Naslovni baner
Home Dugme
Meni
Novo na sajtu
Omiljeno na sajtu

Horoskopski Znak Ovan - Aries

    (Ovan 21. Mart - 20. April) Ovan u horoskopu. Detaljan horoskop Ovna! Sve o Ovnovima u horoskopu! Karakteristike horoskopskog znaka Ovan, ljubav Ovnova - kako osvojiti Ovna, osobine horoskopskog znaka Ovna, podznak Ovnova, izgled Ovnova, zdravlje Ovnova, zanimanja Ovnova, slavne osobe rođene u znaku Ovna, jelovnik Ovnova, kako se slažu Ovan i drugi znaci horoskopa, brak sa Ovnom, idealan partner za Ovna ...

Osmeh gore Osmeh na lice:  
Vladajuća planeta Ovnova: Mars.
Kvalitet Ovna: Kardinalni.
Element Ovna: Vatra.
Suprotni znak od Ovna: Vaga.
Fraza: Ja sam.
   Objektivni i brzi, snažni porivi, egoistični... Strasni, raspaljeni i vatreni. Nisu posebno taktični. Ljubavna osećanja i porivi - vrlo snažni. Ovnovi su entuzijasti u ljubavi, kada se zaljube, partner za njih predstavlja centar sveta. Svaka nova ljubav za Ovnove je divna kao i prva, počinju je sa istim žarom.
    Ponekad su neumereni, suviše agresivno ispoljavaju svoja osećanja, tako da mogu da preplaše partnera. Obožavaju da koriste ljubavne fraze što partnera silno zabavlja. Strastvenost Ovnova je njihov dvosekli mač, i treba da se čuvaju da od njega sami ne stradaju.

IZGLED
Rođeni u znaku Ovna visokog su rasta, vitki, elastičnog hoda, skoro mačjeg, ali veoma sigurnog koraka i odlučnog izgleda. Nos im je izražen, dug i povijen, čelo je zakošeno, usne tanke i čvrsto stisnute. Najčešće su plavokosi sa sjajnim, prozirnim ,zečijim očima, a tankim i visokim glasom.

TEMPERAMENT
U Ovnova temperament je strastan, koleričan i eruptivan. Vatreno i govore i nastupaju, jer im je strast uvek plamteća.

OSEĆANJA
U svojim osećanjima oni su vatreni i žestoki, a nisu sposobni ni da oproste, ni da se smiluju, niti da sažale. Malo je kod njih nežnosti, a mnogo strasti, te život provode u ekstazi i egzaltaciji. Svoja osećanja teško kontrolišu, lako se uzbude i padaju u vatru, a tada se teško zaustavljaju.

VOLJA
U Ovnova je volja neobično naglašena, jaka, fanatična i dejstvujuća, podstaknuta redovno osećanjima, te bitno utiče na život, to jst, razum i svest.

INTELEKT OVNOVA
Kod Ovna intelek nema neku širinu. On je jednostran, jednosmeran i pretežno subjektivan. On uvek fanatično brani samo jednu istinu. Zbog svega toga on ne dolazi do novih otkrića, nije ni novator ni reformator. Ali, zato je Ovan obično veliki radnik, i usvojene ideje, koje su drugi stvorili, razvija i proširuje do krajnjih granica. I u učenju, savlađivanju znanja i u svakom poslu radi požrtvovano, do iznemoglosti. Sposoban je a prikupi sa svih strana ono što mu je potrebno, da to dobro sredi u jedan sistem, iz koga će proizaći njegov željeni razultat i život. Odlikuje ga, takođe, netolerantnost. Ne podnosi tuđe mišljenje i ne voli da ga podučavaju. Sa Ovnom je skoro nemoguće voditi razgovor na akademskom nivou. Inače, rođeni u ovom znaku neobično su pošteni, jednostavni, ali sud i odluke lako donose na prečac, pa stoga često čine fatalne greške.

ZDRAVLJE OVNOVA
Ovan je čeličnog zdravlja, otporan fizički, sposoban za najteže fizičke napore i sva druga naprezanja. Skoro nikad ne boluje, a ako se to i desi, lako se oporavlja. Malo jede, a svu energiju troši na svoj neprekidni rad, te neuspeh u poslu veoma teško podnosi. Ovan je sklon akutnim bolestima, a ne hroničnim. Mogu ga spopasti nagle, visoke temperature, i neuralgični bolovi. Zubi su obično loši, oboleva od očnih bolesti. Treba da se čuva ozleda, posebno udaraca u glavu. No, organizam se, u njih obično, sam izbori protiv bolesti.

LJUBAV OVNA
Kod Ovna postoji veliki erotski potencijal, te strasno juri za avanturama. U ljubavi je veoma strastan, ali i opasno ljubomoran. Ako stupi u brak, mora se učiti toleranciji. Sa njim su harmonični rođeni u Strelcu i Lavu, dok je prema Vagi veoma erotski naklonjen. Ne slaže se sa Rakom i Jarcem.

ZANIMANJE OVNOVA
Sposoban je i obdaren za bavljenje hirurgijom, sportom i vojnim zanimanjima, tehnikom, a odlični su inženjeri i arhitekte. Imaju smisla za glumu, i puni su humora. Svuda gde se traži akcija, oni postižu uspeh. U poslu je Ovan toliko požrtvovan da se javlja napetost, koja zahteva odmor i koncentraciju. Ne odbija da primi odgovorne poslove, a sve uredno i pedantno izvršava. Pošto je obdaren za organizaciju, alko će obaviti i hitne i teške poslove.

VRLINE OVNOVA
Njihove vrline su: poštenje, čast, disciplina, idealizam. Veliki su patrioti te radi otadžbine čine podvige. Impulsivni su, ali zahvalni ako im se oprosti greh učinjen u besu. Ponositi su, odlučni i hrabri. Ne boje se opasnosti, te među njima može biti i heroja.

MANE OVNOVA
Ovan je netrpeljiv i nagao, te 'glavom udara u zid'. Voli da komanduje i diktira, nema smisla za kompromis, istrčava se sa svojim mišljenjem, a opasnost ne ume da proceni, to jest, obično je potceni. Ne vodi računa o interesima drugih, nema samilosti. Stalo mu je do karijere, a kad zauzme položaj pravi je birokrata. Ne podnosi uvrede, sveti se, sujetan je i bez takta. U svom fanatičnom radu stalno juriša napred, te se dešava da ne dostigne cilj jer od umora pada pre kraja.

OVAN VOLI
Odlikovanja, aplauze, rad, oružje, borbu, ali i pozu, uniformu i disciplinu.

OVAN MRZI
Kompromise, aljkavost, prećutkivanje, kao i da mu se neko meša u posao i daje mu svoje savete.

VIŠI TIP OVNA
Rođeni je ratnik i vođa, sposoban za velika dela i uvek je optimist. Sposoban je da ubeđuje i vodi.

NIŽI TIP OVNA
Je običan tiranin, neraspoložen, svadljiv, ogorčen na svoju sudbinu. Teško mu je bilo šta dokazati, te često promaši cilj, a u afektu može da izvrši veliki zločin.

SUDBINA OVNA
Ovan sve stiče svojim radom, a često je žrtva svojih nerealnih ambicija. Može da postigne uspeh svuda gde se traži rizik, kao i u ratu i vojsci, ali ipak nema sreće u kocki niti mu odgovaraju poslovi u politici. Nema sreće ni tamo gde je potrebna fleksibilnost, maska, laž i pretvaranje, pa nema sreće ni na sudovima.

OVAN ŽENA U HOROSKOPU I OVAN MUŠKARAC U HOROSKOPU

ŽENA OVAN:
Impulsivna,strasna i vedra. Spremna da stupi u akciju i priđe otvoreno muškarcu. Muškarac mora da bude jak da je ukroti, ali i dovoljno nežan da je smiri. U krevetu veoma vatrena, sklona ekscentričnim pozama, te muškarci sa siromašnom maštom kod nje nemaju šansi. Ljubavna predigra je obavezna. Nije na odmet malo opreza, jer zna i da ugrize - a to ume da boli.
    Ni jedne jedine sekunde nećete biti ravnodušni prema njoj - ili ćete je mrzeti ili obožavati. Ona se, u svakom slučaju razlikuje od većine žena sa kojima ste dolazili u kontakt - pre svega po tome što  je nepokolebljiva u svojoj nameri da bude uvek i u svemu prva, a to važi i za ljubav - ne čudite se ako vam ona zakaže sastanak. Ma koliko joj se divili muškarci iz njene neposredne okoline, ona će uvek čeznuti za onim ko je daleko i ne reaguje na njen šarm. Takođe, neće moći da podnese slabiće, preplašene i osetljive muškarce. Ona na prvo mesto stavlja snagu i moć i moraće da vas poštuje da bi vas volela. Nemojte ni pomišljati da je ugurate u ulogu skromne domaćice, poslušnog roba ili mezimčeta - ona je stvorena da se bori, gradi svoju karijeru i izgara u najjačim strastima.
    Ako vas zavoli, puno će zahtevati, ali i dvostruko davati. Svim srcem će stajati iza vaših ideala, umeće da zasuče rukave kada je potrebno, neće se prenemagati, biti bolešljiva, kukati da je nedovoljno volite. S druge strane nemojte ni pomišljati da je pravite ljubomornom ili, ne daj bože, da joj se podsmevate! Koliko god vam se činilo da može da bude vaša, ne zaboravite da je ona žena Marsovog tipa. Naravno, vi ćete morati da joj slepo verujete gde god da pođe, što god da uradi, jer ono što važi za vas ne važi i za nju. Sreća je što joj zaista i možete verovati, jer je nesposobna za vođenje dvostrukog života. Kada jednom postane vaša, biće vam potpuno odana. Nikada vam neće oprostiti ako se ne budete borili za nju ili ako niste na njenoj strani. Za nju ljubav znači deliti sve. U njoj je toliko mnogo snage, tvrdoglavosti, impulsivnosti, ali i nežnosti, strasti i ljubavi da vredi pokušati.

MUŠKARAC OVAN:
Veoma vatren, stalno u trku za ženama. Dinamičan je i jako nemiran. Ako ste žena bez kompleksa, imajte na umu da mu je san posedovanje vlastitog harema. Ako tako nešto predloži, hrabrije pripadnice nežnijeg pola ne treba da oklevaju - iznenađenja mogu da budu i prijatna.
    Pre nego što bilo šta pokušate, budite načisto: želite li samo uzbudljivu avanturu ili mirnu, tihu ljubav bez trzavica. Ovome drugome se i ne nadajte. Ovaj čovek vašeg srca je krajnje strastvena osoba koja će umeti da vas ponese na sedmo nebo u naletu svoje bezgranične ljubavi, ali i tresne na tlo bez trunke sažaljenja, ako zaslužite. Nagao je, brzo se ljuti i u stanju je da vam tada kaže odvratne stvari koje će vas zaboleti do dna srca, ali još brže se odljuti i tražiće da zaboravite ono što nije mislio da kaže.
    Kada se iskreno zaljubi, predaće se svim srcem, duboko uveren da je to jedina ljubav otkada je sveta i veka. Iskreno će nastojati da ne laže, bićete najvažnija osoba u njegovom životu i želeće da delite zajedno njegov svet. Od svoje izabranice će tražiti ne da bude ličnost iz romana, već kombinacija nekih 5-6 različitih osoba. Nikada nemojte zaboratiti da ste Ovnu romantična princeza iz njegovih snova, pa pred njim ne obavljajte ličnu toaletu, ne budite brbljivi, mrzovoljni, nedoterani, jer onog trenutka kada vaša ljubav izgubi bilo kakvu sličnost sa ljubavnom romansom, on će otići.
    Žena koja će umeti da mu vrati poljuljano samopouzdanje blagošću i divljenjem imaće i ključ za njegovo srce. Verujte u njegove snove i ideale, dozvolite mu da uvek bude prvi, ne flertujte sa drugim muškarcima, budite ženstveni i jaki u isto vreme, podstaknite njegovu maštu i entuzijazam, ne pravite mu ljubomorne scene i - volite ga. Nikada mu nemojte rušiti ideale hladnom logikom i sarkazmom i ako uspete da nađete zlatnu sredinu, nikada nećete sići sa pijedestala.

OVAN I POZNAK

OVAN - OVAN:
ONA: jednostavna, direktna, dinamična, komunikativna
ON: muževan, direktan, atraktivan, sposoban, egocentričan

OVAN - BIK:
ONA: praktična, frustrirana, nezadovoljna, zavodnica
ON: miran, pouzdan, porodični tip, romantičar

OVAN - BLIZANAC:
ONA: društvena, srdačna, detinjasta, naivna, površna
ON: šarmer, intelektualan, umetnički, razdoznao

OVAN - RAK:
ONA: ambicozna, autoritativna, dominantna, distancirana
ON: privržen porodici, patriota, konzervativan, miran

OVAN - LAV:
ONA: kreativna, komunikativna, srdačna, neiskrena,  koketa
ON: kreativan, društven, srdačan, plemenit, ekcentrik

OVAN - DEVICA:
ONA: nezadovoljna, frustrirana, pedantna, intuitivna
ON: nesiguran, svojeglav, zlopamtilo, intelektualan

OVAN - VAGA:
ONA: ekstrovertna, požrtvovana, zavodnica, manipulant
ON: društven, egocentrik, ambiciozan, šarmer

OVAN - ŠKORPIJA:
ONA: sposobna, introvertna, pronicljiva, energična
ON: nepredvidiv, harimzatičan, erotičan, pronicljiv

OVAN - STRELAC:
ONA: takmičarskog duha, društvena, srdačna, površna
ON: nepouzdan, voli da putuje, neveran, društven

OVAN - JARAC:
ONA: ambiciozna, nepoverljiva, uporna, usamljena
ON: ambiciozan, uzdržan, svojeglav, patrijarhalan

OVAN - VODOLIJA:
ONA: nervozna, pričljiva, inventivna, otvorena
ON: intelektualan, lider, komunikativan, plemenit

OVAN - RIBA:
ONA: iskrena, detinjasta, traži pažnju, ambicozna
ON: senzibilan, ambiciozan, impulsivan, nepouzdan


OVAN I LJUBAV

Idealan partner za Ovna:
Vaga
Dobar brak sa: Vodolijom i Blizancima
Erotska privlačnost sa: Lavom i Strelcem
Opreznost sa: Rakom i Jarcem
Erogene zone Ovna: Čelo i slepoočnice

KLJUČ ZA USPEŠNO OSVAJANJE OVNA

ONA:
Pošto ženske Ovnove smatraju malo muškobanjastim, treba da iskoriste malo darove prirode, da se ponašaju vatreno ali i umiljato, kao maca koja prede dok hipnotiše žrtvu, da bi u trenutku njene neopreznosti iznenada skočila na nju i odnela je u svoj svet.
ON:
Ako muškarac Ovan želi da ostavi utisak snažnog muškarca, što inače oni o sebi i misle, treba da istaknu bradu i osveže malo mimiku lica.Na prvi sastanak bi trebalo da malo zakasne da partnerica ne primeti kako ste već izgubili glavu za njom.

KAKVOG PARNERA ŽELE OVNOVI

ONA:
Potreban im je samouveren muškarac koji misli da je u životu sve postigao a da im je ona jedina neuspela bitka.On bi trebao svakodnevno da ih osvaja, ali i ne da ih pokori, jer bi to ženu Ovna značilo gubitak inspiracije.

ON:
Želi agresivnu i neosvojivu ženu, koja će mu stalno postavljati zamke a koje će on oštroumno da izbegava. Ovnovi vole da prave osvajačke strategije i partnerica treba da im pomogne u tome. Kada osvoje njeno carstvo, tada traže nova iskušenja.

KAKO OSVOJITI JEDNOG OVNA? - KOMEDIJA U TRI ČINA

    Voditi ga sa sobom neće biti problem - posebo mladići iz ovog znaka nisu tipovi koji vole da budu moljeni. Ali nevolje nastaju ako nastojite da ga što je više moguće, vežete za sebe. Svaki Ovan je, veoma često, u duši mazohista. Može izgledati paradoksalno, ali je moguće da dobije onog ko mu nudi srce na srebrnoj tacni, a da se beznadežno zaljubi u onog ko ga nimalo ne 'zarezuje'. Većina tih situacija izgledala je beznadežno i apsurdno. To sve ukazuje na tvrdoglavost Ovna.

POSVEĆENO ONIMA KOJI ŽELE DA ODVEDU OVNA U KREVET
    Lako je, i to izuzetno lako sa mladićima. Ali, teško je, veoma teško, sa devojkama. Prvi su ponosni zato što misle da svako napuštanje 'bojnog polja' znači poraz. Druge su, takođe, ponosne, ali iz suprotnih razloga - 'Ko je taj, koji je ubeđen da će me brzo i lako osvojiti'?
    Dakle, dok će kod muškaraca biti dovoljno samo pitati, dotle će kod devojaka biti potrebno puno takta i obazrivosti. Žene Ovnovi su pronicljive i brzo shvate da li neko ima ozbiljne namere ili želi samo prolaznu avanturu. Bolje iskrenosti nego izveštačenosti, a najgora je tehnika patetičnih priča tipa 'niko me nikada nije razumeo'.
    Istina će biti (mada ne odmah), ali ipak, nagrađena.

SLAGANJE ZNAKOVA - OVAN I OSTALI ZNACI U LJUBAVI

OVAN I OVAN:
Njihova veza se nikako ne bi mogla nazvati platonskom. Dva Ovna su izuzetno zainteresovana za ljubav i može se reći da je to i osnova njihove veze. Međutim, problemi nastaju izvan kreveta - oboje su izuzetno ljubomorni, nestrpljivi i tvrdoglavi. Da bi zajednički život bio moguć, morali bi da povremeno skrate rogove. Njima nikada neće biti dosadno, ne gube vreme na prazne razgovore, već odmah odlaze u krevet. Erotski spoj je vatren, mada često vode ljubav u istom položaju.


OVAN I BIK:
Ovo je, u principu dobra kombinacija. Ovnovi sve vole da rade brzo, što se ne bi moglo reći za spore Bikove. Ukoliko uspeju da pronađu ravnotežu, moguća je prava i iskrena ljubav. Međutim, na polju ljubavi, Biku može zasmetati Ovnov nedostatak nežnosti i takta, dok će Ovan gubiti strpljenje čekajući Bika. Ovnovi su mnogo brži od sporih Bikova i neophodno je prilagođavanje, ali radite to obazrivo jer su vam temperamenti različiti i moglo bi doći do problema. Ovan mora da bude uporan kako bi zagrejao i uzbudio Bika. Savet: suzdržljivost ne škodi Ovnovima, kao ni opuštanje Biku. Akciju valja manje forsirati kako ne bošlo do fijaska.

OVAN I BLIZANAC:
Ovo su dva tipa koja se nikada neće dosađivati zajedno! Oboje vole da stvaraju i istražuju i ako usklade svoje težnje, život im može biti divan. Problem je u tome što oboje vole da flertuju, a ne podnose da im iko ograničava slobodu.Pošto oboje vole da flertuju, tako se i ostvaruje prvi kontakt. Poželjno je da ovaj par pazi na meru, jer lako može doći do sagorevanja, sve zbog prejakog erosa prvog i znatiželje drugog.

OVAN I RAK:
U ljubavi se ove dve osobe mogu lepo uskladiti, međutim ova veza retko kada može da uspe. Rak je pasivan, preosetljiv i boleće ga Ovnove 'avanturice', dok Ovan neće moći da podnese Rakova srceparajuća prebacivanja, suze i nedostatak borbenosti. Bilo bi dobro da naprave podelu poslova: Ovan da radi izvan kuće i da stvara, a Rak da planira i ekonomiše. Ovan voli da flertuje, što nikako ne ide sa sentimentalnošću Rakova. U ljubavi se dobro slažu, mada je za dublju vezu potrebno nešto više od vernosti i nežnosti, a Ovnovi nisu takvi. Žena iz znaka Ovna u najdelikatnijim trenucima često misli na drugog partnera - kad biste joj zašli u misli, osećali biste se kao u erotskom bioskopu.

OVAN I LAV:
Ovo je skoro idealna kombinacija! Ovan i Lav se slažu u svemu: vole da se druže, imaju slične planove, mišljenja, a u ljubavi su odlični partneri. Ne bi valjalo ako bi počeli da se bore za dominaciju. Idealno slaganje je u odnosu i ljubavi. pažnja: ova kombinacija veoma lako stupa u brak! Eros im je uravnotežen, a sam predigra, kao i ljubavni čin, su više od prijatne dužnosti.

OVAN I DEVICA:
Neobična kombinacija. Ovnova naglost i strastvenost može da prepadne Devicu koja je stidljiva i potrebno joj je vremena da se opusti. Ukoliko uspostave kontakt i nađu meru - što se ne dešava često, Ovan bi mogao da se začudi strastvenosti koju je probudio u povučenoj Devici! Dok je Ovan izuzetno ljubavno zainteresovan, Devica je promišljena i stidljiva. Da biste stigli do njenog kreveta, obratite pažnju na izgled, garderobu, parfem, rečnik i - higijenu. Tek onda imate malih šansi. Savet: Ovnovi bi trebalo da se okrenu Devicama samo ako su na pustom ostrvu, gde - nema drugog izbora!

OVAN I VAGA:
Oboje su izuzetno erotični i dopunjavaju se. Strast Ovna i nežnost Vage mogu da budu divna kombinacija za zajednički život. Nevolje mogu da nastanu ukoliko se sukobe sebičnost Ovna i razmaženost Vage. Oba znaka poseduju jak eros i želju za ljubavi. Odlično se slažu i lako se prepoznaju. Predigra im je veoma važna, baš kao i korišćenje nekog od priručnika u stilu 'Ljubav u 100 poza'. Savet: ako ne volite 'pozu 69', bolje se ne upuštajte u ovu vezu jer će biti razočaranih.

OVAN I ŠKORPIJA:
I Ovnovi i Škorpije su zainteresovani za ljubav i to uvek i u svako doba dana! Njihova veza je puna strasti, uživanja, uspona i padova. Međutim, pošto se ova dva znaka suštinski razlikuju, neophodno je da oboje posvete pažnju željama partnera. Čest uzrok prekida može da bude preterana ljubomora, zato čuvajte se! Ovo je kombinacija na granici erotskih perverzija, uz grubi i brutalnu ljubav. Ako sretnete ovaj par sav izgreban i u flekama, budite bez brige! Nije tuča u pitanju, već vatreni okršaj u krevetu. Savet: iz ove veze regrutuju se ljubitelji grupnog odnosa.

OVAN I STRELAC:
Evo dva tipa koje vezuje nepresušni entuzijazam i optimizam. Sve što rade, radiće punim srcem, sagorevajući za ideale. Idealan su i erotski spoj. Mogli bi da ostvare dugotrajnu i srećnu zajednicu. Ovnovom temperamentu odgovara Strelčeva izdržljivost i kondicija. Pošto je privlačnost obostrana, bez okolišenja stupaju u erotske veze. U samom činu imaju jednaku toplinu, tempo i takt. Ljubavni i prijateljski odnosi - podjednako jaki i prijatni.


OVAN I JARAC:
Njihov ljubavni odnos pre liči na borbu nego na vođenje ljubavi. To su dve osobe koje žive u dva potpuno različita sveta. Jarčevi umeju da vole, ali ne i da to pokažu, dok za Ovna život bez strasti nema smisla. Morali bi mnogo da se potrude da bi došli do kompromisa. Ova veza je daleko od idealne, jer se partneri nalaze u stalnom rivalstvu. Ovnovi su veliki ekscentrici, a Jarčevi konzervativci. Obe strane umeju i bolje da iskoriste svoje vreme.

OVAN I VODOLIJA:
Kad se ovaj par sretne, kontakt mnogo obećava. Ovo je često ljubav na prvi pogled. Iskrenost i poverenje često karakteriše ovaj odnos, što je odlična osnova za zajednički život. Jedno drugome nikada neće biti dosadni. U ljubavi se odlično slažu. Posle prvog odnosa, obe strane lebde u ružičastim oblacima. Sve to ne traje dugo, jer nastupa hlađenje i otrežnjenje. U ime prijatnih uspomena, ovu vezu valja prekinuti nakon prvog iskustva.

OVAN I RIBE:
Imaju šanse za lep život, samo pod uslovom da tanana Riba energičnost Ovna ne protumači kao grubost. Ribe obožavaju erotiku, a Ovaj je, kao što je poznato, jedan od znakova koji se najviše zanima za ljubav. Mogu da budu srećni zajedno. Ribe su te koje obožavaju erotiku i često se prepuštaju egzotičnim fantazijama. Budući da je Ovan, pored Škorpije, jedini znak koji se izuzetno interesuje za ljubav, ova će veza biti idealna, pod uslovom da Ovan grubošću ne povredi romantičnu Ribu.

SCENE IZ BRAKA - ILI KAKO OVAN ZAMIŠLJA IDEALAN ŽIVOT

    Vi ste srećna osoba. Za vaš znak kaže se da je impulsivan i ne mnogo obazriv. No, astrolozi kažu da je vaš brak perfektan, iako je sklopljen na brzinu, to jest, iznenada.
    Nije prošao ni jedan sat otkako ste mu nabacili kako bi mogao da izvrši rezervaciju za godišnji odmor, a on se već vratio sa pet prospekata. Kakva vitalna osoba i kakav organizator, šta biste bez njega? Jedva čekate da zajedno odaberete mesto gde ćete se odmarati i provesti leto. Naravno da će biti diskusije, ali na kraju ćete se ipak složiti. Čućete: 'Ne brini, ja ću sve rezervisati i organizovati, nadam se da nemaš ništa protiv, zar ne'?
    Da mu baš ne date potpuno za pravo, odgovorite mu agresivno: 'I ovako to uvek ti radiš', a šapatom kažete, 'hvala dragom Bogu'...

SCENE IZ PAKLA - ILI ŠTA JE ZA OVNA GROZAN ŽIVOT

    Uverili ste se. Da biste dobili sobu u hotelu u avgustu, morate već sada krenuti u akciju. Osećate kako u vama raste bes, a smirićete se tek u turističkoj agenciji. Niste vi krivi, vi ste Ovan! Ah, zaboravili ste najtežu prepreku, vašeg partnera. Ulazite u spavaću sobu i uzvikujete: 'Dušo, da li si mislila na godišnji odmor'? A, ona će: 'Jesi li poludeo? Još mnogo toga ima prethodno da se uradi...' i tako bla, bla, satima. Uzalud pokušavate da dođete do reči. Bujica reči kao 'prvo treba'... probija vam uši. 'Sada idi, hoću da spavam', poslednje su reči koje čujete.
    Vraćate se u dnevnu sobu. Niste se mogli venčati lenjom, indolentnijom i malodušnijom osobom. Jedna knjiga privlači vaš pogled, 'Okeani i morske dubine'. Kakava ideja! Sledeće putovanje biće pomorski safari sa kamerom. Svom partneru poverićete zadatak da snimi morskog psa - izbliza.

JELOVNIK OVNOVA

    Dinamičnom Ovnu hrana je neophodan da bi obnovio svoju energiju. Ako želite da uživa u obroku pripremite mu dobru šniclu, garniranu lovačkim knedlama i salatu od paprika. Nikako ne zaboravite biber i to u većim količinama. Ako se još u frižideru nađe i hladno pivo, Ovan će posluženjem biti prezadovoljan.

IDEALNI DOM ZA OVNOVE

    Izvesno je da Ovan ne teži ka prefinjenosti i uravnoteženom estetskom ukusu. Svakako da oni imaju mnogo vrlina, ali u uređivanju stana veoma često greše i pate od 'prenatrpanosti'. Zato njihove kuće mogu biti sumnjivog ukusa, posebno, ako umerenost zameni želja za 'egzibicionizmom'.
    Slobodan stil, rokoko, antika i modernizam, sve se nalazi na jednom prostoru, kao u ringu. Da se razumemo, nije tačno da svi Ovnovi nemaju ukusa. Mnogi Ovnovi opremaju svoj dom 'rustično', dajući tako oduška svojoj jednostavnoj i konkretnoj prirodi. Llišavajući se lažnog sjaja, ispoljavaju svoju jedinstvenu jednostavnost.
    Napolje statue, dole slike sa zidova, fontanice sa heruvimčićima... Široki kamin, udoban salon, kuhinja od prirodnog drveta, divan parket od kuvanog drveta - to su osnovni elementi na kojima Ovnovi grade svoj idealni dom.

ČITAJMO IZMEĐU REDOVA...

AKO JEDAN OVAN KAŽE:
TO U STVARI ZNAČI UPRAVO:
Molim te, nemoj mi davati savet, znam dobro i sam da se snađem.
Da zna da imate, itekako, pravo i počinje da se ljuti.
Zašto ne dođeš večeras da vidiš moje psetance?
Da su mu namere manje pacifističke, a više 'animalne'!

Priliv grdnji besa.

Da je izgubio korak. Treba da se pritajite i sačekate nekoliko minuta. Ohladiće se brzo!

Treba uraditi tako i tačka.
Da je iz njega progovorio diktator. Na vama je da mu se pokorite ili da napravite 'državni udar'.
Volim te i uvek ću ti biti veran.

Da je preterao. No, u svakom slučaju, cenite njegove namere.

KADA STAVI TAMNE NAOČARE JEDAN OVAN NE ŽELI DA VIDI...


MONDENSKE VEČERI
Može da mu bude interesantno da provede jedno veče u smokingu ili u nekom drugom večernjem odelu.
U svakom slučaju, brzo će početi da se oseća sapeto i neudobno. Nastojaće da, što je pre moguće, nađe izlaz i da ode bez ustezanja.

ONOG KO IMA VIŠE
Da se razumemo, nije zavidan, ali lako ulazi u utakmicu sa svakim ko misli da gas je prevazišao. Dovoljna je sitnica: da je, na primer, njegov prijatelj na moru dobio bolju boju od njega, ili, pak, da ima veći televizor.

PRAVILA IGRE
Ne poštuje ih uvek, jer njegove su ambicije tolike da ne poznaju prepreke. Zato je, često, prinuđen da 'dribla' ili da čini opasne zaokrete. I zato, ponekad, neko u njegovoj okolini može da strada.

PRIJATELJA KOJI SVOG PARTNERA GLEDA SAMO KROZ INTERES
Ne toleriše ga, postaje osoran i ljubomoran. Ako ovakav odnos potraje može da se desi da se igra grubo prekine.

NAPAD NA NJEGOVO PRAVO
Nevolja, ako se neko usudi da procenjuje njegovu istinu i dovede je u pitanje. Ukoliko imate nameru da krenete u akciju da biste dokazali da neka njegova ideja nije na mestu, budite spremni na najgore. Raspravi nikad kraja.

GUBITAK U IGRI
Nema stvari koja ga može više razbesneti od ovoga. Ako mu pripreti ovakva 'nesreća', naš Ovan će početi frenetično da traži osvetu. Dajte mu da pobedi... inače neće moći da spava!

OVAN ĆE RADITI RADO KAO...

ANIMATOR U KLUBU
Samo ako bude imao mogućnosti da, radeći cele godine, obilazi najlepše gradove sveta.

FUDBALER
Samo ako bude stalno bodren navijanjem svojih obožavalaca. Ne bi mogao da igra ako se ne oseća voljenim.

PSIHOLOG
Samo ako s vremena na vreme može sebi da priušti odmor, jer nije baš rođen da dugo sluša probleme drugih.

BAŠTOVAN
Samo ako bude mnogo zarađivao. Nema baš puno strpljenja sa ružama i lalama.
NAUČNIK
Samo ako može druge da upozna sa svojim otkrićima. Ne stimuliše ga istraživanje samo za sebe.

SLUŽBENIK NA ŠALTERU
Samo ako je montiran jedan kapak s one strane stakla, koji na njegovu komandu tera gnjavatore.

MONAH U MANASTIRU
Samo ako se nasuprot njegovom manastiru ne nalazi ženski manastir pun časnih sestara.

MOJE ISTINE, SVE ONO ŠTO BIH VOLEO DA KAŽEM,
ALI NE MOGU TO DA KAŽEM...

LJUTIŠ ME:
Kada mi protivrečiš i kada zahtevaš da igramo šah. Gubim strpljenje ako želiš da ti se udvaram više od šesdeset sekundi.

MOJI TAJNI SNOVI:
Stići do vrha Mont Everesta pre orla, pretvoriti lišće sa drveća u šuškave novčanice, istrebiti sve kukavice.

NE ŽELIM:
Zokne za Božić (a ni za rođendan), da budem prevaren, da čekam duže od osam sekundi.

MNOGO VOLIM:
Vulkane, trubu, trombon, malu trubu, psa, miris vlažne zemlje i kada ti ponešto poželiš - ali samo dok ne izbrojim do tri.

OD TEBE ŽELIM:
Iskrenu i potpuno odanost, da ne primećuješ moje mane, da me savetuješ kada me svet ne razume, da mi pripremiš krvavi biftet. Koliko puta da ti to ponovim?

USPEH OVNOVA - IMAĆE USPEHA KAO:

GLUMAC:
Samo ako bude imao strpljenja da čeka. Budući da voli više jaje nego kokošku, mogao bi da propusti važne prilike.

PEVAČ:
Ako bude imao časove pevanja. Inače, ima dobar glas, ali bi ga morao školovati.

POLICAJAC:
Samo ako bi hrabrost, koja mu ne nedostaje, spojio sa dozom mudrosti u akcijama. Često je i suviše drzak.

DEMONSTRATOR KOZMETIČKIH PROIZVODA:
Ako ne uspe da izgubi trku sa klijentkinjama, koje vole da probaju sve, a da ne kupe ništa.

TRGOVAC:
Samo ako, odmah, u startu ne počne da ispaljuje hiperbolične cine. Trka za zaradom može da bude smetnja uspeha.

KUVAR:
Ukoliko mu pođe za rukom da ne pojede sve što skuva. Veliki je ljubitelj dobre hrane.

AGRARNI STRUČNJAK:
Ako uspe da završi studije, koje nisu nimalo lake. Tada bi mogao da živi u stalnom kontaktu sa prirodom (što je njegova velika želja) i da bude uvek sa ljudima vezanim za prirodu (koje jedino podnosi).

POZNATE LIČNOSTI ROĐENE U ZNAKU OVNA

ISTORIJSKE LIČNOSTI, POLITIČARI, DRŽAVNICI, NAUČNICI:
Karlo Veliki, Frančesko de Mediči, Lukrecija Bordžija, Katarina Mediči, Vasilij Zajcev, Semjuel Hajneman, Helmut Kol, Viktor Černomirdin, Nikita Hruščov, Oto Bizmark, Sergej Iljušin, Kofi Anan, Sirimabo Bandaranaike, Aleksandra od Karlo Veliki, Frančesko de Mediči, Lukrecija Bordžija, Katarina Mediči, Vasilij Zajcev, Semjuel Hajneman, Helmut Kol, Viktor Černomirdin, Nikita Hruščov, Oto Bizmark, Sergej Iljušin, Kofi Anan, Sirimabo Bandaranaike, Aleksandra od Grčke i Danske, supruga Petra II Karađorđevića, Vojislav Koštunica, Nebojša Pavković, princeza Jelisaveta Karađorđević.

PISCI, SLIKARI, MUZIČARI, REŽISERI, GLUMCI, MODELI:
Borisav Stanković, Đura Daničić, Šarl Bodler, Živojin Pavlović, Josif Pančić, Vojislav Ilić, Johan Sebastijan Bah, Rober Šuman, Beta Vukanović, Viljem Vodsvort, Momo Kapor, Herbert fon Karejan Rene Leonardo Da Vinči, Dekart, Jozef Hajdn, Đorđe Andrejević Kun, Maksim Gorki, Vinsent Van Gog, Bela Bartok, Modest Musorgski, Mstislav Rostropovič, Sergej Rahmanjinov, Francisko Goja, Pol Verlen, Andrej Tarkovski, Milan Kundera, Nikolaj Gogolj, Arturo Toskanini, Ema Tompson, Dejvid Lin, Frensis Ford Kopola, Erika Džong, Metju Broderik, Hans Kristijan Anderson, Emil Zola, Karl Mladen, Lena Olin, Spenser Trejsi, Bet Dejvis, Riz Viterspun, Jasmin Gauri, Doris Dej, Keri Rasel, Patriša Arket, Akoro Kurosava, Goran Bregović, Robert Dauni, Areta Frenklin, Elton Džon, Simon Sinjore, Sara Džesika Parker, Selin Dion, Mili Avital, Dajan Ros, Dženifer Grej, Majkl Imperioli, Liza Stensfild, Kira Najtli, Kventin Tarantino, Majkl Jork, Marija Šnajder, Miguel Boze, Alek Boldvin, Kristofer Lamber, Kristofer Voken, Rasel Krou, Denis Kvejd, Hju Hefner, Žan Pol Belmondo, Alek Ginis, Eli Mek Grou, Stiv Mek Kvin, Marlon Brando, Šrnon Doreti, Kler Dens, Piter Justinov, Agneta Falktskog ( ABBA), Vins Von, Omar Šarif, Čarli Čaplin, Voren Biti, Hit Ledžer, Endi Garsija, Ema Votson, Ešli Džad, Viljem Holden, Maraja Keri, Monserat Kabalje, Miodrag Petrović Čkalja, Josif Tatić, Jelica Sretenović, Margita Stefanović, Boris Dvornik, Doris Dragović, Petar Kralj, Milenko Pavlov, Taško Načić, Srđan Todorović, Boris Komnenić, Miki Manojlović, Milan Štrljić

SPORTISTI:
Lotar Mateus, Ivica Kralj, Žarko Paspalj, Igor Rakočević, Željko Rebrača, Jelena Dokić, Mateja Kežman, Dejan Milojević, Marija Šarapova

JEDNA POUČNA PRIČA ZA OVNOVE

    Priča se da je jednom davno, jedan čovek odlučio da sam osvoji jednu tvrđavu. Umesto da se osloni na diplomatiju i politiku, odlučio je da primeni 'jači način'. Inspirisan svojim zodijačkim znakom, da bi koncipirao 'pobedničku' ideju, sam je napravio džinovskog bika i počeo kao lud da nasrće na vrata grada, ne bi li ih razvalio.
Namah ga je okružila gomila ljudi, koja je urlala oko njega, ali on to, gotovo da nije ni čuo, jer je bio zaokupljen žestinom i zaglušenošću jačine udaraca. Na kraju iscrpen i iznemogao, pao je na zemlju maksimalno očajan.
    U tom momentu počeo je da razaznaje glasove oko sebe. Naročito ga je privukao glas jednog dečaka, koji mu se približio i rekao: 'Zašto si zapeo da upropastiš ova vrata? Bilo je dovoljno da pitaš nekog od nas i svako bi rekao da je grad napušten i da se može veoma lako ući okrenuvši samo ključ u bravi'.
    Sa nevericom, čovek se približio, okrenuo ključ i velika vrata su se istog momenta otvorila, a on je zamucao: 'Ali, ovde nema ništa što se može osvojiti i uzeti, sve je napušteno. Ah, samo da sam se osvrnuo oko sebe i poslušao šta mi ovi ljudi govore'!
    U svakom slučaju nije gubio vreme, već je krenuo dalje u potragu za novim avanturama.

ŠTA OVNOVI VOLE

DRAGO KAMENJE:
Rubin, kvarc, crveno kamenje, po mogućstvu u gvožđu (metal koji najviše volim) ili u belom zlatu.

BOJE KOJE OBOŽAVAM:
Sve vatrene i metalne boje. Posebno jarko crvenu.

MOJ DAN:
Utorkom mi možete tražiti uslugu, utorkom ću vam oprostiti, utorkom mi budite naklonjeni - biće vam uzvraćeno.

PARFEM KOJE SE PRILAGOĐAVA MENI JE:
 Bosiljak i mirisava sandalovina.



¦ Klik Gore na Sliku - Prikaz; ¦ Ponovni Klik - Brisanje

Horoskopi i AstrologijaHoroskopi i Astrologija - Ostali Tekstovi
Ponuda TemaPogledajte i ostale super zanimljive rubrike na sajtu
Vic Ovog Dana
Verovali ili ne
Jeste li znali ovo?
Ludi svet
MoLitva dana