11/20/2017 04:05 PM
Sorosev sin: Hvala Vučiću
Aleks Soros, zamenik predsednika Upravnog odbora Fondacije za otvoreno društvo, zahvalio se srpskom predsedniku Aleksandru Vučiću na mogućnosti da razgovaraju o jačanju otvorenog društva u Srbiji i evropskim integracijama.
11/20/2017 03:52 PM
ŽUSTRA RASPRAVA NA SEDNICI Opozicija kritikuje zakon jer sadrži reči na eneglskom, Lončar: Pacijente zanima zdravlje, a ne vaša debata
Poslanici opizicije kritikovali su danas što su u Predlogu zakona o medicinskim sredstvima korišćeni medicinski izrazi na engleskom jeziku, a ministar Zlatibor Lončar je rekao da za to postoje razlozi, te da je pacijentima važžno zdravlje, a ne terminologija u zakonu i debata u skupšštini o tome.
11/20/2017 03:46 PM
Čanak: Dodik se igra vatrom
Lider LSV Nenad Čanak smatra da se predsednik Reublike Srpske Milorad Dodik "igra vatrom" i da "švrljanjem po mapama", ugrožava teritorijalni integritet Srbije i BiH.
11/20/2017 03:35 PM
PUTINOVA ČELIČNA DAMA U SRPSKOM PARLAMENTU Matvijenko: Rusija nije i neće priznati Kosovo
Ruska federacija nije i neće priznati nezavisnost Kosova, izjavila je danas predsednica Saveta Federacije Federalne skupštine Rusije Valentina Matvijenko posle sastanka sa predsednicom Skupštine Srbije Majom Gojković.
11/20/2017 03:26 PM
NEZADOVOLJNA REAKCIJOM IZ SRBIJE Tomašić: Naredne godine u Vukovar svi u "zengicama"
Predsednica Kolinta Grabar Kitarović izjavila je da je u Vukovaru, tokom obeležavanja Dana sećanja u subotu, nosila žute čizme tzv. "zengice", jer je na taj način htela da poruči da su tom gradu potrebna nova radna mesta, preneli su hrvatski mediji.
11/20/2017 02:37 PM
Dačić sa Skotom uoči puta u Vašington
Prvi potpredsednik vlade i ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić razgovarao je danas sa ambasadorom Sjedinjenih Američkih Država u Republici Srbiji Kajlom Skotom u okviru redovnih bilateralnih konsultacija dve strane, pre puta ministra Dačića u Vašington.
11/20/2017 02:37 PM
Američki ekspert za Balkan: Srbija i Crna Gora ne treba da "U PAKETU" uđu u EU
Profesor na američkom Univerzitetu Džons Hopkins i ekspert za Balkan Danijel Server smatra besmislenim to što crnogorska opozicija bojkotuje parlament i nada se da Evropska unija neće sankcionisati Crnu Goru zbog, kako je rekao, lošeg ponašanja opozicije.
11/20/2017 01:47 PM
Vučić na vezi sa Borisovim: Za još bolje povezivanje Srbije i Bugarske
Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić telefonom je razgovarao sa predsednikom Vlade Republike Bugarske Bojkom Borisovom o nastavku saradnje u okviru Saveta za saradnju Srbije, Bugarske, Rumunije i Grčke.
11/20/2017 01:39 PM
Poslanici opozicije veruju da će ipak biti i republičkih izbora
Poslanici opozicionih stranaka u Skupštini Srbije rezervisani su prema odluci Glavnog odbora SNS o tome da će idućeg marta biti održani samo beogradski izbori, smatraju da odluka nije konačna, te veruju da će o vanrednim republičkim izborima ipak odlučiti lider naprednjaka i predsednik države Aleksandar Vučić.
11/20/2017 12:21 PM
POTVRĐENO PISANJE "BLICA" Premijerka: Zabrana zapošljavanja ostaje i sledeće godine
Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić kaže da će ostati na snazi zabrana zapošljavanja u javnom sektoru i naredne godine, ali samo kao kontrolni mehanizam.
11/20/2017 12:18 PM
Brnabić: Ne moraju različita mišljenja s vlade odmah u medije
Premijerka Ana Brnabić ponovila je danas da u vladi nema sukoba, već različitih mišljenja, što je, kaže, u redu, mada bi ona volela da to ne dospeva u medije.
11/20/2017 11:59 AM
Đurić: Srpska lista apsolutni pobednik lokalnih izbora na KiM
Srpska lista apsolutni je pobednik lokalnih izbora na Kosovu i Metohiji, jer je osvojila svih deset opština sa srpskom većinom, dok je prva sledeća, sa pobedom u osam opština, albanska partija Demokratski savez Kosova, izjavio je danas direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić.
11/20/2017 10:59 AM
Dodik tokom intervjua PREKROJIO MAPU BALKANA, ovako bi region izgledao po njegovoj zamisli
Milorad Dodik, predsednik Republike Srpske, u intervjuu za DW izjavio je da referendum o nezavisnosti tog entiteta trenutno nije institucionalna tema. On međutim tvrdi da BiH neće opstati ni u kakvom obliku.
11/20/2017 10:27 AM
Članica SNS se žali na partijsko zapošljavanje u Prijepolju
Da je u Srbiji partijska knjižica najvažnija preporuka za radno mesto nije novina. Ali, novina je kada protiv stranačkog zapošljavanja glas digne član vladajuće partije zalažući se za poštovanje zakona. Upravo to je slučaj u Prijepolju, gde je za radno mesto u Centru za socijalni rad očito potreban koalicioni dogovor.
11/20/2017 08:33 AM
Brnabić za "Fajnenšel tajms": Od Srbije ne treba tražiti da bira između Zapada i Rusije
Predsednica vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je u intervjuu za "Fajnenšel tajms" (FT) da "od Srbije ne bi trebalo tražiti da bira između Zapada i Rusije".
11/20/2017 08:32 AM
PUTINOVA ČELIČNA DAMA Ko je Valentina Matvijenko koja danas dolazi u posetu Srbiji
Predsedica Saveta federacije Federalne skupštine Rusije Valentina Matvijenko boraviće od danas u dvodnevnoj poseti Srbiji.
11/20/2017 08:05 AM
Zaev danas u Beogradu, sutra sa Vučićem
Premijer Makedonije Zoran Zaev doputovaće danas popodne u posetu Beogradu, gde će mu domaćin biti premijerka Ana Brnabić, koja će mu po dolasku prirediti svečanu večeru, saznaje Tanjug u izvorima bliskim vladi.
11/20/2017 07:35 AM
Ivanić: Sarajevo jedva čeka da saplete Beograd
Unutar bošnjačkog političkog rukovodstva još se nije pojavio lider koji je iskreno spreman da postigne suštinski dogovor sa Srbijom, kaže srpski član Predsedništva Bosne i Hercegovine Mladen Ivanić, koji smatra da Srbija treba da nastavi pozitivan pristup prema BiH kakav sada ima.
11/20/2017 07:30 AM
Brnabić danas predsedava sednici Saveta za javnu upravu
Otkazana je sednica Saveta za javnu upravu, koja je bila zakazana za 14 sati.
11/20/2017 07:13 AM
VUČIĆ SA SOROSEVIM SINOM Podrška Fondacije evropskim integracijama Srbije
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas sa zamenikom predsednika Upravnog odbora Fondacije za otvoreno društvo Aleksom Sorosem o regionalnoj saradnji i podršci ove fondacije evropskim integracijama Srbije, reformama u oblasti medija i vladavine prava.
11/20/2017 06:47 AM
Kako su se menjali predizborni plakati u Srbiji
Od uvođenja višestranačja u Srbiji nagledali smo se svakakvih predizbornih plakata, od onih sa konkretnim i jasnim porukama do dvosmislenih ili ironičnih. Mnogi od njih danas su potpuno izgubili smisao.