Naslovni baner
Home Dugme
Meni
Novo na sajtu
Omiljeno na sajtu

Kapitalci Sa Čonopljanskog Jezera

   Čonopljansko jezero danas je širom Srbije i regiona poznato po svojim kapitalnim primercima ribe koji se hvataju svake godine. Pogledajte ovde galeriju slika kapitalaca koji su hvatani na jezeru.

Osmeh gore Osmeh na lice:  
   Negde oko 1985. godine, Poljoprivredno preduzeće 'Bačka' u Čonoplji napravilo je akumulaciono jezero tako što je pregradilo kanal koji je tuda prolazio. Jezero je par kilometara severoistočno od Čonoplje, i oko 15 km od Sombora. Napravljena je moderna brana i nastalo je jezero koje se prostire na oko 40 hektara i oko 5 km kanala. Jezero je trebalo da posluži poljoprivrednom preduzeću i ostalim poljo privrednicima za navodnjavanje njiva, pogotovo velikog voćnjaka koji se nalazi odmah blizu jezera.
    Svake godine se vrši poribljavanje jezera, a kontrolisanim izlovom se najveći primerci vraćaju u vodu. Na jezeru važe posebna pravila ponašanja kada je u pitanju količina i veličina ulova, a o svemu tome vodi računa čuvarska služba jezera koja je aktivna non stop 24 časa. Treba napomenuti da je na jezeru dozvoljen i noćni lov. Primerci ribe koji prelaze određenu kilažu ne mogu da se nose sa jezera. To je doprinos očuvanju fonda kapitalnih primeraka koji se nalaze u jezeru, što je i jedna od prepoznatljivosti čonopljanskog jezera. Ali nemorate da brinete da niko neće poverovati u vašu priču o kapitalnom ulovu.
    Svaki Vaš kapitalni ulov pre nego što ga vratite u jezero biće izmeren, evidentiran i naravno fotografisan.A Vi ćete naravno dobiti fotografiju sa Vašim kapitalnim ulovom. Primera radi na čonopljanskom jezeru je upecan som od 42 kg, šaran od 24,2 kg, amur od 23 kg, štuka od 11,2 kg, tolstolobik od 46 kg. Priča se i o postojanju soma od 50 kg u jezeru, koji trenutno predstavlja pravi izazov za sve pecaroše koji dolaze na naše jezero.

CENOVNIK I OSNOVNA PRAVILA

■ Dnevna dozvola: 500 dinara.
■ Kampovanje: 200 dinara/24 časa
    Dozvoljeno je upecati - nositi sa jezera 3 različite vrste ribe (koje zadovoljavaju uslove dole) i 5 kilograma bele ribe.

USLOVI ZA RIBE

    Dozvoljeno je dnevno upecati za nošenje:

ŠARAN
- do 5 kg dnevno
ŠTUKA - do 6 kg dnevno.
AMUR - neograničena težina
TOLSTOLOBIK - neograničena težina
SOM - neograničena težina.


DODATNE MOGUĆNOSTI

■ Mogućnost iznajmljivanja čamca po dogovoru.
■ Mogućnost kuvanja ribljeg paprikaša, spremanje roštilja i ražnja (ovo znači da je obezbeđeno mesto i uslovi za ovo u vašoj ličnoj režiji ili po želji).
■ Mogućnost spremanja izletničkog ručka za 100 osoba.

KONTAK TELEFONI I OSOBE ZA SVE ZAINTERESOVANE

Panić Zdravko  064-24-29-415
Kostić Momir   065-233-98-18
Klub Šaran    025-844-046

Klikom na malu sliku dobićete na sredini ekrana uvećanu sliku. Da bi veliku sliku smaknuli sa ekrana, ponovo kliknite na nju.

Vic Ovog Dana
Verovali ili ne
Jeste li znali ovo?
Ludi svet
MoLitva dana
Testiranje Refleksa
Testirajte Reflekse