Začela je veljati novela zakona o maturi, ki omogoča vpogled v ocenjene izpite na splošni maturi in digitalno vlaganje ugovora zoper oceno za prihodnji izpitni rok splošne mature. Prav tako izboljšuje pravico do opravljanja mature v dveh delih, v dveh zaporednih izpitnih rokih.
Kaj pomeni, da slovenska notranjepolitična prtljaga prihaja na evropske volitve? Kdo je zgolj statist v reality showu? Kdo ve, kdo so strici iz ozadja in jih mora "servisirati"? Kako se lahko spreminja podpora strankam?
Bližajo se poletni meseci, ko bo v Ljubljani marsikdo iskal osvežitev. Precej mamljiv je lahko v vročih poletnih dneh tudi Koseški bajer. Pa se je tam dovoljeno kopati?
Na vse bolj priljubljeni Hrvaški že več let ob povečanem obisku rastejo tudi cene. Mnogi turisti so zato nezadovoljni. Kako se torej izogniti dragim in preveč obljudenim počitnicam na Hrvaškem?
Limonino lupino po iztiskanju soka običajno vržemo v smeti. A je zelo vsestranska, zato je ne bi smeli nikoli zavreči.
Ti dve astrološki znamenji imata razlog za veselje.
Tožilstvo je danes na klop za priče v sodnem procesu proti nekdanjemu ameriškemu predsedniku Donaldu Trumpu poklicalo nekdanjo tiskovno predstavnico njegove predsedniške kampanje ter kasnejšo uslužbenko Bele hiše Hope Hicks.
Italijanske oblasti so se odločile prepovedati tečaje joge s kužki, da bi zaščitile zdravje in dobrobit živali ter hkrati varnost udeležencev. Na tečajih bodo tako lahko sodelovali le odrasli psi, so sporočili v Rimu. Skupine za zaščito živali so odločitev oblasti pozdravile.
Ob dnevu svobode medijev se vrstijo svarila pred naraščajočim političnim vplivom in napadi na medije. Nova lestvica medijske svobode, ki jo že vrsto let objavlja organizacija Novinarji brez meja, namreč razkriva, da politiki vse bolj zanemarjajo svoje obveznosti pri zaščiti medijev. Slovenija je v zadnjem letu po lestvici sicer napredovala za osem mest, a je pomemben kontekst, dodajajo v Društvu novinarjev Slovenije.
Gazi kljub humanitarnim pomočem še vedno grozi lakota, opozarja Svetovna zdravstvena organizacija. Od marca so v bolnišnice na območju Gaze pripeljali več kot 40 huje podhranjenih otrok, mlajših od 5 let, z dodatnimi zdravstvenimi zapleti. V zadnjih tednih je v Gazi po oceni Palestine umrlo približno 25 podhranjenih otrok.