Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik čestitao je građanima Srpske 9. maj - Dan pobede nad fašizmom i Dan Evrope.
Hrvatska demokratska zajednica Andreja Plenkovića i Domovinski pokret Ivana Penave postigli su danas saglasnost o formiranju nove parlamentarne većine i o strukturi buduće vlade.
Stejt department demantovao je da Sjedinjene Države posreduju u predaji dva amandmana Vlade Crne Gore na tekst rezolucije o Srebrenici, što je 5. maja objavio portal Radio-televizije (RTCG) Crne Gore.
Srpski statističari su tokom sudskih procesa Srbima optuženim u Hagu dokazali da je u Srebrenici 1995. godine stradalo najviše 3.000 Bošnjaka i da je, s obzirom na broj stradalih civila, svaka optužba za genocid zlonamerna, izjavio je stručnjak u timu odbrane srpskih optuženika statističar Božo Grbić.
Predsednik Samostalne demokratske srpske stranke (SDSS) Milorad Pupovac izjavio je danas da će ta stranka podržati lidera HDZ-a Andreja Plenkovića za mandatara, ali da za to neće dati potpis, što je, kako je istakao, isključivo odluka SDSS-a, a ne nekog drugog. Pupovac je pojasnio da će osam poslanika manjina nastaviti da deluje zajedno jer predstoji, kako kaže, dosta bitaka i prilika. Pojašnjava da to znači da će poslanici manjinskih stranaka delovati usaglašeno. 
U Severnoj Makedoniji jutros je počeo drugi krug predsedničkih izbora, kao i parlamentarni izbori.
Telo rudara Asima Šehanovića, koji je 2. maja zatrpan u jami 170 metara ispod zemlje, izvučeno je danas iz rudnika Mramor kod Tuzle.
Pljevlja i Bijelo Polje našli su se na prvom, odnosno šestom mestu liste najzagađenijih gradova Evrope, objavljeno je na Instagram stranici World of statistics.
Dok u najrazvijenijim evropskih zemljama spaljuju Kuran, u Banjaluci predsednik Republike Srpske Milorad Dodik prisustvuje svečanom otvaranju džamije, poručio je danas predsednik NSRS Nenad Stevandić i nazvao licemernim to što u EU to nema ko ni da vidi ni da čuje.
Na današnjem sastanku sa poslanicima manjinskih stranaka u Banskim dvorima, lider HDZ i premijer tehničke vlade Andrej Plenković obezbedio je većinu za formiranje nove vlade sa Domovinskom pokretom, bez predstavnika Samostalne demokratske srpske stranke (SDSS) Milorada Pupovca.
U Crnoj Gori od ponoći pojeftinjuje gorivo od dva do četiri centa, pa će tako eurosuper 95 i 98 pojeftiniće po dva centa i u narednih 15 dana će koštati 1,62 evra, odnosno 1,66 evra.
U Republici Srpskoj prijavljena je epidemija morbila u Bijeljini i Banjaluci, gde su zaražene ukupno 52 osobe, a među obolelima je najviše dece.
Prema informacijama podgoričke Pobjede, na zahtev SDT-a angažovana su protekle sedmice dva veštaka psihijatrijske struke da procene da li je nekadašnji GST Milivoje Katnić u stanju da prati istragu i učestvuje u saslušavanju svedoka, budući da je započeo i štrajk žeđu.
Predsednik Samostalne demokratske srpske stranke (SDS S) Milorad Pupovac izjavio je danas da će o tome ko će biti deo nove vlade, a ko ne, što se njih tiče, odlučivati SDSS i o tome će se, dodao je, izjasniti kada dođe vreme na koje se neće dugo čekati.
Sa Sokoca je jutros na pokloničko putovanje do manastira Ostrog krenula grupa od 33 hodočasnika, među kojima je 13 devojaka, koja će nakon pređenih 230 kilometara u subotu, 11. maja, u predvečerje praznika Svetog Vasilija Ostroškog Čudotvorca, prisustvovati večernjoj službi.
Početkom maja pre 32 godine 5.500 Srba sa područja kakanjske opštine bilo je primorano da napusti svoja ognjišta, a pripadnici takozvane Armije BiH zapalili su tada srpske kuće u 10 naselja i uništili staru srpsku pravoslavnu crkvu u Bilješevu i 24 pravoslavne kapele u naseljima Desetnik, Subotinje, Danci, Viduša, Karaula.
Dve kuće bivšeg crnogorskog predsednika Mila Đukanovića u nikšićkom naselju Kočani podignute su suprotno važećoj planskoj dokumentaciji i to je nesporna činjenica, saopšteno je za podgorički Dan iz Ministarstva prostornog planiranja.
Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov ocenio je danas kao sramno to što je Parlamentarna skupština Saveta Evrope dala zeleno svetlo da tzv Kosovo bude primljeno u punopravno članstvo Saveta Evrope.
Bivši predsednik Slovenije Borut Pahor najavio je danas da će njegova kancelarija i Ministarstvo spoljnih poslova najverovatnije naredne nedelje Briselu proslediti njegovu kandidaturu za mesto specijalnog izaslanika za dijalog Beograda i Prištine.
Crna Gora će uz posredovanje SAD predati dva amandmana na nemačku rezoluciju o Srebrenici u cilju postizanja što boljih odnosa i smirivanja političke napetosti u regionu, potvrđeno je nezvanično za portal RTCG iz Vlade.