U nesreći u Kuršumliji, gde se danas srušio ringišpil, povređeno je 13 dece, a jedno je životno ugroženo i prebačeno u Višu kliniku u Nišu, potvrdila je za Tanjug direktorka Doma zdravlja Kuršumlija Uranija Petrović.
Muškarac star 26 godina osuđen je danas u Mađarskoj na osam godina zatvora zbog trgovine ljudima i izazivanja saobraćajne nesreće u kojoj je jedna osoba poginula i više povređeno tokom prevoženja grupe migranata iz Srbije.
Saobraćajna policija u Nišu isključila je iz saobraćaja četrdesetdvogodišnjeg vozača "renoa" zbog nasilničke vožnje.
Policija u Bečeju uhapsila je V.S (26) M.S (22) i T.K (23) koji se sumnjiče za razbojništvo jer su zadali više udaraca radniku obezbeđenja jednog salaša u Bečeju, zaključali ga i ukrali 50 jaganjaca i dve motorne testere, saopštila je Policijska uprava Novi Sad.
Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Novom Sadu uhapsili su D. B. (26) iz tog grada, zbog sumnje da je učinio krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.
Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Bečeju uhapsili su V. S. (26), M. S. (22), T. K. (23) i J. B. (28), sa područja te opštine, zbog postojanja osnova sumnje da su učinili krivično delo razbojništvo.
Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Sremskoj Mitrovici zaplenili su oko 3,8 kilograma biljne materije za koju se sumnja da je marihuana i uhapsili M. R. (33), zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.
Srpska policija je u saradnji sa kolegama iz Austrije, Slovenije i Češke, u višemesečnoj zajedničkoj međunarodnoj akciji pod nazivom "Belvedere", zaplenila veću količinu droge, a tom prilikom u Srbiji je uhapšeno devet članova organizovane kriminalne grupe koji se sumnjiče za krijumčarenje narkotika na teritoriji naše zemlje, Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Austrije i drugih država Evropske unije.
Javno tužilaštvo za organizovani kriminal saopštilo je danas da je u Srbiji uhapšeno devet osoba, a u Češkoj jedna, koji se sumnjiče za neovlašćenu proizvodnju i stavljanje u promet opojnih droga.
Španska policija uhapsila je 11 osoba zbog navodne umešanosti u krivična dela nezakonitog pritvora, nasilna pljačka, nedozvoljenog posedovanja oružja, povreda, falsifikovanja dokumenata, trgovina drogom, trgovina ljudima, a među uhapšenima je i vođa te kriminalne organizacije za kojim je Srbija raspisala međunarodnu poternicu.
Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka zaštite životne sredine Irena Vujović obišla je deponiju Duboko u Užicu, gde pripadnici štaba za vanredne situacije uz pomoć vatrogasaca čine sve kako bi se lokalizovao i ugasio požar, zbog koga je Užice proglasilo vanrednu situaciju na tom delu teritorije, saopštilo je resorno ministarstvo.
Žena stara 55 godina poginula je sinoć oko 22.55 sati kada ju je udario voz u Zemun Polju, a ekipa Hitne pomoći je kada je došla na lice mesta mogla samo da konstatuje smrt, rečeno je Tanjugu u Hitnoj pomoći.  
Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Subotici su u protekla 24 sata isključili su iz saobraćaja i u službenim prostorijama zadržali petoricu muškaraca koji su vozili pod dejstvom alkohola.
Najmanje sedam osoba je ranjeno, od čega je četvoro u kritičnom stanju, u pucnjavi koja se dogodila u oblasti Los Anđelesa.
, 5. maja (Tanjug) - Četvoro dece je teško povređeno kada su tokom igre propali kroz svetlarnik krova sportske hale u regionu Štutgarta u Nemačkoj, saopštila je policija.
Pripadnici Sektora za vanredne situacije locirali su i spasili tri strana državljanina, koja su se danas izgubila na planini Kablar, saopšteno je večeras iz MUP-a.
Više javno tužilaštvo u Pančevu je danas donelo naredbu o sprovođenju istrage protiv osumnjičenog D. S. (19) iz Grocke zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivična dela obljuba sa detetom i zlostavljanje i mučenje, saopštilo je Više javno tužilaštvo u Pančevu.
Pripadnici Uprave saobraćajne policije Ministarstva unutrašnjih poslova sinoć su oko 21 čas na auto-putu Beograd-Šid u Surčinu zaustavili nemačkog državljanina (31) koji je upravljao vozilom bmv brzinom od 238,9 kilometara na čas, vozeći u automobilu i šestomesečno dete.
Samo dan posle masovnog ubistva u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" u Srbiji se pre godinu dana, 4. maja, desio još jedan masakr u kome je Uroš Blažić u selima Malo Orašje i Dubona kod Mladenovca ubio devet mladih ljudi i 12 ranio, a početak suđenja mu je zakazan za kraj maja.
Autobus na liniji 77 je danas u popodnevnim časovima u Svetogorskoj blizini Ateljea 212 udario stariju ženu koja je van pešačkog prelaza prelazila ulicu, javlja novinar Tanjuga.