Naslovni baner
Home Dugme
Meni

Kako Se Odbraniti Od Crne Magije?

    Šta je magijski napad i kako se odbraniti. Okretanje negativnih misli u pozitivne i smirenje, uslov je za trajno poboljšanje stanja. Magija ili čarobnjaštvo je verovanje da se pomoću natprirodnih sila može neposredno uticati na ljude, ostala bića i stvari.

Osmeh gore Osmeh na lice:  
    Nauka je otkrila i objasnila znatan deo tih nekada nepoznatih energija. I pored toga, ostalo je još mnogo tajanstvenog i neobjašnjenog. Ovaj izuzetan vodič za borbu protiv magije je autora Spasoja Vlajića, čije knjige možete naručiti preko Interneta ili naći u knjižarama.
    Nas zanima onaj deo široko rasprostranjenih postupaka čiji je cilj da se na volšeban način utiče na određenu osobu ili na više njih. U tom smislu, magija je usiljeno utiskivanje određenih misaonih obrazaca (namera) u svest i podsvest kod ljudi. Na svest se deluje neposrednim prenošenjem poruke koja se nameće žrtvi. Na primer, nametanje sugestije: obolećeš!
    Ako osoba prihvati sugestiju i ona počne da se vrti u njenoj svesti, cilj magije je postignut. Žrtva je omađijana i sa njom se dešava sledeće: preko voljnog nervnog sistema - vagusa, impulsi koji prenose određenu misao (gornja sugestija - oboleću), kreću se prema grlu, plućima, i preko dijafragme u stomak - pleksus solaris. Tu se stapaju sa nevoljnim nervnim sistemom i uranjaju u podsvest - oni postaju energizovani deo samog organizma. To pretapanje misaonog (psihičkog) u telesno (somatsko), prati ona poznata mučnina i nelagodnost u stomaku koju osećaju ugrožene osobe.
    A spas je jednostavan. Misao samo treba okrenuti u - ozdraviću! Tu misao organizam prima kao zapovest i počinje da radi u sklladu sa njom. Ćelije se bude, telo jača, a čovek ozdravlja. Magija je savladana.
    Prikriveni magijski uticaj vrši se preko simvola i duhovnih praslika. Delovanje preko podsvesti postiže se raznim magijskim radnjama, obredima i ritualima. Cilj je da se određeni misaoni obrasci, koji sadrže neku želju ili nameru, žrtvi utisnu u podsvest. Obrasci ostaju neosvešćeni i javljaju se kao potmule psihičke ili telesne tegobe. Uz to se, preko jedinstvenog vibracionog polja, prirodni procesi usmeravaju ka ispunjenju onoga što se hoće postići. Magijski obrasci deluju preko principa holističkog privlačenja samosličnih sadržaja.
    Za razliku od molitvene smirenosti, magija se oslanja i teži ka ispadima i nemiru. Kako ističu Avicena i Albertus Magnus, podsticaj njenom senovitom delovanju daju prekomerni, strasni osećaji: 'Dakle, kada čovekova duša zapadne u veliki eksces bilo koje strasti, onda se eksperimentalno može zaključiti da taj eksces povezuje stvari magično i menja ih u onom smislu za kojim stremi eksces.
    Onaj ko želi da sazna tajnu kako da se sve to proizvede i razreši, taj mora da zna da svako na sve može uticati magijski samo ako zapadne u veliki eksces i to mora učiniti upravo u onom času u kome ga je spopao eksces. Tada je duša, naime, toliko pohlepna za stvari koje hoće da učini, tako da se dokopava značajnog i boljeg zvezdanog časa koji vlada i nad stvarima. Tako je duša ta koja stvar intenzivno traži, koja čini stvar dejstvenim. Naime, sve ono što se čini sa određenim ciljem ima pokretačku snagu i dejstvo na ono za čim čezne duša'.
    Iz navedenog napisa velikog evropskog maga Albertusa Magnusa jasno se vidi da je magijska zloupotreba prirode pogubna i za one koji se njome bave, a ne samo za napadnute. O čemu se radi? Strasne, pohlepne želje imaju svoj bioenergetski otisak u preteranom naprezanju ćelija i iscrpljujućem zračenju gama moždanih talasa. Ceo organizam je dugotrajno napregnut i pod stresom. Iz tog razloga ubrzano se troše i stradaju najvažniji organi: mozak, srce, želudac, bubrezi, jetra... Magijaše uvek sustigne prirodna kazna zbog njihovih nedela.
   Iz tog začaranog kruga izlazi se odricanjem od magije i prestankom zloupotrebe uz iskreno pokajanje zbog proizvedenih nedela. Od čini i iskušenja brani se molitvama i smirenjem. Suštinska suprotnost magijskom sunovratu jeste uznošenje preko molitvenog tihovanja.

UKLANJANJE ČINI

     Bavljenje magijom je grešno i izuzetno opasno. Po zakonu privlačenja samosličnih sadržaja, šteta ili zlo koje se pripremaju drugima obrušavaju se baš na one koji nedela žele i sprovode. Priroda neumoljivo deluje po principu: Kakva setva, takva žetva. Izraz tih dubokih prirodnih zakona je i iskustvo koje kaže: zlo se zlim vraća, a dobro dobrim nagrađuje. Ova pravila često potvrđuju događaji iz svakodnevnog života.
    Svako je sposoban da se lako zaštiti, odbrani i ukloni štetne učinke, pogotovo sugestivne magije. Postupak je sledeći: hitno preseći negativne misaone obrasce i preobraziti ih u pozitivne.
    Nap rimer, čim se u svesti javi strepnja: oboleću, odmah je preokrenuti u misao: sve sam zdraviji! I uopšte, kad god se jave tegobe, ponavljaj: bolje mi je, bolje mi je...!
    Posebno je delotvoran obrazac: pred snagom Gospoda, moga Zaštitnika, neprijatelj je nemoćan! Za razliku od nemušte sugestije, kratkotrajne plodove, obraćanje Gospodu daje neuporedivo više: usmerava ka vrlinskom ponašanju, jača duh i priprema ga za večnost. Evo jednog od opštih obrazaca koji uspešno brišu negativne sugestije: Bog mi pomaže, sposoban sam, uspeću!
    Što se u biofizičkom smislu postiže obrascima koji brišu magijske uticaje i sugestije uopšte? Okretanjem negativnih u pozitivne misli čovek dolazi u normalno beta stanje moždanih treptaja. On se smiruje. Vibracije su ređe, a nervni kanal rasterećen. Ćelije rade celishodnije, što dovodi do postepenog oslobađanja od tegoba, osoba ozdravlja jer se negativna zapovest briše iz organizma. On počinje da radi po novom, pozitivnom uputstvu.

OPASNA PREDVIĐANJA

    Savremena nauka ozbiljno istražuje jednu začuđujuću pojavu o kojoj govore i mudraci drevnih vremena. Radi se o sledećem: talasi misaone energije podstiču prirodu da preko jedinstvenog polja pomaže da se ostvare naše želje i očekivanja. Budući da priroda ispunjava ono što joj ponudimo, bitno je daša očekivanja budu povoljna. I u tome je delotvornost nepresušne nade kod iskrenih vernika.
    Da bi se priroda usmerila ka ostvarenju namera, podesno je da željenu misao podrži što više ljudi. Što je u talas očekivanja utkano više povoljnih misli, to je veća njegova jačina. Ko to zna, i veruje da može, u stanju je da mislima proizvodi čuda. Iz tih prirodnih principa proizilazi velika odgovornost koja pada na vidovnjake, gatare, mage, vračare... Naime, njihova 'predskazanja' mogu da navedu pojedinca ili više osoba, da razmišljaju o ispunjenju prorečenog. Ako i poveruju da će tako biti, onda, po načelu holističke samosličnosti, jedinstveno polje teži da se to i ostvari. Prema tome, ono što zovemo predskazanjem može biti iznuđivanje da se to dogodi.
    Zato su posebno štetna i grešna katastrofična predskazanja koja zastrašuju ljude. Po opisanim prirodnim načelima, ona naročito pogađaju one što su u predskazanje poverovali, a žestoko se ustremljuju i na vidovnjake koji su ih izrekli. Izuzetno je opasno kada se katastrofična predskazanja putem medija prošire u javnosti. To je deo psiholoških i magijskih sredstava koje Zapad obilato koristi.
    Jednostavan način zaštite je u suzbijanju znatiželje i odbacivanju iz svesti svih onih predskazanja koja nas opterećuju. Tada se one svode na ono što uglavnom i jesu: prazni sadržaji koji nam bez potrebe zaposedaju um.

PORUKA IZ TALMUDA

    Talmud je sveta jevrejska knjiga. Smatra se da je nastala oko 500. godine i u njoj su sabrana usmena predanja, učenja i običaji Jevreja. U odeljku o snovima, Talmud daje poučnu sliku o odnosu taumača, tumačenja i samog predskazanja. Pri tome se ukazuje da je tumačenje snova posebna veština kojom se utiče na ljude. U tom smislu primarijus Tihomir Jovanović u knjizi 'Nepoznati svet snova' piše: 'S obzirom da ono što se sanja može a ne mora da se obistini, a da se tumačenje po pravilu obistinjuje, to je samo tumačenje u Jevreja bilo važnije od samih snova'.
    Da snagom sugestije autoritativno tumačenje može da izazove nesreću, govori i priča iz Talmuda: 'Neka žena potraži rabina Eliezera i rekne mu: - Videla sam u snu kako se na tavanu moje kuće pojavila pukotina. - On odgovori: - Ti ćeš začeti sina. - Žena ode i to se dogodi. Ona ponovo usni isti san i opet ga ispovedi rabinu Eliezeru, koji joj da isto tumačenje. Ono se obistini. I treći put ona usni isti san i potraži rabina Eliezera. Pošto ga nije našla, obrati se njegovim učenicima: - Videla sam u snu kako se na tavanu moje kuće pojavila pukotina. Oni joj odgovoriše: - Sahranićeš svoga muža. I to se dogodi. Pošto je čuo kuknjavu, rabin Eliezer upita učenike šta se zbilo. Učenici mu ispričaše šta se desilo. On uzviknu: - Nesrećnici, ubili ste čoveka! Nije li rečeno: kako nam ih je protumačio, tako nam se i dogodilo.
    Prema tome sve dolazi od ljudskih misli, neicrpna energija koja kreira svet i na nama je velika odgovornost kako ćemo iskoristiti tu neverovatnu energiju misli. Kako mislimo, tako nam u suštini i jeste, zato sve negativne misli preobratimo odmah u pozitivne. Vrlo brzo ćemo osetiti moć pozitivnih misli.
     Izvor: Treće Oko   Autor: Spasoje Vlajić



Klik Gore na Sliku - Prikaz; Ponovni Klik - Brisanje

Magija i EzoterijaMagija i Ezoterija - Ostali Tekstovi
Ponuda TemaPogledajte i ostale super zanimljive rubrike na sajtu
Vic Ovog Dana
Verovali ili ne
Jeste li znali ovo?
Ludi svet
MoLitva dana