10/19/2017 03:58 PM
VIDEO: Obiskovalci bolnikov v UKC Ljubljana za uro parkiranja odštejejo 2,4 evre, a to, kot pravijo, 'pač vzamejo v zakup'
24ur.com Osebje UKC Ljubljana so pred dnevi na avtomobilih, ki so jih parkirali v bližnji ulici, pričakale kazni mestnega redarstva. Tudi bolniki ljubljanskega kliničnega centra in njihovi obiskovalci v okolici UKC zelo težko najdejo brezplačno parkirno mesto. Za parkiranje v bližini tako plačujejo tudi 2,40 evra na uro.
10/19/2017 03:55 PM
Plenković s pismom odgovoril Cerarju in ga spet povabil v Zagreb
24ur.com Predsednik hrvaške vlade Andrej Plenković se je slovenskemu premierju Miru Cerarju zahvalil za pismo, v katerem je ta izrazil željo, da nadaljujeta z dialogom. Slovenskega kolega znova povabil na obisk v Zagreb v terminu, ki bi ustrezal obema.
10/19/2017 03:18 PM
VIDEO: Ko jih sprašujejo o prostituciji, padejo v jok – otroci, ki so morali občevati za preživetje, so tudi pri nas
24ur.com Zaščitniki žrtev trgovine z ljudmi opozarjajo, da v Sloveniji pozabljamo na otroke, ki so žrtve trgovine z ljudmi. Sistem pomoči ni ustrezen, oziroma ga pravzaprav ni. Travme pa so velike. Otroci se ob pogovoru zlomijo, takrat privrejo na dan grozljiva pričevanja o njihovih izkušnjah.
10/19/2017 03:12 PM
Vroče v Piranskem zalivu: za srečanja slovenskih in hrvaških policijskih čolnov vzrok spet školjčišča?
24ur.com V Piranskem zalivu je spet vroče. Potem ko je zaradi hrvaških državljanov, ki sta poskušala širiti školjčišče, posredovala slovenska policija, se je zgodil že nov incident. V zalivu sta se srečala slovenski in hrvaški policijski čoln, neuradno naj bi bila zopet vzrok školjčišča.
10/19/2017 11:35 AM
Skupnost socialnih zavodov: Razumemo težaven položaj ZZZS, a vanj ga je potisnila vlada, ne mi
24ur.com Domovi za starejše in posebni socialnovarstveni zavodi bodo v novembru vložili tožbe zoper zdravstveno blagajno, ker ta pri izračunu cen zdravstvenih storitev ne upošteva povečanja plač zdravstvenega kadra, kar se je julija s sindikati dogovorila vlada. Za letos jim ZZZS dolguje tri milijone evrov, zavod pa odgovarja, da so tožbe nesmiselne, ker je denarja v blagajni tako ali tako ni.
10/19/2017 07:51 AM
Bolhe, klopi, gliste in trakulje jeseni in pozimi ne počivajo
24ur.com Poleti hišnim ljubljencem posvečamo več časa, zato pogosteje opazimo zajedavce in smo bolj pozorni na redno zaščito pred njimi. Jeseni in pozimi pa na to redko pomislimo. Ker pa so pasji in mačji zajedavci lahko nevarni tudi za zdravje ljudi, ne pozabite na redno in celovito zaščito kosmatincev od uhlja do repa tudi v hladnejšem delu leta.
10/19/2017 07:49 AM
Finske savne Infraworld - popolnost izdelave
24ur.com Pozitivni učinki savnanja so ljudem poznani že dolgo. V savnah Infraworld nastaja posebej intenzivna klima, ki vzpodbuja in ohranja človekovo vitalnost.
10/19/2017 07:29 AM
Direktor kmetijske zadruge Krpan delavcem že dva meseca ne daje plače
24ur.com Kmetijsko gozdarska zadruga Krpan okoli 100 zaposlenim že dva meseca dolguje plače. Ima premoženje, iz katerega bi lahko plačala delavce, a direktor podjetja ne pusti v stečaj. Morda zato, ker ga želi prej še izčrpati in bodo delavci v stečajnem postopku prikrajšani. Delavke jočejo od strahu, po zadrugi pa naj bi se že pol leta sprehajal finančni svetovalec, domnevni rešitelj.
10/18/2017 10:48 PM
Že drugi upor v manj kot tednu dni. Podržaj: Razmere v zaporih obvladujemo
24ur.com Po uporu na Povšetovi, ko so zaporniki splezali na streho zapora, se je upor zgodil tokrat na Dobu. V času popoldanskega sprehoda je devet obsojencev splezalo na cevi toplovoda‎, a so se nato po opozorilih sami vrnili nazaj v svoje sobe. Direktor Uprave za izvrševanje kazenskih sankcij Jože Podržaj vztraja, da razmere v zaporih obvladujejo.
10/18/2017 09:05 PM
Otroci z avtizmom dokazujejo, da je mogoče prav vse
24ur.com Učenci blejskega centra Doremi so se s predstavo Fantom iz opere na svetovnem festivalu v Kanadi uvrstili na odlično tretje mesto. Dosežek je še toliko bolj pomemben zato, ker gre za avtistične otroke, ki, kot pravijo njihovi mentorji, so še pred leti imeli velike težave s pozornostjo in niso zmogli pri miru sedeti niti minute.