Naslovni baner
Home Dugme
Meni

Horoskopski Znak Blizanci - Gemini

   (Blizanci 22. Maj - 21. Jun) Horoskopski znak Blizanci. Blizanci u horoskopu. Detaljan horoskop Blizanci! Sve o Blizancima u horoskopu! Karakteristike horoskopskog znaka Blizanci, ljubav Blizanaca - kako osvojiti Blizanca, osobine horoskopskog znaka Blizanci, podznak Blizanaca, izgled Blizanaca, zdravlje Blizanaca, zanimanja Blizanaca, slavne osobe rođene u znaku Blizanca, jelovnik Blizanaca, kako se slažu Blizanaci i drugi znaci horoskopa, brak sa Blizancima, idealan partner za Blizance ...

Osmeh gore Osmeh na lice:  
Vladajuća planeta Blizanaca:Merkur.
Kvalitet Blizanaca: Promenljiv.
Element Blizanaca: Vazduh.
Suprotni znak od Blizanaca: Strelac.
Fraza: Ja mislim.
   Prilagodljivi, ali promenljivi i nestabilni... Bezbrižni i teže promenama. Prema partneru su hldno ljubazni, a sami vole da koketiraju. Neozbiljni su, dosata emeotivni, vole ljubav. Nisu sposobni za neku ozbiljniju i trajniju vezu, jer im je duh nestalan i avanturistički nastrojen. Kada se Blizanci zaljube, postaju nežni i verni svojoj ljubavi.
    Blizanci su izvrsni zabavljači koji imaju izražen smisao za humor i sitne dosetke koje mogu da razbiju  i najnelagodniju situaciju. Upoznati su sa najnovijim zbivanjima. Udvaraju se vrlo inteligentno, dozvoljavajući partneru da se oseća sigurnim i vrednim. Uvek dobrom intuicijom odaberu pravu temu. Osećanja su im površna, retko kada osećaju duboku ljubav i naklonost. Nepouzdani su i skloni dvostrukim vezama, zbog čega ih parner napušta.

IZGLED
 Rođeni u ovom znaku su nežne telesne konstitucije, samo sa izraženim zgolobovima. Imaju dugačke udove i vrat, uzan grudni koš i ugnuta leđa. Glava je mala, pokreti su im nemirni, a pri hodu kao da poskakuju. Čelo im je iskošeno unazad, imaju svežu kožu, brada nije ni malo izražena, imaju lepe oči pune nemira i detinjast izraz lica. Izražavaju se dosta konfuzno, a govore brzo i glasno.

TEMPERAMENT
 Nihov temperamet je sangviničan, bez istrajnosti, iako imaju inicijative, nestrpljivi su, puni nemira i zbunjeni. Uslužni su i okretni, brzo reaguju, rado se prerušavaju, ali ne stvaraju autoritet.

OSEĆANJA BLIZANACA
 Nihova osećanja su bez dubine. Imaju bujnu maštu, vole da se pretvaraju, ponizni su i nezahvalni. Uvek najradije gledaju svoju korist, politika ih ne zanima, ne mare za osećanja kad je u pitanju korist, kolebljivi su, ali zla dela ne čine.

VOLJA BLIZANACA
 Ona je kod Blizanaca slaba i promenljiva, nepostojana. Nisu hrabri, ne drže reč, prilično su beskrupulozni, ali i lažljivi. Skloni su prevari i često se dogodi da pozajmicu ne vrate.

INTELEKT BLIZANACA
 Njihov intelekt je živahan i svestran, duhoviti su i bistri, rečiti, puni su ideja, ali nestalni i površni. Nepoverljivi su, bez iluzija, snalažljivi i realisti, veliki kritičari drugih. Poštuju samo činjenice, praktično više cene nego teoriju, a veruju samo onome što su primili čulima.

ZDRAVLJE BLIZANACA
 Blizanci su neotporni zbog slabe telesne konstitucije. Nervi su im slabi, nisu baš umereni, uvek su zbog nečeg zabrinuti. Boluju najviše od plućnih bolesti (bronhitis), nazeb, kijavica, zapaljenje grla i drugih zapaljenja. Često povređuju ruke. Zbog ove situacije sa zdravljem, potrebno je da više borave na čistom vazduhu, da se kreću, da žive umereno, a povoljno je što se brzo od svega oporavljaju.

LJUBAV BLIZANACA 
I kada vole traže senzacije, često vole po dve osobe u isto vreme, svoje tajne ne čuvaju, više ljubav iskazuju rečima, daju sitne poklone. Imaju ponekad i više površnih veza u isto vreme. U braku nisu verni, ali su dobri drugovi. Bolje je da kasnije stupe u brak. Slažu se sa onima rođenim u Vagi i Vodoliji, Strelcu i Ovnu, a disharmonični su sa Devicama i Ribama.

ZANIMANJE BLIZANACA
 Najčešće su advokati, profesori, književnici i rade u svom profesijama za koje je potrebna rečitost, ali često se bave i sa više zanimanja u isto vreme. Takođe su često u novinarstvu i diplomatiji, trgovini i posredništvu. Bave se takođe i matematikom, saobraćajem, raznim detektivskim i agentskim poslovima, trgovački su putnici, al inajčešće se bave poslovima koji ne zahtevaju veće umne napore: hotelijeri, knjižari, kelneri i slično. Žene rođene u ovom znaku dobre su vezilje i modiskinje.

VRLINE BLIZANACA
 Vrline su im: obično dobro raspoloženje, smisao za humor, okretnost, svestranost, bistrina, sposobnost za praktičan život, dobro pamćenje i velika snalažljivost.

MANE BLIZANACA
 Njihove mane su: nedostatak borbenosti, nepostojanost, izvesna zluradost, nametljivost, neiskrenost, površnost, nepoverljivost, sklonost intrigama, ulagivanju i poltronstvu.

BLIZANAC VOLI
 Promene,senzacije, priče, putovanja, knjige, da se bave računima. Vole klađenje, trude se da steknu popularnost, a vole i 'šatrovački' govor.

BLIZANAC MRZI
 Ozbiljnost, ćutanje, samoću, strogost i sistematski rad.

VIŠI TIP BLIZANCA 
On ima interes za sva područja života, lako se oduševi, svakom hoće da pomogne, ima lepe manire i voli zabavu. Sposoban je za bavljenje lingvistikom i matematikom, i voli studije.

NIŽI TIP BLIZANCA
 On je licemeran, koristoljubljiv, prevrtljiv, površan, nepouzdan i sklon lažima.

SUDBINA BLIZANACA
 Ovim osobama sudbina može doneti i veliko bogatstvo i veliko siromaštvo. Često im se menja finansijska situacija. Skloni su kockanju.

BLIZANAC ŽENA U HOROSKOPU I MUŠKARAC BLIZANAC U HOROSKOPU

ŽENA BLIZANAC:
 Dosta detinjasta, lako joj se prilazi, kako verbalno tako i fizički. Voli da flertuje i da se ljubi, ali nema prejaku strast. Poseduje dovoljnu dozu humora. Monotonija u ljubavi joj nipošto ne odgovara, tako da poze moraju često da se menjaju.
    Neka vas ništa ne čudi. Može vas privući moderna, doterana, duhovita intelektualka, a ako joj zakažete sastanak (i ona dođe), možda ćete ostatak večeri provesti sa nestašnom, brbljivom devojčicom, pravim mangupom. Ako je slučajno sretnete na ulici, jedva ćete je prepoznati u liku vatrene članice nekog pokreta. I sve to, a i mnogo više, u razmaku od samo nekoliko dana. Da ste sa njom iz sata u sat, uverili biste se da u njoj leži još nebrojeno mnogo likova. Možda ona i nije na prvi pogled tako iznenađujuća i nepredvidljiva, ali budite sigurni da u njoj čuče bar dve totalno različite osobe.
    Njoj je potrebno više razumevanja, a ne vaš bes. Pružite joj šansu, jer se sigurno nećete pokajati. Ona je i ženstvena i zavodljiva, ali i hrabra i nezavisna. Moći će u svemu da vam bude ravnopravan partner i drug, počev od brze vožnje i sportova, pa do rešavanja najtežih intelektualnih problema. Ona će moći iskreno da voli, čak iako gleda druge muškarce. Budite stalno pored nje, budite zabavni i veseli, ne postavljajte joj teške zahteve, ne primoravajte je da živi monotonim životom, jer će je to ubiti. Njoj je neophodno mnogo kretanja, vetra na obrazima, informacija, slobode, društvenih kontakata. Bez toga, ove žene bi izumrle.
    Potreban joj je neko s kim će podeliti sve svoje misli i želje. Kada je jednom stignete, ne ispuštajte je. Iako je Merkurovi vetrovi nose, ona potajno želi da se odmori na jednom mestu.

MUŠKARAC BLIZANAC: 
Veoma nestalan, te ga je lako zavesti, ali istovremeno i nesiguran. Voli da slaže i da prevari. Kod njega ne postoje ljubavne predrasude - privlače ga uzbuđenja svih vrsta.
    Ako ste, kojim slučajem, zaljubljeni u Blizanca, pre nego što vam taj isti slomi srce, bilo bi dobro da pročitate ova upozorenja:
Ne nasedajte na njegov šarm, slatkorečivost, inteligenciju i duhovitost.
Ne sanjajte o mirnoj, seoskoj kućici i pouzdanom mužu u kućnom ogrtaču i papučama.
Ne bacajte mu se oko vrata ako iznenada odluči da ode u nepoznatom pravcu.
Pripremite se za njegove vatrene, predivne, beskrajno različite načine na koje će vam izjavljivati ljubav, jer već sutra može da bude mrzovoljan i dalek.
Naučite da budete nezavisni, duhoviti i društveni, jer će vas stalno iskušavati.
Ako ste u duši kockar, kladite se šta će odlučiti sutra, ali kao i svi veliki kockari dobro prethodno odmerite svoje mogućnosti.
Neka vas ne zaprepašćuju njegove neverovatno brze i korenite promene stavova, mišljenja i načina života, on to stalno radi.
Ne nadajte se ničemu i ne planirajte ništa jer je sve neizvesno.
Ima i pod 'razno', jer se sva upozorenja ne mogu ni nabrojati kada je on u pitanju.
    A sada, zašto čitati nastavak priče o Blizancima, kada će i prva upozorenja da vam podignu kosu na glavi?! Zato jer baš nije sve tako - Blizanac je pun iznenađenja i ono što je izvesno je da je on krajnje nepredvidiv. Ako ipak uspete da shvatite njegov tempo, sve te metamorfoze, maniju da sve ima duplo, da radi i završava hiljadu poslova odjednom, da vas ubeđuje i ubedi u nešto što ne želite (i to tako da vam još bude i milo što je uspeo u tome) - onda je zaista izuzetna osoba. Uživaćete u životu kao on, imaćete zanimljivog partnera, nikada se nećete dosađivati, a vaša veza sigurno neće biti nešto svakidašnje.

BLIZANCI I PODZNAK

BLIZANCI - OVAN:
 ONA: muškobanjasta, sportista, uporna, drska
ON: manipulant, veseo, površan, ekstrovertan


BLIZANCI - BIK:
 ONA: ambiciozna, poslovna, emotivna, dobronamerna
ON: praktična duha, poslovan, matirjalista, snalažljiv

BLIZANCI - BLIZANAC:
 ONA: neurotična, nestalna, direktna, detinjasta
ON: duhovit, nepouzdan, pronicljiv, intrigantan

BLIZANCI - RAK:
 ONA: nezadovoljna, nesigurna, saosećajna, nepraktična
ON: inventivan, introvertan, maštovit, kretaivan

BLIZANCI - LAV:
 ONA: egocentrična, šarmantna, zanosna, zavodljiva
ON: društven, ambiciozna, egocentričan, inteligentan

BLIZANCI - DEVICA:
 ONA: studiozna, ambiciozna, praktična, pouzdana
ON: introvretan, diskretan, duhovit, analitičan

BLIZANCI - VAGA:
 ONA: površna, voli da putuje, dinamična, nestalna
ON: površan, ambicozan, društven, kounikativan

BLIZANCI - ŠKORPIJA:
 ONA: nepoverljiva, nervozna, proniciljva, posesivna
ON: šarmantan, mladolik, harizmatičan, neveran

BLIZANCI - STRELAC:
 ONA: dobronamerna, velikodušna, zaboravna, neverna
ON: naivan, dobroćudan, plemenit, popularan

BLIZANCI - JARAC:
 ONA: posesivna, materijalista, nesigurna, proračunata
ON: nervozan, egocentrik, poslovan, ambicozan

BLIZANCI - VODOLIJA:
 ONA: društvena, samostalna, nepouzdana, prodoran
ON: popularan, kreativan, drutštven, neiskren

BLIZANCI - RIBE:
 ONA: frustrirana, nezadovoljna, samosažaljiva, nepouzdana
ON: sanjalica, neveran, kreaivan, usamljenik

BLIZANCI I LJUBAV


Idealan partner za Blizance: Strelac
Dobar brak sa: Ovnom i Lavom
Erotska privlačnost sa: Vodolija i Vaga
Opreznost sa: Devicom i Ribama
Erogene zone Blizanaca: Ramena i pazuh

KLJUČ ZA USPEŠNO OSVAJANJE BLIZANACA

ONA:
 One su rođene kokete, ali ipak ne bi trebale preterivati, da ne bi izgledale previše napadno.Treba da vežbaju ženstvene pokrete i partner će biti oduševljen njihovom gracioznošću.Treba da izbegavaju priče o pokretu za oslobođenje žena da se ne vidi odmah da su feministkinje.
ON:
 Sa svojim glumačkim kvalitetima osvojiće partnerku koja će poželeti da prošeta kroz njihov svet mašte.Ne bi trebalo da spuštaju pogled pred partnerkom, već da je gledaju pravo u oči kako bi ona videla njihovu čežnju za njom.

KAKVOG PARNERA ŽELE BLIZANCI

ONA:
 Žele originalnog muškarca, ali je takvih malo koji mogu zauvek da ih osvoje.Trebalo bi da svakodnevno menja uloge i iznenađuje ih svojom mogućnošću transformacije.Ako je pored toga još i uspešan i pametan, tada će moći da ih osvoji zauvek.
ON:
 Žele iznenađenja i stalne promene.Ne vole loše kopije, žena za njih mora da bude originalna, istovremeno partner, rival i ljubavnica, atraktivna i fizički privlačna, a na ljubomoru ne sme ni da pomisli.Sanjaju o ženi koja će moći da prevaziđe njihovu maštu.

BLIZANCI I OSTALI ZNACI HOROSKOPA U LJUBAVI

BLIZANCI I OVAN:
 Ovo su dva tipa koja se nikada neće dosađivati zajedno! Oboje vole da stvaraju i istražuju i ako usklade svoje težnje, život im može biti divan. Problem je u tome što oboje vole da flertuju, a ne podnose da im iko ograničava slobodu.Pošto oboje vole da flertuju, tako se i ostvaruje prvi kontakt. Poželjno je da ovaj par pazi na meru, jer lako može doći do sagorevanja, sve zbog prejakog erosa prvog i znatiželje drugog.


BLIZANCI I BIK:
 Stabilnog, temeljitog bika koji voli da radi natenane i sa gustiranjem, izludeće Blizančeva brzina, energičnost i započinjanje hiljadu poslova istovremeno. Njihova shvatanja se toliko razlikuju da će sa olakšanjem uzdahnuti kada sve prođe. Međutim, ako nekako uspeju da nađu meru, mogli bi jedan drugog mnogo toga da nauče. Ipak, ova kombinacija može da prođe zahvaljujući tome što Bik smiruje vetropiraste Blizance. Zainteresovanost za ljubav nije jednaka, upravo zbog činjenice da je Bik tradicionalno konzervativan, dok Blizančev libido često ima naglašen avanturistički smer. Savet: uskladite apetit i ritam!

BLIZANCI I BLIZANCI:
 Jeste li posmatrali dvoje nestašne, razigrane dece koja bi se po ceo božiji dan irgala, cerekala i brbljala? Onda vam neće biti teško da zamislite kako provode dane dva Blizanca. Nikada se neće dosađivati, neće jedno drugoga mučiti ljubomorom i prebacivanjima, kao ni melodramskim epizodama. I tako danima. A, kada padne mrak? Onda će spavati, naravno! Njihov ljubavni život je prilično oskudan i uvek će prednost davati drugim stvarima. O samom odnsou mnogo više pričaju, nego što se njime bave, a i kada se upuste u tako nešto, retko se desi da je to ono pravo.

BLIZANCI I RAK:
 Trebalo bi dobro da razmisle ako budu poželeli nešto više od kratkotrajne veze. Rak će se stalno osećati nevoljen i zanemaren, što Blizanac neće moći da razume - nerviraće ga Rakova posesivnost i sentimentalne scene. Čak iako Blizanac bude radio van kuće, a Rak čuvao i raspoređivao, oboje će sanjati o drukčijoj vezi. Daleko od idealne kombinacije, jer Rak uvek hoće još, a Blizanac za 'to' nije najspremniji. Eros im je mlak, što je razlog da retko ostaju zajedno, jer u intimnom životu imaju tako malo zajedničkog.

BLIZANCI I LAV:
 Ukoliko žele nešto da ostvare, teško da neće uspeti. Oboje su ambiciozni, komunikativni i maštoviti i u odnosu će se lepo dopunjavati. Spajaće ih ogroman entuzijazam, a ipak... Lavica može da poželi strastvenog ljubavnika koji će joj potpuno pripadati, što može da prepadne detinjastog Blizanca i natera ga da nestane sa prvim povetarcem. Inače, Blizancčeva nestalnost i humor odgovaraju komunikativnom i veselom Lavu. Oslobođeni predrasuda, operisani su od ljubomore i erotske obaveze za njih predstavljaju prijatnu dužnost.

BLIZANCI I DEVICA:
 Merkur, glasnik bogova, vladalac oba znaka, daće im iskričav um, obrazovanje, rečitost, tako da će jedan drugoga ceniti i poštovati. Uživaće u intelektualnim raspravama, pronaći će rešenja za probleme brzo i uspešno. Ljubavni život im neće biti najvažniji jer imaju običaj da daju prednost drugim stvarima, a obično je to intelektualno odmeravanje. Kod njih često postoji razlika u brzini zagrevanja i uzbuđenja, što može da dovede do moralne uvređenosti Device, s kojom valja rafinirano postupati u toku odnosa. Primećuje se razlika u želji i intenzitetu zadovoljstva.

BLIZANCI I VAGA:
 Povezuje ih isti pogled na svet. Smisao njihovog života biće zabava, smeh, trošenje para i bogat društveni život. Blizanci su konačno posle dugog i upornog traganja naišli na gotovo idealnog partnera. Jedno drugom poklanjaju neverovatne nežnosti i sve svoje slobodno vreme. Mada im je ljubavni čin malo opor, to ih previše ne brine - oni su potpuno zadovoljni sa onim što imaju. Nikada jedno drugo neće opterećivati banalnim stvarima i uživaće zajedno. A, sutra? Pa, lako ćemo, zna se!


BLIZANCI I ŠKORPIJA:
 Problem je: kako će se sresti Škorpija iz najdubljih dubina i Blizanac iz najviših nebeskih sfera? A ako se i sretnu, Škorpija će vetropirastog Blizanca usisavati u svoj vrtlog, a Blizanac će brzo izgubiti volju da Škorpiju nauči da leti! Kako su Blizanci nestalni i avnaturistički nastrojeni, a Škorpija ljubomorna, dolazi do neminovnih sukoba. Ljubavni čin sasvim je uspešan, jer je Škorpija dovoljno zainteresovana za svoj, ali i partnerov intimni život. Ona će svojom energijom potaknuti i dosta tromnog Blizanca. Inače, njihova veza je toliko retka i neobična da će se i sami pitati kako su se, uopšte i našli.

BLIZANCI I STRELAC:
 Polet, ideali i entuzijazam je njihov hleb nasušni! Biće oduševljeni jedno drugim. Oba znaka su izuzetno intelektualna, aktivna, vene tuđu slobodu i nisu posesivna. U ljubavi su odlični partneri, a njihov brak je dugog veka. Što se tiče Blizanaca, za njih je ova veza najidealnija. Oba partnera su intelektualna, nestalna i ne polažu mnogo na vernost. Veseli su i lepo im je dok su zajedno. Konstruktivno troše svoje vreme i dosta ga provode u praktikovanju ljubavi. Erotske misije počinju uz nežno milovanje i lake vazdušaste poljupce, da bi stigli do eksplozivnog orgazma. Ovo je divan primer klupka jakog erosa. Savet: neka se Blizanac potrudi da zadrži Strelca. Teško da će mu s nekim drugim biti lepše!

BLIZANCI I JARAC:
 Retko se sreću, skoro kao i Blizanci i Škorpije. Mnogo se razlikuju u svakom pogledu. Čak i ako Jarac bude na svom poslu provodio puno vremena, a za to vreme se Blizanac ludo provodio, postoji opasnost da Jarca počne da nervira Blizančeva neozbiljnost. Ova veza može da bude dobra samo ako je žena Blizanac, a muškarac Jarac. U suprotnom - nema nade. Ljubavna veza je podnošljiva - uglavnom.

BLIZANCI I VODOLIJA:
 Blizanac će biti oduševljen Vodolijinom nekonvencionalnošću, a Vodolija će biti zadivljena promenljivošću predmeta svog istraživanja - Blizancem. Odlični su prijatelji jedan drugome, vole da putuju i provode se i ukoliko ne bankrotiraju, mogli bi da budu idealni partneri, ali sami za sebe. Jako su dinamični i promenljivi. U erotskom, ako i samom životu, su opušteni, skloni ispitivanima i istraživanjima. Naginju lakim perverzijama.

BLIZANCI I RIBE:
 Blizanca može da privuče Ribina maštovitost, a Ribu Blizančeva duhovitost, ali teško da će moći da izgrade zadovoljavajuću vezu, jer su njihove želje različite. Često mogu nenamerno da povrede jedno drugo, tako da za osetljive Ribe i prevrtljivog Blizanca ova veza može da bude pogubna. Blizanac ponekad neće moći da udovolji ljubavnim apetitima erotski nastrojenih Riba, i ako do toga dođe nevera je neminovna.

JELOVNIK BLIZANACA

    Ukusno pripremljeno testo, dobro začinjeno i preliveno pikantnim umakom prijaće u svako doba radoznalom i nestrpljivom Blizancu. Ali nemaju ništa ni protiv mesa. Skroman obrok će prihvatiti sa zadovoljstvom ako uz njega dobije čašu kvalitetnog vina. Prijaće mu i čaj ako je prethodnog dana previše pio.

SLAVNE LIČNOSTI ROĐENE U ZNAKU BLIZANACA

ŽENE: 
Adriana Lima, Anet Bening, Anđelina Džoli, Amelija Vorner, Bruk Šilds, Đina Geršon,. žoan Kolins, En Heč, Elizabet Harli, Helen Bonam Karter, Helen Hant, Izabel Roselini, Koriama Tores, Kortni Koks Arket, Kortni Lav, Kristin Skot Tomas, Larisa Guzejevna, Lea Tompson, Leticija Spiler, Marija Fernanda Candida, Merlin Monro, Naomi Kempel, Nikol Kidman, Priscila Prisli, Ljiljana Stjepanović, Jelisaveta Sablić, Bojana Maljević, Tijana Kondić, Anica Dobra, Svetlana-Ceca Ražnatović, Nada Obrić.

MUŠKARCI: 
Đuzepe Verdi, Puškin, Tomas Man, Donald Tramp, Džejson Petrik, Džojn Vejn, Džoni Dep, Džon Kenedi, Džordž Majkl, Erol Flin, Klint Istvud, Kolin Farel, Morgan Frimen, Pol Makartni, Princ Renije od Monaka, Rupert Everet.

ONO ŠTO VOLIM...

MOJ DAN:
 Sreda.
BOJA:
 Svi tonovi sive, srebrnasto siva, bledo žuta.
DRAGO KAMENJE:
 Topaz.
CVET:
Frezija.
ŽIVOTINJA:
  Patka, roda, ptice.
ODEVNI PREDMET:
 Veliki šešir, sportski stil, može u bojama zemlje, za veče blede njianse lan, pamaučni kompleti.



¦ Klik Gore na Sliku - Prikaz; ¦ Ponovni Klik - Brisanje

Horoskopi i AstrologijaHoroskopi i Astrologija - Ostali Tekstovi
Ponuda TemaPogledajte i ostale super zanimljive rubrike na sajtu
Vic Ovog Dana
Verovali ili ne
Jeste li znali ovo?
Ludi svet
MoLitva dana