V zadnjem času se TikTok sooča z naraščajočimi težavami, med katerimi izstopa tudi potencialna prepoved dostopa do trgovine App Store, podobno kot se je to zgodilo igri Fortnite podjetja Epic Games.

Več na Odkrito.si


Barbariga - ne samo čista voda - tudi kup smeti in goljufije ... Imamo dokaze!

Več na Odkrito.si


V ZDA se približuje uveljavitev novega zakona, ki bi lahko pomenil prepoved družabnega omrežja TikTok, če lastnik, kitajsko podjetje ByteDance, ne proda svojega ameriškega oddelka podjetju izven Kitajske. Predlog zakona je v senatu prejel močno podporo z 78 glasovi za in 18 proti ter je zdaj na mizi predsednika Joeja Bidena, ki je že napovedal, da ga namerava podpisati.

Več na Odkrito.si


Sateliti Starlink, ki jih je zasnoval Elon Musk, bi lahko spremenili Zemljino magnetno polje in nas počasi zastrupili, opozarja nekdanja znanstvenica agencije NASA.

Več na Odkrito.si


Rebel Wilson o kraljevi družini: »Povabljena na zabavo, kjer je bilo obilo seksa in drog!«

Več na Odkrito.si


Kako vam pri tem lahko pomagata Galaxy A serija in Galaxy Fit3

Več na Odkrito.si


Slovenske železnice (SŽ) so od 24. aprila naprej za potnike vzpostavile dodatno direktno povezavo (en par vlakov) na progi Opčine (Villa Opicina/Trst)–Sežana–Divača–Pivka–Ilirska Bistrica–Šapjane–Opatija-Matulji–Reka. S tem so prvič v zgodovini novi sodobni vlaki SŽ, proizvajalca Stadler, zapeljali na Hrvaško in s tem pomembno izboljšali ponudbo za potnike.

Več na Odkrito.si


V zadnjem času spletni brskalniki, vključno z Googlovim Chrome, sprejemajo nove pristope za boj proti uporabi šibkih gesel, ki ogrožajo varnost uporabnikov.

Več na Odkrito.si


Apple se intenzivno pripravlja na lansiranje svoje generativne umetne inteligence, napovedan za leto 2024. Izvršni direktor podjetja, Tim Cook, je na nedavni konferenci z vlagatelji ob finančnih rezultatih, potrdil te dolgo pričakovane govorice. Ta poteza sledi trendom, ki jih postavljajo vodilna tehnološka podjetja, kot sta OpenAI in Google, katerih inovacije že spreminjajo industrijo pametnih telefonov.

Več na Odkrito.si


Planinke in planinci lahko svojo najljubšo pot izberejo vse do 14. junija.

Več na Odkrito.si


Kate Middleton se sooča s prvim rojstnim dnevom svojega sina Louisa, odkar je odkrila, da ima raka.

Več na Odkrito.si


Za popolno izkušnjo obiščite The Amauris Vienna.

Več na Odkrito.si


Huawei je uradno predstavil svojo novo serijo Huawei Pura 70. Sprememba imena iz P70 v Pura 70 izraža Huaweijevo željo poudariti "čistost" estetike Vane Design, ki je minimalistična in elegantna. Pri teh novih vrhunskih modelih je ta sprememba oblike ravnega profila v skladu s trenutnim trendom na trgu telefonov in novim trikotnim modulom kamere. Govorice kažejo, da naj bi naprava kmalu prispela tudi v Slovenijo. Poglejmo, kaj je Huawei predstavil v tej novi liniji.

Več na Odkrito.si


Baby Center vstopa v srce dobrodelnosti s projektom "Kupi, podari, osreči"! V trgovini Baby Center v BTC Hali 11 so pričeli z akcijo zbiranja izdelkov za tiste, ki jih najbolj potrebujejo. Ob blagajnah vas čaka košara, v katero lahko odložite svoje nakupljene izdelke z namenom, da osrečite druge.

Več na Odkrito.si


Barcelona, London, Amsterdam, Stockholm, Ljubljana in na koncu še Malmö!

Več na Odkrito.si


V SNG Opera in balet Ljubljana so v sredo uprizorili Puccinijevo opero La Bohème. Eno najbolj priljubljenih oper celotnega opernega repertoarja je navdihnil roman Prizori iz življenja boemov Henryja Murgerja, v libreto pa sta ga prepesnila Giuseppe Giacosa in Luigi Illica.

Več na Odkrito.si


Po predstavitvi mlajšega brata, A35, je na vrsto prišel Samsung Galaxy A55, ki ga lahko označimo za model srednjega razreda brez primere. Samsungova serija A v zadnjih letih doživlja izjemno priljubljenost med tistimi, ki si želijo kakovostno napravo srednjega razreda. Tudi tokrat je Samsung naredil korak naprej in v A55 dodal premium začimbe. Največja novost, ki nas najbolj zanima, je vsekakor novi čip Exynos 1480, ki naj bi vsaj na papirju enkrat za vselej odpravil "lakoto po zmogljivosti", ki so jo pokazale Samsungove prejšnje generacije srednjega razreda.

Več na Odkrito.si