Poseta kineskog predsednika Si Đinpinga Srbiji, pored političkog značaja i podizanja ugleda naše zemlje, veoma je važna i u ekonomskom smislu i otvara nam nove perspektive i novo poglavlje, ne samo u saradnji sa Kinom, nego i celokupnog rasta i razvoja naše zemlje, izjavio je danas potpredsednik vlade i ministar finansija Siniša Mali.
Svečani prijem povodom Dana Evrope, dana koji slavi mir i jedinstvo u Evropi, počeo je danas u Beogradu a skupu koji organizuje šef delegaicije EU Emanuele Žiofre prisustvuju brojne zvanice među kojima je i predsednik Srbije Aleksandar Vučić.
Polaganjem venaca na Spomenik oslobodiocima Beograda, danas je u Beogradu održana centralna državna ceremonija povodom obeležavanja 79 godina od pobede nad fašizmom u Drugom svetskom ratu.
Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić obrazovao je Radnu grupu u Ministarstvu unutrašnjih poslova za podršku unapređenju izbornog procesa u Srbiji, nakon što je Odbor za ustavna pitanja i zakonodavstvo Narodne skupštine formirao Radnu grupu za unapređenje izbornog procesa, okviru dijaloga između poslaničkih grupa, u čijem radu po pozivu učestvuju i predstavnici MUP-a.
U požaru koji je izbio u kući u selu Martinci stradale su dve ženske osobe, potvrđeno je u policiji u Sremskoj Mitrovici.  
Novoimenovana predsednica Pokrajinske vlade Maja Gojković preuzela je danas dužnost od dosadašnjeg predsednika Igora Mirovića.
Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Goran Vesic izjavio je da učešće Srbije u Inicijativi "Pojas i put" (BRI) podstiče ukupan razvoj Srbije.
Potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić čestitao je danas svim građanima Srbije 9. maj - Dan pobede nad fašizmom u Drugom svetskom ratu.
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić čestitao je danas srpskom košarkašu Nikoli Jokiću treću titulu najkorisnijeg igrača NBA lige (MVP).
Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da će Srbija nastaviti da se bori u UN protiv donošenja rezolucije o Srebrenici i podsetila da je glasanje već tri puta odlagano.
Ambasador Evropske unije u Srbiji Emanuele Žiofre izjavio je danas da će proces proširenja EU biti u fokusu novoformirane Evropske komisije nakon junskih izbora za evropski parlament, kao i da se u obzir politike proširenja uzimaju Ukrajina, Gruzija i Moldavija, kao novi kandidati, ali i balkanske zemlje, među kojima je i Srbija.
Rat u Ukrajini – 805. dan. Borbe na istoku se nastavljaju u više pravaca, a najžešći okršaji vođeni su u Donjeckoj i Harkovskoj oblasti. Dalje od borbi, EU je načelno ugovorila da se ruska zamrznuta imovina koristi za vojnu pomoć Ukrajini. Predsednik Slovačke, za to vreme, pozvao je na mir između Moskve i Kijeva i preporučio Bratislavu kao mesto mogućih pregovora.
Sukob Izraela i Hamasa – 216. dan. I dalje se vode pregovori u Kairu o prekidu vatre, ali zasad nema konkretnih pomaka. Izraelski tenkovi i trupe nakon ulaska u grad Rafa na jugu Gaze napadaju ciljeve Hamasa u istočnom delu grada. Lekari bez granica poručuju da postoji rizik da se taj grad, u kojem se nalazi više od 1,5 miliona civila, pretvori u groblje. Katar osuđuje izraelski upad u Rafu i poziva na međunarodnu intervenciju. Treća masovna grobnica pronađena je u bolnici El Šifa u Gazi.
Severna Makedonija dobila je prvu ženu predsednika države - Gordanu Siljanovski Davkovu (71), koja važi za stručnjaka za ustavno pravo, aktivni je političar iz redova VMRO-DPMNE, žestoki kritičar "nacionalne izdaje" i borac za pravdu.
Kandidatkinja VMRO-DPMNE Gordana Siljanovska Davkova osvojila je ubedljivu pobedu u drugom krugu predsedničkih izbora u Severnoj Makedoniji.
Dan pobede nad fašizmom obeležava se danas u znak sećanja na deveti maj 1945. godine, kada je bezuslovnom kapitulacijom Nemačke okončan Drugi svetski rat u Evropi. Deveti maj se od 1950. godine slavi i kao Dan Evrope. Državna ceremonija polaganja venaca povodom dana pobede održana je u okviru kompleksa Groblja oslobodilaca Beograda. Svečana akademija počeće u 20 časova u narodnom pozorištu.
Američki predsednik Džozef Bajden upozorio je prvi put javno u sredu da će SAD obustaviti isporuku određenog oružja Izraelu, ukoliko izraelske snage izvrše veliku invaziju na grad Rafu na jugu Pojasa Gaze.
Predsednik Kine Si Đinping je tokom zvanične posete Beogradu predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću poklonio skulpture Hrama neba u Pekingu i Hrama Svetog Save napravljene od čelika.
Ministarka rudarstva i energetike Dubravka Đedović Handanović potpisala je danas Memorandum o razumevanju između Vlade Srbije i Hunan Rich Photovoltaic Science and Technology za projekat izgradnje fabrike solarnih panela kapaciteta jednog gigavata u Paraćinu, kao i izgradnju solarne elektrane snage 200 megavata.
Gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić položio je vence na Spomen groblju povodom Dana pobede nad fašizmom – 9. maja 1945. godine kada je Nacistička Nemačka potpisala kapitulaciju u Drugom svetskom ratu.