Saborske većine, a samim time ni nove Vlade još uvijek nema na vidiku. U ovom trenutku svi čekaju potez Domovinskog pokreta koji u ponedjeljak nastavlja pregovore i s HDZ-om i sa SDP-om.
Saborske većine,a samim time ni nove Vlade, još uvijek nema na vidiku. U ovom trenutku svi čekaju potez Domovinskog pokreta, koji sutra nastavlja pregovore i s HDZ-om i sa SDP-om.
Iz Gaze i dalje nema dobrih vijesti. U ponedjeljak se u Egiptu nastavljaju pregovori Hamasa i Izraela, a mnogi se nadaju i da će razgovori na Svjetskom gospodarskom forumu u saudijskom Rijadu zaustaviti borbe i spriječiti izraelski napad na Rafah, grad na samoj granici Gaze i Egipta, koji je preplavljen izbjeglicama.
Imamo i jednu lijepu priču iz svijeta. Ekipa N1 upravo se vratila iz Barcelone, s proslave najvećeg katalonskog praznika, Sant Jordija. Praznika u znaku ruža i - knjiga.
Tea Vidović iz Udruge Pariter u Dnevniku N1 razgovarala je s Domagojem Novokmetom o paneuropskoj inicijativi My voice, My choice.
Vozač motocikla poginuo je u prometnoj nesreći u nedjelju popodne u Dubravcima kod Netretića, izvijestila je karlovačka policija. Nešto kasnije stradao je još jedan motosiklist, i to kod Samobora.
Francusko nuklearno oružje trebalo bi biti dio debate o europskoj obrani, rekao je francuski predsjednik Emmanuel Macron skupini regionalnih novina u nedjelju, u komentarima koji su su izazvali oštre kritike njegovih političkih oponenata uoči EU izbora u lipnju.
Vojni analitičar Igor Tabak u Dnevniku N1 s Domagojem Novokmetom razgovarao je o situaciji u Ukrajini na bojištima, ali i u širem geopolitičkom kontekstu.
I HDZ i SDP u ponedjeljak nastavljaju pregovore s Domovinskim pokretom oko sastavljanja većine.
Borbe na istoku Ukrajine su se pogoršale, a ukrajinska vojska povukla se na nove položaje na barem tri mjesta duž bojišnice, rekao je u nedjelju vrhovni zapovjednik ukrajinskih oružanih snaga.
Predsjednica talijanske vlade Giorgia Meloni u nedjelju je izjavila da će se na izborima za Europski parlament (EP) u lipnju kandidirati kao nositeljica liste svoje krajnje desno orijentirane stranke Braća Italije.
Na izborima za hrvatske zastupnike u Europskom parlamentu, koji će biti održani 9. lipnja, sudjeluje 25 lista - 21 stranačka te po dvije koalicijske i nezavisne.
Dok proljeće baca svoju čaroliju, donoseći sa sobom provalu svježeg cvjetanja i živahne energije, ovi znakovi naći će se na vrhuncu dubokih transformacija, značajnog osobnog rasta i neusporedivih prilika.
Direktor Tesle Elon Musk u nedjelju je doputovao u nenajavljeni posjet Pekingu gdje bi se trebao sastati s visokim dužnosnicima i s njima razgovarati o uvođenju softvera za autonomnu vožnju (FSD) i o dozvoli za prijenos podataka u inozemstvo.
Jug i jugoistok Azije pripremaju se u nedjelju za još ekstremnije vrućine, vlasti diljem regije su izdale zdravstvena upozorenja, a stanovnici predah od vrućina traže u parkovima i klimatiziranim trgovačkim centrima.
Ispijanje čašice-dvije rakije prije jela običaj je kod kuće ili u restoranu, ali ova navika navodno ne potiče apetit i ne poboljšava okus jela, kako mnogi tvrde.
Malo je ljudi čulo za grčki otok Kalymnos, ali njegove prekrasne plaže i safirno plavo more lako mogu parirati bilo kojem poznatom grčkom otoku. Turiste u to uvjeravaju i cijene: prema istraživanju britanske potrošačke organizacije, ovaj je otok najjeftinije grčko odredište za ljetovanje od četiri tisuće pregledanih aranžmana.
Prazna vrećica praška za rublje ili boca deterdženta, a morate oprati odjeću? Ne morate odmah izlaziti iz kuće jer postoje sasvim dobre zamjene koje možete pronaći u svojoj kuhinji.
Britney Spears i njezin otac riješili su preostala sporna pitanja nakon više od dvije godine teške pravne bitke i nakon što je sudac ukinuo skrbništvo koje je Jamesu P. Spearsu dalo kontrolu nad životom njegove kćeri, slavne pop zvijezde.
Izaslanstvo Hamasa u ponedjeljak će posjetiti Kairo radi razgovora čija je svrha zajamčiti prekid vatre, rekao je u nedjelju Reutersu dužnosnik Hamasa, dok posrednici ulažu snažnije napore u postizanje dogovora uoči izraelskog napada na južni grad Rafah.
U TNT intervjuu tjedna gost je bio profesor filozofije Marko Vučetić koji je s našom Natašom Božić razgovarao o etičnosti, odnosno o njenom nedostatku u hrvatskoj politici.