​Torta od jagoda savršeno je sočna i mekana, toliko je savršena i ukusna, da će najvjerovatnije brzo nestati s vašeg stola.

Psi imaju osjetljiv njuh pa im neki mirisi nikako ne odgovaraju. Evo koji su to.

​Jagode su simbol ljeta, a njihova sezona donosi radost mnogima. Iako su ove crvene poslastice pune vitamina i minerala te mogu imati brojne zdravstvene prednosti, često je izazov prepoznati domaće jagode od uvoznih. Ako nemate sreću da ih uzgajate u vlastitom vrtu, prisiljeni ste ih kupovati na tržnicama ili u prodavnicama. Kako bi izbjegli jagode koje su bez ukusa i mirisa, potrebno je obratiti pažnju na nekoliko ključnih stvari.

Razvodi su, kako pokazuje statistika, postali znatno češći u modernom društvu, a, iznenađujuće, žene su te koje češće pokreću postupak.

Ponekad se gubitak težine može osjećati kao putovanje bez kraja. Od brojanja kalorija do uzimanja u obzir veličine porcija do pronalaženja zdravih recepata, borba može biti previše stvarna.

Hodanje unazad ima bogatu istoriju.

KUKOLO - Zmije, koje obično među ljudima izazivaju strah, u centru su drevne vjerske procesije koja se održava svakoga 1. maja u Kokulu, mjestu smještenom visoko u planinama središnje italijanske regije Abruco

​Mnogi smatraju da veze na daljinu nemaju gotovo nikakve šanse za opstanak, ali, iako su Tomas i Kristina isto to mislili, sudbina je učinila svoje.

Mnogi ljudi uživaju u kafi nakon obroka. Stručnjaci tvrde da to nije dobro.

Vlasnicima kućnih ljubimaca može biti teško kada se psi ne osećaju dobro, jer može biti veoma teško odrediti uzrok njihove nelagodnosti.

Ove godine praznici su se prilično spojili, 1.maj je tek prošao, a u jeku su pripreme za Vaskrs. Praznična trpeza je povod okupljanja, druženja, radosti, ali i prejedanja.

Moguće je da ste se više puta u životu zapitali čemu služe neke stvari koje svakodnevno koristite, ali nikako niste mogli da otkrijete njihovu pravu namjenu. Međutim, to bi moglo znatno olakšati svakodnevno funkcionisanje i služenje određenim predmetima kao što je kuhinjska šerpa i sićušna rupica na njegovom poklopcu.

Estrogen je najbliže povezan sa seksualnim i reproduktivnim razvojem kod žena, ali ovaj hormon zapravo ima mnogo veći uticaj na žensko zdravlje.

Aluminijska folija vrlo je praktičan predmet koji se može naći u većini kuhinja. Može se koristiti na različite načine, ali glavna mu je svrha čuvanje hrane na najbolji mogući način.

Ako niste ljubitelj mesa, ovaj recept je za vas. U nastavku donosimo kako na jednostavan način pripremiti ukusan krompir.