Naslovni baner
Home Dugme
Meni
Novo na sajtu
Omiljeno na sajtu

Iq Mozgalice - No 6

    Proverite ovde vaš IQ i vašu inteligenciju, otkrijte kojoj grupi inteligentnih ljudi pripadate. Ako ništa drugo, zabavite se rešavajući ove IQ testove inteligencije! Rešenja nekih od ovih glavolomki nalaze se negde ovde na ovoj stranici. Gde su, to je još jedna glavolomka za vas. Ako hoćete rešenja, nađite ih!

Osmeh gore Osmeh na lice:  
IQ GLAVOLOMKA 57.

   Tri čoveka stoje jedan iza drugog (u potiljak). Imamo pet šešira, 3 bela i 2 crna. Na glave im je stavljen po jedan šešir iz te kombinacije. Oni treba da pogode koji šešir imaju na svojoj glavi. Poslednji čovek koji vidi dva šešira ispred sebe ne odgovara, jer ne zna.
    Čovek u sredini koji vidi jednog čoveka i jedan šešir ispred sebe takođe ne odgovara, jer takođe ne zna. Onaj prvi koji ne vidi ni jedan šešir posle kraćeg razmišljanja se javlja i tačno odgovara koji je šešir na njegovoj glavi. Kako?

IQ GLAVOLOMKA 58.

   Otac i sin se voze autom i dožive nesreću. Otac ostaje na mestu mrtav, a sina prevoze u najbližu bolnicu gde treba hitno da se operiše. Medjutim kad ga je vidio glavni hirurg, rekao je, 'Ja svog sina ne mogu operisati'. Kako?

IQ GLAVOLOMKA 59.

   Imao beduin tri sina i 17 kamila. Kad je umro sinovi otvoriše testament i nađoše se u čudu. U testamentu je pisalo: 'Najstarijem sinu ostavljam polovinu kamila, srednjem sinu ostavljam trećinu kamila, a najmlađem sinu ostavljam devetinu kamila.' Sinovi nisu znali po koliko kamila svaki od njih da uzme.
    Tada je naišao mudrac i rešio im problem. Kako? (Napomena: kamile moraju ostati žive i svih 17 mora biti podeljeno samo sinovima)

IQ GLAVOLOMKA 60.

   U2 imaju koncert koji počinje za 17 minuta, ali moraju da predju most, sva četvorica kreću sa iste strane mosta! Napolju je mrak, imaju jednu baterijsku lampu, ali maximum dvojica od njih mogu da idu zajedno, a jedan mora da se vrati da bi dao lampu drugima, lampa ne sme da se baca, već mora biti vraćena hodanjem!
    Svako hoda drugačijom brzinom, i kad idu 2, brži mora da hoda brzinom sporijeg člana benda! Bono - 1 minut da predje Edge - 2 minuta da predje Adam - 5 minuta da predje Larry - 10 minuta da predje.
     Kako da predju za 17 minuta?

IQ GLAVOLOMKA 61.

   Jedan čovek živeo je na 10 spratu zgrade. Kada bi se vraćao iz grada, ulazio bi u lift i ako je sunčano vreme pritiskao bi dugme za 8.sprat, a kada bi bilo kišno vreme pritiskao bi dugme za 10 sprat. I uvek tako. Zašto?

IQ GLAVOLOMKA 62.

   Jedan mali dečak je preturao po dedinom tavanu i na njemu je pronašao sliku. Na slici je bila prikazana naga žena sa puštenom dugom kosom preko grudi. Dečak je zaključio da je na slici prikazana Eva, prva žena. Kako je on to mogao da zaključi? (pomoć: Bilo koja žena je mogla da bude naslikana, ali po jednom detalju je shvatio da to nije bilo koja žena već prva žena na svetu, koji je to detalj?)

IQ GLAVOLOMKA 63.

   Ana i Nina su najbolje prijateljice još od detinjstwa i nastavile su da se druže i kada su odrasle. Jednom je Ana došla u Ninin stan da pospremi. Nina nije bila tu, ali njena ćerka jeste. Ana je pospremila i kada je završila, ukrala je nešto Ninino dok ju je Ninina ćerka gledala kako to radi, međutim kada je Nina došla kući, ćerka joj nije ništa rekla o krađi. Zašto? (Ćerka nije bila nema.)

IQ GLAVOLOMKA 64.

   Koja se tri organa u ljudskom telu čitaju od napred isto kao i od pozadi?

IQ GLAVOLOMKA 65.

   Ispred zatvorenih ulaznih vrata sobe bez prozora nalaze se tri identična 'on/off' prekidača koji su svi u položaju 'off' tj. 'isključeno'. Samo jednim prekidačem se sigurno uključuje sijalica u sobi, a ostala dva nisu ni u kakvoj vezi sa sijalicom. Ono što se dešava u sobi nikako se ne može videti spolja. Ti stojiš isped ulaznih vrata i dopušteno ti je da po želji rukuješ prekidačima u smislu uključivanja i isključivanja. Posle toga ulaziš u sobu i, bez prava da se ponovo vratiš i menjaš položaje prekidača, treba da na osnovu zatečenog stanja jednoznačno odrediš koji od prekidača (br. 1, 2 ili 3) uključuje sijalicu.?

IQ GLAVOLOMKA 66.

   Idete pustinjom, no kada se okrenete iza sebe ne vidite tragove da ste hodali. Ne puše vetar, a vremenske prilike zadovoljavaju, a prirodno bi trebalo biti da trag ostane u pesku, ali u ovome slučaju ne ostaje. Kako to?

IQ GLAVOLOMKA 67.

   Leteo je jedan galeb .. Odjednom iz oblaka se pojavio veliki jastreb i pojurio galeba koji je sav isprepadan počeo leteti po sinjem nebu sve dok se nije pojavila jedna velika ljuta štuka koja je izjurila jastreba i galeba. Kako je to moguće?



¦ Klik Gore na Sliku - Prikaz; ¦ Ponovni Klik - Brisanje

Najbolja Zabava Na SvetuNajbolja Zabava Na Svetu - Ostali Tekstovi
Ponuda TemaPogledajte i ostale super zanimljive rubrike na sajtu
Vic Ovog Dana
Verovali ili ne
Jeste li znali ovo?
Ludi svet
MoLitva dana