Naslovni baner
Home Dugme
Meni
Novo na sajtu
Omiljeno na sajtu

Podznak u Horoskopu

   Podznak opisuje naš fizički izgled i utisak koji ostavljamo na okolinu zbog čega nam se često dešava da pre pogodimo nečiji podznak nego znak.

Osmeh gore Osmeh na lice:  
Astrolog Marina (Jungić) Milošević - prva saradnica Jasminke Holclajtner
Lični horoskop možete naručiti preko telefona
063-285-430, kao i kontakt maila: marina.jungic@gmail.com
    U većini slučajeva podznak može da se prepozna po nečijem izgledu ili karakterističnom držanju. Podznak, na engleskom rising sign (izlazeći znak, tj. znak koji se rađa na istoku) je znak koji se nalazio na najistočnijoj tački neba u momentu rođenja. Drugi, stručniji naziv za podznak je Ascendent, u stvari tačka u horoskopu koja predstavlja početak prve, od ukupno 12, astroloških kuća tj. polja (simbolizuju određene segmente u životu,kao što su novac, karijera, zdravlje, ljubav, brak i sl.) koja simbolizuje vašu ličnost.
    Nije tačno da je zodijački znak dominantan u prvoj polovini života, kako to neki misle, ili do tridesete godine, a da je mnogo veći uticaj podznaka u zrelijim godinama života. I znak ( jedan od dvanaest zodijačkih znakova u kome se nalazilo Sunce u momentu našeg rođenja) i podznak mogu da budu na bilo kom od 360 stepeni koliko sadrži zodijački krug. Vrlo retko se dešava da se Sunce i podznak nađu na istom stepenu zodijaka, tj. da se 'poklope'. Tada budite sigurni da imate pred sobom osobu koja će postati svetski poznata ili veoma uspešna u karijeri.
    Tumačenje horoskopa počinje od podznaka tj. od vrha prve astrološke kuće i tumači se u smeru suprotnom od kretanja kazaljki za satu, kako su i poređanje astrološke kuće. Ako je prva astrološka kuća prazna, tj. u njoj se ne nalazi nijedna planeta, što mnoge odmah baca u očaj, to ne znači da je osoba slaba ličnost ili da se neće realizovati u životu, da neće biti zdrava, dugovečna, srećna i sl. već može, do izvesne mere nagovestiti da je osoba spremna da svoje lične ciljeve i želje podredi drugima. Upravo su to one osobe na koje je lako uticati, posebno ako im podznak pada u neki od tzv. promenljivih znakova (Blizanci, Device, Ribe – prilagodljivi) ali je dobra strana ovako prazne astrološke kuće prilagodljivost, osim ako ne pada u neki od fiksnih znakova (Bik, Lav, Škorpija ili Vodolija – uporni) kada je ona sklona da pokazuje, često autodestruktivnu svojeglavost.
    Kao što postoji izraz 'slab' ili 'jak' znak tako može i podznak biti 'slab' ili 'jak', što znači da osoba neće imati tipične karateristike znaka u kome je rođena ili znak u koji pada podznak, već onog koji sledi. Ako je npr.podznak u nekom od kardinalnih znakova (Ovan, Rak, Vaga ili Jarac) a Ascendent. tj. podznak padne na prvi stepen tog znaka, i pri tom se u njegovoj blizini nalaze Sunce, Mars, Pluton, Venera, Jupiter, na osnovu simbolike tih planeta može se zaključiti da će osoba sebe usmeravati ka aktivnostima u kojima može postati slavna, bogata, i da se na njenu volju ne može baš lako uticati.

KOMBINACIJA ZNAKA I PODZNAKA

    Kombinacija znaka i podznaka otkriva glavne osobine vaše ličnosti i utisak koji već na prvi pogled ostavljate na okolinu. Kombinacija znaka i podznaka, ascendenta, može da otkrije glavne osobine vaše ličnosti i utisak koji već na prvi pogled ostavljate na okolinu.
   Jer, svaki zodijački znak je pod uticajem određenog elementa, vatre, zemlje, vazduha ili vode. Vatreni znaci su Ovan, Lav i Strelac, zemljani Bik, Devica i Jarac, vazdušni Blizanci, Vaga i Vodolija, a vodeni Rak, Škorpija i Ribe. U zavisnosti od toga da li ste rođeni u vatrenom, vazdušnom, zemljanom ili vodenom znaku, odnosno podznaku, postoji 16 kombinacija znaka i ascendenta.

■ Zemljani znak - vatreni podznak  - Praktični ste i puni entuzijazma. Nemate previše strpljenja, pa često reagujete impulsivno. Uživate da budete glavni i da ste stalno u centru pažnje što može da bude vrlo zamorno za vašu okolinu.
■ Zemljani znak - vazdušni podznak -
Strastveni ste i komunikativni, lako se 'zapalite' za neku novu ideju. Iako znak u kojem ste rođeni odlikuje upornost, često nemate dovoljno strpljenja da dovršite ono što ste započeli. Dobar ste planer.
■ Zemljani znak - zemljani podznak
Odlična kombinacija, mada znate da budete pomalo usporeni. Ipak, sve što započnete i dovršite. Tvrdoglavi ste i jako uporni, i teško odstupate od svojih stavova i mišljenja.
■ Zemljani znak - vodeni podznak - I ovo je jako dobra kombinacija, jer 'zemlja upija vodu'. Veoma ste praktični ali i intuitivni. Vaša emotivnost najviše dolazi do izražaja u odnosu sa partnerom kome mogu da zasmetaju vaša ljubomora i posesivnost.
■ Vazdušni znak - vatreni podznak  - Odlična kombinacija, jer vazduh raspiruje vatru, pa nema toga što vi ne možete da uradite i postignete, pod uslovom da se dobro organizujete. Komunikativni ste i strastveni.

■ Vazdušni znak - vazdušni podznak - Komunikativni ste i svuda stižete. Previše ste lepršavi, jer vama dominira vazdušni element, ali zato posedujete diplomatski dar. Lako se rasplinjujete na više strana, pa ne znate šta ste započeli a šta priveli kraju.
■ Vazdušni znak - zemljani podznak - Jači podznak u odnosu na znak do izražaja dolazi u praktičnim životnim situacijama. Iako ste komunikativni, ponekad volite da se osamite i napunite svoje 'baterije'. Posedujete visoke estetske kriterijume.
■ Vazdušni znak - vodeni podznak  - Često ni sami sebe ne možete da 'pohvatate'. Zbog vodenog podznaka, skloni ste promenama raspoloženja koje zna da varira od oduševljenja do letargičnosti. Posedujete talenat za umetnost.
■ Vatreni znak - vatreni podznak - Puni ste inicijative i entuzijazma i vrlo ste temperamentni. Međutim, dupla vatra zna da sprži sve oko sebe, pa često i vi sami stradate zato što sve želite 'sad i odmah'. Stalno trčite u susret događajima kao da se plašite da ćete nešto propustiti.
■ Vatreni znak - vazdušni podznak -
Ovo je dobra kombinacija, jer vazduh malo smiruje vatru, mada može i da je rasplamti. Vi svuda stižete i o svemu ste informisani. Umete s ljudima, jer posedujete diplomatski takt.
■ Vatreni znak - zemljani podznak - Ova dva elementa baš i ne idu jedan s drugim, jer vatra zemlju može samo da sprži. Ponekad imate osećaj kao da držite jednu nogu na gasu a drugu na kočnici. Iako ste uporni i dosledni, umete da prasnete kada se to od vas najmanje očekuje.

■ Vatreni znak - vodeni podznak - Ni ovo nije previše srećna kombinacija znaka i podznaka, jer voda gasi vatru tako da vaš žar i inicijativa u nekom poslu često ostaju bez rezultata. U ljubavi ste strastveni, ljubomorni i posvećeni onome koga volite.
■ Vodeni znak - vatreni podznak - Slična kombinacija kao prethodna, ali element znaka preovlađuje, pa vam je potrebno više vremena za realizaciju nekih vaših planova i zamisli. Posedujete umetnički talenat koji možete da pretvorite u pravo malo remek delo.
■ Vodeni znak - vazdušni podznak - Vazduh i voda se baš i ne slažu toliko, pa ponekad propuštate šanse koje bi mogle da vam donesu uspeh. Jako ste emotivni i saosećajni, pa ponekad i sami postajete žrtva svoje dobronamernosti.
■ Vodeni znak - zemljani podznak - Ovo je dobra kombinacija. Posedujete sposobnost da se izborite sa raznim životnim teškoćama, jer ste istovremeno praktični i vrlo intuitivni. Međutim, vaša prizemnost ponekad može da zasmeta vašem emotivnom partneru.
■ Vodeni znak - vodeni podznak -
Kreativni ste i posedujete dar za umetnost. Zahvaljujući jakoj intuiciji, s lakoćom 'čitate' druge. Posesivni ste i ljubomorni. Vaša nesigurnost može da bude kamen spoticanja u odnosu sa emotivnim partnerom.

ZAŠTO LIČIMO NA PODZNAK?

    Podznak opisuje naš fizički izgled i utisak koji ostavljamo na okolinu zbog čega nam se često dešava da pre pogodimo nečiji podznak nego znak. Dok je znak u kojem ste rođeni, u stvari, znak u kom se nalazilo Sunce u trenutku rođenja, podznak je znak koji se tada uzdizao na istočnom horizontu. Ascendent je jedna od najvažnijih tačaka svakog horoskopa. On je, u stvari, osa prvog astrološkog polja koje simbolizuje našu ličnost, opisuje naš fizički izgled i utisak koji ostavljamo na okolinu. Zbog toga nam se često dešava da pre pogodimo nečiji podznak, nego znak.
    Ascendent, na engleskom, znači 'onaj koji se uzdiže' pa se ponekad naziva i uzlazeći znak. Pošto se Zemlja okreće oko svoje ose, na istočnom horizontu, za 24 sata, izmeni se svih 12 znakova. Zato ima ukupno 144 (12 x 12) kombinacije Sunčevog znaka i ascendenta, a tek kod svake dvanaeste osobe, ta dva znaka se poklapaju. Na primer, dupla Vodolija je osoba koja ima i Sunčev znak i podznak u znaku Vodolije. U zavisnosti od zodijačkog znaka u kome se nalazi, ascendent, odnosno podznak za kratko vreme može da otkrije mnogo toga o nama.

Detaljan opis horoskopskog znaka Ovan  
PODZNAK U OVNU
      Vaš samouveren nastup odmah se primećuje, baš kao i vaša spontanost i duhovitost. Iako ste pod uticaj vladaoca vašeg podznaka Marsa, planete akcije, nestrpljivi i brzopleti, ipak delujete dostojanstveno.
    Hod vam je žustar, a glava ponosno uzdignuta. Puni ste entuzijazma i volite da se dokazujete, pa uvek imate niki cilj pred sobom. Stisak ruke vam je čvrst, a sagovornika gledate pravo u oči. Ukoliko vam nešto nije jasno, upadate mu u reč, bez izvinjenja.

Detaljan opis horoskopskog znaka Bik    PODZNAK U BIKU

    Prodoran pogled vaših najčešće izražajnih očiju, lepa kosa i prijatna boja glasa, ponekad govore više od vaših reči. Pod uticaje vladaoca vašeg podznaka Venere, planete lepote i šarma, vi zračite šarmom i seksipilom, pa ne možete ostati neprimećeni. Ukoliko ste dama, umete da istaknete sve atribute svoje ženstvenosti. Pokreti su vam usporeni, lagani, zavodljivi, a sklonost krajnostima ogleda se i u vašem stilu oblačenja i u načinu na koji se krećete.

Detaljan opis horoskopskog znaka Blizanci    PODZNAK U BLIZANCIMA

   Uglavnom ste vižljaste građe, lepih šaka i nogu koje vam nikada ne miruju. Vašim podznakom upravlja Merkur, planeta komunikacije i informacija, pa vas ne drži mesto, stalno ste u pokretu i uvek ste tamo gde se nešto događa. Komunikativni ste, druželjubivi i gestikulirate kada pričate. Cupkate nogom ispod stola dok pogledom prelećete po prostoriji i registrujete sve u njoj. Znatiželjni ste, veseli i duhoviti, a sa vam u društvu nikada nije dosadno. Mladoliki ste, pa je teško da se proceni kolikogodina stvarno imate.

Detaljan opis horoskopskog znaka Rak   PODZNAK U RAKU

    Plenite specifičnom mešavinom šarma, nežnosti i jakih emocija koje stidljivo pokazujete. Ukoliko ste dama, važno je u kom se znaku nalazi Mesec, vladalac podznaka u Raku. Ako je u Blizancima, vitki ste i okretni, a ukoliko je u Lavu, onda vas odlikuje lepa kosa. Sa podznakom u Raku, uglavnom ste prepoznatljivi po lepoj kosi i grudima. Ukoliko ste muškarac, onda, ili negujete mačo imidž ili imate višak kilograma. Često menjate raspoloženje i nikada se ne zna kako ćete reagovati. Lako se uvredite i brzo prasnete za svaku sitnicu.

Detaljan opis horoskopskog znaka Lav 
PODZNAK U LAVU


    Dostojanstvenim, samouverenim držanjem i otmenom pojavom uvek privlačite pažnju, gde god da se pojavite. Vaš hod je ponosan, a visoko uzdignuta glava uokvirena je najčešće talasastom 'grivom'.
    Volite da brinete o svom telu, kondiciji, garderobi, što nije čudno kada se zna da vašim podznakom upravlja Sunce, simbol vitalnosti. Ukoliko ste dama, uvek ste sređeni i našminkani, sa naglaskom na usnama. Nastup vam je i pompezan i detinjast u isto vreme, pa ne možete ostati neprimećeni.

  Detaljan opis horoskopskog znaka Devica   
PODZNAK U DEVICI

    Pod uticajem vladaoca vašeg podznaka Merkura, simbola komunikacija i vi ste kao i oni koji imaju podznak u Blizancima, mladoliki, šarmantni i duhoviti i samo na prvi pogled ste uzdržani. Jer, kada se raspričate, tada ne znate da stanete. Stalo vam je da ostavite dobar utisak, pogotovo ukoliko ste dama. Iako više volite neobavezan stil oblačenja, uvek delujete otmeno. Vaš prodoran pogled često govori više od reči, naročito ako ste muškarac.

Detaljan opis horoskopskog znaka Vaga 
PODZNAK U VAGI
   Iako delujete uzdržano, čak pomalo i hladno, volite i umete da se dopadnete drugim osobama. Druželjubivi ste i veoma šarmantni, što je za očekivati s obzirom na to da vašim podznakom upravlja Venera, simbol šarma i lepote.
    Vi plenite prefinjenim manirima, ljubaznošću i diplomatskim taktom, a svakome umete da ugodite. Vodite računa o svom izgledu, uvek ste doterani i umete da izaberete ono što ističe vaše atribute. Posebno vodite računa o kosi, a do poznih godina zadržavate mladalački izgled.

  Detaljan opis horoskopskog znaka Škorpija  
PODZNAK U ŠKORPIJI


    Tajanastveni ste i prilično zatvoreni i nije vas lako prozreti. Šta god da obučete delujete harizmatično, nikada ne možete ostati neprimećeni, jer vašim podznakom upravlja Pluton, planeta koja simbolizuje seksualnost, moć i harizmu. Pod uticajem ste i erotičnog Marsa, pa kao magnet privlačite suprotni pol. Na ovalnom licu dominiraju izražajne oči oivičene gustim trepavicama ispod markantnih obrva. Ima nečega opasnoga u vama, a izraz vašeg lica retko otkriva o čemu tačno razmišljate.

  Detaljan opis horoskopskog znaka Strelac  
PODZNAK U STRELCU


   Gde god da se pojavite, vi dominirate, ako ne pojavom onda duhovitošću. Zračite vedrinom i bezbrižnošću, vrlo ste društveni i volite da budete primećeni. U toku te svih zbivanja, volite sportski stil oblačenja i dugo zadržavate mladalački izgled. Ukoliko ste dama, privlačite pažnju svojim lepo izvajanim nogama i lepom kosom. Vašim podznakom upravlja Jupiter, planeta ekspanzije i rasta, pa idete iz krajnosti u krajnost, od zdravog, sportskog načina života do uživanja u raznim porocima.

Detaljan opis horoskopskog znaka Jarac   
PODZNAK U JARCU
   Na prvi pogled, hladni ste i uzdržani, a raspoloženje vam je podložno čestim promenama. Vaša otmena pojava privlači pažnju okoline. Dostojanstveni ste i samouvereni, a vaš prodoran i ispitivački pogled sve registruje.
    Veoma ste hariszmatični, naročito ako ste pripadnik jačeg pola, a zbog lepe, uglavnom tamnije kose i vitkije, sitnije građe, dugo ostajete mladoliki, pogotovo ako ste dama. Vašim podznakom upravlja Saturn i Uran, planete oprečnog dejstva koje simbolizuju disciplinu i bunt, pa od njihove pozicije u horoskopu zavisi i koji utisak želitre da ostavite na druge.

 Detaljan opis horoskopskog znaka Vodolija  
PODZNAK U VODOLIJI


    Zbog specifičnog i intrigantnog šarma, privlačite pažnju suprotnog pola, ali vi uživate u tome da budete primećeni. Druželjubivi ste i prijateljski nastrojeni. Pod uticajem vladaoca vašeg podznaka, Urana, planete novina i promena, uvek ste u trendu, naročito kada je u pitanju odeća i tehnika. Vašim podznakom upravlja i Saturn, simbol discipline i strogosti zbog kojeg delujete staloženo i hladnokrvno. Ukoliko ste dama, u prvom planu su vam lepo izvajane noge.

 Detaljan opis horoskopskog znaka Ribe  
PODZNAK U RIBAMA


    Harismatični ste i prefinjeni, a mladolik izgled uspevate da zadržite sve do poznih godina. Ukoliko ste dama, imate lepu kosu, grudi i noge, atribute koje uvek volite da istaknete. Pogledom koji mnogo toga skriva intrigirate suprotni pol. Pravi ste umetnički tip, volite poeziju, slikarstvo i muziku, i o tome uvek rado pričate, što je sasvim normalno kada se zna da vašim podznakom upravlja Neptun, planeta koja simbolizuje umetnost, inspiraciju, nadahnuće ilepotu. Iako volite da jedete, ipak vodite računa o broju kalorija koje unosite.




Klik Gore na Sliku - Prikaz; Ponovni Klik - Brisanje

Horoskopi i AstrologijaHoroskopi i Astrologija - Ostali Tekstovi
Ponuda TemaPogledajte i ostale super zanimljive rubrike na sajtu
Vic Ovog Dana
Verovali ili ne
Jeste li znali ovo?
Ludi svet
MoLitva dana