Crnogorsko tržište kapitala danas se može smatrati atraktivnijim za investitore i fondove zahvaljujući sveobuhvatnim reformama i kontinuiranim naporima na usklađivanju sa međunarodnim standardima, ocjenjuje predsjednik Komisije za tržište kapitala (KTK) Željko Drinčić.
Mada su cijene hrane u svijetu u februaru pale na najniži nivo u posljednje tri godine, naši građani kažu da takav utisak nemaju kada izađu iz prodavnica. Za to, kako smatraju sagovornici TVCG, nema ekonomskog opravdanja, pa tvrde da trgovci koriste tu situaciju za dodatnu zaradu što potvrđuju podaci o rastu njihovih profita.
Auto-putem Princeza Ksenija je od početka godine prošlo 676,84 hiljade vozila.
Predsjednik Građanskog pokreta URA Dritan Abazović kazao je da je država od trajekta za godinu prihodovala više od osam miliona eura.
Najveći depozit u crnogorskim bankama iznosi skoro 60 miliona eura, a taj novac nalazi se na računu pravnog lica - nerezidenta, saopšteno je Televiziji Crne Gore iz Centralne banke.
Više od 150.000 građana u Crnoj Gori je kreditno zaduženo, pa bankama duguju milijardu i 786 miliona eura podaci su Centralne banke Crne Gore.
Fond PIO donijeće krajem maja ili početkom juna odluku o eventualnom povećanju penzija.
U Tivtu trenutno boravi 3,09 hiljada turista, 11 odsto više nego prošle godine, saopštili su iz lokalne Turističke organizacije (TO).
Potrošačke cijene u eurozoni porasle su u aprilu istim tempom kao i u prethodnom mjesecu, pokazali su podaci Eurostata.
Njemački proizvođač automobila Mercedes-Benz ostvaro je u prvom kvartalu 35,9 milijardi EUR prihoda, 4,4 odsto manje nego u istom periodu prošle godine.
Prethodna dva dana pojačan je intezitet saobraćaja na auto-putu Mateševo- Kolašin. Iz Monteputa su saopštili da je tom dionicom prošlo 50 odsto više vozila u odnosu na isti period prošle godine.
U prva tri mjeseca ove godine plate iznad prosječne u nivou države primali su radnici u opštinama Tivat, Zeta, Pljevlja, Podgorica, Cetinje i Kotor, pokazuju podaci Monstata.
Ako se Crna Gora odluči za pregovore sa samo četiri koncesionara za Aerodrome koji su ušlu u najuži krug, morala bi da promijeni uslove i traži više, smatra vazduhoplovni analitičar Alen Šćuric. On objašnjava da 100 miliona eura od koncesije, uz 150 miliona investicija u aerodrome Podgorica i Tivat više nema istu vrijednost kao 2019. godine kada je postavljena ta cijena.
Ministarstvo turizma, ekologije, održivog razvoja i razvoja sjevera je za opštine Berane, Šavnik, Gusinje i Plužine podržalo projekte vodosnabdijevanja i odvođenja otpadnih voda u ukupnom iznosu od preko šest miliona eura, saopštio je resorni ministar Vladimir Martinović.
"Regionalni vodovod" prošle godine ostvario je neto dobit od preko milion eura, a povećanje prihoda i efikasno upravljanje rashodima daju osnovu za stabilan finansijski rezultat preduzeća, što ukazuje na pozitivnu perspektivu i održivost poslovanja u budućnosti, saopštio je predsjednik Odbora direktora tod preduzeća Zoran Lakušić.
Tržišna inspekcija zatvorila je juče devet objekata, inspekcija rada utvrdila je deset nepravilnosti, a izdati su prekršajni nalozi u iznosu 5.600 eura, kazao je glavni inspektor rada Srđan Simović. On je istakao da su podnijeta i četiri zahtjeva za pokretanje prekršajnog postupka.
Elektroprivreda Crne Gore (EPCG) isplatiće skoro 270 hiljada eura učesnicima projekta Solari, koji su na krovove svojih objekata instalirali fotonaponske sisteme, saopšteno je iz te kompanije.
Elektroprivreda Crne Gore (EPCG) isplatiće skoro 270 hiljada EUR učesnicima projekta Solari, koji su na krovove svojih objekata instalirali fotonaponske sisteme, saopšteno je iz te kompanije.
Žičara Kotor-Lovćen imaće višestruki značaj, ne samo za turiste koji dolaze u Crnu Goru, već i za lokalno stanovništvo, kazao je ministar prostornog planiranja, urbanizma i državne imovine Janko Odović na otvaranju sezone na žičari Kotor-Lovćen.
Elektroprivreda (EPCG) danas pokreće 12. ciklus akcije Podijelimo teret, kako bi se kupcima iz kategorije domaćinstva omogućilo da dug za utrošenu električnu energiju izmire po izuzetno povoljnim uslovima.