Bivši radnici nekadašnje fabrike "Košuta" ponovo su danas protestovali i blokirali putni pravac Cetinje – Podgorica. Saobraćaj je obustavljen u mjestu Kruševo ždrijelo do 15 časova, a novo okupljanje su najavili za četvrtak. Očekuju da ih premijer primi na razgovor i da se dogovore modeli po kojima bi mogli biti isplaćeni i povezan im radni staž.
Od 140 pokrenutih postupaka zbog smjena direktora vaspitno-obrazovnih ustanova u vrijeme mandata Vesne Bratić, bivše ministarke prosvjete, nauke, kulture i sporta, do sada je 130 okončano pravosnažnim presudama koje utvrđuju nezakonitost tih smjena i administracije kojom je rukovodila Bratić, dok je 10 postupaka još u toku, saopštili su iz Centra za grašansko obrazovanje.
Udruženje za društvena istraživanja i komunikacije (UDIK) podsjeća javnost na ratne zločine počinjene u Brčkom tokom rata protiv Bosne i Hercegovine, pa će dana u 14 sati sa porodicama ubijenih civila Muzurović i Kršo obići mjesto zločina.
Na društvenim mrežama pojavio se snimak slijetanja aviona na tivatski aerodrom, čiji pilot je izabrao neuobičajeni i teži prilaz, preko Risna. Slijetanje je izvedeno bez problema. Pogledajte kako je to izgledalo.
Granični prelaz Ranče danas je bio blokiran na sat. Nezadovoljni mještani protestovali su zbog toga što već pet godina čekaju novac od eksproprijacije zemljišta.
Iz NVO Banka hrane pozvali su nadležne da socijalno ugroženim porodicama obezbijede besplatan gradski prevoz, kao i dovoljan broj obroka u Narodnim kuhinjama, užinu u školi i pomoć u namirnicama.
Prve grupe posjetilaca već su osjetile užitak splavarenja Tarom. No u Udruženju žabljačkih raftera sa zebnjom dočekuju glavni dio sezone. Regionalni put Mojkovac-Đurđevića Tara, zbog radova u mjestu Sokolovina, otvoren je svega dva sata dnevno, što bi im, kažu, moglo potpuno uništiti kratku turističku sezonu od koje žive tokom čitave godine.
Vaskrs obilježava i Crnogorska pravoslavna crkva. Svete Arhijerejske liturgije služene su na Cetinju, Nikšiću, Podgorici i Kotoru.
Reis Islamske zajednice u Crnoj Gori Rifat ef. Fejzić uputio je čestitku povodom Vaskrsa.
Ministri u Vladi Crne Gore i predsjednici političkih partija čestitali su Vaskrs vjernicima pravoslavne vjeroispovjesti.
Djelovi Gusinja i Rožaja biće u ponedjeljak više sati bez struje zbog planiranih radova na mreži, saopšteno je iz Crnogorskog elektrodistributivnog sistema (CEDIS).
U zdravstvenom prosvjećivanju stanovništva festivali zdravlja i druga slična dešavanja imaju ogroman značaj, kazala je predsjednica Organizacionog odbora Festivala zdravlja Beograd dr Mirjana Mićović na Medical konferenciji, koja je nedavno održana u Budvi.
Tri crnogorska kadeta se školuju na pomorskoj akademiji u Anapolisu. Dvojica, Ivan Bajčeta i Strahinja Janjušević, na akademiju su došli 2020. godine, na vrhuncu pandemije korona virusa. Njima se 2022. pridružio i Dalibor Španjević.
Predsjednik Skupštine Crne Gore Andrija Mandić saopštio je da je jutros, tradicionalno, zajedno sa porodicom i mnogobrojnim vjernicima, prisustvovao Vaskršnjoj liturgiji u manastiru Morača.
Vjernici pravoslavne vjeroispovjesti proslavljaju danas najveći hrišćanski praznik Vaskrs. Vaskršnja liturgija održana je u hramu Hristovog vaskrsenja u Podgorici. Prenos je bio na Drugom programu Televizije Crne Gore i na našem Portalu.
Pomoćnica direktora Zavoda za školstvo Crne Gore Nataša Gazivoda kazala je za Dan da rezultati njihovih istraživanje zastupljenosti i pojavnim oblicima nasilja u školama pokazuju da čak 35 odsto učenika dolazi iz škola koje ne ostvaruju na najbolji način svoju preventivnu vaspitnu ulogu.
Predsjednik Crne Gore Jakov Milatović poručio je da simbolika Vaskrsa treba da nas podstakne na zajednički trud i predanost u izgradnji društva punog ljubavi, razumijevanja i poštovanja.
Zemljotres jačine 2,7 stepeni Rihterove skale pogodio je Crnu Goru, saopštio je Euromediteranski seizmološki centar (EMSC).
Kakav je život pod izraelskom okupacijom? Ako to možemo nazvati životom, nijedna riječ ga ne može pravilno opisati. Morate ga doživjeti da biste shvatili šta znači „biti na ivici“ - zapravo nit živi nit mrtvi. Ništa ne zavisi od vas, od vašeg rođenja do vašeg posljednjeg dana, sve kontroliše izraelska okupaciona vojska, fizički i uz upotrebu sofisticirane i naoružane tehnologije.
Premijer Gore Milojko Spajić čestitao je Vaskrs svim građankama i građanima pravoslavne vjeroispovijesti.