Proslavljena srpska tekvondo reprezentativka Tijana Bogdanović rekla je danas za Tanjug da će organizacija predstojećeg Evropskog prvenstva od 9. do 12. maja u Hali 1 Beogradskog sajma predstaviti Srbiju kao sjajnog domaćina i da će svi takmičari poneti lepe utiske iz našeg glavnog grada.
Mladi srpski košarkaši Nikola Topić i Nikola Đurišić pozvani su na NBA "Draft combine", odnosno test trening u Čikagu.  
Nikola Topić ima višegodišnji ugovor i neće napuštati klub, ni privremeno, ni po jednom osnovu, dok mu ne prođu sve obaveze koje ima kao igrač, saopšteno je iz KK Crvena zvezda.
Košarkaši Dalasa plasirali su se u polufinale plej-ofa Zapadne konferencije u NBA ligi, pošto su savladali LA Kliperse 114:101.
Košarkaši Crvene zvezde poveli su sa 1:0 u polufinalnoj seriji plej-ofa ABA lige, pošto su večeras ubedljivo savladali Megu rezultatom 103:73.
Selektori reprezentacija učesnica Evropskog prvenstva u Nemačkoj definitivno će moći da imaju u sastavu 26 fudbalera, preneo je AFP pozivajući se na izvor blizak Izvršnom komitetu Evropske fudbalske unije (UEFA).
Milan Rodić je sa sedam osvojenih titula u dresu Crvene zvezde postao novi klupski rekorder, a iskusni fudbaler je poručio da će u njenom slavlju uživati kao nikad pre.
Košarkaši Panatainaikosa i Makabija igraće "majstoricu" četvrtfinala plej-ofa Evrolige u utorak 7. maja od 20.15, dok će se Barselona i Olimpijakos za plasman na Fajnal for boriti 8. maja od 21 čas, objavljeno je danas na sajtu takmičenja.
Jedan od najvećih svetskih boraca, višestruki šampion u kombat sambu i ambasador FIAS (Svetske sambo federacije) Fjodor Jemeljenjanenko specijalni je gost Evropskog prvenstva u sambu, koje će se od 9. do 12. maja održati u Novom Sadu.
Trener rvačke reprezentacije Srbije Stojan Dobrev izjavio je danas da se nada da će se ekipa sa turnira svetskih kvalifikacija u Istanbulu za Olimpijske igre u Parizu vratiti sa dobrim rezultatima.
Košarkaši Indijane i Njujorka plasirali su se u polufinale plej-ofa Istočne konferencije NBA lige pošto su pobedama nad Milvokijem, odnosno Filadelfijom, stigli do 4:2 u četvrtfinalnim serijama.
Fudbaleri Olimpijakosa su predvođeni trostrukim strelcem Ajubom El Kabijem pobedili kao gosti Aston Vilu rezultatom 4:2 u prvom meču polfinala Lige konferencija, dok je Fjorentina golom u 90+1. minutu savladala Klub Briž rezultatom 3:2.
Fudbaleri Bajera iz Leverkuzena blizu su plasmana u finale Lige Evrope pošto su u prvom meču polufinala kao gosti pobedili Romu u Rimu rezultatom 2:0, dok su Olimpik i Atalanta u Marselju odigrali 1:1.
Fudbaleri Crvene zvezde osvojili su 35. titulu prvaka države pošto su pobedom 2:1 nad TSC-om četiri kola pre kraja Superlige osigurali sedmi uzastopni pehar namenjen šampionu Srbije.
Generalni direktor Fudbalskog kluba Crvena zvezda Zvezdan Terzić rekao je posle osvajanja 35. titule prvaka države da su svi verovali u osvajanje pehara i na minus šest i da je ključ u kontinuitetu dobrog rada.
Košarkaši Vojvodine deklasirali su Podgoricu rezultatom 97:55 i se plasirali u finale ABA 2 lige, pa ih još korak deli do plasmana u ABA ligu.
Trener košarkaša Crvene zvezde Janis Sferopulos rekao je pred početak polufinalne serije ABA lige protiv Mege da klubu mnogo znači podrška navijača i da se nada da će u petak doći u što većem broju.
Košarkaši Bostona plasirali su se u polufinale plej-ofa Istočne konferencije NBA lige, pošto su noćas na svom terenu pobedili Majami rezultatom 118:84.
Fudbaleri Borusije iz Dortmunda savladali su večeras Pari Sen Žermen rezultatom 1:0 u prvom meču polufinala Lige šampiona.
Košarkaši Reala izborili su plasman na Fajnal-for Evrolige, pošto su večeras u trećem meču četvrtfinalne serije plej-ofa savladali Baskoniju rezultatom 102:98.