Naslovni baner
Home Dugme
Meni
Novo na sajtu
Omiljeno na sajtu

Istorija Vladavine Drogom

    Ako u današnjem vremenu kažete da je NATO fabrika heroina i leglo mafijaških izopačenika najgore vrste, najčešće ćete biti proglašeni za zaljubljenike teorije zavere. Međutim ako pogledamo istorijski tok svetskih događaja posljednjih dvesto godina i način na koji je kreiran slučaj Kosovo kao nova kolonija Sjedinjenih Američkih Država i njenih NATO podanika u XXI veku.

Osmeh gore Osmeh na lice:  
    Sasvim je jasno da današnji promotori 'demokratskog otvorenog društva' i države proameričkog bloka nisu imale period svoga razvoja u kojem bi se izlečili od kolonijalističkih navika i principa.
    Jedna od najpogubnijih karakteristika antihršćanske politike proameričkih režima jeste nepostojanje realnog sagledavanja sveta u kojem se nalazimo i stvaranje slike o istom na temelju malograđanskih poriva službenika te iste vlasti, te rukovođenje nazadnim političkim trendovima i šupljim pričama, nedostatak svesti o geopolitičkim promenama i geopolitičkoj realnosti planete Zemlje.
   Zato često možete čuti da ispijanje kave s predstavnicima EU institucija u predvorju Europskog parlamenta predstavlja instrument i način putem kojeg moderni lideri vrše uticaj i lobiraju za nacionalne interese kod evropskih zemalja … i slične druge gluposti. Par osmeha i tapšanje po ramenu uz kratki espresso će inspirisati evropske političare da se zauzmu za nacionalne interese, to javno tvrde zvaničnici današnje vlasti. Tako dobivamo sliku da je svetska politika u rukama dobrog ili lošeg raspoloženja činovnika Evropskog parlamenta i sličnih institucija. Naravno, realno zlo kojem se klanjaju – bez prava glasa i odmah nakon ispijene kave – ti isti EU činovnici, svedoči o drugim principima funkcionisanja političke stvarnosti sveta.
   SAD sa druge strane ne zanima toliko kofein, espresso politika i kofeinska vizija proevropske elite i EU činovnika, zvaničnici SAD imaju daleko utemeljeniju strategiju, viševekovnu misiju i mnogo zanimljivije supstance na kojima temelje svoju politiku – kokain i heroin. Verovatno je zato i veći uticaj SAD na EU, jer kokain ipak ima mnogo snažnije delovanje od kofeina. Fascinantna je činjenica da je Afganistan prva država koja je priznala Kosovo. Prvenstveno, fascinantna jer jasno ukazuje na Kosovo kao državu narko mafije. Fascinantna jer dokazuje i otvoreno javno pokazuje tvrdnju da je trgovina narkoticima osnovni NATO biznis i princip postojanja ove vojne mirotvorne alijanse. Fascinantna jer otkriva i potvrđuje da su SAD, suvereni vladar Europske Unije i glavni svetski narkobos. Fascinantna je zbog toga što pokazuje zastrašujuću sliku sveta u kojem ne vladaju proklamirani politički principi, nego okoreli bezdušni mafijaši najgore vrste.
    CIA se bavi teškim i opasnim poslom. Jedan od zadataka sastoji se u tome da sistematski traže, love, ubijaju i vešaju svoje bivše kolege koji su stali na put izdaje. Tako rade sve službe sa svojim odmetnicima. Međutim, vanjska politika Sjedinjenih država ima jednu zanimljivu specifičnost.
   Na primer, čim je Washingtonu bilo potrebno da u Afganistanu uglavi 'demokratiju', tu je odmah otkriven agent CIA, Osama bin Laden, koji je obznanio da je borba s Imperijom Dobra cilj njegovog života. Gospodina Osamu su uhvatili i ubili, a ekspedicijske snage US Army, kako su u Afganistanu bile, tako su i ostale. Reklo bi se da je zadatak izvršen, zločinci poraženi, američki ratnici mogu pakirati lične stvari i da se pozdrave sa afganistanskim prijateljima. A, eto, nije. Ništa od toga. Da, brojno  stanje kontingenta se smanjuje, troškovi za njegovo održavanje se umanjuju i to je apsolutno razuman potez s obzirom na nestabilnu financijsku situaciju SAD. Ipak, to ne znači da Amerikanci nameravaju da odlaze iz Afganistana. Možda će se to nekada i dogoditi, ali u bližoj budućnosti neće. Zašto Washington ne gori od želje da svoje trupe ukloni iz Afganistana? Za odgovor na ovo pitanje treba postaviti drugo pitanje: što je realni razlog upada SAD u tu zemlju?
    Pogledajmo neke brojke: Prema podacima bivšeg saradnika agencija Tadžikistana za kontrolu narkotika, Aydara Mahmadijeva, u Afganistanu je 1999. proizvedeno 4565 tona sirovog opijuma, 2000. godine. (U julu te godine Talibani su zabranili uzgajanje maka) proizvedeno je 3276 tona; 2001. (Godina trajanja zabrane) – 185 tona; 2002. (Nakon napada SAD na Afganistan i pada talibanskog režima) – 2.700 tona. Godine 2003. – 3.400 tona; 2004. – 4.200 tona; 2005. – 4.100 tona; 2007. – 8.200 tona, itd...
   Najindikativniji datum u ovom nizu je 2001. kada je odlukom rukovodstva pokreta Talibana praktično obustavljena proizvodnja opijuma u Afganistanu. Što se zatim dogodilo? Svima su poznati slučaj sa rušenjem WTC-a (blizanaca) u New Yorku 11. septembra 2001. i različite verzije o tome ko je stajao iza terorističkog napada. George Bush Jr. izjavio je da su to učinili Osama i Al-Kaida (koja se danas bori za demokratiju u Siriji) i od Talibana zahtevao njihovo isporučivanje, ali, ili su Talibani stvarno odbacili zahtev Busha mlađeg ili jednostavno nisu znali gde se svi ti ljudi nalaze, uglavnom, 7. oktobra 2001. krenule su krstareće rakete, strateški bombarderi i super teške bombe Daisy Cutter. Sve te sprave su praskale, grmile, zavijale, fijukale i emitirale razne strašne zvukove.
    Afganistanski seljaci bili su zadivljeni impozantnošću Amerike. Naravno, talibanska konjica nije se mogla odupreti udarnoj mega moći SAD. Priča se da su Talibani imali avijaciju, PVO i tenkove na kojima su se voleli fotografisati. U svakom slučaju, uspešno je izvršena jedna od najvećih operacija u istoriji Sjedinjenih Država u otpisivanju zastarelog i ispitivanja najnovijeg naoružanja.
   Režim Talibana je poražen, a američka vojska je vikala – ura! Afganistanski trudbenici nadahnuti demokratijom, povećali su normu u proizvodnji sirovog opijuma. U samom Afganistanu takođe je porasla potrošnja heroina. Prema tvrdnji dopisnika Russia Today, Gajane Čičjakan, danas u Afganistanu 300.000 dece uzima narkotike. Obzirom da je Afganistan i pre dolaska NATO-a bio glavno svetsko izvorište narkotika, tj. preko 90% posto ukupne svetske proizvodnje heroina je bilo u Afganistanu, dolazimo do zaključka da je NATO mašinerija uvećala konzumiranje i svetsku ukupnu potrošnju heroina za 44 puta.
    To su stotine miliona mrtvih, ali ne tako dalekoj budućnosti – to će biti milijarde mrtvih! Takođe, stvar o kojoj se malo ili nikako govori, jeste da je upravo Evropski parlament (EU) označio Srbiju kao glavni centar narko-trgovine za celi evropski kontinent, što je bio još jedan dodatni razlog za isticanjem 'javne tajne' o Kosovu kao leglu narko biznisa. Političari u Srbiji se neće konfrontirai velikim silama i napadnu takvu laž, nego će prihvatiti etiketu i odgovornost Srbije koju želi Evropski parlament sačinjen od NATO članica, velikih prijatelja razvoja demokratije u Afganistanu i nezavisnom Kosovu.
   Idemo na istorijski period od zadnjih dvesto godina da dokažemo i prikažemo narko tradiciju i ukupan portfelj EU članica, kako nebiste imali nedoumicu o istinitosti tvrdnje o NATO-u kao narko tvorevini i narko biznisu kao glavnom izvorištu kvalitetnog životnog standarda i napredne ekonomije evropskih zemalja. Snage današnjeg liberalnog neo-kolonijalizma, kako u savremenom dobu, tako i u prošlosti i u svojim začecima,  iza sebe su ostavile stotine miliona žrtava, istorijske nepopravljive nepravde i uspostavile sisteme kojima ugrožavaju i uništavaju celokupno čovečanstvo na najužasniji i najnečovečniji način. Velika Britanija, odnosno Britanska Imperija sa svojim satelitima, zatim Španija, Holandija, Portugal i Francuska, u cilju očuvanja kolonijalnog modela upravljanja svetom, organizovali su brojne genocidne projekte u različitim istorijskim razdobljima među različitim nacijama i na različitim delovima sveta. Trgovina robljem u Americi i Aziji odnijela je desetke miliona života crnaca robova.   Zatim, desetine miliona Kineza u XIX veku su bili žrtve opijuma tokom tzv. Opijumskih ratova, koji je na desetine tona ilegalno uvezen na teritoriju Kine od strane Britanaca, koji su i danas glavni proizvođači i krijumčari droge u svetu. U cilju stvaranja Svetske Britanske imperije s globalnim imperijalnim parlamentom, 1891. godine osnovano je društvo 'Okrugli sto' (Round Table).
    Ovo društvo je bilo uključeno u formiranje 'Veća za međunarodne odnose' (Council on Foreign Relations – CFR) u New York-u. Jedan od ciljeva Okruglog stola bio je da se Sjedinjene Američke Države vrate pod okrilje Britanske Imperije. Glavno sredstvo za postizanje ovog cilja vraćanja SAD-a pod kontrolu Britanskog Carstva bio je stvaranje Sistema federalnih rezervi – FED (privatna kompanija za financijske usluge koje kontroliše privatna banka u Engleskoj) 1913. godine. Simultano, zadatak Okruglog stola je bio da se oslabi Rusko carstvo (da ne može pomoći SAD-u), koje je u razdoblju 1861-1864 pomoglo SAD-u tokom građanskog rata, slanjem dve eskadrile u New York i San Francisco, za zaštitu Severnjaka od napada britanske mornarice. Dakle, 1891. godine, pod pokroviteljstvom britanske obaveštajne službe, stvoren je intelektualni centar za vođenje globalnog informacijskog rata Britanske imperije za svetsku dominaciju. Veruje se da je ovo centar i bio je dugo vremena komandno mesto informacijskog rata protiv Rusije i SSSR-a. Tu je razvijena i glavna ideja organizovanja Prvog svetskog rata, sticanje kolonijalnih teritorija od strane drugih Carstva (nemačke i turske), uništavanje Pravoslavnog ruskog carstva. U XX veku, Britanska imperija, je organizovala dva svetska rata, u kojem je ubijeno više od 70 miliona ljudi. Samo Rusija je izgubila u tim krvavim masakrima koje je organizirala Britanska imperija više od 30 miliona ljudi.
    Britanska imperija je organizovala obaranje ruske monarhije u februaru 1917, nekoliko meseci pred pobedu ruskog oružja, kada su ruske trupe već bile u blizini Bagdada i Carigrada, u neposrednoj blizini britanskih kolonija. Agenti Britanske imperije (Jakov Sverdlov i Lav Trocki), organizovali su monstruozno ubojstvo porodice pravoslavnog cara ruskog carstva, prepoznatljivo po svojoj surovosti, čime su prećutani čak i nacistički zločini u SSSR-u (spaljivanje sela Khatin) i američki u Vjetnamu (spaljivanje sela Mi Lai). Hitler je pod sponzorstvom Britanske imperije napao Staljinov Sovjetski Savez. Prvo je osiguran proces uspona Hitlera na vlast, a zatim 80% od oružja u nacističkoj Njemačkoj bilo je financirano od strane Engleske Banke (Bank of England).
    Ko će odgovarati za Minhenski sporazum, za organizaciju Drugog svetskog rata, holokaust nad sovjetskim  narodom (u okupiranoj teritoriji stradalo je 10,7 miliona ljudi). Na kraju samog Drugog svetskog rata, jedan od čelnika Britanske Imperije, Vinston Čerčil lično je rukovodio nacističkim SS snagama u pohodu na Rusiju. Reč je o 100.000 pripadnika nemačke vojske, koja je formirana od ostataka Hitlerovog Wehrmachta po naređenju Čerčila. U nacističkoj uniformi, s Hitlerovim oružjem, pod zapovedništvom istih oficira. Treći svetski rat je trebao početi 1. jula 1945. napadom 47 zapadnih divizija. Staljin je preko sovjetske obavještajne službe saznao zlokobne planove bivših saveznika. Staljin je istodobno organizovao nekoliko informativno-propagandnih operacija, tokom kojih je celi svet  saznao za nemačku vojsku Vinstona Čerčila, i on je bio prisiljen tu vojsku da rasformira. Plan za vojnu agresiju na Sovjetski Savez se raspao.  Ali, otkrivena je vrlo podmukla namera.
   Strahote opijumskog genocida koje je narod Kine doživio tokom XIX veka, u organizaciji Britanskog carstva, kada je ubijeno više od 100 miliona ljudi i kada je ta zemlja postala kolonija zapadnih država, teško da se mogu opisati. Moćno kinesko carstvo, (stanovništvo je tada činilo oko 500 miliona ljudi) pretrpelo je poraz u opijumskim ratovima. Tek 150 godina, uz potporu Sovjetskog Saveza, Kina je obnovila stanovništvo. Narkotici (opijum) su bili specijalno oružje masovnog uništenje koje je koristila Britanska imperija prema kineskoj populaciji. Ovo tužno istorijsko iskustvo se ne sme ponoviti. Britanska imperija bila glavni diler droge tokom XIX veka. Pokušaji kineskih vlasti da se suprotstave prodaji britanske droge rezultirali su stranom intervencijom. Prodaja droge je bila suštinski deo proračuna Britanske imperije. Na moral i etiku u Londonu se nikada nije mislilo. Uzgred, narkotici sada predstavljaju način za uništenje ruske populacije. UN procjenjuju da svake godine u svetu afganistanska droga ubije 100.000 ljudi: jedna trećina njih – građani su Rusije.
   Slabljenje kineskog carstva je počelo nakon što je Prvi opijumski rat organizovan protiv Kine od strane Britanije, Francuske i SAD. Nakon toga je došao građanski rat (1851-1864 g.), što je eskaliralo stranom intervencijom. Cilj je bio osigurati prodaju narkotika u zamenu za stvarnu robu. Okupator je koristio građanski rat za svoje potrebe (kao što je to činio i u Rusiji u XIX veku). Dolazi 24 – 25. oktobar 1860. kada je potpisan Pekinški ugovor u kojem kineska vlada pristaje platiti Britaniji i Francuskoj obeštećenje, otvara se za vanjsku trgovinu Tianjin-a (treći najveći grad u Kini), omogućuju korištenje kineske populacije kao radnika (coolies) u kolonijama Velike Britanije i Francuske. Te 1860. godine, okupacijske snage divljački razaraju Letnju carsku palatu. Neprocjenjive zbirke porculana palate po nalogu Lord Elgin-a su opljačkane. Razdoblje ispunjeno sa dva svetska rata, od XIX veka do danas, nije doveo do promena geopolitičkih polova i zemlje koje su bile uključene u kolonijalističke projekte strašnih genocida nad Afrikancima, Kinezima, Indijcima i drugim narodima pre dvesta godina ostale su i danas uključene u projekte istih onih koji su stvorili projekte i pre dvesto godina , a otvoreno partnerstvo na Kosovu i Afganistanu u NATO projektu SAD-a neoborivo svedoči da je projekt upravo isti kao i pre dvesto godina – trgovina drogom.
   Postoje u SAD-u samoposluge droge, koje finansira vlada kao i čistinu droge (za smanjenje HIV-a i ostalih zaraza, pa se obezbeđuju i čisti špricevi), a sve nabavke idu od Afganistana do Kosova, mediteranskih luka do luke Roterdam i odatle jedan deo ide u Evropu a drugi u SAD. Hiljade kontejnera se u Roterdamskoj luci ne mogu stići pregledati u jedan dan i to se koristi za šverc. Naravno, to se namerno radi jer su svi svesni toga u državnim organima. Kako je svet krenuo moglo bi se očekivati uskoro i prodavnica organa negde, jer evo koliko se svet upoznao sa time a da ništa nije mrdnulo s mrtve tačke dve godine, dok se organi vade svugdje po Evropi nakon nestanka ljudi a najviše na Balkanu, konkretno Kosovu.
   Podzemlje je nadvladalo čitav svet vladajućih struktura, iliti vlada širom svijeta (Pariz, nekadašnji jedan od centara kulture u Evropi, više nije siguran nakon 22 časa, zbog ruke podzemlja), što je jasno više nego ikad da su EU i NATO najveće krimi organizacije javnog tipa, koje su isto ono što i farmaceutska mafija. Te organizacije su prevazišle i najveće krimi strukture na Balkanu, jer gospodin Oli Ren npr. ima vilu na crnogorskom primorju dobijenu nekim čudom od Đukanovića i vodi je na ime svoje rođake, kako bi pranje novca prekrio, Medlin Olbrajt drži Telekom na Kosovu, general Vesli Klark rudnik uglja, Kolin Pauel takođe po neku 'sitnicu'...
    Ko može poreći da nisu najveće krimi organizacije?! Nije to više stvar organizovanog kriminala nego najorganizovanijeg ili najsavršenije organizovanog kriminala.



¦ Klik Gore na Sliku - Prikaz; ¦ Ponovni Klik - Brisanje

Novi Svetski PoredakNovi Svetski Poredak - Ostali Tekstovi
Ponuda TemaPogledajte i ostale super zanimljive rubrike na sajtu
Vic Ovog Dana
Verovali ili ne
Jeste li znali ovo?
Ludi svet
MoLitva dana