09/19/2017 12:17 PM
Delegacija Republike Srpske posetila Novi Sad

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević i predsednik Skupštine Grada Novog Sada Zdravko Jelušić primili su delegaciju Republike Srpske, na čelu sa predsednikom Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljkom Čubrilovićem, koja je u poseti Novom Sadu u okviru manifestacije Dani Srpske u Srbiji 2017.
09/19/2017 11:12 AM
Miščević: Berlinski proces može doprineti evropskim integracijama

Berlinski proces je veoma pozitivna priča jer vraća fokus na ekonomska i socijalna pitanja i može doprineti evropskim integracijama svake od država regiona, poruka je panelista na konferenciji o promišljanju Evrope i Zapadnog Balkana, koja se danas održava u Beogradu.
09/19/2017 10:18 AM
Srpska LGBT populacija razočarana u opoziciju

Gej lezbejski info centar (GLIC) saopštio je danas da je srpska LGBT populacija razočarana zbog odsustva lidera opozicije sa ovogodišnje septembarske Parade ponosa.
09/19/2017 08:20 AM
Vučić na prijemu kod Gutereša, Trampa...

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, koji predvodi delegaciju Srbije na 72. zasedanju Generalne skupštine UN, danas će imati čitav niz bilateralnih susreta i učestovati na prijemima koje odvojeno priređuju generalni sekretar UN Antonio Guterš, predsednik SAD Donald Tramp i najviši zvaničnici EU.
09/19/2017 08:16 AM
Episkop Irinej: Mislimo svojom glavom i nećemo ćutati o Kosmetu

Reagovanje potpredsednice vlade Zorane Mihajlović na izjavu patrijarha Irineja Novostima o unutrašnjem dijalogu o KiM, osim što zbunjuje nelogičnošću, izaziva i nedoumice oko smisla i mogućnosti tog dijaloga, makar onakvog kako ga je u više navrata opisao predsednik Aleksandar Vučić, kaže episkop bački Irinej.
09/18/2017 11:25 PM
Brnabić: Neću ja reći šta mislim da treba uraditi sa Kosovom

Doprinos Vlade Srbije unutrašnjem dijalogu o Kosovu i Metohiji biće vidljiv kroz formiranje radne grupe za logističku podršku predsedniku Republike Srbije Aleksandru Vučiću i svim građanima koji žele da učestvuju u tom dijalogu. To će biti dijalog što šireg kruga ljudi u Srbiji i neću ja, kao predsednica vlade, reći kako mislim da treba da se uradi ovo ili ono, nego ću da slušam sve strane, poziciju i opoziciju, Crkve i nevladine organizacije, jer je to dijalog koji vodi predsednik države. Ovako je predsednica Vlade Ana Brnabić odgovorila danas na pitanje RTV-a koji će biiti njen doprinos unutrašnjem dijalogu o Kosovu i da li ona misli da Kosovo treba da dobije stolicu u Ujedinjenim nacijama.
09/18/2017 10:46 PM
Smena u Istočnom Sarajevu zbog vređanja Vučića

Odbornici u Istočnom Novom Sarajevu smenili su jednoglasno Dejana Šantića iz SRS Dr Vojislav Šešelj sa mesta predsednika skupštine zbog toga što je na Fejsbuku izneo niz optužbi na račun predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
09/18/2017 10:39 PM
Dačić na sastanku o reformi UN, kratak razgovor sa Trampom

Prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić učestvuje danas u Njujorku na sastanku o reformi UN, kojim predsedava predsednik SAD Donald Tramp. Šef srpske diplomatije iskoristio je priliku da pred početak sastanka na kratko porazgovara s predsedavajućim Trampom.
09/18/2017 10:00 PM
Ambasada SAD: Dejton ne dozvoljava otcepljenje entiteta

Reagujući na izjavu predsednika RS Milorada Dodika da Republika Srpska želi da bude u zajednici sa Srbijom, američka ambasada u SAD je saopštila da Dejtonski sporazum i Ustav BiH ne daju mogućnost otcepljenja entiteta.
09/18/2017 09:37 PM
Ministarstvo odgovara na šta je utrošen zajam IBRD

Odgovarajući na kritike kako je raspoređen novac iz zajma IBRD, Ministarstvo zdravlja je saopštilo da se, za razliku od nekih ranijih vremena, danas tačno zna kako se i u kom iznosu troše odobreni međunarodni zajmovi, a da su iznete tvrdnje lažne i paušalne optužbe s ciljem da se okupira pažnja javnosti.
09/18/2017 06:18 PM
Vučić doputovao u Njujork, sledi niz važnih susreta

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić doputovao je u Njujork, gde će učestvovati na sednici Generalne skupštine UN, Blumbergovom Globalnom biznis forumu i imati veliki broj značajnih bilateralnih sastanaka.
09/18/2017 04:52 PM
Rezultati demografske politike za pet godina

Ministarka zadužena za demografiju i populacionu politiku Slavica Đukić Dejanović izjavila je da se rezultati nove demografske politike mogu očekivati za pet do 10 godina.
09/18/2017 12:18 PM
Zakon o finansijskoj podršci porodici do kraja godine

Ministarka bez portfelja zadužena za demografiju i populacionu politiku Slavica Đukić Dejanović izjavila je danas da očekuje da će zakon o finansijskoj podršci porodici biti usvojen do kraja godine.
09/18/2017 10:36 AM
Dijalog o obrazovnim politikama Kine

U Novom Sadu će se 21. i 22. septembra održati Peti dijalog o obrazovnim politikama Kine i zemalja centralne i istočne Evrope i 4. sastanak konzorcijuma visokoobrazovnih ustanova zemalja ovog mehanizma.
09/18/2017 09:09 AM
Brnabić za Dojče vele: Nemačka kao primer

Mnogim ljudima u Srbiji Nemačka je primer idealne države, ne samo sa ekonomskog, već i sa društvenog aspekta, piše u autorskom tekstu za Radio Dojče vele premijerka Ana Brnabić.
09/18/2017 08:17 AM
Mekalister: Ulazak Srbije u EU zavisi od dobrih odnosa sa Prištinom

Izvestilac Evropskog parlamenta za Srbiju Dejvid Mekalister kaže da pregovori o pristupanju Srbije EU zahtevaju stalno kretanje ka boljim odnosima s Kosovom i da bi taj proces trebalo postepeno da vodi ka normalizaciji odnosa između dve strane, s tim da obe mogu da ostvaruju svoja prava i ispune svoje odgovornosti.
09/17/2017 06:33 PM
Predsednik Vučić: Vuk uz Teslu i Svetog Savu

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ocenio je danas da Vuk Stefanović Karadžić na osnovu svog celokupnog dela može da se stavi rame uz rame sa Nikolom Teslom, te da je Sabor u Tršiću danas najvažniji skup u Srbiji.
09/17/2017 02:13 PM
Pavel: Još nema dogovora BG-PR o vojsci Kosova, formirati je

Predsedavajući Vojnog komiteta NATO general Peter Pavel izjavio je danas da još uvek nema dogovora Beograda i Prištine o vojsci Kosova, ali da ta vojska treba da bude formirana u skladu s ustavom i zakonima relevantnih zemalja, prenosi ATA.
09/17/2017 12:22 PM
Podrinje izuzetno značajno za državu

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas u Loznici da je Podrinje deo zemlje od izuzetnog značaja i poručio da će prvi prioritet države u narednom periodu biti da u taj kraj dovede investitore, kako bi se smanjila nezaposlenost, inače najveći problem tog kraja.
09/16/2017 09:47 PM
Đurić: Jedistvena Rusija podržava Vučića i Rakića

Direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić izjavio je večeras da je Jedinstvena Rusija jasno i javno pružila podršku predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i onome što on radi po pitanju KiM, kao i predsedniku Srpske liste Goranu Rakiću, jer znaju koliko je važno da Srbi imaju što veći uticaj u kosovskim institucijama