Rukometaši Srbije poraženi su u prvom meču baraža za Svetsko prvenstvo od selekcije Španije rezultatom 32:28, ali Boris Rojević, selektor srpske reprezentacije, nije razočaran i veruje da ništa nije izgubljeno je sledi revanš u Novom Sadu.
Savet Univerziteta u Beogradu (UB) izabrao je danas Vladana Đokića za rektora tog univerziteta sa mandatom od tri naredne školske godine.
Iako ga izuzetno ceni i poštuje, Šekil O' Nil, legendarni američki košarkaš, u lice je rekao Nikoli Jokiću da smatra da on ne bi trebalo da bude MVP. Srpski as se nije naljutio.
Predsednik Kine Si Đinping je tokom zvanične posete Beogradu predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću poklonio skulpture Hrama neba u Pekingu i Hrama Svetog Save napravljene od čelika.
Uzbunjivač iz kompanije koja za Boing proizvodi trupove aviona, u kojoj je radio kao menadžer kvaliteta Santiago Paredes izjavio je da je "bilo samo pitanje vremena kad će se desiti nešto loše", govoreći o nizu kvarova na letelicama te kompanije u proteklom periodu.
Na deponiji Duboko kraj Užica ponovo je izbio požar posle odronjavanja dela smetlišta. Po nalogu potpredsednika Vlade i ministra unutrašnjih poslova Ivice Dačića dva helikoptera Helikopterske jedinice MUP-a upućena su u Užice i pomažu u saniranju požara na deponiji, saopštio je MUP.
Da bajke nekada mogu da postanu realnost pokazao je Hose Luis Manto Sanmarin ili jednostavnije Hoselu, fudbaler Real Madrida, koji je sa dva gola odveo „kraljevski klub“ do pobede protiv Bajerna i finala Lige šampiona.
Lideri Rusije i Jermenije, Vladimir Putin i Nikol Pašinjan, dogovorili su se da se iz nekoliko oblasti Jermenije povuče ruska vojska i pogranična straža, izjavio je za Sputnjik portparol Kremlja Dmitrij Peskov.
Potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić čestitao je svim građanima Srbije 9. maj - Dan pobede nad fašizmom u Drugom svetskom ratu.
Pratite Vesti Radija Sputnjik.
Panevropska stranka "DiEM25" grčkog političara Janisa Varufakisa saopštila je danas da je on pokrenuo tužbu protiv države Nemačke jer su mu je zabranjen ulazak u tu državu 12. aprila, kada je trebalo da prisustvuje Palestinskom kongresu.
Nama predstoji još jedna borba, a to je da se oslobodimo od BiH, rekao je predsednik Republike Srpske Milorad Dodik na obeležavanju Dana pobede nad fašizmom u Banjaluci, u okviru kojeg je organizovan marš "Besmrtnog puka".
NATO ne namerava da bude direktno uvučen u ukrajinski sukob, Alijansa neće slati vojsku u Ukrajinu, izjavio je generalni sekretar Jens Stoltenberg u intervjuu italijanskom listu „Republika“.
Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Bačkoj Palanci uhapsili su šesnaestogodišnjaka iz ovog mesta, zbog postojanja osnova sumnje da je napao nastavnika Srednje tehničke škole.
Novak Đoković, najbolji teniser sveta, priprema se za masters u Rimu, a pred svog prvog meča održao je konferenciju na kojoj je istakao da je na dobrom putu da tempira formu za Rolan Garos.
Na Spomen-kompleksu groblja oslobodilaca Beograda položeni su venci povodom 79. godišnjice pobede nad fašizmom u Drugom svetskom ratu.
Zamenica direktora Doma zdravlja Kuršumlija Biljana Petrović izjavila je danas da je od 13 dece koja su povređena kada se srušio ringišpil u tom gradu, jedna devojčica životno ugrožena i da se nalazi u indukovanoj komi, a da je četvoro dece stavljeno na opservaciju.
Hamad Međedović, mladi srpski teniser, plasirao se u drugo kolo mastersa u Rimu pobedom nad Australijancem Aleksejem Popirinom rezultatom 6:3, 6:2.
Rusija će nastaviti svoje obostrano korisno partnerstvo sa svim zemljama koje dele vrednosti slobode i pravde i koje se zalažu za jednaku i nedeljivu bezbednost, izjavio je ruski predsednik Vladimir Putin.
U Moskvi je, povodom 79. godišnjice pobede nad fašizmom u Drugom svetskom ratu na Crvenom trgu održana Parada pobede.
Dve žene u selu Martinci nađene su mrtve jutros nakon što je eksplodirala plinska boca u njihovoj kući, potvrđeno je Tanjugu u PU Sremska Mitrovica.