08/17/2017 09:30 AM
Đurić: Unutrašnji dijalog o KiM važan za očuvanje Srba i srpskih svetinja
Direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić izjavio je danas da je unutrašnji dijalog o pitanju Kosova i Metohije značajan za očuvanje tamošnjih Srba i srpskih svetinja.
08/17/2017 09:00 AM
Đurić: UNMIK je neprijatan svedok i pokušavaju da ga sklone
Direktor Kancelarije za KiM, Marko Đurić izjavio je danas da je UNMIK neprijatan svedok za sve koji krše međunarodno pravo i da zato pokušavaju da ga sklone.
08/17/2017 08:36 AM
Prestanak rada UNMIK-a?
Predstavnici zapadnih zemalja, stalnih članica Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija, ponovo su insistirali da se smanje prisustvo i budžet Misije UN na Kosovu, i prorede se sednice posvećene radu UNMIK-a i situaciji na Kosovu, a tome su se oštro usprotivile, uz Srbiju, Rusija i Kina.
08/17/2017 08:00 AM
Đukić Dejanović: Dijalog podrazumeva različita mišljenja, ne uvrede
Zamenica predsednika Socijalističke partije Srbije, Slavica Đukić Dejanović, izjavila je da bi od lidera LDP Čedomira Jovanovića želela da čuje ideje, a ne samo "besmislene uvrede", jer dijalog podrazumeva različita mišljenja.
08/17/2017 07:20 AM
Brnabić danas sa britanskim ambasadorom
Predsednica Vlade Srbije, Ana Brnabić, sastaće se danas sa ambasadorom Velike Britanije u Srbiji, Denisom Kifom.
08/17/2017 06:58 AM
Zašto zvanična Crna Gora ne dozvoljava srpskoj manjini DVOJNO DRŽAVLJANSTVO
Slučaj Vladana Jokića, gradonačelnika Kotora, koji bi bez obzira na to što je rođen i odrastao u tom gradu, mogao da ostane bez crnogorskog pasoša, ponovo je pokrenulo jedno od spornih i teških pitanja između Srbije i Crne Gore - dvojno državljanstvo.
08/17/2017 12:01 AM
Đorđević sa predstavnicima nemačke NVO HELP
Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević danas je sa regionalnim koordinatorom nemačke nevladine organizacije HELP za Srbiju i Crnu Goru Klausom Mokom, razgovarao o unapređenje saradnje na projektima čiji je cilj pružanje podrške ranjivim kategorijama i socijalno ugroženom stanovništvu u Srbiji.
08/16/2017 10:18 PM
Ružić: Jovanović ne razume državnički stav Ivice Dačića
Potpredsednik SPS Branko Ružić smatra da je stav lider LDP Čedomira Jovanovića, o ideji Ivice Dačića o razgraničenju sa Kosovom, sraman i anticivilizacijski, a da je stav Dačića državnički i politički mudar.
08/16/2017 09:13 PM
NEKO PREDAJE, NEKO ČUVA OVCE Od čega žive ministri i poslanici koji su se ODREKLI DRŽAVNE PLATE?
Četiri ministra i na desetine republičkih poslanika odreklo se svojih plata u Vladi i Skupštini Srbije. Ipak, jasno je i da oni od nečeg žive i da pored obavljanja visokih državnih funkcija zarađuju i sa strane.
08/16/2017 08:51 PM
Tanin: Što pre nastaviti dijalog Beograda i Prištine
Specijalni predstavnik generalnog sekretara UN i šef misije UNMIK na Kosovu Zahir Tanin ocenio je danas da je briselski dijalog usporen političkim procesima u Beogradu i Prištini i da ga treba što pre nastaviti, a Kosovo je pozvao da bude "ozbiljno i odgovorno".
08/16/2017 07:43 PM
ŽUSTRA RASPRAVA U NJUJORKU Dačić oštro polemisao sa Čitaku
Na kraju sednice Saveta bezbednosti UN o Kosovu danas se razvila žustra rasprava između ministra spoljnih poslova Srbije Ivice Dačića i kosovske ambasadorke u SAD Vljore Čitaku, a Dačić je tom prilikom zapadnim zemljama poručio da pogađaju srpski narod zalaganjem za ukidanje UNMIK-a.
08/16/2017 07:33 PM
Tomislav Nikolić otkrio kako mu je bilo na LUKSUZNOM LETOVANJU (FOTO)
Bivši predsednik Srbije i aktuelni prvi čovek Nacionalnog saveta za koordinaciju saradnje sa Rusijom i Kinom Tomislav Nikolić doputovao je juče po podne u Beograd sa letovanja u Kefaloniji.
08/16/2017 06:38 PM
OTIMANJE, IGNORISANJE, TOTALNA DISKRIMINACIJA Ovo su najveći problemi sa kojima se suočavaju Srbi u ZEMLJAMA REGIONA
Deklaracija o zaštiti identiteta morala bi da uzme u obzir sve poteškoće sa kojima se Srbi u regionu suočavaju: od hrvatskog poreza na otete kuće, izostanka iz državnog aparata Crne Gore, do potpune ugroženosti u Makedoniji.
08/16/2017 06:22 PM
Pajtić: Žalim zbog prekida saradnje DS i PGS, ali Janković nije imao izbora
Bivši predsednik Demokratske stranke (DS) Bojan Pajtić izjavio je danas da žali zbog prekida saradnje DS i Pokreta slobodnih građana, ali da lider PGS Saša Janković nije imao izbora.
08/16/2017 06:15 PM
Čitaku: Jedini kompromis koji možemo da imamo na Kosovu je NEZAVISNOST
Ambasadorka Kosova u SAD Vljora Čitaku izjavila je povodom poziva na kompromis i istorijski dogovor Srba i Albanaca da je nezavisnost Kosova upravo taj kompromis, ne prihvatajući ideje o rešenjima duž etničkih linija.
08/16/2017 04:27 PM
Jovanović: Jeremić neće sarađivati sa stankama koje sarađuju sa Vučićem
Buduća politička organizacija koju će voditi Vuk Jeremić sarađivaće sa pokretima i strankama koje su "prava" opozicija, i koje neće sarađivati sa režimom Aleksandra Vučića, kaže predstavnik Jeremićevog tima Nikola Jovanović.
08/16/2017 04:14 PM
Saučešće Vučića predsedniku Sijera Leonea zbog poplava
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić uputio je danas telegram saučešća predsedniku Sijera Leone Ernestu Baju Koromi, povodom žrtava i velike štete u poplavama koje su pogodile tu zemlju.
08/16/2017 02:43 PM
Haradinaj: Uskoro razrešenje političke situacije na Kosovu
Kandidat za premijera velike, tzv ratne koalicije i lider Alijanse za budućnost Kosova, Ramuš Haradinaj misli da će politička situacija na Kosovu uskoro biti razjašnjena.
08/16/2017 02:32 PM
"NE MOŽE I SA NAMA I VUČIĆEM" Janković se odrekao DS zbog Šutanovca
Pokret slobodnih građana Saše Jankovića saopštio je danas da obustavlja planove o izbornoj saradnji sa Demokratskom strankom (DS) zbog toga što je predsednik DS Dragan Šutanovac, kako se navodi u saopštenju, javno ponudio Aleksandru Vučiću saradnju na izmenama Ustava.
08/16/2017 01:37 PM
Č. Jovanović: Stavite Dačiću FLASTER NA USTA zbog navoda o PODELI KOSOVA
Predsednik Liberalno demokratske partije (LDP) zatražio je danas od predsednika Srbije Aleksandra Vučića i premijerke Ane Brnabić da momentalno stave tačku na ponašanje ministra spoljnih poslova Ivice Dačića i njegove navode o podeli Kosova.
08/16/2017 01:31 PM
Jovanović: Takozvana opozicija sa Vučićem ima lični problem
Predsednik Demokratske stanke Srbiije (DSS) Miloš Jovanović optužio je danas, kako je rekao, "takozvanu opoziciju" da "očigledno ima lični problem sa Aleksandrom Vučićem, a ne sa njegovom politikom".