Srpski košarkaš Nikola Jokić treći put u karijeri proglašen je za najkorisnijeg (MVP) igrača NBA lige, saopšteno je večeras iz najjače lige na svetu.
Muška rukometna reprezentacija Srbije večeras je u Lalinu izgubila prvu utakmicu baraža za plasman na prvenstvo sveta od Španije sa 32:28 (15:14).
Fudbaleri Real Madrida plasirali su se u finale Lige šampiona, pošto su večeras posle čudesnog preokreta u finišu revanša polufinala savladali Bajern rezultatom 2:1. U prvom meču u Minhenu bilo je 2:2.
Košarkaši Fenerbahčea plasirali su se na Fajnal-for Evrolige, pošto su večeras u majstorici četvrtfinala savladali Monako rezultatom 80:79 posle produžetka.
Vaterpolisti Novog Beograda prvi su finalisti plej-ofa Superlige Srbije, pošto su večeras u drugom meču polufinala kao gosti savladali Šabac 17:9.
Jedan od najvažnijih košarkaških duela na domaćoj sceni odigraće se sutra u velikoj dvorani Spensa. U prvoj utakmici finala ABA2 lige, Vojvodina će ugostiti Spartak, a obe ekipe nadaju se povoljnom ishodu pred revanš, koji će se sledećeg četvrtka odigrati u Subotici.
U Vrbasu je počeo Osmi Kup nacija u boksu za juniorke i juniore. Ovo je jedno od najvećih bokserskih takmičenja u našoj zemlji, a u narednih pet dana rukavice će ukrstiti reprezentativci iz 10 država.    
Fudbaleri Fiorentine prvi su finalisti Lige konferencije, nakon što su večeras u revanšu polufinala remizirali na gostovanju Brižu 1:1.
Fudbaleri Crvene zvezde savladali su večeras Mladost u Lučanima rezultatom 1:0 u utakmici četvrtog kola plej-ofa Superlige Srbije.
Počinje Masters u Rimu, Srbiju predstavljaju četiri tenisera, a najveće šanse ima Novak Đoković koji je na "Foro Italiku" u finalu pobeđivao šest puta. Titulu brani Danil Medvedev, a na turniru neće igrati Janik Siner i Karlos Alkaraz.
Fudbaleri Partizana remizirali su danas na gostovanju Napretku u Kruševcu rezultatom 3:3 u utakmici četvrtog kola plej-ofa Superlige Srbije.
Košarkaši Oklahome savladali su Dalas sa 117:95. Još ubedljivija pobeda Bostona nad Klivlendom 120:95, u prvim mečevima polufinala NBA lige. Sledi drugi meč, a u finale ide ekipa koja prva stigne do četiri trijumfa.
Fudbaleri Borusije iz Dortmunda plasirali su se u finale Lige šampiona pobedom nad PSŽ-om rezultatom 1:0 u drugom polufinalnom meču odigranom u Parizu.
Košarkaši Crvene zvezde postali su prvi finalisti ABA lige pošto su večeras i u drugom meču polufinalne serije plej-ofa ABA lige deklasirali Megu rezultatom 94:69 i tako sa ukupnih 2:0 stigli u deveto uzastopno finale regionalnog takmičenja.
Košarkaši Panatinaikosa plasirali su se na završni turnir Evrolige, pošto su večeras u Atini, u petoj utakmici polufinala plej-ofa, savladali Makabi sa 81:72 (19:21, 22:20, 17:15, 23:16) i seruju dobili 3:2.
Košarkaši Partizana poraženi su večeras od Budućnosti u Podgorici rezultatom 73:74 u drugom meču polufinalne serije plej-ofa, pa će odluka o finalisti ABA lige pasti u petak u Beogradskoj Areni.
Fudbaleri Novog Pazara pobedili su IMT u Beogradu rezultatom 1:0 u meču 4. kola plej-auta Superlige Srbije.
Srpski teniser Hamad Međedović plasirao se u glavni žreb mastersa u Rimu pošto je u finalu kvalifikacija savladao Amerikanca Džefrija Džona Volfa rezultatom 2:0 (6:1, 6:4) za samo sat i 15 minuta.
Trener fudbalera Crvene zvezde Vladan Milojević izjavio je danas da njegov tim očekuje težak meč protiv Mladosti i pozvao je navijače "crveno-belih" da dođu u velikom broju na duel sa timom iz Lučana.
U ovogodišnjem sedmom novosadskom "Bačka Openu" nastupilo je 304 takmičara u muškoj i ženskoj konkurenciji. U Finalu 7. međunarodnog turnira za kuglaše "Bačka Open 2024" titulu u seniorskoj konkurenciji odbranio je Igor Kovačić iz "Zerbsta Rot Vajs" iz Nemačke, sa 583 čunja ispred Vuka Boškovića iz zrenjaninskog "Banata", dok je treće mesto pripalo Goranu Ostojiću iz beogradske "Crvene Zvezde".