V Miamiju se dogaja šesti dirkaški konec tedna v letošnjem prvenstvu formule 1. Edini prosi trening je v petek dobil Max Verstappen, Charles Leclerc je bil po vrtenju na zadnjem mestu. Nato so sledile kvalifikacije za štartna mesta za sobotno 100-kilometrsko šprint dirko. V prvi vrsti bosta prav Verstappen in Leclerc.
Danes se je z obračunom med Lutonom in Evertonom (1:1) začel 36. krog angleškega prvenstva. Luton ostaja na 18. mestu in bije hud boj za obstanek v ligi. V boju za naslov prvaka se nadaljuje hud boj med Arsenalom in Manchester Cityjem. Topničarji bodo v času sobotnega kosila gostili Bournemouth, sinjemodri pa bodo zatem gostili Wolvse. Veliko pozornosti bo deležen tudi nedeljski derbi med Liverpoolom in Tottenhamom.
Nogometaši Real Madrida si lahko že ta konec tedna zagotovijo nov naslov španskega prvaka. Zasedba Carla Ancelottija se bo v 34. krogu la lige v soboto pomerila s Cadizem. Če bo Real premagal Cadiz in če Barceloni na derbiju kroga ne bo uspelo premagati Girone, potem bodo Los Blancos 36. postali španski prvaki. Real do naslova pelje tudi remi proti Cadizu, a mora ob tem Barcelona izgubiti proti Gironi. Jan Oblak bo z Atletico Madridom v soboto zvečer gostoval pri Mallorci.
V francoskem nogometnem prvenstvu je od prejšnjega konca tedna znan prvak, to je še tretjič zapored postal PSG. Pariški velikan je med tednom izgubil na prvi tekmi polfinala lige prvakov proti Borussii Dortmund (0:1), tekmo 32. kroga pa bo odigral šele 15. maja. Izjemno pomemben obračun v boju za obstanek znova čaka Le Havre, ki ga vodi Luka Elsner. Ta se bo v soboto popoldne pomeril s Strasbourgom. Danes mu je pomagal Lens, ki je z 2:0 premagal Lorient, klub, ki se prav tako krčevito bori za obstanek v elitni ligi.
Brezgrešna je novi film igralke Sydney Sweeney, grozljivka o mladi nuni, ki ugotovi, da se v odročnem italijanskem samostanu dogaja nekaj čudnega in da se je znašla v središču nevarnega eksperimenta. Film se pokloni italijanskim "giallo" grozljivkam, a režiser Michael Mohan ne izkaže ustrezne senzibilnosti, za nameček pa je scenarij poln lukenj in nelogičnosti, ki ubijejo vzdušje ter prepričljivost.
Po več kot desetletju mirovanja je oživela steza za rekreativni karting ob hitri cesti mimo Kopra.
Prvi sprehod po kampusu Univerze Columbia v New Yorku jeseni 2021 me je nekoliko zmedel. Ves čas me je spremljal občutek, da sem se po pomoti znašla v neki drugi resničnosti. Ko danes gledam, kaj se dogaja na tej in drugih ameriških univerzah, ko študentke in študenti protestirajo v podporo Palestini, razmišljam, kako tovrstna dejanja lahko spreminjajo škodljive politike.
Danes se je s tekmo na olimpijskem stadionu v Torinu med domačo zasedbo in Bologno začel 35. krog italijanskega prvenstva. Bologna po remiju brez zadetkov ostaja četrta, s točko zaostanka za tretjim Juventusom. Tega v nedeljo čaka derbi z Romo, ki je v četrtek na prvi tekmi polfinala lige Europa z 0:2 klonil proti Bayerju iz Leverkusna. Prvak Inter bo v soboto zvečer na delu pri Sassuolu.
Večina držav vohuni. Načeloma jih nič ne ustavi. Toda kitajsko povpraševanje po obveščevalnih podatkih o preostalem svetu daleč presega vse, kar običajno zberejo zahodne obveščevalne agencije, trdi nekdanji vodilni uslužbenec britanske obveščevalne službe MI6 Nigel Inkster.
Danes se je z obračunom med Hoffenheimom in RB Leipzigom Benjamina Šeška in Kevina Kampla začel 32. krog nemškega prvenstva. Mladi slovenski napadalec je v zadnjem času v izjemni formi, v nemškem prvenstvu je zadel tudi tokrat, na peti zaporedni tekmi. V tej sezoni je skupno že pri dvanajstih zadetkih. Leipzižani so si sicer že priborili mesto v ligi prvakov za prihodnjo sezono, s Hoffenheimom pa so danes le remizirali (1:1).  Prav tako je odločen boj za naslov prvaka.
Na prvi tekmi četrtfinala lige Nova KBM so košarkarji GGD Šenčur v četrtek v gosteh s 75:67 ugnali Ilirijo. V petek je Cedevita Olimpija povedla v seriji s Šentjurjem, že v gosteh ga je premagala s 108:78, v Domžalah je Helios s 100:86 ugnal Terme Olimia Podčetrtek. V soboto bosta prvo tekmo četrtfinala odigrala še novomeška Krka in LTH Castings.
V evroligi je že znan en udeleženec zaključnega turnirja, to je v sredo postal Real Madrid, na voljo pa so še tri vstopnice. Prvo zaključno žogo je že zapravila Barcelona, ki je s kar 92:58 klonila pri Olympiacosu. Maccabi Tel Aviv je doma izgubil spopad s  Panathinaikosom, tudi v tej seriji je izid v zmagah izenačen na 2:2. Peta tekma bo odločala tudi v seriji med Fenerbahčejem in Monacom.
Maja Mihalinec Zidar (Mass Ljubljana) je bila druga na atletskem mitingu bronaste svetovne serije v Dubaju v teku na 200 m s 23,46 sekunde, na 100 m pa je bila sedma (11,79). Tretja je bila Neja Filipič (Mass) v troskoku s 14,07 m. Tretji slovenski predstavnik, Jan Vukovič (Kladivar Celje), je bil peti na 800 m (1:48,51).
Slovenska hokejska reprezentanca je na četrti tekmi svetovnega prvenstva drugega kakovostnega razreda s 3:1 strla odpor Japoncev in s tretjo zmago popoldan naredila dodaten korak k napredovanju. Tega si je zagotovila po večerni zmagi Madžarske v podaljšku s 3:2 nad Italijo. V najvišji razred svetovnega reprezentančnega hokeja iz Bolzana napredujeta prvo- in drugouvrščena reprezentanca, slovenska zdaj slabša kot druga ne more več biti. V soboto ob 19.30 se bo pomerila še z Madžarsko. V zgodnjepopoldanski tekmi so Romuni s 3:2 premagali zadnjo Južno Korejo in jo spravili v neugoden položaj.
V prvem krogu končnice v hokejski ligi NHL sta v zahodni konferenci nerešeni le še dve vprašanji. Kdo bo zapolnil preostali mesti v polfinalu. V tem svoja tekmeca čakata moštvi Colorado Avalanche in Edmonton Oilers. Ti so v četrtfinalu s 4:1 v zmagah končali sezono Anžeta Kopitarja in njegovih LA Kings.