Nogometaši Leipziga so v uvodni tekmi 32. kroga Bundeslige remizirali s Hoffenheimom (1:1). Benjamin Šeško se je vpisal med strelce, a to ni bilo dovolj za končno slavje.
V finalu državnega prvenstva v futsalu se bosta pomerila branilec naslova Dobovec in Siliko Vrhnika. V polfinalu sta ekspresno opravila svojo nalogo: prvi je premagal Oplast iz Kobarida, drugi pa ekipo The Nutrition Extrem iz Sodražice.
Nizka volilna udeležba predstavlja težavo za zdajšnjega indijskega predsednika vlade Narendro Modija, ki je upal na veliko večino, s katero bi lahko uveljavil dolgotrajne ustavne spremembe. Premier se je zato odločil, da bo zaostril kampanjo.
Rokometaši Gorenja niso zamudili priložnosti, da se po preloženi tekmi zavihtijo na vrh lestvice. Zadnjeuvrščeno ekipo državnega prvenstva Dobovo so v gosteh premagali s 26:36. Jernej Drobež je dosegel sedem zadetkov.
Jug Brazilije se spopada z obsežnimi poplavami, ki so zahtevale 37 življenj. Število žrtev bo po pričakovanju še naraslo, saj pogrešajo še 74 ljudi.
Košarkarji Cedevite Olimpije so uspešno začeli četrtfinalno serijo v državnem košarkarskem prvenstvu. Šentjur proti branilcem naslova ni imel možnosti na prvi tekmi četrtfinala, saj so zmaji slavili s 108:78.
V kolesarskem parku Pohorje so te dni odprli še tri proge za gorske kolesarje, ki jih je zdaj skupno že devet. Kolesarji lahko vozijo na 12 km prog vseh težavnostnih stopenj. Nove steze so namenjene predvsem začetnikom in družinam.
Ob 3. 30 se bo v American Airlines Centru začela šesta tekma serije med Mavericksi in Clippersi. Ob vodstvu s 3:2 imajo košarkarji Dallasa prvo zaključno žogo za napredovanje v drugi krog končnice.
"Največja razlika je v medijski pozornosti. Na Touru je cona za medije dolga 200 metrov, na Giru 50," je Luka Mezgec opisal razliko med Dirko po Italiji in Dirko po Franciji. Letos gre 35-letni Mezgec na obe. Še več: jeseni ga najbrž čaka Vuelta!
Reprezentance bodo lahko na letošnjem evropskem prvenstvu v nogometu imele 26 igralcev v svojem kadru. Ali se bodo selektorji odločili za dodatno pomoč?
Italijanske oblasti so se odločile prepovedati tečaje joge s kužki, da bi zaščitile zdravje in dobrobit živali ter hkrati varnost udeležencev. Na tečajih bodo tako lahko sodelovali le odrasli psi. Skupine za zaščito živali so odločitev pozdravile.
Ministrstvo za delo in socialno politiko entitete Federacije BiH-a je skoraj 30 let po koncu vojne v državi priznali status civilne žrtve vojne prvemu otroku, rojenemu kot posledica vojnega zločina posilstva.
V Kijevu so na ukaz mestne oblasti začeli odstranjevati spomenik iz sovjetskega obdobja, za katerega se domneva, da poveličuje vezi Ukrajine z Rusijo. Rušitev spomenika sodi v zadnjo fazo derusifikacije po ruski invaziji, ki se je začela februarja 2022.
Kitajska je proti Luni uspešno izstrelila sondo brez posadke Chang'e 6, ki bo pristala na zadnji, neraziskani strani Lune. Nova kitajska vesoljska odprava bo predvidoma trajala 53 dni in bo zbirala vzorce iz velikega kraterja Južni pol-Aitken.
Ameriška igralka Halle Berry, ki podpira predlog zakona, ki bi več sredstev namenil raziskovanju menopavze in izobraževanju o njej, meni, da bi o tem zdravstvenem mejniku žensk morali govoriti brez sramu, saj je to nekaj naravnega.
Andrej Rubljov je prvič finalist teniškega mastersa v Madridu. 27-letni Rus, sedmi nosilec, kljub slabšemu začetku ni imel večjih težav z Američanom Taylorjem Fritzem, zmagal je s 6:4 in 6:3. Deveto igro drugega niza je dobil brez izgubljene točke.
Dežela Furlanija - Julijska krajina želi od Slovenije pridobiti dodatna pojasnila glede ukrepov za zaščito okolja in krajine ob gradnji vzporednega drugega železniškega tira med Koprom in Divačo. Med drugim jo skrbijo vplivi na vodotoke in območje.
Kot civilna družba bi se morali naučiti odločneje pritiskati na politiko. Njeni predstavniki imajo polna usta besed o skrbi za ranljive, naredijo pa silno malo.
Nenadoma sama, tretji celovečerni film francoskega režiserja in scenarista Thomasa Bidegaina, je klasični film preživetja.
Britanski zunanji minister David Cameron je med svojim obiskom v Kijevu obljubil tri milijarde funtov vojaške pomoči na leto "tako dolgo, kot bo treba". Obenem je dejal, da London ne nasprotuje uporabi britanskega orožja proti ciljem v Rusiji.