12/15/2017 08:56 PM
ANIMACIJA: Z novo snežno pošiljko bo letošnja zima v količini snega marsikje prehitela lansko celotno zimo
24ur.com V severovzhodni Sloveniji se je veter obrnil na severne smeri in začelo se je hladiti. Meja sneženja se bo v notranjosti Slovenije spustila do nižin, kjer do jutra lahko zapade večinoma od 5 do 10 cm mokrega snega. Znova naraščajo tudi reke, Kolpa in Ljubljanica se razlivata in poplavljata.
12/15/2017 08:37 PM
DZ zavrnil novelo zakona o financiranju izobraževanja
24ur.com Predlog novele zakona o financiranju izobraževanja, s katero bi posegli v ureditev financiranja zasebnega osnovnega šolstva, ni dobil dovolj visoke podpore med poslanci. Na koncu so očitno prevladala opozorila, da bi bilo sprejetje novele lahko neustavno.
12/15/2017 08:28 PM
Sodišče odločilo: le ena stavka v Slovenski filharmoniji je bila zakonita
24ur.com Prva stavka zaposlenih v Slovenski filharmoniji, ki so jo izvedli 5. decembra lani, je bila po mnenju delovnega sodišča zakonita, medtem ko je bila stavka 1. januarja letos nezakonita. Sodišče je kot stavkovno dejavnost prepoznalo tudi krajši nagovor pred koncertom 6. decembra, zaposleni pa pravijo, da to sploh ni bila stavka.
12/15/2017 08:03 PM
Cerar pred srečanjem v Zagrebu: V pričakovanjih ostajam realist
24ur.com Slovenski in hrvaški premier Miro Cerar in Andrej Plenković sta se na srečanju v Bruslju dogovorila, da bo Cerar Zagreb obiskal 19. decembra. Cerar je dejal, da je to srečanje zadnja priložnost za napredek glede izvajanja arbitražne razsodbe pred iztekom roka.
12/15/2017 07:58 PM
Janša pred državo (zaenkrat) ubranil svoje premoženje. 'Odločitev sodišča je samoumevna'
24ur.com Državno pravobranilstvo je zahtevalo zamrznitev Janševega premoženja, a je odvetniku prvaka SDS uspelo doseči, da se to ni zgodilo. Janši je za zdaj uspelo preprečiti vpis zaznamb na stanovanjsko hišo v Ložnici pri Velenju, na stanovanje v Ljubljani in na počitniško hišo v Bovcu. Odločitev sodišča je po besedah Janše samoumevna.
12/15/2017 07:55 PM
Slovenska vrtnarja že dvanajstič zapored v Vatikan: zopet bosta okrasila slavno baziliko
24ur.com Božič nezadržno prihaja, vse oči pa so že uprte v okrašena mesta. Baziliko svetega Petra v Vatikanu, ki jo v prazničnem času obišče ogromno ljudi, bodo tudi letos okrasile slovenske roke. Peter Ribič in Sabina Šegula, vrtnarja iz Naklega, ki že dvanajstič zapored odhajata v Rim, sta postala že prava papeška cvetličarja.
12/15/2017 07:54 PM
Zlatka Olah ne bo soseda sodnice, ki ji je prodala stanovanje: na zemljišču jo je pričakala ograja
24ur.com Zlatka Olah kljub napovedim, da bo na zemljišče sodnice Tine Benčič, ki je njeno stanovanje prodala na dražbi in jo deložirala, pripeljala bivalni zabojnik, to ni storila. Na zemljišču jo je pričakala ograja, saj zemlja ni občinska, pač pa od sklada kmetijskih zemljišč. Olahova pravi, da bo vseeno vztrajala in si priborila svoj košček prostora.
12/15/2017 07:36 PM
Slovenska potica je samo ena (s petimi različnimi nadevi): pečena v potičniku po strogo določeni recepturi
24ur.com Nekaj več kot pol leta po tem, ko sta papež Frančišek in Melania Trump poskrbela za svetovno slavo slovenske potice, je končno vse pripravljeno, da jo država Slovenija zaščiti na evropski ravni kot zajamčeno tradicionalno posebnost. Ko bo enkrat zaščitena, jo bodo lahko pripravljali kjer koli po svetu, a po strogo določeni recepturi, z določeno obliko in z enim od petih nadevov.
12/15/2017 07:34 PM
Na valentinovo bo Slovenijo ohromila ena največjih stavk v Sloveniji
24ur.com Zaposleni v vzgoji in izobraževanju so s 37.186 glasovi izglasovali stavko, ki jo organizira Sindikat vzgoje, izobraževanja, znanosti in kulture, in bo 14. februarja prihodnje leto. Po besedah glavnega tajnika sindikata Branimirja Štruklja bo to ena največjih stavk pri nas, zagotovo pa najštevilčnejša v javnem sektorju od osamosvojitve Slovenije.
12/15/2017 07:32 PM
Angelca Likovič spet spekla potico: na pokušini njene sladice tudi Pahor in Šarec
24ur.com Potica, izvirna slovenska sladica, je priljubljena jed predsedniške kandidatke Angelce Likovič, ki je vse svoje nasprotnike povabila na kos dišečega peciva. Povabilu so se odzvali skoraj vsi, vključno z zmagovalcem Borutom Pahorjem in njegovim najtesnejšim sledilcem Marjanom Šarcem.