone biti trećeligaš.
Francuz iz „Sijan link i ko“ rejsing tima slavio za volanom „link i ko 03 TCR“ automobila, ispred timskog kolege, Urugvajca Santijaga Urutije i trećeplasiranog Mađara Norberta Mihelisa iz „BRC Skvadra Korse“ za volanom „hjundai elantre N TCR“. U direktnom kontaktu Marokanac Sami Taofik oštetio Borkovićevu "hondu sivik tajp R FL5 TCR".
Bundesliga je zvanično saopštila koji fudbaleri čine najbolji tim u aktuelnoj sezoni.
Ako nisu mogli fudbaleri, mogle su fudbalerke.
Košarkaš Panatinaikosa Kostas Slukas poneo je MVP priznanje - nagradu namenjenu najboljem igraču četvrtog kola četvrtfinalnih serija plej-ofa Evrolige.
Šanse da oba beogradska kluba sledeće sezone ponovo igraju u Evroligi jesu velike, ali ništa nije unapred dogovoreno i zagarantovano - tako kaže direktor Evrolige Paulijus Motiejunas.
Jedan od najboljih bosanskohercegovačkih fudbalera Miralem Pjanić objavio je kraj reprezentativne karijere.
Vozač Zaubera Valteri Botas kažnjen je pomeranjem tri pozicije unazad na startu sprinta Velike nagrade Majamija zbog ometanja asa Meklarena Oskara Pjastrija tokom kvalfikacija za tu sesiju.
Fran Kirbi objavila je u subotu da će ova sezona biti njena poslednja u Čelsiju.
Fudbaler Čelsija Tijago Silva vratiće se u matični Fluminense, saznaje "Ge globo".
Pobednika u derbiju Hamburga i Zankt Paulija u petak je odlučio Glacel u 85. minutu. Ali, meč je obeležio i sudija Matijas Jelenbeh.
Derbi "Cvajte" odigrali su u petak uveče Hamburg i Zankt Pauli. HSV je slavio minimalnim rezultatom, a meč je počeo ozbiljnim "zagrevanjem".
Engleski vezista Tomi Dojl, koji ove sezone nastupa u Vulverhemptonu kao pozajmljeni fudbaler Mančester Sitija, ostaće na Molinjuu jer su Vukovi iskoristili opciju otkupa.
Prvi čovek ekipe Vilijamsa u šampionatu Formule 1 Džejms Vauls potvrdio je tokom trkačkog vikenda u Majamiju da ekipa razmatra da angažuje odlazećeg "arhitektu" i jednog od vodećih ljudi Red Bula - glavnog inženjera austijskog tima Adrijana Njuija.
Bliži se drugi meč polufinalne serije ABA lige između Partizana i Budućnosti. Utakmica je na programu 7. maja u glavnom gradu Crne Gore. Partizan želi plasman u finale, a šampion Crne Gore majstoricu, koja bi se igrala tri dana kasnije u Beogradu.
Sada je i zvanično - Nižnji Novgorod predstavio je Sašu Ilića kao novog trenera.
Posle 16 meseci UFC se vraća u Rio De Žaneiro, grad koji je odigrao možda i ključnu ulogu u nastanku modernog MMA. Ne treba trošiti reči o statusu koji ovaj sport uživa u Brazilu, kao i o kvalitetu boraca koji poreklo vode iz favela.
Zbog povrede meniskusa Artura Beterbieva, organizatori bokserskog super spektakla zakazanog 1. juna u Rijadu - prestonici Saudijske Arabije, prinuđeni su da borbu odlože za termin u jesen tekuće godine, ali će ostali ugovoreni mečevi biti održani po utvrđenom planu.
Želeli vi to da priznate ili ne, fudbal žena globalno je sve popularniji i sve gledaniji. Neke od najposećenijih utakmica prethodnih godina odigrale su upravo žene. Reprezentacija Srbije ima igračice u nekim od najboljih svetskih klubova. Omladinska reprezentacija igraće na Euru, a i seniorke su veoma blizu istorijskom plasmanu na završnu smotru evropskog fudbala. Vreme je da proverimo vaše znanje o fudbalu žena.
Predsednik Međunarodnog olimpijskog komiteta Tomas Bah rekao je da bi, umesto što nude novčane nagrade za uspehe na Olimpijskim igrama, u Svetskoj atletici trebalo da razmisle o pomaganju atletičarima na "drugom kraju spektra".
Velika borba se u Holandiji vodi za mesto koje vodi u Erediviziju. I donela je sasvim neuobičajenu scenu u petak uveče.
Nakon prve utakmice polufinala plej-ofa ABA lige, u kojoj je Crvena zvezda ubedljivo pobedila Megu, pojavile su se u pojedinim medijima informacije da Nikola Topić možda neće igrati u eventualnom finalu ABA lige jer je pozban na "Draft kombajn" koji će od 12. do 19. maja biti održan u Čikagu.
Košarkaši Fenerbahčea imali su priliku da overe plasman na fajnal-for Evrolige, ali su u četvrtoj utakmici serije poraženi od Monaka.