Luka Modrić postao je današnjim nastupom u pobjedi nad Cadizom najstariji igrač Real Madrida koji je ikad nastupio za "Kraljevski klub" u La Ligi, a u istom je danu ostvario još nešto povijesno.
Osijek i Lokomotiva od 19.30 sati na Opus Areni igraju utakmicu 33. kola SuperSport HNL-a. Borba je to za četvrto mjesto i Europu jer su Osječani trenutačno četvrti sa 48 bodova, a Lokomotiva peta sa 47.
Nogometaši Real Madrida su 36. put u povijesti postali prvaci Španjolske nakon što je u derbiju 34. kola Girona na svom travnjaku svladala Barcelonu s 4-2.
Mladi branič Gorice, 18-godišnji Đuro-Giulio Đekić stabilno je i čeka ga operacija nakon teške ozljede koju je pretrpio na utakmici protiv Slaven Belupa u 33. kolu SuperSport HNL-a.
Sergej Jakirović i Bruno Petković uoči Rijeke
Kulenović: Moramo ići na pobjedu
Leko i Brajković: Pjaca može biti čovjek odluke
Sopić: Spremni smo u nedjelju pobijediti Dinamo
U dvoboju 33. kola HNL-a Slaven Belupo je kao domaćin u Koprivnici svladao Goricu sa 4-1 (1-1), no dvoboj je obilježila brutalna ozljeda mladog braniča Gorice.
Nogometaši Šibenika i dalje su u utrci sa Zrinskim Osječko u borbi za naslov u SuperSport Prvoj NL, odnosno drugom rangu hrvatskog nogometa.
GNK Dinamo održao je press konferenciju uoči odlaska u Rijeku na sutrašnji derbi s Rijekom, u izravnom susretu za prvo mjesto HNL-a. Trener Sergej Jakirović i Bruno Petković stali su pred medije.
Uoči sutrašnje utakmice Rijeke i Dinama, obje momčadi pripremaju svoje navijače za susret.
Nogometaši aktualnog engleskog nogometnog prvaka Manchester Cityja ponovno su se primakli vodećem Arsenalu na samo bod zaostatka nakon uvjerljive 5-1 (3-0) domaće pobjede protiv Wolverhampton Wanderersa u susretu 36. kola.
U susretu 35. kola talijanskog nogometnog prvenstva Monza i Lazio su igrali 2-2 (0-1).
Austrijska nogometna reprezentacija na ovoljetnom će EURU u Njemačkoj (14. lipnja - 14. srpnja) nastupiti bez svog ponajboljeg igrača, veznjaka RB Leipziga Xavera Schlagera zbog teške ozljede koljena koju je zadobio u susretu 32. kola njemačkog prvenstva protiv Hoffenheima.
Nogometaši Nottingham Foresta napravili su veliki korak ka ostanku u engleskoj Premier ligi 3-1 (1-1) gostujućom pobjedom protiv otpisanog Sheffield Uniteda u susretu 36. kola, a u prilog im je išao i težak 1-4 (0-3) domaći poraz Burnleyja od Newcastle Uniteda.
Košarkaši Orlando Magica izborili su sedmu utakmicu doigravanja Istočne konferencije nakon nšto su sinoć na svom terenu sa 103-96 pobijedili Cleveland Cavalierse.
Dallas Mavericksi su se plasirali u polufinale doigravanja Zapadne konferencije nakon što su sinoć kod kuće u šestoj utakmici uvjerljivo sa 114-101 svladali Los Angeles Clipperse i dobili seriju rezultatom 4-1.
Košarkaši Monaca uspjeli su poravnati omjer u pobjedama u četvrtfinalu doigravanja Eurolige protiv Fenerbahcea na 2-2 svladavši turskog velikana na njegoom terenu sa 65-62 u četvrtoj utakmici odigranoj u petak te izboriti odlučujuću utakmicu na domaćem parketu za pet dana.
Slavna američka profesionalna košarkaška NBA momčad Los Angeles Lakers otpustila je trenera Darvina Hama nakon dvije sezone provedene na toj dužnosti.
Rukometašice francuskog Metza i mađarskog Gyora prve su sudionice ovogodišnjeg završnog turnira Lige prvakinja koji će se igrati 1. i 2. lipnja u Budimpešti.