Naslovni baner
Home Dugme
Meni
Novo na sajtu
Omiljeno na sajtu

Dokazi o Novom Svetskom Poredku

    Kako se već godinama aktivno raspravlja o srljanju svetske politike prema totalitarnom projektu, ovde pročitajte kojih je to deset nepobitnih i najbitnijih dokaza da se nešto sumnjivo događa na globalnom geopolitičkom planu.

Osmeh gore Osmeh na lice:  
 1. BESPILOTNE LETELICE SVUDA OKO NAS
    Napomenimo nove inicijative američke vlasti.
Redarstvene snage, među kojima je i policija, šokirale su javnost s najavom da će u Kaliforniji do 2025. umesto vozila uvesti bespilotne letelice, takozvane dronove, radi 'nadzora i lakšeg sprovođenja zakona'.
    Vodeći policijski službenici u tim saveznim državama već nedeljama lobiraju i javno komentarišu potrebu za 'nadzornim dronovima' koji bi 'preduhitrili zločine'. FAA (Federal Aviation Administration) bi do 2025. po takvim planovima uvela oko 30.000 bespilotnih policijskih letelica u vazdušni prostor SAD-a.    
    Konkurenti za gotov proizvod su BMW ('ePatrol'), Honda i Subaru (SHARC). Takođe, SAD je već 36 puta stupio i bombardovao suverenu teritoriju Pakistana bez objave rata uz 261 poginulu osobu, a sličnu praksu prezentuju u Jemenu. Pojedini analitičari tvrde kako će upravo ovakve bespilotne letelice upravljanje džojstikom iz baze biti budućnost ratovanja dok će žrtve sve češće biti civili, pod opaskom 'terorističke pretnje'.

  2. NEISPITANE I SUMNJIVE TEHNOLOGIJE NA TRŽIŠTU  - GMO, TRAJNI HLEB, ADITIVI, EMULGATORI, POJAČIVAČI OKUSA...
    
Kada se priča o GMO-u i sličnim posebno kontroverznim pitanjima, pravo pitanje nije je li to štetan element nego kako je tako bitna tehnologija uopšte završila na tržištu ukoliko danas i njezini najjači proizvođači, kao i sudovi, priznaju da postoje manjkavosti u naučnim studijama prilikom izlaska na tržište - te manjkavosti su sukobi interesa, subjektivni naučnici prilikom testiranja i 'lobiranje' (korumpiranje) političkog miljea.
    Iako su ovakve tehnologije na tržištu pod opaskom 'ljudskih prava i borbe protiv gladi u svetu', svakom je jasno da služe isključivo sticanju financijske dobiti. Osnovni problem s kritičkim naučnim studijama vezanim uz GMO nastaje kada WHO - Svetska zdravstvena organizacija ne želi priznati ta istraživanja, a za vlastita dopušta Monsantu unajmljivanje stručnjaka i nadzor nad projektom.
    Kontroverze vezane uz GMO nastaju još kod čuvenog eksperimenta instituta Ruske akademije nauka iz 90-tih gde su u jednoj od retkih studija nefinanciranih od strane GMO industrije ruski naučnici dokazali kako hrčci hranjeni GMO hranom nakon četvrtke reprodukcije potomaka ostaju sterilni. DokazioNsp Monsanto je na sve reagovao izjavom da je to 'možda istinita, no nebitna nuspojava koja je nedokazana kod ljudi'. Ignatio Chapela je 2001. proveo istraživanje na životinjama koje se hrane GMO-om te je utvrdio kako je zabeležen 'transgenetski defekt koji je uzrokovao usporen rast, degeneraciju organizma, mortalitet potomstva'. O GMO komarcima i njihovom učinku na bioraznolikost reči ne treba ni trošiti, a već su 'vani'.
   Čuli smo i za izum 'trajnog hleba'. Microzap, američka kompanija iz Teksasa, razvila je mikrotalasnu tehnologiju pomoću koje mogu napraviti hleb s dvomesečnim rokom trajanja - Problem s hlebom je rešen na način da se sprečava ulazak plesni Rhizopus stolonofiner u okruženje, i to na puna dva meseca. Kritičari sumnjaju u problem da sve postaje komercijalno daleko pre nego što su tehnologija i njezini produkti naučno ispitani, kao i njihov učinak na konzumente. Ništa bolja situacija nije viđena niti u prošlosti, a najbolji primeri su floriranje vode (koje se prvobitno koristilo u zatvorima, zbog 'primirivanja robijaša'), veštački zaslađivači (poput bojnog otrova aspartama i kancerogenog Acesulfam K) dok o aditivima najbolje govori stajalište prve korporacije koja je počela s njihovom primenom u prehrani - 'Nisu aditivi krivi za nuspojave koje uzrokuju, nego loša prirodna odbrana čovekovog mehanizma protiv njih'.

 3. TOTALNO NADGLEDANJE STANOVNIŠTVA - KAMERE, MOBILNI TELEFONI ... - Koncept iz Orvelove 1984. zvan 'Big Brother' sve nam je bliži, ili bolje reći, već je tu, pored nas. Od postepenih primena nadzora (poput rukavice na deci u vrtićima i praćenja žena u Saudijskoj Arabiji) podobnih tradiciji pa sve do sofisticiranog nadgledanja, trenutak u kojem će se znati gde je svako na bilo kojem kutku planete neverojatno je blizu. FBI je već zatražio od velikih kompanija poput Facebooka, Googlea, Microsofta i Yahooa da se ne protive predlogu zakona koji bi im omogućio nadzor nad njihovim korisnicima jer bi suprotno 'povećalo opasnost za nacionalnu i javnu sigurnost'. INDECT je pak složenica nastala od rečenice 'Inteligentni sistem informacija za podršku posmatranja, pretraživanja i pronalaženja vezan uz sigurnost građana u urbanim područjima'. EU ga je sa 15-tak miliona eura potpomogla još 2009. kao primerni program za ovakav tip nadzora, a projekt su pripremili i realizovali brojni univerziteti širom Europe u suradnji i pod koordinatorskom palicom Univerziteta u Krakovu. Zanimljiva je i činjenica da su političari u Europskom parlamentu, da bi 'stali na kraj teorijama zavere', želeli potpunu objavu svih delova projekta.
    EU ipak nije pristala iz nepoznatih razloga te je oformila etičko poverenstvo koje je, tajeći pojedine paragrafe projekta, zaključilo kako 'ne postoje manjkavosti u etici projekta'. Izuzev već poznatih nadzornih elemenata naveli su i vrlo dobro poznat način maskiranja nadzora i kontrole građana - 'Povećavanje sigurnosti'. Možemo sve sažeti u tri temeljna stupa - nadzor građana i okoline radi 'potrage za pretnjama', nadzor interneta zbog istog razloga i zaštita prikupljenih podataka. Pravno je zanimljiva i formulacija da INDECT razvija platformu za sprečavanje 'terorističkih pretnji, ozbiljnijih zločina, nasilja i abnormalnog ponašanja'. Moramo pojasniti činjenicu kako je EU pravno poznata po tome da sve voli definisati i formulisati, po mogućnosti bez slobodnih sudačkih odluka i procena. No, kako onda definisati reč 'abnormalno ponašanje' u ovom slučaju? Verovali ili ne, EU je tu reč definisala kao 'utrke, predugo sedenje na jednom mestu, sastanci sa više osoba, vikanje, sedenje na podu u javnom prevozu'.
    FDA je pak i službeno odobrila čipiranje ljudi, odnosno upotrebu čipiranih lekova koje koriste ljudi, a koji se u američki zdravstveni sistem uvode pod izlikom da će omogućiti bolje praćenje zdravstvenog stanja svakog pojedinca, no koji mogu služiti i za daljinsko praćenje, kontrolisanje i upravljanje svakim ko u sebe unese takav lek. Oni, naime, ugrađivanjem čipova u tablete, pa onda i u ljude, sprovode podmukli genocid, a u isto vreme uvode opštu kontrolu nad svakim pojedincem u svetu. Svaki serum ispituje i proizvodi se desetak godina, što znači da u normalnim uslovima nije moguće odmah proizvesti vakcinu za novu vrstu gripe, već se očito radi o tome da novi oblik gripe posiju tek nakon što priprave serum, kako bi na vakcini mogli bogato zaraditi. Nauka je danas toliko uznapredovala da se zna koji deo mozga za što služi, koji deo i na koji način se može aktivirati, što znači da se pomoću čipova u nečijem telu može upravljati ljudima, njihovim emocijama, a može ih se vrlo lako isključiti, odnosno ubiti. Na daljinu se može izazvati srčani ili moždani udar, što svakome može izgledati kao prirodna smrt.

  4. BIZARNI ZAKONI - CODEX ALIMENTARIUS, CIT, INTERNET ZAKONI... - Codex Alimentarius je zakon koji podseća na diktaturu - zabranom svih lekovitih biljki, čajeva i meda bez EU certifikata, za koji je potrebna višegodišnja studija te ulaganja koja nadmašuju 100.000€, potaknuo se korporativni sektor dok su opštepoznate dobrobiti prirode dobile potrebu za licenciranjem. Kritičari su posprdno konstatovali kako će kroz dvadesetak godina izvorska voda trebati markicu potvrde da je zdrava za ispijanje. Ovo je udarac na prirodnu medicinu i ustupak farmaceutskim kompanijama koje ulažu miloune u sintetičke lekove. To znači kraj travara i medara. To je ideja farmaceutskih multikompanija koje žele uništiti konkurenciju. CIT je pak projekt kojeg je pokrenuo 'Program prevencije i borbe protiv kriminala pri Europskoj komisiji', a podršku uživa u Nemačkoj, Španiji, Velikoj Britaniji, Holandiji i Belgiji, od početka uzrokuje sumnje u skriveni nadzor interneta pod opaskom sigurnosti. Kao osnovni objekt rada spominje se 'rešavanje neidentikovanih online terorista i filtriranje pretnji pomoću novih tehnologija'. Pravnici su odmah uočili boljku 'nemogućnosti definisanja problema i nejasnost rešavanja istog' što bi na kraju moglo rezultovati filtriranjem celog interneta. Ovakav oblik saradnje javnog i privatnog sektora će omogućiti raznim korporacijama i kompanijama da 'obavljaju nadzor, blokadu i filtriranje' kao i prokazivanje određenih 'nepoćudnih elemenata na internetu'. Plastičan i komičan primer je zabrana objavljivanja slike Paje Patka jer 'ne nosi gaće' što je jednoj kompaniji dalo zeleno svetlo da korisnike s takvom profilnom slikom okarakteriše kao 'moguće teroriste'. Isto će, ističu stručnjaci, omogućiti potpuni nadzor internet veze zaposlenika, uklanjanje 'osetljivih' sadržaja s weba bez zakonske podrške, osobe koje dele 'teroristički' sadržaj poput torrenata proglasiti 'suradnicima', zabraniti anonimne postove, Vladama osigurati slobodan pristup korisničkim podacima bez naloga i još desetine sličnih implikacija. U svakom slučaju, ovo poprilično podseća na neke totalitarističke mere već viđene u prošlosti. Svi smo čitali o zabrani proizvodnje sijalica čime EU želi 'smanjiti potrošnju električne energije za 1%'. Kao zamenu preporučuju svetlosne diode i štedne sijalice. Prve koštaju preko 20€, a druge su kancerogene, štede struju jedino višesatnom primenom i jako su opasne ukoliko se razbiju zbog koncentracije žive. A tu je i slaba svetlost koja šteti vidu. Slične bizarne zabrane ćemo videti i u bliskoj budućnosti kada će biti zabranjene sve neteflonske tave. Iako je Univerzitet u Kelnu kroz studije ukazalo na kancerogeno zračenje, isto ne sprečava EU da bi zabranili 'obične' tave zbog 'prekomerne potrošnje električne energije'.

 5. POTPUNA TRANSFORMACIJA MEDIJA U PROPAGANDNO - INDOKTRINACIJSKI RAT - Mediji u bilo kojem obliku većinu svog rada usmeravaju ka promovisanju nebitnih vrednosti, indoktrinaciji, propagandi (sve manje i reklami) i skrivanju činjenica. Svima je vrlo dobro poznata činjenica kako svega par magnata drži sve medije u SAD-u, a sličnu situaciju vidimo i u regiji. Rupert Murdoch je već započeo s naplatom internet sadržaja, a njegov medij svojedobno je zatvoren zbog 'špijunaže i nadzora'. Newsweek i The New York Times nakon velikih problema su parcijalno ili u potpunosti delatnost prebacili na internet, a slična praksa vodi i ostale medije ka očito jedinom području koje ljudi prepoznaju kao poligon za 'ne-mainstream vesti'. Očigledno je da u posebno kriznim situacijama prilikom korupcijskih afera, nesposobne vlasti i sl., mediji počnu promovisati televizijski i ini program čija distrakcija pozitivno utiče na perfidne namere interesnih skupina.

  6. SLUŽBE NARODA POSTALE SU ALATKE VLASTI - POLICIJA, ZAKONI, SUDSTVO - Prve policijske snage nastale su u Kini te su imale ograničena ovlaštenja i zaposlenje, čisto da nikada ne bi prešle preko ideje na kojoj su nastale. U Grčkoj su državni robovi predstavljali redarstvenike i policiju dok su jedino građani imali pravo na istraživanje zločina. Prva prava pojava današnje policije, ona koja je u svemu slušala vlast, dogodila se u Rimu gde je vojska služila i kao policija, i to ona koja se žestoko obračunavala s narodom. Što se tiče Španije, tamošnja policija je radila u obliku 'bratstva' i bila je naprednija nego većina današnjih svetskih policija – borila se i protiv plemstva koje više nije na vlasti ili je nekada kriminalno obavljalo dužnost. Koji su onda razlozi današnjeg delovanja policije? Vredi izdvojiti četiri temeljne pretpostavke - sledimo svetske i EU trendove (premlaćivanje mirnih demonstranata u Španiji, napad na Wall Street šatore u SAD-u, žestok obračun policajca i paraplegičara u kolicima u Britaniji, krvave i poubijane demonstrante u Siriji, Bahreinu i drugde), vlast ucenjuje policiju i drži ih pod kontrolom, policija se 'okuražila' zbog prevelike moći i slabo policijsko obrazovanje. Zakoni su takođe konstantno kreirani da bi pogodovali zakonodavcima. Argentinski ministar poljoprivrede je tako svojedobno legalizirao GMO da bi zatim istupio iz politike i postao monopolist GMO tehnologije u toj državi. Čak i u državama gde je zakon zbilja doveden na neutralnu i apolitičnu razinu, sudovi imaju mogućnost da svojom odlukom iskrive zakonske okvire. Sudska nepravda je često ponajveći temelj nezadovoljstva, a mediji i političari su postali iznimno bitan faktor pri donošenju presuda. Korumpirano pravosuđe temelj je 'užeg zajedništva' EU država, čime bi se navodno rešio problem po starom principu problem-reakcija-rešenje.

  7. MANIPULACIJA JAVNIM MNENJEM - REKLAME, PR, NOVE REČI... - Nakon nadzora, kontrola je sigurno drugi korak ka totalitarizmu kada je stanovništvo u pitanju. Promovisanje novih vrednosti poput političke korektnosti (nije retardiran, nego 'fizički onemogućen' - nije kriminalac, nego 'osoba koja se ogrešila o zakon')  i novogovora ('Sloboda je ropstvo', 'neznanje je moć') bitan je aspekt delovanja menadžera za manipulaciju. Izvrtanje tradicionalnih i pravih Božijih vrednosti poradi lažnog 'liberalizma' videli smo tokom izglasavanja zakona o legalizaciji gay brakova u Francuskoj gde će francuska država sa službenih dokumenata izbaciti reči 'otac' i 'majka' sa zamenom u reč 'roditelji'. Predlog zakona poprodicu opisuje kao 'bračnu zajednicu dvoje ljudi, različitog ili istog pola' čime će se Vlada boriti protiv predrasuda. Slične slučajeve smo videli u Britaniji s pričama za predškolsku decu o životinjama homoseksualcima, gay prijateljima i porodici, kao i u Sloveniji gde je slikovnica Alexandre Maxeine 'Dugine porodice' pojasnila porodicu osoba istog pola za decu u vrtićima što je savet preuzet iz Nemačke. U Brazilu su pak otišli i korak dalje te su na jumbo plakatima prezentirali dva dečaka koji se ljube što je bila reklama prilično agresivnog projekta predstavljanja homoseksualnosti u školstvu. Sve što je nenormalno postaje normalno - pod plaštom 'humane' demokratije.  S takvom vrstom oglašavanja vrlo su dobro upoznate korporacije koje neretko koriste neispitane laži prilikom reklamiranja vlastitih proizvoda, koje nažalost često budu iz naučnog pravca. Nije im problem niti platiti naučnikei fabrikovati rezultate istraživanja koji naravno njima idu u korist. Ako idemo još dublje u problem, sve veća je inflacija sublimiranih poruka koje na subjekta deluju putem podsvesti. Iako su zakonski zabranjene, posve se normalno koriste u savremenom marketingu. Čak 70% ljudi podložno je takvoj manipulaciji, pa nije nemoguće zamisliti kako upravo ovakve tehnike daju plodno tlo onima koji smatraju kako je 'totalitarizam bolji od demokratije'.

  8. RATOVI KOJI SE VODE ZA MIR - Sve je počelo u davnoj prošlosti, a danas je došlo do razine kada napad SAD-a na Irak nije ništa nenormalno iako nikada nije potvrđeno 'oružje za masovno uništenje', a postoje i vrlo jasni dokazi kako je u pitanju lažno izveštavanje. U Velikoj Britaniji su ljudi iz Blerovog kabineta kasnije odgovarali za zavrtanje naroda, no u Americi je mentalni sklop stanovnika i danas podložan tvrdnjama da je rat opravdan. Slično delovanje videli smo i u napadu na Avganistan, gde su svi tražili bin Ladena iako su gotovo svi navedeni otmičari aviona imali državljanstvo Saudijske Arabije gde su se i skrivali. Naravno, kasnije je otkriveno da je veći dio 'otmičara' živ, pa je izveštaj FBI-ja proglašen 'manjkavim' što nije sprečilo progon fantomskih samoubojica. Unatoč tome što je sam koncept 'rata za mir' neverojatno kontradiktoran, svi ga vrlo rado spominju. Zanimljivo, službena definicija vojske je 'stalna oružana snaga koja služi za osvajanje tuđih područja i zaštitu vlastite zemlje' - no, što ukoliko postoji samo jedna svetska država? Verojatno će ta pretnja uvek biti 'unutarnja', odnosno, vlastiti narod, a bez obzira na lobiranja za jednu svetsku vojsku, sam naziv iste će u potpunosti izgubiti značenje koje je imao pri utemeljivanju.

  9. MONETARNO ROPSTVO - Začarani krug novac - banka - država - porezi - ljudi - novac vekovima besprekorno funkcioniše uz protekcionizam političkih struja, a danas više nego ikada ljudi shvaćaju princip famozne 'vladavine 1%'. Korporacije i banke preuzimaju interesnu sferu, a ljudi preko vlastitih leđa snose beskonačnu i sve težu krizu - upravo kako to i treba biti u jednoj 'Orvelijanskoj' državi. Takozvane 'tent city' tvorevine okružile su veće gradove širom SAD-a, a ljudi na ovim prostorima Balkana nemaju čime platiti niti najosnovnije životne potrebe, ovrhama 10% ljudi ne može pristupiti računu, a sve Vlade i dalje pogoduju bankarskom sektoru. Problem protoka i regulacije novca došao je do točke usijanja, države nauštrb građana spašavaju banke koje su stvorile krizu dok je posve normalno da privatna banka štampa novac i zatim ga uz kamate posuđuje SAD-u i drugim državama. Bankari zauzimaju političke položaje tehnokratskim principom i bez demokratskih izbora, a profiti od 'svega par milijardi godišnje' postaju 'nedovoljni'. Pojedinci poput Lloyda Blankfeina, tajkuna, predsednika uprave i CEO Goldman Sachsa, izjavljuju da bi 'ljudi trebaju raditi više i duže, uz manje plate', i sve se normalno prihvaća u medijima i mentalnom sklopu ljudi. Sada je jasno koliko nam je bliska izreka da su 'najbolji robovi oni koji misle da su slobodni'.

 10. TEŽNJA KA FEDERALIZACIJI KONTINENATA - Nekada su se skeptici podsmejavali 'teoretičarima zavere' da bi svet mogao postati jedna interesna sfera bez granica s jednom vojskom, vladom i vladarom. Jedan od argumenata bio je 'prelepa ideja koja stoji iza globalizacije'. Danas je poprilično jasno da uništavanje 'pluća Zemlje' - Amazone, iskorištavanje dece u ratovima i fabrikama, šovinizam prema ženama, rasama i narodima, kao i korporativno uništavanje malih trgovina i obrta zapravo ne predstavljaju taj lepi globalizam nego nešto sasvim drugo. Stvaranje unija po svim kontinentima utrlo je put 'totalitarističkom šuljanju' - niko ne bi pristao na prvotnu federaciju, no danas je ona puno prihvatljivija opcija. Nasmijani kritičari su do pre godinu dana tvrdili da je 'apsolutno nemoguće da EU postaje federacija', a mi opet svedočimo tome da se ovako što zbilja događa. Jasno je da bi ovakvim ujedinjenjem kontinentalnih država uskoro mogli očekivati i potpuno brisanje suverenosti zbog još nepoznatog razloga, a za kojih 30-50 godina dočekaćemo i jednu naprednu fašističku megadržavu - Četvrti Rajh, naravno - ukoliko se nešto radikalno ne promeni.
   Kao zaključak možemo navesti slaganje ili neslaganje s navedenim činjenicama i njihovom interpretacijom, a ukoliko zbilja želimo nešto i promeniti, u ovom slučaju je potrebno slediti reči Mahatme Gandija: 'Budi promena koju želiš videti u svetu'.



¦ Klik Gore na Sliku - Prikaz; ¦ Ponovni Klik - Brisanje

Novi Svetski PoredakNovi Svetski Poredak - Ostali Tekstovi
Ponuda TemaPogledajte i ostale super zanimljive rubrike na sajtu
Vic Ovog Dana
Verovali ili ne
Jeste li znali ovo?
Ludi svet
MoLitva dana