07/23/2018 09:14 AM
BRITANIJA. Detaljno ovde...

Ukinuta je kazna 39-godišnjem Majklu Mansiniju, britancu kojem je policajac napisao kaznu zato što je brisao nos dok je vozio kamionet. On je rekao da mu je kazna od 60 funti napisana dok je njegov kamionet stajao u koloni na autoputu, pod ručnom kočnicom, te je zato odlučio da je ne plati !!!
07/22/2018 09:14 AM
NEMAČKA. Detaljno ovde...
Nemački naučnik Hartwig Hausdorf izjavio je da su Nasinu svemirsku sondu Voyager 2, koja je poslata u svemir pre 33 godine, možda oteli vanzemaljci. Sonda Voyager 2 plovi na granici Sunčevog sustava, 14 milijardi kilometara daleko od Zemlje i pri tri nedelje došlo je do problema u slanju informacija, a nakon toga su sa Voyagera 2 na Zemlju poslate informacije koje niko ne zna dešifrirati. Hausdorf smatra kako postoji mogućnost da su sondu oteli i hakirali vanzemaljci koji sada pokušavaju s nama uspostaviti kontakt. Njemu je posebno intrigantno što cela sonda radi uobičajeno, osim ovih 'zagotnenih' poruka koje odašilje na Zemlju. Voyager 2 inače, nosi i emitira muziku i razne pozdravne poruke na 55 jezika, sve u slučaju da se susretne sa nekim drugim oblicima života u svemiru !!!
07/21/2018 09:14 AM
HRVATSKA. Detaljno ovde...
Policija u Zagrebu uhapsila je pijanog 23-godišnjaka koji je prilikom legitimisanja umesto dokumenta izvadio 'alat' i njime udarao po retrovizoru policijskog automobila, a potom policajki koja je pomagala u njegovom hapšenju iščupao dva pramena kose. 23-godišnjaku je izmereno 1,76 promila alkohola u krvi, a njegovom 24-godišnjem prijatelju 1,25 !!!