Naslovni baner
Home Dugme
Meni

Čerčilov Crni Kabinet

    Tajni parapsihološki rat. Početkom 2005. godine otvoreni su arhivi britanske tajne službe o njenom parapsihološkom i astrološkom ratovanju protiv Hitlera i nacista tokom Drugog svetskog rata. Ovo skidanje embarga sa dokumentacije brojnih engleskih tajnih službi o 'crnom' ratovanju protiv nacizma svakako će doneti mnoga nova i dragocena saznanja.

Osmeh gore Osmeh na lice:  
   Sama tema astrološkog ratovanja odavno je privukla veliku pažnju istraživača. Jedan od njih, Erik Hau, stručnjak za 'crno' prihološko ratovanje, to jest, 'specijalni rat', kako se to danas naziva, opisao je neke epizode tog ratovanja u svojoj knjizi 'Hitlerov Crni Mag', objavljenoj u Edinburgu 1972. godine.
    Krajem šezdesetih godina prošlog veka, britanska štampa je u više navrata publikovala svedočenja pojedinih pripadnika britanske tajne službe koji su iz prve ruke saopštili kako su se na ovom polju suprotstavljali Hitleru i njegovoj armiji, magova, astrologa, proroka i ostalih majstora okultnih veština. Autor brojnih knjiga, Trevor Revenskroft, otišao je mnogo dalje u istraživanju Hitlerovih astroloških i okultističkih preokupacija.
 
OKULTNA DRUŠTVA

     Najraniji izvor iz prve ruke na ovu temu je memoarska knjiga britanskog obaveštajca S.Pejan Besta, objavljena 1950. godine. On je iz Holandije pratio astrološke i okultne poslove nacističkog vrha.
    Engleski političari su vrlo dobro znali da je Hitler lično bio vrlo zaokupljn magijom i da je imao i lična, bogata ezoterijska i okultistička iskustva, stečena u radionici Ditriha Ekarta koji je vodio tajno društvo 'Vril' i u naukovanju kod Karla Haushofera, vrlo brzo posle Prvog svetskog rata. Hitlera je sa Haushoferom, jednim od osnivača 'Tule', upoznao doktor okultizma Valter Johanes Štajn (slika gore levo), koji je studirao u Beču medicinu i filozofiju.
    Kako je Štajn svedočio, upoznali su se ispred bečkog doma za muškarce 1913. godine.Tom prilikom Štajn je od Hitlera kupio jedan akvarel za četiri krune. Hitler je od 1908. godine živeo u Beču, neuspešno pokušavajući da upiše studije slikarstva. Izdržavao se od prodaje akvarela, takozvanih gradskih razglednica i polako trošio nasleđe ostalo od pokojnog oca koje je iznosilo, tada lepih, 840 kruna.
     Štajna je Hitler potpuno fascinirao svojim pričama o pangermanskom radničkom pokretu, internacionalnoj i 'jevrejskoj' socijaldemokratiji. Kada su se posle rata ponovo sreli, postaju nerazdvojni prijatelji. Valter Štajn će postati specijalni Hitlerov savetnik i to prevashodno svojoj knjizi 'Astrološki atlas i tumačenje sudbine' koju je štampao 1918. godine, neposredno posle završetka Prvog svetskog rata.
    Hitler postaje vrlo blizak prijatelj sa Ekhartom i Haushoferom koji mu pomaže da dođe na čelo tad još minorne nacional-socijalističke radničke partije Nemačke. Hitler će često citirati Haushofera, vođu okultnog društva 'Tule' i govoriti: 'Postoji put u slobodu. Njegovi putokazi su poslušnost, marljivost, iskrenost, red, čistoća, trezvenost, istinitost. I, ljubav prema domovini'.
    Štajn svake nedelje daje svom autoritativnom vođi detaljno izrađen  horoskop sa uputstvima šta je dobro, a šta treba izbegavati određenih dana. Hitler se slepo drži Štajnovih uputstava, još uvek pod dejstvom njegovih proročanstava izrečenih dve godine pred sam rat. Ovaj okultista predvideo je bolan poraz Nemačke, ubistvo Ferdinanda i slom Poćorekovih armija u Srbiji prve godine rata.
    Štajn će uz Hitlera biti i narednih 15 godine, sve do sukoba sa Hajnrihom Himlerom 1933. godine. Štajn je znao da će Hitler između njih dvojice izabrati 'voljenog Hajnija', te je, pred pretnjom likvidacije prebegao u Englesku. Njegovim dolaskom saznanja britanske službe o okultnim korenima i okultnoj praksi vrha nacističke partije i samog Firera bila su nemerljivo obogaćena, pravi dar sa neba za Engleze i saveznike. Štajn je postao britanski obaveštajac, član takozvanog 'Crnog Kabineta'.
    Eli Hauku, koji je takođe bio član tajnog kabineta za astrološki rat protiv Hitlera i Trećeg Rajha, Štajn je rekao razlog njegove emigracije - nakon jedne Himlerove tirade o 'hiljadugodišnjoj vladavini arijevske rase' Štajn mu je, iznerviran time što ovaj govori više od deset minuta bez prekida, hladno uzvratio saopštivši mu tačan datum i sat njegove smrti. Užasnut i potpuno potresen Štajnovom izjavom, Himler je prvo pao u depresiju, a posle u besu javno pretio uvaženom okultisti, stavivši Hitlera pred svršen čin, da bira - ili on, ili Štajn.

CRNI KABINET

    Interesovanje britanske tajne službe za okultizam n ije bilo rezultat pojave Hitlera i nacizma na istorijskoj sceni. Ono je vuklo trag iz raširenog ezoterijskog i okultističkog pokreta u Engleskoj iz XIX veka, u kome su važno mesto zauzimali i neki britanski oficiri i obaveštajci. I sam Vinston Čerčil je bio iz obaveštajnog soja i pripadao je najužem krugu ličnosti koje su bile vrlo dobro upućene u istinu o Hitlerovim okultnim preokupacijama, kao i njegovoj  vezanosti za astrologiju.
    Pomenutim 'Crnim Kabinetom' rukovodio je Seftion Delmer, najmaštovitiji i najdarovitiji znalac, pravi umetnik za okultne operacije. Centar je delovao preko BBC i mreže radio-stanica koje su ostavljaje utisak da se program emituje iz Nemačke. Izdavali su novine, letke i druge propratne štampane materijale u kojima su, uopšteno govoreći, predviđali skoru propast Hitlera i Trećeg Rajha. Tokom Drugog svetskog rata, Štajn je bio savetnik premijera Čerčila za analizu Hitlerovog uma i njegovih motivacija.
    Drugo njegovo zaduženje je bilo da deluje 'daljinski' na Hitlerov um. Koliko je to uspešno radio svedoče Delmerove beleške iz 1940. godine kada je Hitler odustao da deo britanske armije 'gurne u more' kod Denkerka: 'Pretila nam je apsolutna katastrofa, a onda je Oter (Štajnovo magijsko ime) rekao da će pokušati da Hitlera odvrati od tog nauma. I,desilo se čudo - Nemci su prestali sa napadima, a naše trupe su se mirno ukrcale na brodove i vratile u britanske luke'.
    Gebelsovi memoari delimično osvetljavaju ovaj neshvatljivi Hitlerov potez. Tu Gering priča: 'Svi smo bii u čudu. Gering je preklinjao Hitlera da jednim potezom zbriše neopreznu englesku Armiju koju smo odbacili na ivicu Lamanša. Jodi i Kajtel su ga molili da 'udave' Engleze u toku od 15 minuta. Hitler je samo ćutao i odmahivao glavom, ponašao se kao izgubljen. Neshvatljivo, propustio je da ponizi Engleze i možda dobije rat'.
    Valtera johansena Štajna na mestu ličnog Firerovog astrolog zamenio je Karl Ernest Kraft (slika desno), poreklom Švajcarac, koji je između 1921. i 1934. godine objavio više zapaženih knjiga o astrologiji. Neko vreme je bio član sekte OTO - Ordo Templi Orientis i prijatelj mistika Ostina Spera. U njemu su članovi Čerčilovog Crnog Kabineta imali dostojnog protivnika. Na platni spisak nemačke tajne službe Kraft je stavljen 1939. godine i odmah je impresionirao svoje nove gazde. Predskazao je da će Hitlerov život biti ugrožen 8. novembra te godine.    Napisao je da postoji i mogućnost pokušaja atentata pomoću eksploziva.
    To se i dogodilo u noći 8.novembra, u Birgebrojevoj pivnici na Menhetnu, na skupu povodom neuspelog nacističkog puča 1923. godine. Hitler je napustio pivnicu ranije, zbog povratka u Berlin, a samo nekoliko minuta kasnije eksplodirala je bomba skrivena u podrumu, odmah iza govorničkog podijuma. Poginulo je sedam osoba, a njih 63 bilo je ranjeno.
    Kraft je tačno predskazao 42 atentata na Hitlera koji su se, svi do jednog, završili neuspehom. Svaki put, upozoren na vreme, Hitler je uspeo da izbegne atentat, uključujući i one koje je planirala engleska tajna služba. Od svih mnogobrojnih neuspelih atentata, sam Hitler je napravio famu govoreći da njega čuva 'proviđenje' i da ga je nemoguće ubiti. Karla Ernesta Krafta, naravno, nije spominjao. Od ovih atentata, dva se izdvajaju - prvi je pokušaj dr Ervinga Gizinga da ubrizga hitleru smrtonosnu dozu kokaina, a drugi je pokušaj zaverenika, na čelu sa fon Štaufembergom, da Firera ubije bombom u njegovoj 'vučjoj jami'. Oba je Hitler iskoristio u propagandne svrhe i u vlastitu korist.
    Gizinga je na osnovu Kraftove dojave uhvatio bukvalno na delu, sa špricom u rukama. Oduzeo mu ga je i njegov sadržaj se ubrzo našao u Gizingovoj krvi! On je morao sam sebi da da injekciju, a Hitler je nestrpljivo očekivao šta će se desiti i da li će Kraft i ovoga puta biti u pravu. Gizing je umro na Hitlerove oči i, kako svedoči njegov ađutant Julius Štaub koji je prisustvovao celom događaju, Firer je klimajući glavom rekao: 'Šteta, bio je dobar doktor'!
    Fon Štaufembergerov atentat je bio još spektakularniji. Hitler je, neposredno pre nego što će eksplodirati bomba koja je postavljena pod njegovu stolicu, jednostavno ustao i odšetao do drugog kraja štabne sobe gde je stao iza teškog regala. U sledećem trenutku eksplodirala je bomba koja je ubila pet oficira, a još dvanaestoricu ranila. Hitler je bio malo ugruvan komadima nameštaja i pukla mu je jedna bubna opna. Štaufemberg i 5.000 oficira i civila koji su direktno i indirektno umešani u atentat je pogubljeno u narednih šest meseci, a u svom Fireru nemački narod je i dalje gledao 'izaslanika proviđenja'
    Karl Ernest Kraft je predano radio na Nostradamusovim proročanstvima, a  tumačio ih je tako da kuje u zvezde Treći Rajh i Hitlera. kao odgovor na Kraftova tumačenja, Čerčilov i Delmerov 'Crni kabinet' je sačinio svoju verziju tumačenja Nostradamusa, tako da ona poljulja nacističku samouverenost. Na tom poslu britanske tajne službe posebno se angažovao astrolog Luj de Vol. On je pripremao i različite astrološke materijale, proričući Hitlerovu lošu sudbinu.

HESOVO BEKSTVO

    Britanska tajna služba je splela i fantastičnu suptilnu mrežu koja će dovesti do toga da Martin Borman, početkom juna 1941. godine izda uputstvo protiv strologa, proricatelja sudbine i ostalih varalica, a da nacističko Ministarstvo propagande zabrani predavanje i javna ispoljavanja okultnih, spiritualističkih, vidovnjačkih, telepatskih i astroloških umeća. Ovo se odnosilo na sve osim na Karla Ernesta Krafta, mada je on na to posredno uticao. Kako je rekao Eli Hauku 1955. godine, prilikom osnivanja Nove Izidine lože u Londonu, Kraft je video propast Hitlerove Nemačke još krajem 1939. godine, ali je to 1941. godine njemu postalo toliko očito da je odlučio da o tome obavesti Rudolfa Hesa (slika goe), jedinog Hitlerovog iskrenog prijatelja u celoj vrhušci Trećeg Rajha. Hes je od samog početka bio sa Hitlerom i neobično je cenio rad astrologa.
    Kraft se bojao da ovo lično saopšti Hitleru zbog opravdanog straha od njegovog gneva i odmazde. Hitler je bio na vrhuncu i Kraftova opomena bi mogla biti protumačena kao izdaja. Astrolog je bez uvijanja rekao Hesu: 'Sve do vog poslednjeg marta (1941.) dosledno sam proricao naklonost sudbine i uvek sam bio u pravu. Sad, bez obzira na pobede što ih je Nemačka izvojevala, ja vam kažem kako se Hitlerova meteorska karijera bliži svom zenitu. Još se može promeniti sudbina, za mesec ili dva. Posle toga biće kasno i Rajh će propasti u naredne tri godine. Biće to strašan kraj za sve u Nemačkoj'.
    Rudolf Hes je bezrezervno verovao Kraftu koji je svoje izlaganje potkrepio astrološkim mapama. Rajhministar Hes je organizovao sastanak sa Hitlerom (ne pominjući Krafta) na kome je preklinjao Hitlera da sklopi mir sa saveznicima, pa makar i na vlastitu štetu. Hitler ga je ismejao, a Hes je 10.maja 1941. tajno sleteo u Škotsku, gde su ga Englezi zarobili. Imao je samo jedan sastanak sa Čerčilom i tri sa Valterom Štajnom.

NEPOGREŠIV DO SAMOG KRAJA

    Kako piše u otkrivenim tajnim arhivama. Štajn se sa Hesom pozdravio kao sa starim prijateljem. Hes je bio pod uticajem koje je na njega ostavio Kraft i vapio je da se Nemačka nekako spase. Dao je Štajnu Kraftove horoskope i predviđanja i otišao u zatočeništvo, gde će biti sve do smrti, 1982. godine.
    Četiri dana po Hesovom bekstvu, 14.maja, u 'Folkiše Beobahteru', nacističkom glasilu, izašao je veliki članak u kome je Hesov odlazak bio objašnjen njegovim ludilom zbog čega je 'sve više pribegavao hipnotičarima, astrolozima i sličnoj sorti'.
    Nakon Hesovog leta u Englesku, Kraft se vratio u Švajcarsku (svoj odlazak je opravdao potrebom za lečenjem), ali je saradnju sa Hitlerovom tajnom službom nastavio ograničavajući je samo na predviđanja atentata. Nakon završetka Drugog svetskog rata, švajcarskog astrologa je u više navrata isleđivao Čerčilov 'Crni Kabinet', ponudivši mu da radi za njih. Kraft je to odbio, ali na jednom zatvorenom sastanku sa Delmerom i Čerčilom prorekao je 'hladni rat', sukobe u Palestini i osnivanje Evropske unije! Nakon osnivanja Nove Izidine lože povukao se u osamu i posle 1955. godine za njega se više nije čulo. Valter Johanes Štajn se preselio u SAD, gde je do 1961. godine radio poverljive poslove za Pentagon.
Vic Ovog Dana
Verovali ili ne
Jeste li znali ovo?
Ludi svet
MoLitva dana