07/23/2018 01:37 PM
Vrhovni savet sudstva: Neophodna radna grupa za amandmane

Visoki savet sudstva (VSS) smatra da bi posle mišljenja Venecijanske komisije na Nacrt ustavnih amandmana u oblasti pravosuđa bilo neophodno da se oformi radna grupa za izradu konačnog teksta Nacrta amandmana na Ustav Srbije, u čijem sastavu bi bili i predstavnici pravne nauke, pravosuđa i strukovnih udruženja.
07/23/2018 01:35 PM
Vučić sa ambasadorkom o poseti predsednika Izraela

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je danas ambasadorku Države Izrael Alonu Fišer Kam, sa kojom je razgovarao o predstojećoj poseti predsednika Ruvena Rivlina.
07/23/2018 01:09 PM
Kipar ne priznaje Kosovo i podržava evropske integracije

Kipar poštuje teritorijalni integritet i suverenitet Srbije i daje podršku evropskim integracijama, izjavio je danas predsednik parlamenta Kipra Demetris Siluris posle sastanka sa predsednicom Skupštine Srbije Majom Gojković.
07/23/2018 12:46 PM
Odalović: Obrađena značajna dokumentacija o zločinima OVK

Generalni sekretar Ministarstva spoljnih poslova Veljko Odalović izjavio je danas da je radna grupa za istraživanje zločina tzv. OVK na KiM pretresla arhive, radila sa onima koji su bili u posedu bilo kakvih informacija i napravila nekoliko važnih i vrednih dokumenata koji će, kada bude nađen mehanizam za njihovu razmenu sa Specijalnim tužilastvom, biti u ozbiljnoj funkciji dokazivanja zločina koji su počinjeni na prostoru KiM.
07/23/2018 10:52 AM
Brnabić u Njujorku sa predstavnicima Ist-Vest Instituta

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić započela je posetu Sjedinjenim Američkim Državama, radnom večerom sa predstavnicima Ist-Vest Instituta (East West Institute) u Njujorku. Ist-Vest Institut je globalna mreža istaknutih političara, lidera, poslovnih ljudi, predstavnika nevladinog sektora i akademske zajednice. Predsednik Instituta je Kameron Manter, nekadašnji ambasador SAD u Srbiji.
07/23/2018 10:48 AM
Skupština: Nastavljena rasprava o amandmanima

Skupština Srbija nastavila je danas raspravu o amandmanima na Predlog zakona o ljudskim tkivima i ćelijama, a na dnevnom redu je i Predlog zakona o presađivanju organa sa ključnom novinom da svaki građanin može da bude davalac organa, ako se tome ne usprotivi tokom života, ili ukoliko se tome ne usprotive članovi njegove porodice.
07/23/2018 10:02 AM
Dačić: Hvala Čileu zbog nepriznavanja Kosova

Na marginama 13. skupa na vrhu Pacifičkе alijansе koji sе održava u Mеksiku, prvi potprеdsеdnik Vladе i ministar spoljnih poslova Rеpublikе Srbijе Ivica Dačić imao jе radni sastanak sa ministrom inostranih poslova Čilеa Robеrto Ampuеro Espinosom. 
07/23/2018 08:20 AM
Simeunović: SAD ne isključuju podelu Kosova

SAD ne favorizuju podelu Kosova, ali je više ne isključuju, smatra profesor dr Dragan Simeunović, međunarodni ekspert za konflikte.
07/23/2018 08:11 AM
Nataša Marić nova ambasadorka u Parizu?

Srbija bi uskoro mogla da dobije novog ambasadora u Parizu, a za to mesto je viđena dosadašnja otpravnica poslova ambasade u Londonu Nataša Marić, piše Politika.
07/23/2018 08:06 AM
Knajsl: Veza Srbije sa Rusijom ne mora da trpi zbog puta u EU

Nema razloga da Beograd i Priština ne okrenu novu stranicu u odnosima kad su to mogli da urade vekovni neprijatelji Francuska i Nemačka i mnogi drugi, i u potpunosti podržavamo napore visoke predstavnice Federike Mogerini da pomogne u traženju rešenja, izjavila je ministarka spoljnih poslova Austrije Karin Knajsl.
07/22/2018 09:13 PM
Đurić: Teškoće sa Kosovom posledica promašaja bivše vlasti

Teškoće sa kojima se danas Beograd suočava kako bi povratio bar deo izgubljenog uticaja na Kosovu i Metohiji, jesu direktna posledica političkih i diplomatskih promašaja vlasti u kojoj su bili Tadić, Jeremić i Đilas, ocenio je večeras potpredsednik GO SNS Marko Đurić.
07/22/2018 08:49 PM
Vulin od 23. do 27. jula u Kini

Izaslanik predsednika Republike i vrhovnog komandanta Vojske Srbije, ministar odbrane Aleksandar Vulin, boraviće od 23. do 27. jula u poseti Narodnoj Republici Kini.
07/22/2018 06:14 PM
Neka kritičari kažu narodu da žele da budemo taoci problema na Kosmetu

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić pozvao je danas kritičare, koji su bili na vlasti kada je Crna Gora napustila zajedničku državu i Kosovo proglasilo jednostranu nezavisnost, da kažu narodu istinu da žele da budemo taoci jednog problema, gde, inače, nemamo nikakvu kontrolu.
07/22/2018 02:24 PM
Priština "kupuje" kriminalce da bi optužila Beograd za Ivanovića

Najviši predstavnici privremenih vlasti u Prištini, Hašim Tači i Ramuš Haradinaj, preko svojih saradnika, kupuju kriminalce da bi lažno optužili Beograd za ubistvo Olivera Ivanovića, piše Kurir.
07/22/2018 01:44 PM
Priština se naoružava, a jedna zemlja joj pomaže?

Nije nepoznanica da prištinske vlasti žele da formiraju svoju vojsku, ali ovih dana upada u oči da one i njihovi saveznici rade na opremanju Kosovskih bezbednosnih snaga (KSB) u težnji da to i ostvare, piše Blic.
07/22/2018 12:33 PM
Dveri traže da se raspusti Bošnjačko nacionalno veće

Srpski pokret Dveri zatražio je danas da se, zbog skandala oko pozivanja Bedžeta Pacolija da dođe u Novi Pazar, Bošnjačko nacionalno veće (BNV) - raspusti.
07/22/2018 12:11 PM
Jović: Sve više razumevanja za argumente Srbije

Zamenik Direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Damjan Jović izjavio je da je, u pregovorima sa Prištinom, primetno da se argumentacija srpske strane prihvata sa sve više razumevanja i od strane onih koji su glavni sponzori kosovske nezavisnosti.
07/22/2018 10:06 AM
Ljajić: Priština ili da promeni ponašanje, ili da napusti Ceftu

Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Srbije Rasim Ljajić izjavio je danas da će Beograd razmotriti mogućnost pojedinačnih mera kao odgovor na odluku vlasti u Prištini da uvedu carinu od 30 odsto na uvoz pojedinih vrsta voća, povrća i kukuruza.
07/22/2018 08:09 AM
Vulin: Kompromis je zaustavljanje širenja "velike Albanije"

Ministar odbrane Aleksandar Vulin kaže da očekuje nastavak provokacija s prištinske strane i smatra da je kompromisno rešenje u dijalogu Beograda i Prištine razgraničenje i zaustavljanje širenja velike Albanije.
07/22/2018 12:02 AM
Gojković: Mudrom politikom sprečiti sukobe, misliti na budućnost

Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković danas je u Požarevcu na svečanom obeležavanju 300 godina od potpisivanja Požarevačkog mira istakla da se mudrom politikom mora misliti na generacije koje dolaze i sačuvati zemlja od bilo kakvih sukoba.