Nizka volilna udeležba predstavlja težavo za zdajšnjega indijskega predsednika vlade Narendro Modija, ki je upal na veliko večino, s katero bi lahko uveljavil dolgotrajne ustavne spremembe. Premier se je zato odločil, da bo zaostril kampanjo.
Jug Brazilije se spopada z obsežnimi poplavami, ki so zahtevale 37 življenj. Število žrtev bo po pričakovanju še naraslo, saj pogrešajo še 74 ljudi.
Jemenski uporniški hutijevci so zagrozili, da bodo tarča njihovih napadov lahko postale tudi ladje v Sredozemskem morju, ki plujejo v izraelska pristanišča.
Ministrstvo za delo in socialno politiko entitete Federacije BiH-a je skoraj 30 let po koncu vojne v državi priznali status civilne žrtve vojne prvemu otroku, rojenemu kot posledica vojnega zločina posilstva.
Kitajska je proti Luni uspešno izstrelila sondo brez posadke Chang'e 6, ki bo pristala na zadnji, neraziskani strani Lune. Nova kitajska vesoljska odprava bo predvidoma trajala 53 dni in bo zbirala vzorce iz velikega kraterja Južni pol-Aitken.
Britanski zunanji minister David Cameron je med svojim obiskom v Kijevu obljubil tri milijarde funtov vojaške pomoči na leto "tako dolgo, kot bo treba". Obenem je dejal, da London ne nasprotuje uporabi britanskega orožja proti ciljem v Rusiji.
Nemška preiskava je pokazala, da je za lanski kibernetski napad v Nemčiji odgovorna hekerska skupina pod okriljem ruske vojaške obveščevalne službe. Nemčija je zaradi tega na pogovor poklicala odpravnika poslov na ruskem veleposlaništvu v Berlinu.
V egiptovsko prestolnico Kairo naj bi prispel direktor Cie William Burns in se udeležil pogovorov o vojni v Gazi, so dejali egiptovski viri iz varnostnih služb in letališča v Kairu. Hamas je potrdil, da bo delegacija v Kairo prispela v soboto.
V prometni nesreči avtobusa je v Pakistanu danes umrlo najmanj 20 ljudi, še 21 je ranjenih, je sporočila tamkajšnja policija.
V Srbiji ob prvi obletnici smrtonosnega strelskega napada na osnovni šoli Vladislava Ribnikarja v Beogradu poteka spominski dan z vrsto dogodkov.
Na tisoče ljudi je v četrtek v Bratislavi protestiralo proti spornemu vladnemu predlogu razpustitvi javne radiotelevizije RTVS in njenemu preoblikovanju v novo medijsko institucijo, s čimer bi vlada po mnenju kritikov dosegla popoln nadzor nad mediji.
V Nigru so v letalsko oporišče, kjer so nameščeni ameriški vojaki, nastanili rusko vojaško osebje, potem ko se je vladajoča vojaška hunta odločila, da odreče gostoljubje ameriški vojski, ki je pomagala v boju proti džihadističnim skupinam v Sahelu.
Nova lestvica medijske svobode organizacije Novinarji brez meja (RSF) razkriva, da vlade in politiki vse bolj zanemarjajo svoje obveznosti pri zaščiti medijev, kar je še posebej skrb vzbujajoče zaradi številnih prihajajočih volitev po vsem svetu.
Dan po tem, ko je Izrael preprečil dostavo turške pomoči v Gazo iz zraka, je Turčija ustavila vso trgovino z Izraelom in kot razlog navedla poslabšanje humanitarnih razmer v palestinski enklavi.
Poslanci srbskega parlamenta so s 152 glasovi in 61 proti potrdili novo vlado pod vodstvom premierja Miloša Vučevića. Sestavlja jo 31 ministrov, od tega pet ministrov brez listnice. Ne bo se bistveno razlikovala od prejšnje.
Poslanci parlamenta na Salamonovih otokih so danes za premierja izvolili Kitajski naklonjenega Jeremiaha Maneleja, je sporočil generalni guverner pacifiške države David Vunagi.
Policisti več držav so v sodelovanju z Europolom razbili veliko mrežo prevarantskih klicnih centrov v Evropi. V teh klicnih centrih so opravili na tisoče klicev, s katerimi so poskušali ogoljufati ljudi.
Senat ameriške zvezne države Arizona je v sredo izglasoval razveljavitev zakona o prepovedi splava iz leta 1864, ki je postal aktualen po tem, ko ga je vrhovno sodišče te ameriške zvezne države na začetku preteklega meseca potrdilo kot veljavnega.
Libanon lahko računa na trajno podporo Evropske unije, je med obiskom v Bejrutu dejala predsednica Evropske komisije Ursula von der Leyen in napovedala milijardo dolarjev pomoči za državo, ki se že dolgo spoprijema s hudo gospodarsko krizo.
V Nemčiji se je začelo sojenje v enem najbolj nenavadnih primerov v povojni zgodovini. Pripadniki skrajno desničarske skupine Državljani rajha so načrtovali državni udar in vdor v nemški parlament, da bi prevzeli oblast po vzoru nemškega cesarstva.