Naslovni baner
Home Dugme
Meni
Novo na sajtu
Omiljeno na sajtu

Verovali ili Ne - No 6

   Neverovatno, ali ovakve stvari se dešavaju! Kada su u pitanju ljudi, stvari i događaji, svet je prepun čuda od kojih zastaje dah i nekad je prosto nemoguće poverovati u ovako nešto!

Osmeh gore Osmeh na lice:  
Japanka Hiroko Jamasaki negovala je svoju kosu i nije se šišala 17 godina. Kosa joj je narasla 260 centimetara !!!

Hernando Kortes i njegovi vojnici sa kojima je osvojio Meksiko, smatrali su komadiće žada dobijene i otete od Indijanaca, kao siguran lek protiv bolesti bubrega !!!

Džepni sat koji je Viljem Bjusčer iz Stilvila u Americi izgubio 1919. godine dok je orao njivu, pronađen je trideset tri godine kasnije u potpuno ispravnom stanju !!!

Da bi se smanjila upotreba žitarica za ishranu stoke, jedna fabrika iz Kostarike od dehidrovane pulpe koja ostaje pri proizvodnji kafe pravi stočnu hranu !!!

Kad je Hanibal (247-183 pre naše ere), kartaginski vojskovođa i državnik, 218. godine pre naše ere napao Rimljane, za svoj pohod je izgradio ogromne splavove koji su rekom Ronom prevozili slonove. Životinje su sravnile neprijateljske redove kao što bi to danas učinili tenkovi, a preživeo je samo jedan slon - onaj koji je nosio Hanibala !!!

Po jednu morsku deveriku dobio bi svaki gost na japanskoj svadbi, jer ime ove ribe na japanskom jeziku znači 'sreća' i zbog toga se ona uvek služi cela !!!

Kad je Siamu, slonu iz jednog danskog cirkusa dosadilo zatočeništvo, zaleteo se na debeli zid, ali proletela mu je samo glava. Siam je tako stajao satima, kao neki lovački trofej !!!

Francuska akademija nauka proglasila je svojevremeno telefon za maštariju koja se nikada neće ostvariti !!!

Na panju jedne džinovske sekvoje u Josemitskoj dolini u Kaliforniji održana je 1854. godine zabava na kojoj je bilo 32 igrača, 17 svirača i 20 posmatrača !!!

Na lobanji Vinsenta Marije Velaskeza, nekadašnjeg sveštenika, koja se danas nalazi u muzeju u Meridi u Meksiku ispisan je stih pesnika Luisa Rozada: 'Srećnik, on ne misli' !!!

Doktor Filip Sing Fizik (1768-1837) poznat kao otac američke hirurgije, razboleo se 1798. od žute groznice i tada su mu lekari ispustili litar krvi. On je izdržao ovo 'lečenje' i poživeo još 38 godina !!!

Svileni novac koji je emitovan u Francuskoj 1795, godine nije se mogao falsifikovati jer je tkan na naročitim razbojima kakvih tada nigde više nije bilo !!!

Dok je sudija Semjuel Perkins (1811-1879) bio predsednik državne banke Indijane, redovno je 'brojao' srebrni novac jednostavnim uzimanjem vreća u ruku. U svakoj vreći bilo je srebra u vrednosti od 500 dolara. Pa, ipak je jednom osetio da u jednoj vreći nedostaje 25 centi !!!

Augusta meseca 1953. godine, Piter Šening iz Sijetla, član jedne američke planinarske ekspedicije koja se uspinjala na himalajski vrh K-2, našao se na čelu grupe od 5 planinara vezanih konopcem kad je izbila snažna bura. Planinar iza njega se okliznuo i povukao ostale za sobom, a Šening je uspeo da izdrži težinu sve petorice i spreči njihov pad u provaliju !!!

Taksi šofer Jose Karazo iz Buenos Airesa objavio je oglas u kojem traži putnika što je u njegovom automobilu zaborao mnogo fotografija kandidatkinja za miss Argentine. Odgovorilo mu je preko 200 osoba !!!

Anelise Maier, supruga 47-godišnjeg Ludviga, zatražila je i dobila razvod braka jer je Ludvig jednog dana doveo i kuću 28 skitnica i zatražio od nje da ih nahrani i primi na noćenje !!!

Dok je mladi braćni par provodio medeni mesec na grčkom ostrvu Rodosu, supruga je izgubila venčani prsten. Kad su posle 25 godina došli na ostrvo da proslave srebrnu svadbu, naručili su u restoranu zubaca, a u utrobi ribe pronašli su burmu izgubljenu pre četvrt veka !!!

Ponos ružičnjaka u tada istočnonemačkom gradu Zanderhauzenu, gde je na površini od 13 hektara bilo sakupljeno 6.500 vrsta ruža, nije bio, kako bi moglo da se pomisli, crna ruža. Najneobičnija je zelena ruža čije se boje cveta uopšte ne razlikuju od boje listova !!!

Kada je imperator Justinijan II posle 10 godina izgnanstva povratio presto istočnog rimskog carstva, vezao je dva imperatora koji su mu bili oteli državu i na dan krunisanja, 705. godine, upotrebio ih kao stolicu za noge. Jedan od njih zvao se Leontijus - Lav, a drugi Avsimarus - Zmija !!!

Na grbu nemačkog grada Krevezea nalazi se hrast za koji se veruje da je star preko 1.000 godina! Zahvaljujući tome što je ušao u grb, ovaj hrast je pošteđen kada je 1839. godine sve ostalo drveće u šumi posečeno !!!

Brodolomnici sa trgovačkog broda 'Herijet kauper' nalazili su se 1500 kilometara od najbližeg kopna bez nade za spasenje kada je iznenada iz okeana suknuo plameni stub i iz vode izronilo novo ostrvo. Nazvali su ga 'Ostrvo u pravi čas'. Tri dana kasnije brodolomnike je sa novog ostrva spasla posada jedrenjaka 'Sprej' koja je izdaleka videla erupciju vulkana !!!

Amharik, jezik kojim se govori u Etiopiji ima u azbuci 267 slova, a samo za samoglasnike postoji 49 različitih znakova !!!

Ricimer, starorimski general germanskog porekla, iz petog veka, tri puta je odbio da bude vladar Rima, ali je zato dao krunu petorici careva da bi je kasnije svakom od njih i oduzeo !!!

Biljka 'nedirak' ima toliko osetljiv plod-čauru da puca od samog dodira, razbacujući tako seme na sve strane !!!

Holandski brod 'Sedam provincija', na kojem se nalazilo 50 žena sa decom, 1853. godine napalo je kraj obala Madagaskara 7 piratskih džunki. Kapetan je tada pustio svoj tovar - 1002 majmuna od kojih su se gusari toliko uplašili da su momentalno pobegli! U stvari brod je trebalo da preveze samo '1 ili 2 majmuna' za jednog trgovca iz Filadelfije, ali se mastilo razlilo tako da se reč 'ili' što je na engleskom 'or', tako zabrljala da je izgledala kao dve nule !!!

Riba sa fenjerom, okeanska riba Gigantactis, koja živi na dubini od 2.000 metara, ima na glavi dugačak izraštaj, a na njegovom vrhu svetleći organ čija svetlost razbija podvodnu tamu !!!

Planove za svetionik Makari u blizini Sidneja u Australiji izradio je Džordž Grinvej, zatvorenik osuđen na dugogodišnju robiju. Kada je počela izgradnja svetionika, Grinvej je nagrađen za svoje delo puštanjem na slobodu !!!

Sin rimskog cara Klaudija izgubio je život kad mu je jedna od tri kruške sa kojima je žonglirao upala u usta i zagušila ga !!!

Vojvoda od Velingtona (1769-1852) koji je ratovao sa Napoleonom, nosio je svoj kišobran i u rat. Ovaj kišobran se danas nalazi u britanskom vojnom muzeju !!!

Kineski vez svilom sa dva lica poznat je preko 4.200 godina, a veze se tako tankim svilenim nitima da mora da se koristi igla tanja od vlasi kose !!!

Najneobičnija pomorska bitka u istoriji desila se kada su 4 francuske galije pod komandom braće Maksimilijana i Gabrijela D'Abosa, porazile kod Grčkog ostrva NIo Tursku armadu od 50 galija! Jedan od braće umro je od od rana zadobijenih u borbi, a drugog su kasnije zarobili tuniski pirati i izručili ga Turcima koji su ga odmah pogubili !!!

Ogromni cevasti crvi žive u Tihom okeanu na dubini od 2.500 metara. Oni mogu da budu dugački oko 2,5 metara, nemaju usta i creva, a jedina hrana su im neke veoma otrovne hemikalije !!!

Navaho indijanci iz Severne Amerike, kao obavezni deo obrednih ceremonija - gutaju strele !!!



¦ Klik Gore na Sliku - Prikaz; ¦ Ponovni Klik - Brisanje

Najbolja Zabava Na SvetuNajbolja Zabava Na Svetu - Ostali Tekstovi
Ponuda TemaPogledajte i ostale super zanimljive rubrike na sajtu
Vic Ovog Dana
Verovali ili ne
Jeste li znali ovo?
Ludi svet
MoLitva dana