03/23/2018 08:14 AM
RUSIJA. Detaljno ovde...

Alyona Gabitova iz mesta Uljanovsk u Rusiji odlučila je tužiti prognozere vremena jer su joj, kako sama kaže, uništili godišnji odmor svojim netačnim vremenskim prognozama. Ona je na sudu u gradiću Ulajnovsk izjavila kako joj je pre odlaska na godišnji odmor 'obećana' temperatura od 28 stepeni i sunčano vreme. Otišla je na odmor u obližnji park prirode, ali umesto sunca tamo ju je dočekala kiša. I tako je bilo za vreme celog odmora. Dodala je kako je se sa odmora vratila s prehladom i sada od lokalnih meteorologa traži povrat sredstava koja je uložila u propalo putovanje !!!
03/22/2018 08:14 AM
AUSTRALIJA. Detaljno ovde...
Australijanac Džejms Kiniburg koji se iz grada preselio na tropski sever kontinenta ostao je šokiran kada je utvrdio da su mu cimeri šestmetarski piton i njegova tri metra duga životna saputnica. On je otkrio da pitoni podvrste Amethystine žive u krovu njegove kuće u Cairnsu. Ali, tu nije bio kraj lošim vestima. Rendžeri su mu rekli da, budući da u krovu nema rupe kroz koju bi se čovek mogao uvući, nema druge nego da se navikne na svoje 'cimere' jer ne postoji način da se izvuku napolje. Budući da zajedno teže oko 150 kilograma, Kiniburg sada strahuje da bi pitoni mogli kroz krov pasti u njegov dnevni boravak. Osim toga, brine ga i saznanje da su njegovi 'cimeri' tek mladi pitoni koji se još razvijaju budući da ta vrsta pitona može da dostigne dužinu od čak osam metara. Ali, rendžeri ga uveravaju kako nema razloga za strah, jer se pitoni strašno boje ljudi i čine sve da ih izbegnu. Dok ne izgledne !!!
03/21/2018 08:14 AM
NEMAČKA. Detaljno ovde...
46-godišnji Norvežanin Jarle Torgeir Kjoerren, koji je 'vozio' cela dva metra u pijanom stanju kažnjen je uvetno sa 15 dana zatvora, godinu dana zabrane upravljanja vozilom i 2.500 eura novčane kazne. On je potpuno pijan, sa 1.8 promila alkohola, ušao u svoj BMW, bez ikakve namere da ga vozi, ali je zakratko pokrenuo motor jer je hteo da upali svetlo u kabini kako bi mogao pronaći cigarete. U tom je trenutku slučajno otpustio ručnu kočnicu i auto se pomaknuo dva metra. Za norvešku policiju i sudije to je bilo više nego dovoljno. Njegovu su 'vožnju', istina, proglasili slučajnom, ali i 'opasnom i rizičnom' !!!