Naslovni baner
Home Dugme
Meni
Novo na sajtu
Omiljeno na sajtu

Ljubav i Emocije u Natalnoj Karti

   Odnos Venere i Meseca u Natalnoj Karti. U gotovo svim narodima utemeljilo se verovanje da su planete i zvezde simboli bogova ili drugih natprirodnih sila koje kontrolišu njihove živote.

Astrolog Maja Kovačić
    Detaljne informacije i cene možete pronaći na https://astroanalize.blogspot.com/ u delu 'Usluge'. Ukoliko želite da naučite astrologiju u ponudi je i dopisna škola astrologije koja je individualna i može se početi svakog meseca.'
   Venera je način na koji se smejemo, oblačimo,pokazuje kako volimo, u čemu uživamo. Da li imamo potrebu da se dopadnemo drugima, koliko smo društveni, spremni za saradnju, ljubazni. Pokazuje našu senzualnost, stidljivost, prefinjenost.
    Mesec je naša duša, ono što ostaje kada skinemo šminku, garderobu, isključimo muziku i ostanemo sami sa sobom. Šta se tada čuje u našoj duši, šta nam ona priča, to je Mesec, to je naša istina od koje ne možemo pobeći. Naša intima i naš ceo unutrašnji svet, naša osetljivost.

Mesec i Venera u muškom horoskopu pokazuju kakav tip žene muškarcu odgovara i kakvu ženu bi želeo uz sebe.
Mesec i Venera u ženskom horoskopu pokazuju kakva je ona ljubavnica, devojka, supruga, majka.
Mesec i Venera generalno opisuju naše emocije, osetljivost, ljubav, kako volimo i koliko ljubavi očekujemo.

    Kada je Venera u nekom lakom, lepršavom vazdušnom znaku koji ukazuje na laku saradnju i koji nema principe a Mesec u zemljanom, onom koji je stabilan i praktičan to je onda priča o čoveku koji je jedno za druge i u društvu a sasvim drugo u svojoj samoći. Mnogo je lakše kada je Mesec bolje postavljen od Venere jer to ukazuje na mnogo manje patnji koje možemo prirediti sami sebi.
    Kada je Mesec u vazdušnom znaku, tada je duša slobodnija,  onda čovek ne preživljava svaku emociju i reč koja ga je zabolela po više puta, ne analizira svaku grimasu i zvuk koraka koji odlaze na način na koji to radi recimo Mesec u Devici.
    Kažu da Mesec u Jarcu nema emocije, da Venera u Jarcu ne ume da voli. Potpuno pogrešno jer svi imaju emocije i svi umeju da vole samo što to neko pokazuje pisanjem, neko rečima, neko postupcima a neko to ipak ostavlja za sebe.
     Mesec u Jarcu oseća mnogo dublje nego što je većina znakova u stanju da oseća, jer svaka emocija sada ima dubinu. Emocije se ne pokazuju jer je besmisleno o njima pričati, važno je ono što mi osećamo, to je velika razlika između Meseca u zemljanom i bilo kojoj drugoj grupi znakova.
     Mesec u vodenim znacima voli osećaj da voli dok Mesec u vazdušnim znacima voli da piše i priča o emocijama – 'I sve je naše dok želimo a tuđe kad se ostvari' - Mika Antić; (Venera u Biku a Mesec u Blizancima) pa on o emocijama piše i priča a sa Venerom u Biku ljubav i te kako oseća.
    Mesec u Devici opisuje intimu i dušu muškarca koji je u 40-oj godini života ostao udovac ali i sam do kraja svog života.
    Jovanka Broz ima Veneru u Škorpiji a Mesec u Biku i potvrđuje da Venera voli jako, duboko i jednom za ceo život – u njenom slučaju su obe planete u fiksnim znacima i samim tim emocije i ljubav su tu da traju i svakako ne da budu površne.
    Ženska 'Tiha patnja' – Bred Pit (Venera i Mesec u Jarcu), Džordž Kluni, Dejvid Bekam imaju Mesec u Jarcu. Da bismo shvatili dubinu ovog Meseca možemo pogledati filmove Rajana Goslinga, koji je i sam vlasnik ovog Meseca, i njegove uloge u filmovima (The Notebook, Blue Valentine, Drive...) u njima su emocije koje su jake, žena koju čeka, ljubav koja boli, Mesec u Jarcu.
    U vašoj natalnoj karti potražite prvo Veneru i Mesec, a onda ispod pogledajte šta kaže vaša kombinacija.
Horoskop za Lavove

    Venera u vatrenim znacima (Ovan, Lav, Strelac) - opisuje strastvene osobe, ljubav se pokazuje energično i vrlo direktno. To su osobe koje su aktivne u društvu, koje žele da budu viđene i  primećene. Predaju se ljubavi i ona se ne krije. Potrebna im je samostalnost i ispoljavanje slobodne volje. Imaju hrabrosti da nose svoj stil oblačenja a u komunikaciji su otvoreni i dominantni.

Ukoliko je i Mesec u vatrenom znaku potreba za slobodom se pojačava, sada se i oseća da je samostalnost ono bez čega ne mogu. Ovakvoj kombinaciji nemojte uskraćivati slobodu, nametati pravila i nemojte biti pasivni ukoliko želite da je osvojite. Takmičarski duh je naglašen i samo najbolji pobeđuju.

Ukoliko je Mesec u zemljanom znaku (Bik, Devica, Jarac) – osoba koja izgleda jako spolja u sebi ima izgrađen zid i iako otvorena i spremna za druženje, biće potrebno mnogo više od hrabrosti da joj se približite jer ova kombinacija zahteva i spretnost. Mesec u zemljanom znaku ima visoke kriterijume, koje Venera u vatrenom znaku na početku strogo selektuje.

Ukoliko je Mesec u vazdušnom znaku (Blizanci, Vaga, Vodolija) – ovde su odnosi mnogo lakši ali i brzi. Od vatrene Venere i vazdušnog Meseca očekuju se vrlo otvoreni odnosi, sa malo vraćanja u prošlost a mnogo više akcije i realizacije. Ova kombinacija ne voli mnogo da analizira emocije ni da se osamljuje već su joj potrebni partneri koji mogu da je prate uz osmeh i ne sputavaju ni u čemu. 'Ako možeš da mi pomogneš dobrodošao si ali nemoj da mi odmažeš'

Ukoliko je Mesec u vodenom znaku (Rak, Škorpija, Ribe) – Vatrena Venera daje elan i optimizam i snagu da se osoba pokreće međutim osamljivanje i patnja mogu biti bolni i teško se oporavljati jer je ispod jake ličnosti naglašena osetljiva priroda. Ovo je tip osobe koja može negirati emocije kako ne bi ostala povređena. Ovo su osobe koje vode nagoni i sve što rade rade samo zbog sebe i svojih emocija, ovde nema proračuna i kalkulisanja kada su emocije u pitanju.


    Venera u zemljanim znacima (Bik, Devica, Jarac) - veruje u ljubav i stabilnost u ljubavnim vezama. Teži očuvanju odnosa ali i kontrolisanju emocija. Vremenom se ljubav može pretvoriti u dužnost a očekuju se i dokazi ljubavi. Ova Venera neće lako ulaziti u vezu ali ni izaći iz nje, naglasak je na materijalnoj, opipljivoj strani ljubavi – bez dokaza nema ni vere u istu. Ovakva Venera vrlo otežano ili nikako ne ume da održava veze na daljinu ili sve aktuelnije 'internet veze', platonske odnose jer je fizički kontakt i dodir ono što im je najpotrebnije.

Mesec u vatrenom znaku (Ovan, Lav, Strelac) – kada je Venera stroga i zahtevna a Mesec u znaku koji teži da bude slobodan dobijamo prirodu koja teško i sama daje ono što od partnera zahteva. Jer svoju slobodu neće menjati ni za šta ali neće dopustiti da neko manipuliše njenim osećanjima. Međutim kada ovakva Venera zavoli nekoga i prihvati ga, neće postojati stvar koju njen Mesec u vatrenom znaku nije u stanju da za partnera učini.

Mesec u zemljanom znaku (Bik, Devica, Jarac) – ovo je već malo teža kombinacija za samog vlasnika Venere i Meseca jer se radi o dva zemljana znaka koja su stroga i za druge i za sebe. Vrlo zahtevne osobe i retko ko im može odgovarati. Međutim kada pronađu srodnu dušu te emocije mogu biti stabilne, trajne i kvalitetne. Vrlo malo ima fleksibilnosti kada je u pitanju pokazivanje emocija pa i primanje jer se svaka emocija može zakomplikovati suvišnim pitanjima i zahtevima.

Mesec u vazdušnom znaku (Blizanci, Vaga, Vodolija) – kada je Venera u zemljanom a Mesec u Vazdušnom znaku osoba može izgledati komplikovanija nego što zapravo jeste. Kada se učini prvi korak i razbiju predrasude osoba postaje vrlo otvorena i komunikativna i mnogo lakša za saradnju nego što se to činilo u početku. Ove osobe mogu imati visoke kriterijume jer je Mesec u znaku koji razmišlja i pravi selekciju ali tek nakon što Venera u zemljanom znaku da 'zeleno svetlo'.

Mesec u vodenom znaku (Rak, Škorpija, Ribe) – ova kombinacija Venere u zemljanom a Meseca u vodenom znaku ukazuje na mirniju prirodu koja ne voli da se eksponira. Svakoj emociji se pristupa krajnje analitički ali se nakon toga ona i preživljava mnogo dublje. Naglašena je pasivnost u odnosima i osoba se često može osamljivati. Sama Venera je stroga i nepopustljiva i samim tim može patiti zbog emocija i situacija koje se nisu ni dogodile. Venera može negirati emocije a zatim ih sama sa sobom duboko preživljavati.


    Venera u vazdušnim znacima (Blizanci, Vaga, Vodolija) - pokazuje ljubav otvoreno. Lako ulazi i izlazi iz veze. Društvenost je naglašena kao i flert. O ljubavi se više priča i piše nego što se oseća. Komunikacija im je jako važna a imaju mnogo interesovanja kao i smisao za humor, vesela priroda, svestranost. Odnosi su laki ali i potrebni. Ove osobe ne umeju da budu same.

Mesec u vatrenim znacima (Ovan, Lav, Strelac) – u ovoj kombinaciji Venere u vazdušnom a Meseca u vatrenim znacima dobijamo jednu veselu, optimističnu i komunikativnu osobu. Venera voli da se druži i preuzima inicijativu koju Mesec rado prihvata i još dodaje energije. Ovakvu ženu je teško pratiti jer ona se ne zaustavlja lako, ne vraća se u prošlost, ne dozvoljava da ima grižu savesti i ne voli igre skrivanja. 'što na um to na drum'. Mogu biti previše impulsivne i samim tim upadati u neprilike.

Mesec u zemljanim znacima (Bik, Devica, Jarac) – ova je kombinacija Venere koja misli i Meseca koji sve to selektuje i sužava izbor. Venera je otvorena za poznanstva i vesele je prirode, može pokrenuti mnoge teme dok će je na kraju dana sačekati Mesec u zemljanom znaku koji će sve to filtrirati i propustiti samo ono od čega može imati koristi i što je dobro za njega. Osoba može biti laka za saradnju na prvi pogled i izgledati naivno međutim suština je potpuno drugačija jer ništa što ne vredi ne može opstati pa tako ni površni odnosi.

Mesec u vazdušnim znacima (Blizanci, Vaga, Vodolija) – spoj dve planete u vazdušnim znacima daje sve samo ne težinu i dubinu u emocijama. One su lake, brze, sada se plače a za par minuta smeje. Ovim osobama je pokret i mentalno aktiviranje neophodno inače mogu biti jako napete. Vrlo društvene i komunikacija je ključ za njihovo osvajanje – prvo im postanite prijatelj i lako ćete sve ostalo. Ove osobe nisu zlopamtila i lako opraštaju, međutim isto tako lako i zabravljaju šta su drugi učinili za njih. Živi se vrlo brzo pa isto tako i ulazi u vezu i prekida ista koja počinje da 'guši'. Vrlo lako se osobe mogu upuštati u duple veze ali i one na internetu jer je najbitnja komunikacija pa sve ostalo.

Mesec u vodenim znacima ( Rak, Škorpija, Ribe) – Venera u vazdušnom a Mesec u vodenom znaku daje odličnog pisca koji ume da osmisli priču i daje ideju a Mesec doda kreativnost, dubinu i emocije. Ovo mogu biti vrlo labilne ličnosti pa i naivne jer mogu uletati u rizične situacije bez razmišljanja a pogotovo kada  trebaju pomoći nekome. Zaljubljuju se lako i često pa se i dugo pati za nekim, ali isto tako već nakon nekog vremena naiđe osoba koja popunjava prazninu i onda kreće iz početka.


    Venera u vodenim znacima (Rak, Škorpija, Ribe) - naglašava osetljivu i romantičnu prirodu. Obično je kreativnost naglašena i umetnost se prepliće sa osećajem ljubavi. U ljubav se veruje ali najviše u onu iz bajki. Priroda je vrlo labilna i lako upadaju u zamke partnera, pogotovo onih kome misle da mogu pomoći. Ovakva Venera živi u snovima i imaginarnom i ume ceo život da sanja o nekome drugom iako može biti zadovoljna pored postojećeg partnera jer ona voli osećaj da voli i teži idealnoj ljubavi. Ona najlakše može održavati platonsku vezu i onu bez dodira kao i ljubav na internetu.

Mesec u vatrenim znacima (Ovan, Lav, Strelac) – Venera u vodenom a Mesec u vatrenom znaku daje osobu koju vode čisti nagoni. Osoba je sklona upadanju u neprilike jer je vode čiste emocije a Mesec joj daje hrabrosti da zbog njih prelazi granice i čini stvari za koje se kasnije može pokajati. Ukoliko vam partner ima ovu postavku možete biti sigurni da bi zbog ljubavi prema vama uradio i nemoguće. Ukoliko imate ovu postavku velika lekcija vam može biti da naučite ko je vredan vaše žrtve a ko ne. Odlično je ovakvu kombinaciju iskoristiti za umetnost, glumu jer Venera će dati talenat a Mesec sposobnost da se sve realizuje maksimalno i sa mnogo energije.
Mesec u zemljanim znacima (Bik, Devica, Jarac)  – ukoliko je Venera u vodenim znacima onda Mesec u zemljanim samo dodaje težinu jer se svaka emocija sada mnogo jače preživljava. Venera je zaljubljive prirode a Mesec dodatno održava i pušta emocije da traju. Ovakva kombinacija je mnogo bolja od obrnute situacije jer sada Mesec ima svest o tome da li su emocije korisne po njega ili ne i može preseći odnos koji mu šteti ali to ne znači da ga neće i dalje održavati u sebi. Ovo su emocije koje mogu trajati čitavog života i može postojati jedna prava ljubav za ceo život.

Mesec u vazdušnim znacima (Blizanci, Vaga, Vodolija) – kada je Venera u vodenim znacima a Mesec u vazdušnim onda je to klasična slika emocija o kojima se više priča nego što se one žive. To je slika imaginarne i neopipljive ljubavi koju osoba može imati tokom života. Naglašene su platonske ljubavi jer Venera ima potrebu da oseća i voli, da traga a Mesec koji je u vazdušnom znaku ne daje na dubini, ni istrajnosti samo daje momenat maštanja, pričanja, pisanja i površnosti u emocijama. Međutim ovo je jako dobra postavka za pisca i nekoga ko se bavi istraživanjem međuljudskih odnosa jer Venera upija emocije a Mesec nakon toga sve memoriše i zapisuje. Međutim osoba nije naivna kao kada je obrnuta postavka jer sada Mesec o svakoj emociji misli a samim tim je i mogućnost za grešku manja nego kada su čisti nagoni u pitanju.

Mesec u vodenim znacima (Rak, Škorpija, Ribe) – ukoliko su i Venera i Mesec u vodenim znacima onda je ovo čista slika romantične, osetljive i emotivne prirode koja je odlična samo ukoliko se koristi na umetnost, hobi, kreativnost, posao... Ukoliko je osoba pasivna i bez trošenja kreativnosti, ovoliko vode joj može doneti velike patnje, nemir, nestalnost i labilnost i može ići linijom manjeg otpora. Ovo je priroda koja se jako lako zaljubljuje i samim tim i čini nepromišljene stvari zbog partnera. Može biti naglašena i poročnost i udovoljavanje sebi u svakom pogledu jer ne postoji ništa što bi joj ukazalo da nije na pravom putu. Mogućnost da se veže za pogrešne ljude je velika jer uspeva da mane pretvori u vrline, a vrline uvećava. Ukoliko osoba prepozna jaku intuiciju i kreativnost može napraviti izuzetne stvari.




Klik Gore na Sliku - Prikaz; Ponovni Klik - Brisanje

Horoskopi i AstrologijaHoroskopi i Astrologija - Ostali Tekstovi
Ponuda TemaPogledajte i ostale super zanimljive rubrike na sajtu
Vic Ovog Dana
Verovali ili ne
Jeste li znali ovo?
Ludi svet
MoLitva dana