07/21/2018 08:06 PM
Ljajić: Potezi Kosova ugrožavaju CEFTA sporazum

Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić rekao je danas da vlasti u Prištini, uvođenjem nameta od 30 odsto na uvoz voća, povrća i kukuruza, nastavljaju sa praksom carinskih ili vancarinskih barijera kada im to odgovara.
07/21/2018 08:06 PM
Pacoli odustao od posete Novom Pazaru

Kosovski ministar spoljnih poslova Bedžet Pacoli odustao je od današnje posete Novom Pazaru, piše prištinski portal Indeksonlajn pozivajući se izvore iz Pacolijevog ministarstva.
07/21/2018 07:39 PM
Gojković: Mudrom politikom sprečiti sukobe, misliti na budućnost

Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković danas je u Požarevcu na svečanom obeležavanju 300 godina od potpisivanja Požarevačkog mira istakla da se mudrom politikom mora misliti na generacije koje dolaze i sačuvati zemlja od bilo kakvih sukoba.
07/21/2018 02:39 PM
Naredni sastanak Vučića i Tačija početkom septembra

Naredni sastanak predsednika Srbije Aleksandra Vučića i kosovskog predsednika Hašima Tačija biće održan početkom septembra, izjavila je portparolka visoke predstavnice EU za spoljnu politiku i bezbednost Maja Kocijančić.
07/21/2018 12:23 PM
Funkcioneri pod lupom Agencije - dragocenosti, novac, akcije...

Agencija za borbu protiv korupcije trebalo bi da dobije nova ovlašćenja za vođenje proširene administrativne istrage, kao i za pribavljanje finansijskih podataka po olakšanoj proceduri.
07/21/2018 11:48 AM
Dačić u Meksiku na samitu Pacifičke alijanse

Na poziv meksičkog ministra spoljnih poslova Luisa Videgaraja Kase i ministra privrede Ildefonsa Guaharda Viljareala, prvi potpredsednik Vlade i šef diplomatije Ivica Dačić boraviće od 22. do 24. jula u Puerto Valjarti, u Meksiku, gde će učestvovati u radu 13. samita Pacifičke alijanse.
07/21/2018 11:08 AM
Poziv nacionalnim manjinama za upis u Poseban birački spisak

Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave pozvalo je danas pripadnike i pripadnice nacionalnih manjina, koji ispunjavaju opšte uslove za sticanje biračkog prava u Srbiji, da se upišu u Poseban birački spisak i time steknu pravo da biraju i budu birani na izborima za nacionalne savete nacionalnih manjina, koji će biti održani na jesen.
07/21/2018 03:25 AM
Brnabić u poseti SAD od 23. do 26. jula

Predsednica vlade Ana Brnabić boraviće u poseti Sjedinjenim Američkim Državama (SAD) od 23. do 26. jula, što će biti njena prva poseta toj zemlji u svojstvu predsednice vlade.
07/20/2018 11:12 PM
Vulin:Srbija vojno neutralna i odlučna da sama donosi odluke

Srbija je vojno neutralna i odlučna da sama donosi odluke, izjavio je danas ministar odbrane Aleksandar Vulin koji je sa načelnikom Generalštaba Vojske Srbije generalom Ljubišom Dikovićem prisustvovao svečanosti povodom završetka školovanja oficira 64. klase Komandno-štabnog usavršavanja Škole nacionalne odbrane, kod Spomenika Neznanom junaku na Avali.
07/20/2018 11:12 PM
Ziberaj: Tišina Beograda znači pristanak, Pacoli dolazi u Novi Pazar

Džetljir Ziberaj, savetnik kosovskog ministra spoljnih poslova Bedžeta Pacolija, izjavio je večeras da Priština nije dobila nikakav zvaničan odgovor Beograda povodom Pacolijevog plana da sutra dođe u Novi Pazar ali da tišina znači dozvolu posete.
07/20/2018 09:15 PM
UN: Jenča pohvalio Srbiju, poštovanje Vučićevom vođstvu

Pomoćnik generalnog sekretara Ujedinjenih nacija za politička pitanja Miroslav Jenča završio je dvodnevnu posetu Srbiji, a tokom sastanka sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem potvrdio je posvećenost UN iskrenom pomirenju i promovisanju mira i stabilnosti kroz preventivnu diplomatiju na zapadnom Balkanu, navodi se u saopštenju portparola UN dostavljenom medijima.
07/20/2018 05:49 PM
Vučić: Bićemo zemlja mislećih ljudi

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ocenio je danas da je u Srbiji potrebno više viteštva nego ikada ranije, više šahista koji planiraju, predviđaju, anticipiraju, jer šah uči brže nego bilo koja druga igra o životu, a ako se dobro igra šah lakše se pobeđuje i prevazilaze problemi.
07/20/2018 03:58 PM
Drecun: Prikupićemo dokaze za zločine OVK na Kosovu i Metohiji

Predstavnici Radne grupe za istraživanje zločina OVK na KiM sastali su se danas sa predstavnicima Vlade Srbije i službi bezbednosti, a na sastanku je predstavljena struktura tzv. Oslobodilačke vojske Kosova po dubini i direktna veza predstavnika OVK sa zločinima koji su se desili u zonama njihove odgovornosti.
07/20/2018 02:46 PM
Linta: Kitarović bi provokacijama da pravda zločine Tuđmana

Predsednik Saveza Srba iz regiona Miodrag Linta danas je, kao još jednu u nizu brutalnih ali očekivanih provokacija, ocenio izjavu hrvatske predsjednice Kolinde Grabar Kitarović da su Hrvati i Albanci braća po oružju, te da su mnogi Albanci žrtvovali život za Hrvatsku.
07/20/2018 01:24 PM
Vučić: UNMIK garant statusne neutralnosti

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je danas da su UN najznačajnija međunarodna organizacija, koja je od posebne važnosti za pitanje suvereniteta i teritorijalnog integriteta Srbije, a pomoćnik generalnog sekretara UN za politička pitanja Miroslav Jenča preneo da UN i generalni sekretar Antonio Gutereš veoma cene doprinos Vučića i Srbije očuvanju mira i stabilnosti u regionu.
07/20/2018 12:09 PM
Nastavljena rasprava o amandmanima na zakon o presađivanju

Skupština Srbije nastavila je danas raspravu o amandmanima na set zakona iz oblasti zdravstva, među kojima su predlozi zakona o ljudskim tkivima i ćelijama i presađivanju organa.
07/20/2018 11:58 AM
ZSO treba da osniva privredna društva, javna preduzeća...

Upravljački tim za uspostavljanje Zajednice srpskih opština (ZSO) i načelnici za privredu opština sa srpskom većinom zaključili su na današnjem sastanku da bi ZSO trebalo da ima mogućnost da osniva privredna društva, javna preduzeća, zadruge, kao i finansijske institucije za podsticaj ekonomskom razvoju.
07/20/2018 11:17 AM
Đurić:Probleme rešavati kompromisom

Dirеktor Kancеlarijе za Kosovo i Mеtohiju Marko Đurić sastao sе danas sa pomoćnikom gеnеralnog sеkrеtara Ujеdinjеnih nacija za politička pitanja Miroslavom Jеnčom.
07/20/2018 11:10 AM
Odlični politički odnosi Beograda i Kaira

Prvi potprеdsеdnik Vladе Srbijе i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić sastao sе danas sa prеdsеdnikom Parlamеnta Arapskе Rеpublikе Egipat Alijom Abdеlom Al Ahmеdom koji boravi u zvaničnoj posеti Rеpublici Srbiji na poziv prеdsеdnicе Narodnе skupštinе Majе Gojković. Porеd razgovora sa prеdsеdnicom Narodnе skupštinе i obraćanja poslanicima na spеcijalnoj sеdnici, gospodina Alija Abdеla Al Ahmеda jučе jе primio i prеdsеdnik Rеpublikе Alеksandar Vučić.
07/20/2018 10:53 AM
Vučić: Interesovanje australijskih kompanija za Srbiju

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić istakao je danas da se između Srbije i Australije intenziviraju kontakti i politički dijalog, što daje impuls saradnji u različitim oblastima, pa je vidljivo i interesovanje australijskih kompanija za poslovne prilike u našoj zemlji.