11/20/2017 04:12 PM
Matvijenko: Rusija nije i neće priznati Kosovo

Ruska federacija nije i neće priznati nezavisnost Kosova, izjavila je danas predsednica Saveta Federacije Federalne skupštine Rusije Valentina Matvijenko posle sastanka sa predsednicom Skupštine Srbije Majom Gojković.  
11/20/2017 02:38 PM
Vulin: Kontinuirano jačanje saradnje sa UAE

Ministar odbrane Aleksandar Vulin i državni sekretar odbrane Ujedinjenih Arapskih Emirata, Muhamed Ahmed Al Bavaridi Al Falasi, danas su u Abu Dabiju razgovarali o planovima za unapređenje saradnje u oblasti odbrane, daljem razvijanju i inteziviranju vojnoekonomske i naučnotehničke saradnje.
11/20/2017 01:56 PM
Soroš mlađi ohrabrio Srbiju da nastavi da igra konstruktivnu ulogu

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas u Beogradu sa zamenikom predsednika Upravnog odbora Fondacije za otvoreno društvo Aleksom Sorošem o regionalnoj saradnji i podršci ove Fondacije evropskim integracijama Srbije, reformama u oblasti medija i vladavine prava.
11/20/2017 01:47 PM
Trg Srbije u Buenos Ajresu

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić razgovarao je danas sa ambasadorom Argentine u Srbiji Rikardom Fernandesom, uoči Dačićeve posete Buenos Ajresu 22. novembra i otvaranja Trga Republike Srbije u tom gradu.
11/20/2017 01:30 PM
Vučić telefonom razgovarao sa Borisovim

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić telefonom je razgovarao sa predsednikom Vlade Republike Bugarske Bojkom Borisovom o nastavku saradnje u okviru Saveta za saradnju Srbije, Bugarske, Rumunije i Grčke.
11/20/2017 01:15 PM
Konferencija o mogućnostima u prekograničnoj saradnji

U Skupštini AP Vojvodine počela je Konferencija Nove mogućnosti u prekograničnoj saradnji na Balkanu sa koje je poslata poruka da je nužno da Srbija usvoji pravnu regulativu koja bi bila kompatibilna Madridskoj okvirnoj konvenciji, a koja podrazumeva razvijeniju prekograničnu saradnju između lokalnih samouprava.  
11/20/2017 11:47 AM
Đurić: Srpska lista apsolutni pobednik lokalnih izbora

Srpska lista apsolutni je pobednik lokalnih izbora na Kosovu i Metohiji, jer je osvojila svih deset opština sa srpskom većinom, dok je prva sledeća, sa pobedom u osam opština, albanska partija Demokratski savez Kosova, izjavio je danas direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić.
11/20/2017 08:28 AM
Premijerka: Ne tražiti od Srbije da bira između Zapada i Rusije

Predsednica vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je u intervjuu za Fajnenšel tajms (FT) da od Srbije ne bi trebalo tražiti da bira između Zapada i Rusije.
11/19/2017 11:05 PM
U Klokotu i Parteš Pasjanu pobeda kandidata Srpske liste

U drugom krugu izbora za predsednike opština na Kosovu i Metohiji, u opštinama Klokot i Parteš Pasjane danas su pobedili kandidati Srpske liste, pokazuju preliminarni podaci kosovske Centralne izborne komisije sa obrađenih 100 posto glasova.
11/19/2017 06:29 PM
Đurić: Jeremić otac osnivač tzv. nezavisnog Kosova

Potpredsednik Glavnog odbora Srpske napredne stranke Marko Đurić izjavio je večeras da je Vuk Jeremić otac osnivač takozvanog nezavisnog Kosova i da je srpskim nacionalnim interesima na Kosovu i Metohiji naneo više štete nego NATO.
11/19/2017 06:12 PM
Dačić: Britanija uložila protest Surinamu zbog Kosova

Velika Britanija je uložila protest Surinamu pošto je ta država povukla odluku o priznanju nezavisnosti Kosova i Metohije, izjavio je danas ministar spoljnih poslova Ivica Dačić.
11/19/2017 01:05 PM
Stefanović: Odluka o izborima u najboljem interesu zemlje

Oni koji su najviše radili na tome da Beograd danas bude bolje mesto za život, treba da se nađu na izbornoj listi i predstavljaju tim SNS za predstojeće izbore za skupštinu Grada, izjavio je potpredsednik SNS Nebojša Stefanović.
11/19/2017 11:52 AM
Linta: Nismo prijatelji dok se Hrvatska ne suoči sa prošlošću

Hrvatska i Srbija neće biti prijateljske zemlje sve dok se Hrvatska ne suoči sa svojom zločinačkom prošlošću to jest, dok ne osudi genocid nad Srbima u NDH i proustašku Tuđmanovu politiku, izjavio je danas predsednik Saveza Srba iz regiona Miodrag Linta.
11/19/2017 11:23 AM
Pščel: Srbija i NATO danas - uliva optimizam

Srbija i NATO su partneri i to gde se danas nalazimo nam uliva optimizam, izjavio je za Tanjug viši zvaničnik NATO-a za Rusiju i Zapadni Balkan iz odeljenja za javnu diplomatiju Robert Pščel.
11/19/2017 08:07 AM
Bjornstad: Poseta premijerke Brnabić ojačaće našu saradnju

Norveški ambasador u Beogradu Arne Sanes Bjornstad kaže da će predstojeća poseta premijerke Ane Brnabić Norveškoj ojačati bilateralnu saradnju i politički dijalog, a možda čak i dati novi impuls saradnji u oblasti digitalizacije, e-uprave i bezbednosti na internetu.
11/19/2017 08:02 AM
Stanković ne očekuje incidente tokom Dana zastave

Predsednik Koordinacionog tela za Preševo, Bujanovac i Medveđu Zoran Stanković izjavio je da ne očekuje nikakve provokacije ili incidente tokom proslave albanskog praznika Dan zastave, 28. novembra, što pada usred predizborne kampanje za lokalne izbore u Preševu.
11/18/2017 11:36 PM
Haradinaj: Kasnili smo, zato nije bilo obraćanja sa Mogerini

Kosovski premijer Ramuš Haradinaj tvrdi da juče u Briselu nije održao zajedničku konferenciju za novinare sa visokom predstavnicom za spoljnu politiku i bezbednost EU Federikom Mogerini zbog kašnjenja i diskusija koje su oduzele malo više vremena, a ne zato što se ona uvredila zbog njegovog zahteva da se poveća učešće SAD u dijalogu Beograda i Prištine.
11/18/2017 08:44 PM
Milićević: Ozbiljna i odgovorna odluka SNS o izborima

Socijalistička partija Srbije podržava odluku koalicionog partnera, SNS, da se u martu održe samo redovni beogradski, a ne i vanredni parlamentarni izbori zajedno sa njima i to je ozbiljna, odgovorna i državotvorna odluka, kaže šef poslaničke grupe socijalista u Skupštini Srbije Đorđe Milićević.
11/18/2017 07:53 PM
Beogradski izbori u martu, republički kad bude vreme

U martu će biti održani redovni beogradski izbori, odlučio je Glavni odbor SNS usvajajući time predlog lidera stranke Aleksandra Vučića.
11/18/2017 07:31 PM
Priština manipuliše spiskom država koje su priznale Kosovo

Gvineja Bisao i Surinam su najnoviji dokazi da Priština manipuliše spiskom zemalja koje su priznale nezavisnosti Kosova, a generalni sekretar Ministarstva spoljnih poslova Veljko Odalović je izjavio danas da Srbija ne može da ne reaguje na te stvari.