Slovenska hokejska reprezentanca si je že krog pred koncem svetovnega prvenstva divizije I (skupina A) v Bolzanu zagotovila vrnitev v elitno skupino za sezono 2025. Sloveniji, ki je danes popoldne premagala Japonsko s 3:1, so z zmago na večerni tekmi po podaljšku s 3:2 proti Italiji napredovanje zagotovili Madžari.

Več na Svet24.si


V Pittsburghu v ameriški zvezni državi Pensilvanija se je pripetila nenavadna nesreča, ki je terjala eno življenje.

Več na Svet24.si


Torkov trening mladih kajakašev na Savi Dolinki je presekala huda nesreča. Otrok je ostal pod vodo. Po oživljanju je pristal v UKC Ljubljana, kjer pa je izgubil bitko za življenje.

Več na Svet24.si


V petek sta se zaključila glasovanje in regijski izbor v akciji Ljudje odprtih rok. Največ vaših glasov je prejela prostovoljka Jolanda Ravnikar, ki s kitaro nastopa za bolne, ki živijo svoje zadnje mesece, dni, ure .... »Ostala sem brez besed, nisem pričakovala, da bom izbrana. Presenečena sem bila že, da sem bila sploh predlagana. To zame predstavlja spodbudo za pomoč bolnim,« je ob razglasitvi dobrotnice leta 2023 osrednjeslovenske in gorenjske regije povedala Jolanda Ravnikar.

Več na Svet24.si


Britanski zunanji minister David Cameron je včeraj v Kijevu presenetil z izjavo, da lahko Ukrajina britansko orožje uporablja tudi za napade na ozemlje Rusije. S tem je prestopil črto, ki si je zahodni zavezniki Ukrajine doslej niso drznili ali želeli prestopiti.

Več na Svet24.si


Na praznični 1. maj je potekal protest v središču Ljubljane. Varstvo pravic delavcev je vse slabše. Nujne reforme, ki bodo vplivale na položaj delavstva, sindikatom ne bi smele pustiti spati.

Več na Svet24.si


Živa Dobnik je začela radijsko kariero kot voditeljica na radiu Aktual Kum in še danes jo tam lahko slišite med vikendi, ostala je zvesta svoji prvi radijski postaji. Hkrati pa se je lani spomladi pridružila ekipi TV Aktual, in tudi pred kamero se izvrstno znajde.

Več na Svet24.si


V hudih poplavah na jugu Brazilije je umrlo že najmanj 37 oseb, več kot 70 jih je pogrešanih.

Več na Svet24.si


Dobrih pet let po krvavi drami v enem od postojnskih blokovskih stanovanj je tragična zgodba dobila pravnomočen sodni epilog. Višje sodišče je pred kratkim potrdilo sodbo, s katero je senat koprskega okrožnega sodišča Barbari Filipčič prisodil pet let zapora.

Več na Svet24.si


Prvi izsledki obdukcije 38-letnega Nemca, ki je prejšnji teden umrl v spopadu s policijo, kažejo, da je bila njegova smrt posledica uporabe električnega paralizatorja v kombinaciji z drogo in zdravili.

Več na Svet24.si


Posli Občine Ruše so se ponovno znašli pod drobnogledom kriminalistov. Zdaj preiskujejo še prodajo gradbenih parcel na Mariborskem Pohorju.

Več na Svet24.si


Svetovna zdravstvena organizacija (WHO) je danes sporočila, da Gazi še vedno grozi lakota. Čeprav je v zadnjih tednih tja prispelo več pošiljk hrane, nevarnost lakote po besedah predstavnika WHO za palestinska ozemlja Rika Peeperkorna s tem še ni odpravljena. Po palestinskih ocenah je v zadnjih tednih v Gazi umrlo približno 25 podhranjenih otrok.

Več na Svet24.si


Vsako prebujenje kakršnekoli resnice, ki je znotraj nas, potrebuje iskro, ki prižge večni jaz. Če te iskre skozi življenje ne znamo najti ali ne želimo odkrivati tistega, kar je v nas, potem se ustavimo pri iskrenosti.

Več na Svet24.si


V tovarni na jugozahodu Berlina je izbruhnil obsežen požar, zaradi česar se je nad nemško prestolnico dvignil gost oblak strupenega dima.

Več na Svet24.si


Nemške oblasti so danes zaradi izsledkov preiskave kibernetskega napada na pogovor poklicale odpravnika poslov na ruskem veleposlaništvu v Berlinu. Preiskava je namreč pokazala, da za napadom stoji hekerska skupina pod okriljem ruske vojaške obveščevalne službe.

Več na Svet24.si


Okoli 10. ure se je »vžgal« osebni avtomobil na avtocesti na hrvaškem delu Istre.

Več na Svet24.si


Ljubljansko tožilstvo je zavrglo kazensko ovadbo nekdanjega direktorja Ukoma Uroša Urbanije proti predstavnici Pravne mreže za varstvo demokracije Katarini Bervar Sternad in nekdanji odvetnici Nataši Pirc Musar. Urbanija jima je očital, da sta ga krivo ovadili zaradi domnevnega oškodovanja STA.

Več na Svet24.si


V Slovenskem društvu Hospic, v katerem je Manca Košir kot prostovoljka več let spremljala umirajoče ter žalujoče, so ob njeni smrti objavili njen zadnji zapis, s katerim se je poslovila od društva.

Več na Svet24.si


Sinji morski pes, ki ga je v sredo ujel neki ribič v morju pri Neumu (BiH) velja za ogroženo in strogo zaščiteno vrsto morskega psa. Ujeti primerek je bil mladič, težak okrog 12 kilogramov, ki je poginil še preden so ga potegnili iz morja.

Več na Svet24.si


Sredi aprila so napovedali, da bo opozorilna stavka potekala od 6. do 11. maja. Danes so stavko preklicali.

Več na Svet24.si


V Bratislavi je v četrtek na tisoče ljudi protestiralo proti vladnemu načrtu o razpustitvi javne radiotelevizije RTVS in njenemu preoblikovanju v novo medijsko institucijo. K protestu je pozvala opozicijska liberalna stranka Progresivna Slovaška, ki meni, da poteza ogroža demokracijo v državi, poročajo tuje tiskovne agencije.

Več na Svet24.si