Blizu Umaga se je zgodila prometna nesreča v kateri je vozilo popolnoma zgorelo. Družina je po navedbah gasilcev dobro. Pri gašenju požara so sodelovali štirje gasilci s tremi gasilskimi vozili.
V reki Kolpi so med vejevjem našli zataknjeno človeško okostje. Kot so sporočili s Policijske uprave Novo mesto, sumljivih okoliščin trenutno ni, identiteta osebe za zdaj še ni znana. Po prvih ugotovitvah je bilo okostje v vodi že nekaj mesecev.
Zaradi kratkega stika na eni od sončnih celic je zagorelo na strehi Hipermarketa Mercator v Celju. Ogenj je uničil več kot 50 sončnih kolektorjev, so sporočili s Policijske uprave Celje.
V prometni nesreči v kraju Lačna Gora v občini Oplotnica, ki se je zgodila v torek nekaj pred 20. uro, je umrl 63-letni pešec. Kot so sporočili s PU-ja Maribor, sta bila v nesreči udeležena 63-letni pešec in 63-letni voznik traktorja iz občine Oplotnica.
Blejski policisti so bili okoli 12. ure obveščeni o "dogodku na reki Savi", v katerem je bil "udeležen otrok". Policisti so kraj zavarovali in opravljajo ogled.
Novomeški kriminalisti so podali kazensko ovadbo zoper osumljeno pravno osebo in njenega 37-letnega zastopnika zaradi utemeljenega suma, da sta preslepila več oškodovancev in pri tem pridobila za več kot 100. 000 protipravne premoženjske koristi.
Pri spustu čez skalni skok v Šipkov graben je 30-letnega moškega zasul snežni plaz. Reševalci so ga hitro izkopali, a je zaradi poškodb na kraju umrl.
23-letnik je v priporu, ker je od mladoletnic z izsiljevanjem pridobival intimne fotografije in videoposnetke, sporoča policija, ki dodaja, da je bil prav zaradi tega početja v preteklosti že večkrat obravnavan.
Policisti so prijeli tri mladoletnike, ki naj bi bili udeleženi v ropu v Novem mestu. Enega izmed njih bodo kazensko ovadili zaradi suma storitve kaznivega dejanja ropa. Mladoletnik je bil v preteklosti že večkrat obravnavan.
Policisti so ugotovili, da je do streljanja na območju policijske postaje Slovenska Bistrica prišlo po verbalnem sporu med tremi moškimi. Spor med dvema se je stopnjeval in 58-letnik je s strelnim orožjem ranil 50-letnika, nato pa storil samomor.
Policisti so bili v nedeljo malo po 20. uri obveščeni o streljanju na območju Policijske postaje Slovenska Bistrica. Po doslej zbranih informacijah je v sporu med tremi moškimi eden od njih umrl na kraju dogodka.
V prometni nesreči v Mariboru je voznik z neprilagojeno hitrostjo trčil v 23-letnega pešca. Ta se zaradi hudih poškodb bori za življenje v UKC-ju Maribor.
Policisti so v soboto zvečer na območju Metlike skušali ustaviti vozilo hrvaških registrskih oznak, a se voznik na njihove pozive ni oziral in z veliko hitrostjo odpeljal naprej, proti avtocesti in Ljubljani. Tam je trčil v policijsko vozilo.
Mariborski policisti so bili ponoči, okrog 1. 45, obveščeni o prometni nesreči na lokalni cesti v Staršah, v kateri je bil samoudeležen mladoletni voznik motornega kolesa, ki je zaradi poškodb umrl v mariborskem kliničnem centru.
Policija je na podlagi ugotovitev izrednega nadzora nad delom policije pri odkrivanju in preiskavi kaznivih dejanj zoper spolno nedotakljivost, tega je v primeru jeseniškega ravnatelja lani odredil notranji minister, izvedla vrsto ukrepov.
Neznanca sta se pripeljala pred hišo, se pretvarjala, da sta delavca telekomunikacijskih storitev, in pod pretvezo vstopila v hišo ter odtujila 1500 evrov. Oškodovanec je šele po njunem odhodu opazil tatvino. Policija svetuje previdnost z neznanci.
Policisti so opravili hišno preiskavo v objektu na območju Dobrne, ki ga je uporabljal že priprti 33-letnik z območja Žalca. Zasegli so nekaj manj kot osem kilogramov ekstazija, ki je pri prodaji na drobno vredna okoli 75. 000 evrov.
Nekdanji vodja Darsa Valentin Hajdinjak, pri katerem so kriminalisti izvedli hišno preiskavo, pravi, da ima čisto vest in da odredba za preiskavo temelji na informacijah, ki jih je lansiral vidni član Gibanja Svoboda Andrej Ribič.
Mati dečka, ki je lani umrl v razgretem avtomobilu v Sv. Lovrencu pri Preboldu, se ni želela izreči o krivdi. Predvidoma maja bo sledila glavna obravnava. Tožilec je predstavil dokaze, da so bila v otrokovem telesu tudi prepovedana mamila.
Na mariborskem sodišču se je nadaljuje sojenje Roku Snežiču, ki naj bi z domnevnim posojilom od babice oškodoval Furs. Na sojenju se je odzval nekdanji direktor oškodovanega podjetja Isplata odšteta Ivan Gabrič.