01/18/2017 08:14 AM
Spomenici, kraljevi i zvukovi. Detaljno ovde...

... za svaki spomenik na svetu koji prikazuje istorijsku ličnost na konju važe ista pravila. Ako kod statue konj ima obe prednje noge u vazduhu, osoba je poginula u borbi, ako je konju podignuta samo jedna noga, osoba je umrla od rana zadobijenih u borbi, a ako su sve četiri noge na zemlji, osoba je umrla prirodnom smrću !!!
... svaki kralj u kartama predstavlja jednog kralja iz istorije. Kralj pik je jevrejski kralj David, tref Aleksandar Veliki, herc Karlo Veliki i karo Julije Cezar !!!
... je jedini zvuk na svetu koji ne donosi eho, kvakanje patke, i još niko nije uspeo da utvrdi zbog čega je to tako !!!
01/17/2017 08:14 AM
Skraćenice, satovi i bubašvabe. Detaljno ovde...
... u staroj Engleskoj ljudi nisu smeli da vode ljubav bez odobrenja kralja, pogotovo ako se radilo o članu kraljevke porodice. Kada je par hteo da vodi ljubav, morali su da zatraže dozvolu kralja, koji bi im predao pločicu koju zakačili na vrata sobe dok su imali odnos. Na pločici je pisalo: 'Fornication Under Consent of the King', ili skraćeno F.U.C.K. Ovo je i poreklo reči koju ste pročitali, a sigurno znate šta znači !!!
... ni u jednoj kockarnici u Las Vegasu nema časovnika !!!
... bubašvaba može da živi devet dana bez glave !!!
01/16/2017 08:14 AM
Mačka, pluća i kraljice. Detaljno ovde...
... prosečna domaća mačka 35% života provede spavajući !!!
... je levo plućno krilo manje od desnog da bi bilo mesta za srce !!!
... svaka kraljica u istoriji koja je nosila ime Džejn, ili je bila ubijena, ili prognana, ili osuđena na smrt !!!