Naslovni baner
Home Dugme
Meni
Novo na sajtu
Omiljeno na sajtu

Kad Kreteni Krenu u Pljačku - No 1

    Da bi se opljačkala banka treba imati dobar plan, dobru organizaciju i biti dovoljno inteligentan za tako nešto. Ali, šta kada idioti krenu u pljačku? Koliko ljudi, toliko ćudi, lepo kaže narod. Tako da, nije baš svako za pljačkaša. Kakvih sve pametnjakovića ima, videćete...

Osmeh gore Osmeh na lice:  
• Dvojica provalnika nisu uspela policajcima prodati priču da su zapravo vodoinstalateri koji su u gluvo doba noći došli prijatelju popraviti zahod i nisu imali ključ, pa su provalili.
Policajci nisu 'kupili' priču koju su im je pokušao prodati provalnički dvojac zatečen u ranim jutarnjim satima iza restorana koji je nešto pre toga opljačkan. Policajac ih je zatekao s vrlo zanimljivom 'opremom': papagajkama, odvijačem, drugim alatom i baterijom. Kad su uhvaćeni, pokušali su objasniti policajcu da su samo hteli pomoći prijatelju da popravi zahod. Jedini je problem što nisu znali prijateljevo ime, broj telefona, a ni adresu. Policajac je pronašao i veliku gvozdenu polugu skrivenu u snegu i njihove tragove koji su vodili prema stražnjim ulazima nekoliko prodavnica. 'Vodoinstalateri' su na kraju završili u mesnom zatvoru zbog 'posedovanja alata koji se može iskoristiti u provali' !!!

• Nakon što je lopov iz Mesačusetsa uhapšen što je vozio bez dozvole, svoj jedini poziv je iskoristio da bi pozvao svog druga i rekao mu gde je sakrio kokain. Da ga policajci ne bi čuli, govorio je na Španskom. Međutim, ono što nije znao bilo je to da je Menuel Rivijera, policajac koji je radio za šalterom, razumeo svaku reč, posto je bio poreklom iz Španije.

• Kada je Ronald Eroh pobegao iz zatvora u Auburn Hilu u Mičigenu, bio je tako siguran u sebe da je u svojoj ćeliji ostavio poruku: 'Kada budete čitali ovo, već ću biti na pola puta do Evrope'. Policija ga je uhvatila 5 km dalje od zatvora.

• Nakon što je vlasnik kuće u Antverpenu u Belgiji iznenadio lopova, ovaj je brže bolje pobegao na zadnja vrata, preskočio 3 metara visoki zid i - našao se u gradskom zatvoru.

• Da lopovi u svojim krađama često baš i nisu toliko temeljiti dokazuje najnoviji slučaj iz Nemačke koji bi kradljivca mogao dovesti do živčanog sloma. Nepoznati je muškarac na aerodromu u Diseldorfu ukrao aktovku od jednog iranskog poslovnog čoveka te ju ubrzo bacio jer nije uočio da sadrži pravo bogastvo. Čak 10.000 eura u gotovini bilo je u aktovki koja je očito imala duplo dno, a lopov se nije setio proveriti postoji li u njegovom plenu kakvo skriveno mesto. Zbog toga je aktovku bacio nedugo nakon što ju je ukrao, a ubrzo ju je pronašao policajac koji je utvrdio da je sav novac na broju !!!

• Pljačkaš koji je krenuo u pljačku banke u Sidneju mislio je da se savršeno prerušio, jer je obukao haljinu, čarape i stavio plavu periku, ali je zaboravio na samo jednu sitnicu - da se obrije. Pljačkaš je brzo identificiran i uhapšen. 'Bradata pljačkašica' vezao je troje zaposlenika u trenutku otvaranja banke, uzeo određen iznos gotovine i pobegao sa mesta zločina. Policija ga je vrlo brzo pronašla, jer njegov izgled nije prošao nezapaženo !!!

• 'Pametnim' kriminalcima svakakve ideje padaju na pamet. To pokazuje i slučaj muškarca iz Pitsburga koji je pokušao u jednom megamarketu da razmeni novčanicu od milion dolara. Neimenovani je muškarac blagajnici pružio milionsku novčanicu, a nakon što ju je ona odbila primiti i razmeniti, obuzela ga je navala panike i besa, pa je elektronskim čitačem kartica udario po blagajni i posegnuo za čitačem kodova. Policija je uhvatila muškarca, koji sa sobom nije nosio nikakva lična dokumenta, a odbio je policiji odati svoj identitet. Od 1969. godine, novčanice od 100 dolara su najveće koje se nalaze u opticaju !!!

• Nespretni pljačkaš banke u New Hudsonu, u okrugu Oakland, u američkoj saveznoj državi Mičigan, od prevelikog je uzbuđenja zbog poduhvata u koji se zaputio, zaboravio jednu sitnicu - vreću za novac. Pljačkaš je ušao u poslovnicu Chase banke obučen u sportsku majicu s kapuljačom, noseći sunčane naočale i zimske rukavice na rukama. Bankovnoj službenici je pružio papirić na kojem je pisalo 'Daj mi novac'! Rekao je službenici 'neka požuri', no kad ga je upitala gde mu je vreća u koju će staviti novac, pljačkaš se zbunio te je praznih ruku pobegao iz banke! Policija istog pljačkaša sumnjiči i za pljačku banke koja se dogodila u okrugu Macomb te za još tri pljačke koje su se dogodile u Oaklandu !!!
• Neki je provalnik provalio u stan Valtera Ričija u Sent Luisu u Americi. Dok je bio u punom poslu iznenada je zazvonio telefon. Provalnik se toliko zbunio da je pobegao glavom bez obzira. Ne samo da nije odneo ništa iz stana, nego je onde ostavio i plen prethodne pljačke - torbu sa 9.000 dolara !!!

• Krenuo je u pljačku... provalio je u jednu kuću, video klavir... i zasvirao. Na njegovu nesreću, prebiranje po tipkama klavira probudilo je vlasnika kuće koju je pljačkao. Lopov se nije mogao suzdržati da ne zasvira na klaviru u jednoj kući koju je pljačkao u holandskom mestu Tielu, objavila je policija. Nažalost po ovog 'pametnog' 20-godišnjaka, muzika je probudila vlasnika kuće koji je pozvao policiju. 'Žrtva se ne seća je li provalnik svirao dobro ili loše. Više ga je brinulo stanje u kući', rekao je šef policije !

• Jedan je lopov u Nemačkoj pokazao se prilično glupavim pošto se dva dana nakon krađe u jednoj trgovini vratio da zameni robu. Ovaj 20-godišnji Nemac, prvo je u trgovini ukrao jaknu i cipele. Kad je došao kući video je da su cipele različitih veličina i odlučio je prvom prilikom otići u prodavnicu i zameniti ih. Odabrao je vreme kad u trgovini ima dosta ljudi, nadajući se da ga niko neće primetiti dok bude menjao obuću. Međutim, teško da je mogao proći nezapažen jer je na sebi, uz cipele koje je ukrao pre dva dana, imao i jaknu koju je tada 'posudio' !!!

• Pljačkaš je, prema rečima detektiva Toma Bisia, ušao u poslovnicu Chase bake obučen u sportsku majicu s kapuljačom, noseći sunčane naočare i zimske rukavice na rukama. Bankovnoj službenici je pružio papirić na kojem je pisalo 'Daj mi novac!'. Rekao je službenici 'neka požuri', no kad ga je upitala gde mu je vreća u koju će staviti novac, pljačkaš se zbunio te je praznih ruku pobegao iz banke. Policija istog pljačkaša sumnjiči i za pljačku banke koja se dogodila u okrugu Macomb te za još tri pljačke koje su se ranije dogodile u Oaklandu !!!

• Većina lopova kreće u pljačku noseći pištolj ili pušku. Karl Rankin (35) iz Trentona u New Jerseyu je rešio da se posluži drugim metodama. On je bacio šolju vrele kafe u lice prodavca, otvorio kasu, uzeo pare i pobegao. Kasnije je ipak uhvaćen.

• Lopov je ušao u radnju, izvukao pištolj i zahtevao sve pare iz kase. Kada je kasirka spakovala novac po uputstvu, lopovu je zapala za oko boca viskija na polici iza kase. Međutim, prodavačica je odbila da mu da flašu, rekavši da ne veruje da ima preko 21 godine. I nakon svih ubeđivanja, žena je i dalje odbijala da alkoholno piće da maloletnoj osobi. Na kraju, iznervirani pljačkaš je izvukao ličnu kartu i pokazao je radnici, kao uverenje da je dovoljno star. Čim je glupan otišao, kasirka je pozvala policiju i dala im pravo ime i adresu čoveka koji je upravo opljačkao radnju. Jadnik je uhapšen dva sata kasnije.

• Za uspešno bavljenje bilo kakvim poslom, tako i kriminalom, treba imati neke temeljne veštine, a nepoštovanje osnovnih pravila u velikom broj slučajeva donosi neuspeh - a, to se pokazalo i kod jednog provalnika u Edmontonu u Kanadi. Neimenovani kriminalac nije dobro izvidio teren na kojem je nameravao počiniti provalu. Kuća u koju je upao nalazi se neposredno uz poligon za uvežbavanje policijskih pasa. On nije uspeo ni isključiti alarm. Kad se zvuk alarma oglasio, pred kućom se stvorilo nekoliko policajaca sa psima. Provalnik je spektakularno izleteo automobilom kroz garažna vrata i - zaglavio se u obližnjem nanosu snega. Još jednom je pokušao umaknuti, ali su ga ubrzo sustigle šape pravde jer su policajci na njega pustili pse !!!

• Portparol policije u Mussidanu, gradiću na jugozapadu Francuske, nakon što je policija uhvatila lopova, izjavio je da postoje hrabri lopovi i glupi lopovi. Provalnik je iz doma jednog penzionera ukrao lovačke puške i televizor, ali nakon krađe je primetio da nema daljinskog upravljača. Dok je policija u stanici uzimala izjavu od pokradenog penzionera lopov je pokušao neopaženo ući u kuću i uzeti daljinski upravljač. Komšije su odmah nazvale policiju i lopov se našao iza rešetaka !!!

• Japanski provalnik Konoshin Kawabata, koji se noću uvukao u jednu zgradu u Osaki jako se iznenadio kada je naleteo na dvadesetak sumo boraca. On se uvukao u jednu zgradu u Osaki, na zapadu Japana, a nije primetio da se radi o dvorani za trening i boravištu sumo boraca. Pipajući po mraku, odjednom se našao oči u oči s 1,80 metara visokim i 131 kilogram teškim momkom. Dok je zaustavljao lopova, borac je pozvao u pomoć. Probuđeni vikom, ostali sumo borci smesta su priskočili u pomoć. Prestravljeni lopov u policijskoj stanici je izjavio: 'Prvo me uhvatila nekakva grdosija. Kad se svetlo upalilo, bio sam okružen s dvadesetak sumo boraca. Mislio sam da mi se priviđa' !!!

• Na letu preko Amerike, nepoznati čovek je ustao iz svog sedišta, izvukao pistolj i uzeo stjuardesu kao taoca. 'Okrenite avion za Detroit odmah!' - zahtevao je. 'Ali... Mi ionako letimo za Detroit...' - objasnili su mu. 'Oh, onda dobro...' - rekao je, pustio stjuardesu i ponovo seo.

• Nepoznati kriminalac ušetao je u prodavnicu oružja, pokušavajući da je opljačka preteći nozem! Tri radnika oružarnice su ga bez problema upucala.

• Avgusta 1975. godine, tri čoveka odlučila su da opljačkaju Kraljevsku Banku Škotske, iz Rothsaya. Međutim, poduhvat je od početka krenuo naopako. Kada su lopovi jurnuli u banku, zaglavili su se u rotirajućim vratima na ulazu. Nakon što im je obezbeđenje pomoglo da se izvuku, zahvalili su se i izašli. Minut kasnije, krenuli su u novi juriš. Ovaj put su uspeli da prođu, i objavili su da žele da uzmu 10.000 dolara. Sećajući se prvog pokušaja, službenici i mušterije su počeli da se smeju, verujući da je to samo šala. Vođa bande je, misleći da se prisutni smeju zato što je to previše novca, spustio zahtev na 1000 dolara. Kada ni to nije upalilo, zahtevali su 100 dolara. Na kraju, vođa je zamolio da svako dobije barem po dolar. Kako smeh nije jenjavao, jedan pljačkaš se iznervirao i pokušao je da uozbilji prisutne; Skočio je na pult i uperio pušku u jednu od službenica. Međutim, kako nije bio baš spretan, okliznuo se, pao na pod i slomio nogu. Videvši da od pljačke nema ništa, preostala dva lopova su rešila da pobegnu, ali su se opet zaglavili u rotirajućim vratima.

• Lopov je ušao u prodavnicu, prislonio pištolj na slepoočnicu jednog od radnika i zahtevao sve pare. Kada ih je dobio, tip je pošao ka vratima, ali je slučajno sebi upucao ruku dok je vraćao pistolj.  

• Dva lopova su pokušala da otvore kasu sa parama tako što su lancem vezali vratanca za branik na kamionetu. Ali umesto da isčupaju fioku na kasi, odvalili su ceo branik sa kola. Uplašeni, odmah su pobegli sa mesta pljačke kuci. A u prodavnici je ostao lanac, na kojem je i dalje bio branik kamioneta, a na kojem je naravno bila registarska tablica.

• Izvesna Armi Breser je uhapšena nakon što je mehaničar ispod haube njenog automobila našao 18 paketa marihuane. Kasnije je izjavila da nije znala da je za promenu ulja potrebno otvaranje haube.



¦ Klik Gore na Sliku - Prikaz; ¦ Ponovni Klik - Brisanje

Najbolja Zabava Na SvetuNajbolja Zabava Na Svetu - Ostali Tekstovi
Ponuda TemaPogledajte i ostale super zanimljive rubrike na sajtu
Vic Ovog Dana
Verovali ili ne
Jeste li znali ovo?
Ludi svet
MoLitva dana