vrh
Meni

Mesečni HoroskopMart 2018.

   Vaša astrološka prognoza za ovaj mesec! Astrologija i zvezde su tu da vam pomognu koliko god mogu, naravno, onima koji će ih slušati. Šta vam zvezde kažu za ovaj mesec, kakve savete vam daju i šta vam predviđaju u vezi ljubavi, posla i zdravlja...! Poslušajte šta vam zvezde kažu!
 
   


  OVAN (21.3.- 20.4.)   ARIES
   
Posao - Ukazaće vam se prilika da se odmah, na samom početku perioda objasnite sa onima koji vam nisu naklonjeni ili koji vam stalno kontriraju. Ne opterećujete se onim što vas lično ne dotiče, već budite praktičniji. Postoji tendencija da biste mogli biti preterano oprezni ili biste mogli cepidlačiti oko nebitnih pitanja. Imaćete potrebu da sredite situaciju prvo u neposrednom okruženju pa tek onda da se bavite nekim drugim poslovima. Ako imate privatnu firmu ili ste na odgovornom položaju, dolazi do ozbiljnih sukobljavanja oko principijelnih pitanja. Početak meseca inače može biti previše buran čak i za vas koji volite aktivnosti i dinamične poslove, ali bi bilo ipak bolje da se prvih nedelju dana uzdržite od bilo kakvih ishitrenih odluka i poteza. Dobru saradnju možete ostvariti sa Jarcem, Škorpijom ili Strelcem, ali samo ako se radi o osobama koje dobro poznajete. Ne prihvatajte ponude osoba koje vam neko preporuči. Posledenje sedmice postajete prilično nesmotreni u trošenju novca. Pokušajte da budete manje skloni da kupujete nepotrebne stvari za kuću. Posebno ste skloni da dajete novac za tehničke uređaje ili umetničke predmete.
Ljubav - Mogu nastati ljubavni problemi, bez obzira koliko ste dugo u vezi jer vam ovaj period u godini inače energetski ne odgovara i tada donosite pogrešne odluke. Iako ćete verovati u svoje šesto čulo, ono vas može navesti na pogrešan put u tražnju izlaza iz situacije u koju možete doći početkom perioda. Bilo bi najbolje kada biste bili spremni da potražite krivca u sebi a ne u partneru, mada će i on doprineti zategnutim odnosima, ali to će pre biti reakcija na vaše ponašanje nego odraz bilo čega drugog. Bićete željni avantura i veoma seksepilni. Ukoliko ste slobodni, ne ulazite u vezu sa nekim za koga niste sigurni da li je slobodan ili ne. Možete biti privučeni izuzetno atraktivnom osobom koja će se truditi da vas osvoji, ali to ne znači da bi trebalo svakako i da popustite pred njenom upornošću. Malo se raspitajte o njoj, može se desiti da ono što priča o sebi nije sve tačno. Ako vam se bude dopao neko ko inače nije ni po čemu vaš tip, ne pothranjujte svoje predrasude, nego mu dajte šansu. Može se ispostaviti da je to osoba na koju ste čekali toliko dugo. Moguće da ste na početku romanse o kojoj niste sanjali. Raznozrani obrti događaja u ljubavi mogući su u ovom periodu. Mogući su iznenadni događaji u uzbuđenja a koji će aktivirati vašu maštu i činiti vas mnogo romantičnijim nego što ste to inače. Možete iamti i neko uzbuđenje na putu, naročtio ako idete u prekookenaske zemlje. Posle 4. počinjete da se energičnije bavite rešavanjem problema koje ste bili spremni da gurate pod tepih ali će sada da se nametnu kao prioritetna. Ipak, morate biti pri tom delikatni, ni preterano popustljivi ni preterano energični. Svako preterivanje u izlivima emocija može vas dovesti u situaciju da budete u još većim problemima nego do sada. Osoba iz doma kojoj je potrebna vaša pažnja, pokušaće da vas zainteresuje za svoje probleme, koje ćete vi smatrati minornim.
Zdravlje - Budite oprezni na ulici, ai u kući jer možete biti skloni povredama u domu.


   BIK (22.4.- 21.5)   TAURUS

   
Posao - Ovo bi mogao biti jedan od značajnijih perioda u toku godine. Ulazite u fazu velikih poslovnih poduhvata i postoji mogućnost da precenite svoje mogućnosti, naročtio fizičke i izložite sebe nepotrebnim naporima. Ako se bavite sportom ili nekim dinamičnim poslom, ili ste umetnik koji očekuje priznanje publike, moguće je manje razočarenje ili promenu plana. Nemojte se mnogo uzbuđivati ako budete na meti kritike jednog Raka, Device ili osobe rođene u znaku Lava ili Riba. Prolazni nesporazumi ne mogu vas značajno poremetiti, ali ono što nije tako sjajno je što ćete pokazati izvesnu dozu oscilacije u ponašanju. Veliki entuzijazam će vas držati izvesno vreme a nakon toga, možete doći u situaciju da se nepotrebno povlačite u sebe i budete malodušni. Možete postati potpuno nerealni po mnogim pitanjima i predati se mašti da možete i ono što realno nije moguće, ma kakvi da su vaši potencijali. Privatan biznis vodite sa mnogo opreza i dobro slušajući one koji se u posao razumeju više od vas. Ne bi bilo dobro da nađete neko pravno lice koje bi vam razjasnilo brojne nedoumice u vezi sa onim što želite da uradite u sferi biznisa. Ako tražite posao, najverovatnije ćete ga naći, i to će biti neki privremen posao u firmi koja je solidna, ali vi ćete ma koliko da imate godina morati da se pomirite, da ste na nekoj vrsti probe. Inostranstvo je i dalje za vas veliki i pravi izazov i bez nepotrebnog oklevanja se upustite u posao sa strancima, posebno sa Jarcima, Škorpijama, Ribama i Strelčevima. Novac dolazi i odlazi ali mnogo više trošite nego što bi trebalo, i zato pamet u glavu. Neko će vam ponuditi privremen posao za sasvim pristojan honorar ali ne onoliki koliko vi zaista vredite. Dobro se preračunajte šta vam valja činiti, možda je bolje da se odmarate nego da radite budzašto. Preko inostranstva, međutim, slede poveći dobici.
Ljubav - Ako spadate u one sentimentalne Bikove koji vole da se vraćaju u prošlost i da tragaju za promašenom srećom ili da pomisle kako je moguća obnova nekadašnje ljubavi, znajte da imate šanse samo ako je zaista to neka veze iz prošlog veka a vi ušli u mudro srednje doba. Strasti može biti više nego što očekujete ali mnogo više dobrog razumevanja. Ako se radi o ljubavi koju ste prekinuli koju godinu a vaša kriza kuliminirala u vidu patnje i prolivanja suza krajem leta prošle godine, bolje ne ekspiprentišite sa svojim nervnim sistemom, neće izdržati toliku tenziju. Ima mnogo onih kojima se dopadate, znate tačno kome, ali ono što ne znate tek treba da istražite i to ćete činiti prilično diskretno. Nagoveštaj tog slatkog intrigantnog područja tajnih ljubavi ili obožavaoca dogodiće se sredinom meseca. Ako ga ne prepoznate za vas i nisu romanse nego konkretna veza u kojoj će partner biti spreman da bude oslonac u svakom pogledu, i gde nema mnogo misterije. Ma koliko bežali od takve vrste ljubavi ona će vam biti za petama, naročito ako neki prijatelj uvede u vašu kuću rođaka o kome ste samo slušali a živi negde daleko, pa se ispostavi da je to lik iz vaše mašte koji sedi u vašoj fotelji. Dajte mašti na volju da bi se realizovali snovi. Ako ste u drugom braku, pokušajte bar da glumite toleranciju, a ako ste u prvom, bilo braku ili dužoj vezi, maštajte zajedmo sa partnerom o krstarenjima dalekim morima čak i iako ste možda prilično ruralan tip koji više voli dobar roštilj na nekom salašu ili dobar provod uz cigansku muziku. Pretvorili ste se u agenciju za pružanje usluga svake vrste vašim najbližim, i što je najgore činite to sa izvesnom dozom mazohizma. Obrnite uloge i zamolite ih da nešto učinte za vas da vidite kakav će biti odjek. Čak i ako vas odbiju, vaša plemenita duša će im oprostiti uz neko obrazloženje i nastaviti po starom. Ipak, dobro se dobrim vraća, pa će rođak iz inostranstva da nenajavljen dođe sa ogromnim koferima punim nažalost nekih vama potpuno nepotrebnih stvari.
Zdravlje - Pazite da se ne okliznete u kupatilu ili bilo gde gde imate pločice i gledajte u semafor dok prelazite ulicu, da ne biste bili prinudno hospitalizovani.

   BLIZANCI (22.5.- 21.6.)   GEMINI
 
Posao - Postoji izreka da 'nije za vas uvek najbolje ono što želite', i to se može u vašem životu materijalizovati u vidu očajne borbe da zadržite svoju poziciju, u društvu, na poslu, ali i u porodici. Sve oči će biti uprte u vas a i mnogobrojne kritike. Mnogo toga će vam poći za rukom da sakrijete iz svoje biografije, moguće da će se naći neko 'pouzdan' ko će vam u tome pomoći, do prve prilike kada vas može izneveriti. Držite se zakona i sve će biti u redu, a ako se niste dražali zakona, makar to bilo i u vidu zakasnelih uplata za infostan, namirite račune da ne bi došli oni koji to čine na manje prijatan način od šalterskih službenika. Postavite sigurnosne brave na privatnu firmu i ne ulazite u nju dva-tri dana. Neka žena koja se predstavljala kao osećajna duša, puna razumevanja za vaše probleme prikazaće svoje zmijsko lice u vidu nepouzdane i vrlo lukave osobe koja je samo čekala da vam vrati milo za drago, a da vi pri tom nemate pojma za šta. Rado će vas podsetiti. Bićete skloni da se družite sa poslovnim prijateljima u kafani pre nego na radnom mestu i da maštate o mnogo čemu za šta opipljive osnove nećete imati bar sledećih mesec dana. Ako imate novca onda ga zaista imate, i to negde u inostranstvu i to ne dirajte, trebaće vam za crne dane koji možda nikada neće ni doći, ali kako vi rukujete novcem, oni se ponavljaju jednom sedmično. Uložićete novac u neki biznis ili u stambeni prostor iako će biti onih malo mudrijih koji će vam reći da je bolje da dvaput merite a jednom sečete ali vi nikada nemate kod sebe santimetar. Sasećićete u priličnoj meri svoj bankovni račun, ali na vaše veliko zadovoljstvo, a na užas partnera, ako vas on finansira.
Ljubav - Prilično ste sentimentalni, samouvereni i željni druženja. To ipak nije dovoljno da biste bili srećni u ljubavi. Ono što nemate, a što je vašem partneru najpotrebnije je vreme koje bi trebalo da mu posvetite. Pošto ste uglavnom u posledenje vreme postali jako posesivni a i partner je verovatno sličan vama, ma kako to ispoljavao, a i nije isključeno i da oboje ne ispoljavate ono što osećate, povremeno ćete se verbalno nadmudrviati. On je jači od vas u svakom pogledu i bolje položite oružje na vreme, da on ne bi krenuto u napad. Ne zaboravite da je ljubaznost najbolje oružje, a vama ne nedostaje smisao za slatkorečivost i u stanju ste da ubedite svakoga u ono što želite. Ta osobina će vam pomoći i da, u slučaju da ste slobodni, osvojite jednu tvrđavu koja uporno odoleva napadima. Ako se radi o tamnokosoj ili markantnoj osobi koja je ne samo tajanstvena već se i trudi da ostavi takav utisak, ima veze sa inostranstvom i pri tom je veoma ambicozna, ne odustajte nakon mogućeg prvog poraza. Osoba koja vam se dopada, trenutno i pored svojih poslovnih briga i te kako je zainteresovana za ljubav. Da ne bi svoju pažnju usmerila na nekog drugog, požurite, mnogi bi želeli da budu u njenom društvu. Situacija je napeta, da napetija ne može biti, ali svakako bi trebalo da ne podležete panici, jer će neko od vaših bližnjih ionako biti sklon da dramatizuje previše sve što mu se dešava.
Zdravlje - Bez preke potrebe ne eksperimentišite sa hranom, isprobavajući sve i svašta.


   RAK (22.6. – 22.7.)   CANCER
   
Posao - U ovom delu godine vas opsedaju razmišljanja o velikim projektima, moguće sa strancima. Ono što drugim znacima izgleda na granici razuma i naučne fantastike, za vas je vrlo izvodljivo. Sve dok ne krenete u realzaciju istog. Ako vam se posrećilo da ste u toku prethodnih nekoliko meseci uspeli da ubedite one koji bi trebalo da vas i finansijski podrže, bez obzira da li da vam podignu platu ili honorar, ili da sponzorišu vaš projekat, na konju ste. Za sada se ipak radi o poniju koji je sladak ali ne može da podnese teret vašeg profesionalnog balasta koji vučete za sobom kao neostvarenu želju od davnina. Sve što je u intelektualnom smislu bilo zakopano u prošlosti ili vašoj podsvesti izbija u prvi plan kao avet koja proždire vašu savest. Ništa lakše nego reći prijateljima 'ne' što je vama, i pristupiti poslu. Srećom po vas postoji neko u vašem životu ko vas stalno tera da idete dalje, ko vam u pravom momentu kaže ono što vas iznervira, da onda kao odgovor na to vi prionete i radite punim tempom. Što vaš posao ima više veze sa umetnošću to bolje po vas, ako pri tom ima u vašem projektu i elemenata istorije, utoliko bolje. Mogli biste napisati i uspešan horor, ili krimi roman, ali na vreme odredite ubicu, da biste znali kako da vodite radnju. Novac vam pristiže najverovatnije sa više strana, moguće čak i onaj od koga ste digli ruke i zaboravili da bi trebalo da zahtevate da vam ga isplate. Mogući su i dobici preko rođaka, prijatelja iz inostranstva, razne opcije su u igri, uključujući i igre na sreću. Ako popunjavate tiket lotoa u društvu markantnog ljubavnog partnera, dobitak je siguran.
Ljubav - Žene mogu imati problma po svim pitanjima koja se tiču žena, od zdravlja do porodičnih i emotivnih odnosa, a muškarci mogu da dožive susret sa nekom naizgled neodoljivoma i atrakativnom, pri tom, slatkorečivom i maznom ženom iza koje će se skrivati prava Amazonka. Vi kao nežan Rak, sa nečim što će vam davati lažno samopouzdanje možete zaista napraviti haos u privatnom životu. Ne budite preterano sigurni u svoj uticaj koji imate na Strelca ili Jarca, eventualno na oktobrasku Škorpiju, to je zabluda, oni vuku konce, i zato pristanite na ono što vam nudi Ovan, dok još hoće. Ako pri tom često svraća u vašu firmu ili je bilo kada, bilo kojim povodom ušao u vaš dom ili ga viđate u blizini kuće, moguće da je to prava osoba sa kojom treba da planirate budućnost. Ako ste je planirali pre desetak godina i neuspešno realizovali, imajte još malo strpljenja jer mu raspored planeta baš i nije naklonjen. Ovan je ipak Ovan, nešto bolji u muškom izdanju, jer ako ste vi muški Rak a dopada vam se žena Ovan, perspektiva je prilično loša, jer vi nemate snage da u nedogled glumite da ste ono što niste. Bićete prilično tolerantni do granica izdržljvosti. Nemojte poturati leđa kada za to nema potrebe.
Zdravlje - Sve ide iz glave, ali kod vas nešto i od preteranog apetita, nervoze i uverenosti, da vas grip 'mora' da zaobiđe.


   LAV (23.7.- 22.8.)   LEO
 
Posao - Između vašeg svesnog i nesvesnog dela ličnosti postoji izvesna disharmonija koju možete bezrazložno pokazati u vidu neprijateljskog stava prema saradnicima. Možete strepeti da se situaicja neće odvijati kako ste zamislili, ali čak i ako tako bude u izvesnom delu ovog perioda, vrlo brzo će, kako vreme bude odmicalo, događaji početi da idu u vašu korist. Ne slušajte u svemu nekog drugog Lava, posebno ne oko 21., ma koliko da ga cenite, ali takođe ni februarsku Ribu ili Vodoliju. Sledite svoju intuiciju, i po cenu da se učite na svojim greškama. I to je nešto. Veze sa uticajnim osobama koje nisu istaknute u javnosti ili su bar prisutne tek povremeno jer žele da ostanu anonimne a imaju veliki ugled u svojoj profesiji su one na koje možete da se oslonite. Mlađi saradnici mogu predstavljati problem u radu zbog svoje nerealne ambicije i potrebe da što pre stignu do cilja. Ipak, imajte sluha za njih, ako ste i sami mladi, uvažavajte mišljenje starijih, posebno Škorpije, Jarca, ili Strelca. Poslovi sa inostranstvom mogu samo nakratko biti dovedeni u pitanje i to zbog nepoštovanja nekih rokova i uslova, ali i to će se srediti. Velikodušnost vam se ne isplati, jer ma koliko vam pričinjavalo zadovoljstvo da drugima činite poklone, ovog puta, to jest, u ovom periodu, možete biti pomalo i izmanipulisani. Može se desiti da uđete nesmotreno u neku finansijsku kombinaciju to jest, transakciju samo na osnovu velikog poverenja koje imate u one koji vam je predlažu. Oslonite se na svoje šesto čulo i nećete pogrešiti.
Ljubav - Početak perioda donosi manju scenu s partnerom, i bilo bi mudro da stojički izdržite njegove kritike, jer vam ništa drugo i ne preostaje. Nećete nikakvom argumentacijom uspete da ga naterate da misli drugačije, ako budete pokušali da kod njega izazovete bolećivost, efekat je još pogubniji. Budite spremni da staloženo i argumentovano razgovarate sa partnerom ne unoseći previše emocije, što je vašem znaku zaista jako teško. Ne biste pokazali koliko ste povređeni, pa tačno da vas ucene bilo čim. A upravo se može to i dogoditi. Da budete ucenjeni nečim što je za vas podjednako bolna tačka. Možda je bolje da pokažete svoju ranjivost i potrebu za partnerovom pažnjom i situacija će se srediti. Ako ste slobodni, neko iz sveta umetnosti ko vas je primetio odavano želi da vas osvoji. S vremena na vreme se pojavi u vašoj blizini i pokuša da sa vama koketuje ili da vam se nametne. Nešto vam govori da ne treba da popustite a da ni sami ne znate zašto, naročito ako se radi o vodenom znaku. U pravu ste. Ako biste se upustili sa Ribama ili Rakom u vezu, bar u ovom periodu, radilo bi se energetskom vampiru koji vam sisa ne krv već energiju, radni elan i konto na računu. Razmislite da li vam se to islati. Atmosfera se u poslednje vreme u vašem domu promenila nabolje. Moguće da ste se i vi postavili drugačije, mnogo odgovornije i da vam je jasno kako treba postupati sa onima koji vas vole i kada vam ne popuštaju.
Zdravlje - Skloni ste povredama, imajte to u vidu.


   DEVICA (23.8. – 22.9.)   VIRGO
 
Posao - Imate veliku potrebu da budete u prijateljskim odnosima sa svim kolegama, ali to jednostavno neće biti moguće, naročito ako im svojim kvalitetima bodete oči. Nerealni ste i pomalo konfuzni, preosetljivi i nespremni da prihvatite činjenice. Maštate o nekom drugom poslu ili o nekim drugim uslovima rada, o promeni firme, ali tu ste gde ste. Najverovatnije da u skorije vreme neće doći do drastičnije promene nabolje, ali zato iskoristite sve ono što vam je na dohvat ruke. Na vašu veliku žalost to je verovatno velika odgovornost koju biste rado drugom prepustili. Ako ste avgustovska Devica, moguć je konflikt početkom perioda sa bliskim sardnikom u znaku Raka ili Lava ili saradnicom koja prenosi tračeve na vašu štetu. Ipak, imate mnogo više prijatelja nego što mislite. Na njih kao da i ne računate, a upravo će vam se oni naći pri ruci kod rešavanja jednog pomalo zamršenog slučaja. Povoljna okolnost je to što vam pretpostavljeni mnogo toga gleda kroz prste čak i kada vas navodno kritikuje. Iako ste ušli u fazu kada se od vas zahteva da budete mnogo precizniji, vi ste pomalo neorganizovani zbog čega možete napraviti krupnu grešku. Ipak, nije ništa što se ne može ispraviti. Obnovite kontakte sa strancima, ma o kojoj zemlji da se radi. Posebno su povoljene one koje izlaze na more. Dobijate novac bilo nasledstva, preko rođaka ili neku vrstu obaveštenja o dugu koji će vam biti isplaćen. Ako se to ne dogodi, verovatno neko to pokušava da spreči.
Ljubav - Potpuno ste sazreli za lepu ljubav, ma koliko da imate godina. Što ste mlađi, to imate veću potrebu da se za nekoga vežete da nekome pripadate i da vas neko u svemu razume. Bićete povremeno inspirisani na lude ljubavi, nemoguće veze, pokušaj da se pomirite sa nekim ko to ne želi, ali vi ne odustajte. Postajete prilično neprepoznatljivi okolini, vi koji ste u poslednje vreme bili prilično zatvoreni u sebe i prikazivali svetu samo ono lice koje ste želeli sada. Vaša dilema je priznati ili ne priznati. Naravno greške nećete, jer se plašite 'ukora razrednog starešine'. Osoba kojoj se dopadate je sve samo ne to, i pruža vam po ko zna koji put šansu da iskočite iz uobičajene šeme u koju ste upali, po vama, sticajem okolnosti, a u stvari po svim pravilima psihologije, nesvesno, stvarajući tako sebi alibi za situaicju u kojoj se nalazite. Dobar razgovor sa psihologom ili nekim alternativcem kome biste otvorili dušu i te kako bi vam dobro došao, jer zašto bi vaš znak jedan od ajkvalitetnijih bio lišen ljubavi? Možda jer je sam sebi napravio takav mentalni program. Nemojte bežati od ventualnog razočarenja, pre toga slede mnogi slatki grehi mladosti, i one rane i one pozne.
Zdravlje - Nesanica, nervoza i malo kijavice neće ozbiljno ugroziti vaše zdravlje.


   VAGA (23.9. – 22.10.)    LIBRA

Posao - Vi iz ove kože ne možete, i zato zavrnite rukave i krenite na posao. Ponuda će biti i to raznih, ma čime da se bavite. Sve do sredine meseca mogućnosti su sjajne za medije, marketing, velike institucije, bavljenje informatikom. Entuzijazam vas neće napuštati a vaši poslodavci će biti fascinirani vama. Još samo da kao prava Vaga uspete da ih na fini diplomatski način ubedite koliko vredite. Platiće vas koliko tražite, čak i ako se budu cenjkali malo sa vama. To će biti samo isprobavanje terena, potrebni ste jednoj Vodoliji iako se može praviti nezainteresovanom. Čeka da vi napravite prvi korak. Imate prodoran pogled, ubedljivost i moć da vladate drugima. Nemojte pričati o svojim slabostima i problemima, niko ih i ne primećuje. Budite ono što drugi očekuju da vide. U drugoj polovini meseca još bolji period nastupa posebno za one koji su rođeni krajem znaka. Sposobnost da se drugima uvučete pod kožu će biti do te mere naglašena da ćete biti jedan od najomiljenijih znakova za saradnju. Pokušajte da sve svoje mane pretvorite u vrline i da period koji vam inače nije naročito naklonjen u toku godine bude jedan od uspešnijih. Mnogo toga zavisi od vas. Ušli ste u period kada ćete mnogo lakše rešavati finansijske probleme i sve će ići kao po loju. I onda kada vam se čini da dolazi do zastoja u isplati ili vam se čini da nemate ni dinara u džepu budite uvereni da ste nadomak povećeg novca. Verujete u to i dogodiće se. Igrajte igre na sreću, bićete dete sreće.
Ljubav - Period nije baš najpovoljnji za bilo koju vrstu ljubavnog aranžmana a vaš partner je spreman da vam ponudi nešto tako, naročtio ako se od skora u vezi. Može vam se dopasti susret sa profesionalnim zavodnikom. On će očekivati više slobode a za uzvrat i vas neće pitati ni gde idete ni s kim se viđate. Možda treba da se zapitate šta vas drži u toj vezi osim fizičke privlačnosti. Pazite da vas na neki način ne prevari. Mogu to biti i slatke male laži ili neka druga vrsta ljubavne zamke koju možete lako upasti već na samom početku perioda, a krivica je do vas jer ste prvideli nešto vrlo bitno u vašim odnosima. Ako ste ženski predstvanik ovog znaka uvodi se u vaš život na tajna vrata konkurencija koja vam nije dorasla, ali tek toliko da se iznervirate. Pazite se, možda će partner to namerno inscenirati da bi vas zaintrigirao. Ako ste muška Vaga, bićete skloni avanturama na poslu i to sa koleginicom koja je ambiciozna i dobro zna šta hoće. Na vama je da odlučite da li ćete pristati. Mogli biste se sresti sa nekim ko je veoma atraktivan i privlačan i ako imate stalnog partnera naći se u ljubavnom trouglu. Od sredine meseca kreće bolji period u kome ćete se mnogo lakše snalaziti po svim ljubavnim pitanjima, na koja unapred imate odgovor.
Zdravlje - Pripazite na moguće stomačne tegobe.


   ŠKORPIJA (23.10.- 22.11.)    SCORPIO
   
Posao - Vama ni loše vreme ne može ništa. Naprotiv, uvek imate inspiraciju za neki nov posao, naročito ako ste oktobraska Škrpija ili veliki poslovni izazov ako ste rođeni posle 15.novembra. Jedan Lav može biti izuzetno naporan i nespreman da se sa vama oko bilo čega dogovori. To je privid, on samo taktizira sa vama, u stvari će sve uraditi onako kao mu vi kažete. To isto se odnosi i na Ovna koji će doći do vas sa idejom na koju nećete moći da ostanete ravodušni. Mnoge sjajne šanse pružaju se u vezi sa saradnjom sa strancima po mnogim pitanjima. Dobro bi bilo da se dogovorite sa Blizancima kako da vam što manje kidaju nerve jer će u protivnom imati priliku da osete slatki ubod škorpiona. Dajete svima na znanje da imate viziju, a to ne može niko da vam oduzme. Da biste je realizovali, potrebni su vam sposobni saradnici koju su spremni da zalegnu za posao. Jedan Jarac, Strelac, Bik i Vaga su tu, samo treba da date znak za strart. Devica čega da je primetite i da joj pružite šansu. Ako tražite posao, kucajte na sva vrata koja vam se učine pravim. Mnoga se mogu otvoriti, a to je ono što odavno čekate. Nikako ne odbijajte pozive za odlazak za inostranstvo jer bi i to moglo biti ono na šta ste dugo već čekali. Pokušajte da se prilagodite nekim novim uslovima rada, čak i ako izgledaju nepovoljni. Poveći izdaci početkom perioda ne bi trebalo da vas brinu. Možete očekivati da dobijete nešto manji iznos ako se bavite umetnošću, sportom ili radite u nekoj medicinskoj ustanovi. Nadoknadiće vam to, tako da je u stvari ceo period prilično povoljan, ako uspete da obuzdate svoju potrebu za trošenjem. Ne odustajte od svojih planova u vezi sa novim izvorom prihoda.
Ljubav - Ako ste u vezi sa osobom koja radi za strance ili živi u nekom drugom mestu, eventualno u inostranstvu, nalazite se na nekoj vrsti prekretnice. To je utoliko naglašenije, i ako ste zainteresovani za osobu koja nije slobodna. U tom slučaju pokušajte da se postavite krajnje racionalno i da manje osećate a više razmišljate o položaju u kome ste se našli. Početak peroda može biti buran zbog raznih priča koje će neko o vama i vašem partneru ili vašoj simpatiji da širi s tendencijom da napravi manji skandal. Ipak, efekat toga će biti po vas povoljan. Moraćete da se suočite sa realnošću i da se zapitate gde ste, s kim ste, i šta želite. Sklonost ka paralelnim vezama u ovom periodu biće posebno naglašena, jer nećete odoleti onima koji vas u bukvalnom smislu opsedaju. Šta možete kada ste im svojevremeno dali nadu a oni to shvatili ozbiljno. Kratak flert može značiti i početak duge veze, ulazak u brak i mnogo značajnih obrta u vašem ljubavnom životu. Izbegnite mnogo mlađe partnere i partnerke, to će vas skupo stajati. Ne toliko novca koliko nerava. Očekivaće da im stalno ugađate, a vi baš i niste na to spremni. Ovan, znak koji baš i nije vaš tip osobe, ili neka druga Škoprija mogu biti predmet vašeg interesovanja. Zapitajte se imate li snage i nerava za tako nešto. Veze sa njima mogu biti i te kako naporne i pune neočekivanih obrta. Vodolija vas intrigira ali je prilično nepouzdana.
Zdravlje - Moguće su glavobolje na nervnoj bazi.


  STRELAC (23.11.- 21.12.)   SAGITARIUS

   
Posao - Ako radite u privatnoj firmi možete očekivati manji potres u vidu nekakvih događanja u kojima nećete imati direktnog učešća, a ako budete i imali, nećete moći na mnogo što šta da utičete. Možda je najbolje da prepustite rešavanje problema nekom drugom, ko se bolje razume u tematiku kojom se bavite. Ukoliko promenite radno mesto, čak i u okviru firme, nemojte žaliti zbog toga, upravo ste to možda podsvesno i želeli pa vam se dogodilo ono o čemu ste maštali. Trebalo bi da iskoristite šanse u vezi sa novim poslom, moguće sa osobama koje žive u prekookeanskim zemljama. To je šansa koja se ne propušta. Dopustite drugima da vam izlože svoje planove. Nemojte odmah reagovati temperamentno, moguće je da će vam se njihove ideje svideti. Novac će doći kasnije i to najverovatnije baš od posla koji sklopite u ovom periodu. Dobro se osećate u društvu onih koji misle kao i vi, ali upravo vam je potrebno nešto potpuno suprotno, oni koji vam kontriraju i potrebni su vam saradnici sa kojima možete da polemišete i da razmatrate sve moguće opcije. Tek tako ćete moći da sagledate sve mogućnosti koje vam pruža radno mesto. Dobro bi bilo da sve važne pripreme za eventualni nov posao završite do sredine meseca jer nakon tog perioda logika neće biti vaša jača strana. Neko će koristiti vaše slabe tačke da bi vas destabilizovao, ili će bar pokušati to. Početkom perioda neki iznos kasni i to nešto što su vam obećali, moguće iz inostranstva ili bi trebalo da stigne od posla sa strancima. To je samo prolazna faza koja će se uz vašu urgenciju pozitivno rešiti. Mogući su izuzetno veliki dobici preko posla u medijima, velikim firmama i u radu sa osobama koje već imaju zavidnu reputaciju. Nije povoljno da uzimate kredite ni po jednom osnovu, naročtio ne u vezi sa stambenim prostorom.
Ljubav- Imate potrebu da svima date na znanje da ne mogu da se mešaju u vaš privatni život i postajete mnogo tajanstveniji nego inače. Dobro bi bilo da ostanete dosledni toj ulozi koju ste sebi namenili jer ćete tako možda i zaintrigirati osobu koja vam se dopada, a ako ste u paralelnoj vezi, što vašem znaku nije strano, moguće je da ćete tako lakše sprečiti neku vrstu manjeg skandala. Pazite gde i s kim se viđate i to početkom perioda. Ako radite u privatnoj firmi, moguća je romansa koja će izazvati manji potres, zato pokušajte da previše ne eksponirate ni svoju ljubav ni svoju ljubomoru. Postali ste znatno poseisvniji u poslednje vreme, ali ne umete da kanališete emocije niti da držite kontrolu nad svojim reakcijama koje su često neprimerne situaciji. Moguće je da neko ko je bio tajna simpatija a s kim zajedno radite, postaje neko prema kome nećete moći da ostanete ravnodušni ni pred drugima. Ako ste u dužoj vezi ili braku, veoma ste zahtevni i to prilično opterećuje i vas i partnera, pa su moguće rasprave. Budite spremni da u nečemu i popustite, iako je to malo teže. Ako pokušate da nametnete svoj sistem vrednosti partneru ili da komentarišete njegove ambicije, neminovne su scene i rasprave. Vaš partner je postao prilagodljiviji ali samo do izvesnih granica. Zato budite oprezni u ophođenju sa njim, ima mnogo toga što vam nije oprostio.
Zdravlje - Čuvajte se mogućih povreda, posebno na javnom mestu.

   JARAC (22.1.- 20.1.)   CAPRICORNUS

Posao - Ne eksperimentišete ni sa svojim energetskim ni sa kreativnim potencijalom jer su oba u padu. Možete započeti neki posao, posebno početkom perioda koji neće biti ni približno tako isplativ kako bi mogao. Početkom perioda, ne ulazite u raspravu sa pretpostavlajnim i ne razmišljajte o započinjanju privatnog posla, posebo ne sa Vodoljiama, Ribama ili Lavovima. To može biti promašaj koji sebi nećete oprostiti. Ipak, šteta ne bi bila tako velika, koliko biste se vi nervirali. Ako ste o tom poslu već dogovorili i napravili sve potrebne pripreme, dovoljno je samo da odložite za koji dan početak realizacije i sve će biti u redu. Mesec je mnogo povoljan za svaku vrstu zajedničkog posla, ili za saradnju sa kolegama koje se bave istim poslom ali su po karakteru i temperamentu potpuno drugačije od vas. To treba da shvatite kao prednost u saradnji a ne kao otežavajuću okolnost. Imali biste šta od njih da naučite. Materijalna sigurnost je postalo pitanje od prioritetnog značaja za vas i činićete sve da biste sebi obezbedili sigurnu egzistenciju. Nećete žaliti napora i truda da bi ste postavili svoju kuću na čvrste osnove. Tek sada imate osećaj da poslovi počinju da se odvijaju onako kako ste vi to oduvek želeli. Možete dosta zaraditi iz posla sa strancima ili radeći u nekoj firmi sa dugom tradiciom, moguće u državnoj službi, u zavodu za osiguranje, banci i sl.
Ljubav - Na kraćem putu početkom perioda moguća je romansa sa nekim ko vam se oduvek dopadao. Problem može nastati u neverblnoj komunikaciji. Može vam se učiniti da vam ta osoba daje neke diskretne signale, a u stvari videćete ono što priželjkujete. Ako se bude radilo o Raku ili Devici budite oprezni, moguće je da ste na klizavom terenu. I jedan i drugi znak vam u principu odgovaraju, ali u poslednje vreme potrebno je da promenite taktiku u ljubavi. Ma koji znak da vam se dopada ne budite ni previše napadni ni previše nametljivi jer ste previše bolećivi i istovremeno previše zahtevni. Od 5. kreće povoljniji period, a sredinom meseca pazite šta pričate Devici, Vodoliji ili Blizancima, mogu sve vaše reči uzeti za ozbiljno a tada ćete shvatiti koju moć imaju reči. Delovaćete samouvereniji nego što ste, i mnogo energičniji i mnogo otvoreniji zbog čega možete privlačiti osobe koje u stvari nisu za vas idealni partneri. Ako vam se dopadne Ovan, biće vam potrebni čelični nervi za njega jer ćete biti primorani da popuštate i preko granica svog dostojanstva. A jednom Jarcu to jako teško pada, ma kojom cenom morao da plati očuvanje svog ponosa. Ipak, upravo vam je ponos barijera koju postavljate između sebe i onih koji bi želeli da vam priđu i možda zbog toga mnogo gubite, mnogo više nego što ste toga svesni. Ako niste spremni da pređete preko mnogo čega nemojte se ni upuštati u opasnu igru u kojoj ste vi pauk koji upada u sopostvenu mrežu.
Zdravlje - Promenite režim ishrane.


   VODOLIJA (21.1.- 19.2.)   AQUARIUS
   
Posao - Vaš znak je na nekoj vrsti probe, kako nerava tako i strpljenja. Vaša energija može biti usmerena na potpuno pogrešan kolesek. Muškarci saradnci će koristiti žene da bi doprli do vas i servirali vam informaciju u koju vi treba da poverujete. Zapitaćete se pa ko vam onda ostaje. 'U se i u svoje kljuse', dobra stara poslovica, a vi se nikada niste prevarili kada ste osluškivali svoje šesto čulo, i ponekog Jarca, eventualno Škorpiju, iako im često kontrirate. Nastupa period u toku koga možete postati bogataš ili siromah zato bolje budete tu gde ste i sačekajte da oluja prođe. U odnosima sa kolegama uši imajte usta nemajte, i biće sve u redu, jer oni će pokušati da vas provociraju da bi i oni od vas dobili informaciju koju žele. Uskratite im to. Imajte poverenja u Strelca koga dugo poznajete i u neku Vagu, naročito ženu, ma kog pola da ste vi. Sa njom ćete se dobro razumeti po mngoim pitanjima. Mogući su vanredni troškovi, naročito ako početkom perioda napravite neku nesmotrenu finansijsku transakciju koja će vas privući. Najvervatnije ceo sledeći mesec, a moguće i duže, osećaćete posedice toga. Bilo bi dobro da sve do polovine meseca ne ulazite ni u kakve nove aranžmane i da skrešete budžet i sebi i onima koji eventualno od vas zavise. Ako ste mladi, moguće su rasprave u vezi sa novcem sa članovima porodice.
Ljubav - Ako ste u tajnoj vezi,početak perioda nagoveštava buru sa naizvenim ishodom. I 'Titanik' je potonuo, tako da se može svakome to dogoditim a vi ste na nekom brodu koji u stvari najverovatnije nema pravac, luta pa gde stigne. U stvari vi dobro znate koga želite, ali oko te osobe treba malo i da se potrudite. Ukoliko ste već u vezi sa njom, verovatno joj ne poklanjate dovoljno pažnje, niste od reči, i ona gubi živce sa vama. Ipak, ako se radi o Vagi, možda bi trebalo da razmislite da li se isplati da upropastite šansu da doživite lepu ljubav zato što ste prilično komotni. Slobodne Vodolije nalaze nekoga na radnom mestu ko će ih opčiniti. Ali, da li će od toga nešto i biti, vreme će pokazati. Što vam je više stalo do prolazne avanture, to manje imate šanse da tu vezu napravite kvalitetnom, ma koliko vas osoba koja je u pitanju prilvači. Stabilne duge veze imaju mnogo više šansi za opstanak ako ste spremni na transformaciju svoje ličnosti i na prilagođavanje, što vama izuzetno teško pada. Pošto ne možete i jare i pare, jare ostavite na miru, neka lepo raste i budite praktični, saberite dva i dva i shvatićete da od onog što trenutno imate bolje nema, ili bar, vi niste u stanju da to osvojite i zadržite. Nagoveštaj proleća donosi i nagoveštaj nove ljubavi ili promene u odnosima sa partnerom. Ako ste u vezi sa Ovnom, Rakom ili Škorpijom, moguće je da ćete se osetiti prilično sputanim, ali to je vaša sreća. Partner vam postavlja granice, kada već vi nećete.
Zdravlje - Pripazite na stomak i na ishranu.


  
RIBE (20.2.- 20.3.)   PISCESPosao - Sredovečne Ribe mogu biti u problemima do guše jer nisu do sada radile sve ono što je trebalo. Nemojte ići na posao po inerciji nego razmislite o svim mogućnostima koje su pred vama. Ako ste rođeni na samom početku ili kraju znaka, moguće je dosta napetosti i mogućnost da donesete pogrešnu odluku zajedno sa poslovnim partnerom. Neki đavo vam neće dati mira, i poželećete da počne da se nešto dešava u vašem životu, pa bilo šta. U tome grešite jer niste napravili dobru taktiku i strategiju, a niste voljni ni da u nečemu popustite, da napravite kompromis ili da predano radite na osvatrenju svog cilja. Ceo mesec je povoljan ako se budete više bavili sobom i svojim stručnim usavršavanjem, moguće da će vam biti potrebno znanje stranih jezika, ili neka vrsta specijalističkog kursa, nešto što bi vam omogućilo da odskočite od okoline. Ako ste mladi i tražite posao, verovatno ćete ga naći u nekoj privatnoj firmi u kojoj uslovi rada neće biti sjani. Bilo bi dobro da se maksimalno angažujete na poslu i pokažete dobru volju s obzirom da o vama mogu steći pogrešan utisak. U suštini imaćete podršku pretpostavljenog i više nego što mislite. Ako vam on inače u poslednje vreme pruža šansu da ste istaknete, uradite to, bez mnogo oklevanja. Sve drugo stavite u drugi plan i posvetite se karijeri. Ako imate svoju firmu ili privatnu agenciju, ona će sjajno poslovati i donositi vam dosta novca. Ipak, prvih nekoliko dana ovog peroda budite oprezni, može se desiti da čak i izgubite neke dragocenosti ili da va neko pokrade.
Nakon tog perioda, posebno posle 10. kreće sjajan period za novac, ali treba da se potrudite da ga nađete, to jest, da prepoznate situaciju koja je za vas najpovoljnija da biste što više profitirali.
Ljubav - Vrlo ste romantični, tajanstveni i požrtvovani. U ovom periodu uglavnom ne želite da sagledate probleme u pravom svetlu, već postajete idealista i prilično naivni u kontaktima sa ljudima. Potreban vam je stabilan partner, praktična duha jer lebdite u oblacima i prepuštate se maštanjima. Bilo bi dobro da pokušate, naročito ako ste rođeni početkom znaka da ne padate u afektivana stanja, da ne pokazujete koliko ste nesigurni, ranjivi, posesivni i zaljubljeni. Upravo je vaša prenaglašena emotivnost uzrok svim problemim, a partner pri tom može biti previše zahtevan. Ovako, dolazite u situaciju da nepotrebno preispitujete svoje vrednosti, da sumnjate u sebe i da pokušavate da se pravdate i za šta treba i za šta ne treba. Početak meseca donosi nespokojstvo i manje trzavice a vaša želja da u svemu udovoljite osobi koju volite, tumači se pogrešno. Partner može pomisliti da se za nešto pravdate, i može vam nepotrebno nametnuti osećaj krivice. Ako ste slobodni, ako se i ponašajte, kao osoba koja ima mogućnost izbora. Imate ga i ako ste u vezi, a da toga možda niste svesni. Ne budite pod prevelikim uticajem partnera, naročtio ako se radi o Raku, Lavu, Ovnu ili Škorpiji.
Zdravlje - Moguća povremena glavobolja ili vrtoglavica.

    KONTAKTIRAJTE NAS.
POŠALJITE NAM VAŠE PRILOGE RSS FEED-OVI ZA VAŠ SAJT DONIRAJTE SAJT VAŠIM DOBROVOLJNIM PRILOZIMA
Povratak Na Vrh Strane