03/24/2018 08:14 AM
BRITANIJA. Detaljno ovde...

Evropski sud pravde u Luksemburgu presudio je da će se Sari Ričards, britanskom transseksualcu penzija isplaćivati od njenog 60. rođendana, a ne od 65. kao u slučaju muškaraca. Sud je presudio u njenu korist, jer joj je u Britaniji odbijen zahtev da u penziju ode sa 60 godina starosti, jer Britanija ne dopušta promenu pola u krštenici. Ričards je bio rođen 1942. godine kao muško, no pol je promenio 2001. godine nakon što mu je dijagnostifikovana urođena 'dysphoria' - stanje koje doktori i psiholozi definišu kao trajnu odbojnost osobe prema vlastitom polu !!!
03/23/2018 08:14 AM
RUSIJA. Detaljno ovde...
Alyona Gabitova iz mesta Uljanovsk u Rusiji odlučila je tužiti prognozere vremena jer su joj, kako sama kaže, uništili godišnji odmor svojim netačnim vremenskim prognozama. Ona je na sudu u gradiću Ulajnovsk izjavila kako joj je pre odlaska na godišnji odmor 'obećana' temperatura od 28 stepeni i sunčano vreme. Otišla je na odmor u obližnji park prirode, ali umesto sunca tamo ju je dočekala kiša. I tako je bilo za vreme celog odmora. Dodala je kako je se sa odmora vratila s prehladom i sada od lokalnih meteorologa traži povrat sredstava koja je uložila u propalo putovanje !!!
03/22/2018 08:14 AM
AUSTRALIJA. Detaljno ovde...
Australijanac Džejms Kiniburg koji se iz grada preselio na tropski sever kontinenta ostao je šokiran kada je utvrdio da su mu cimeri šestmetarski piton i njegova tri metra duga životna saputnica. On je otkrio da pitoni podvrste Amethystine žive u krovu njegove kuće u Cairnsu. Ali, tu nije bio kraj lošim vestima. Rendžeri su mu rekli da, budući da u krovu nema rupe kroz koju bi se čovek mogao uvući, nema druge nego da se navikne na svoje 'cimere' jer ne postoji način da se izvuku napolje. Budući da zajedno teže oko 150 kilograma, Kiniburg sada strahuje da bi pitoni mogli kroz krov pasti u njegov dnevni boravak. Osim toga, brine ga i saznanje da su njegovi 'cimeri' tek mladi pitoni koji se još razvijaju budući da ta vrsta pitona može da dostigne dužinu od čak osam metara. Ali, rendžeri ga uveravaju kako nema razloga za strah, jer se pitoni strašno boje ljudi i čine sve da ih izbegnu. Dok ne izgledne !!!