vrh


GDE JE IZLAZ IZ LAVIRINTA
ZVANOG
 'T KVADRAT'


 
     Astrolog Marina (Jungić) Milošević, prva saradnica Jasminke Holclajtner
Lični horoskop možete naručiti preko telefona
063-285-430,
kao i kontakt maila marina.jungic@gmail.com
    Kada 27. novembra ove godine, Pluton – planeta moći, harizme, velikog bogatstva i kriminala bude ušao u Jarca – znak ambicije, ugleda i društvenog statusa, ostaće u tom znaku do 18. novembra 2024. godine. Istog dana kada se Pluton bude najzad smestio u Jarcu,
Uran – planeta promena će krenuti direktnim hodom kroz Ribe, tako da će te dve planete narednih godina itekako uticati na živote predstavnika svih zodijačkih znakova, tim pre što će Uran biti pod lošim uplivom Saturna iz Device sve do sredine novembra iduće godine. Međutim, jedna druga planeta, brža i dinamičnija od Plutona i Urana, koja utiče na ljubavni život svih stanovnika naše planete - Mars biće do kraja ove godine u prilično napetim aspektima sa Uranom - planetom promena i Saturnom – planetom tradicije. Mars je planeta akcije, dominira čulima i nagonima, erotikom, stvara osećaj nadmoći, podstiče nasilje i tera na takmičenje, ali takođe pokazuje i kakav tip muškarca privlači pripadnice lepšeg pola (u ženskom horoskopu), dok u muškom horoskopu pokazuje koje je vrste ljubavna privlačnost muškarca. Mars takođe simbolizuje energiju, aktivnost, snagu volje, hrabrost, odlučnost, agresivnost, uživanje u radu i borbi, fizički posao.
    Vlada Ovnom i Škorpijom, jak je u Jarcu, a slab u Biku, Raku i Vagi. Zodijački krug pređe za oko dve do dve i po godine, a dešava se da se više meseci kreće prividno unazad (ide retrogradnim hodom) ili da «stoji» u jednom znaku. Od 16. novembra, Mars boravi u vatrenom Strelcu što se povoljno odražava na ljubavni život predstavnika vatrenih zodijačkih znakova, Ovnova, Lavova i Strelaca, ali će u decembru Mars biti napadnut od strane dve teške planete, Saturna i Urana. Kada se te tri planete nađu u međusobno napetim aspektima tako da se svaka od njih nalazi pod uglom od devedeset stepeni u odnosu na drugu (Mars u kvadratu sa Saturnom, Mars u kvadratu sa Uranom, a Saturn u opoziciji sa Uranom), astrolozi takav aspekt nazivaju «T kvadrat».
    On pomalo podseća na lavirint, ali iz kojeg se ipak vidi izlaz na onoj strani koja je slobodna, odnosno onom znaku koji nije opterećen kvadraturom, odnosno napetim aspektom. Znači da će tri od četiri fleksibilna znaka (Devica, Strelac i Ribe) biti zauzeti planetama u međusobno napetim aspektima, ali jedan (Blizanci) neće biti opterećen prisustvom bilo koje planete, osim Mesecom, i to samo dva dana u decembru, 11. i 12. Ali, ni to nije naivno, i baš tada se treba pripaziti. Pošto će Mars u Strelcu biti u kvadratu sa Saturnom u Devici i Uranom u Ribama skoro do kraja ove godine, to će se različito odražavati na predstavnike dvanaest zodijačkih znakova, mada će najviše uticati na Blizance, Device, Strelce i Ribe.

OVANOvnovi će napetost između njihovog vladaoca Marsa, Saturna koji upravlja njihovom astrološkom kućom karijere i Urana koji vlada njihovim astrološkim kućama promena i planova, najviše osetiti na poslu i u odnosu sa saradnicima i kolegama, a te stresne situacije uticaće i na njihovo zdravstveno stanje, pogotovo u periodu od 2. do 26. decembra ove godine. Pošto će njihov vladalac Mars u tom periodu boraviti u njihovoj astrološkoj kući inostranstva pod lošim uticajima Saturna – planete odugovlačenja i Urana – planete nepredvidivih situacija, neka izbegavaju 11. i 12. decembar za pregovore, dogovore ili potpisivanje ugovora ili dobijanje viza. U pomoć im priskače jedan Lav ili osoba na položaju.


BIK Nepovoljni aspekti između tri planete koje upravljaju sedmom, devetom, desetom i dvanaestom astrološkom kućom Bikova, upozoravaju ih na probleme koje, u periodu od 2. do 26. decembra ove godine, mogu imati u odnosima sa bračnim ili poslovnim partnerom, sudskim procesima, a opasnost im preti i od tajnih neprijatelja na poslu što može nepovoljno uticati na njihovu karijeru, pogotovo ako planiraju poslove sa strancima ili odlazak u neku stranu zemlju. Bikovi treba da pripaze kako rukuju novcem i da izbegavaju podizanje kredita, da čuvaju svoje kreditne kartice i novčanike, jer ih 11. i 12. decembra vrebaju lopovi.


BLIZANCIBlizanci su, pored Devica, Strelaca i Riba, jedan od najugroženijih zodijačkih znakova u periodu od 2. do 26. decembra ove godine. Treba da budu oprezni u dogovorima sa advokatima i pravnim licima, da izbegavaju sudske procese, sukobe sa saradnicima koji ih mogu optužiti, zbog nekih finansijskih malverzacija, što će se verovatno nepovoljno odraziti na njihov društveni ugled i profesionalni status, a kritični dani su 11. i 12. decembar. Blizanci do kraja godine ne treba da se bave kupoprodajom nekretnina ili bilo kakvim dogovorima u vezi s tim, ali se mogu osloniti na jednog Ovna ili Lava, ako im ustreba pomoć.


RAKRakove će «T kvadrat» prilično prodrmati kada njihov vladalac Mesec bude u Blizancima, 11. i 12. decembra, jer će se tada formirati, tzv. «krst» kako astrolozi stručno nazivaju takvu planetarnu konfiguraciju - četiri planete u međusobno lošim aspektima – Mesec u opoziciji sa Marsom, Mesec u kvadratu sa Uranom, Mesec u kvadratu sa Saturnom što znači da Rakovi tada mogu biti prilično razdražljivi, a treba da pripaze i kako voze. U periodu od 2. do 26. decembra, treba da izbegavaju kraća putovanja, rasprave sa saradnicima i obavezno neka posete lekara, ukoliko osete zdravstvene tegobe. Izlaz za njih predstavlja odmor, pa makar morali da odu i na bolovanje, jer treba da izbegavaju situacija u kojima se mogu iznervirati.


LAVNa Lavove će kvadrature između Marsa, Saturna i Urana, nepovoljno uticati na finanasije, pa je bolje da u periodu od 2. do 26. decembra ove godine, ne ulaze u bilo kakve finansijske transakcije, ne treba da podižu kredite, niti da insistiraju na regulisanju bilo kakvih kupoprodajnih ugovora u vezi sa nekretninama, pa makar se oni odnosili i na nasledstvo koje treba da realizuju po bilo kom osnovu. Ovan do kojeg im je stalo može biti malo nervozniji i impulsivniji 11. i 12. decembra, ali Lavovi tih dana treba da se paze sportskih povreda, mada im umereno bavljenje rekreacijom može prijati.


DEVICA - Device su prilično ugrožene, mada su već «oguglale» na zamornu opoziciju između Saturna – planete koja vlada njihovom astrološkom kućom ljubavi, dece, sporta i posla (koji već više od godinu dana boravi u njihovom znaku) i Urana – planete iznenađenja u njihovoj astrološkoj kući braka i sudskih procesa. Device koje se bave javnim poslom, treba da povedu računa kakve izjave daju u medijima u periodu od 2. do 26. decembra, a pogotovo 11. i 12. decembra. Prisustvo mlađeg rođaka ili poremećen odnos sa mlađim muškarcem može ih iritirati do kraja godine (a pogotovo 11. i 12. decembra), a izlaz za Device je u razgovorima sa mlađim ženskim rođakama, čitanju, radu ili kraćem putovanju.


VAGA - Vagama će «T kvadrat» uticati na ionako narušene odnose sa emotivnim partnerom, ali i na sudske procese, a ukoliko se bave javnim poslom, i tu može «leteti perje», zbog Vaginih nepromišljenih izjava u javnosti. Saturn im još od septembra prošle godine «diše za vratom«, i to pod nepovoljnim uticajem Urana – planete koja vlada Vaginom astrološkom kućom ljubavi, stvarajući im haos na emotivnom planu, a istovremeno i želju da naprave radikalan potez u vezi sa svojim ljubavnim životom ili nekom Vodolijom. Vage, pogotovo ako su vozači, treba da budu oprezne u saobraćaju 11. i 12. decembra, ali bi im kraće putovanje 24. i 25. novembra moglo prijati, jer je tada moguć susret ili romansa sa sportistom.


ŠKORPIJA  – Škorpijama će nepovoljni aspekti planeta koje su u međusobno lošim aspektima (kvadratima), u stvari, predstavljati izazov, jer Škorpije nekako vole kad im se «nameste» tako neke, naizgled nerešive ili problematične situacije. E, tada će baš «prevrnuti nebo i zemlju», da sve vrate na svoje mesto, da probleme reše, i da uživaju gledajući protivnika kako se koprca, jer se usudio da se sa Škorpijom hvata u koštac od 2. do 26. decembra ove godine. Njihov vladalac Mars u astrološkoj kući zarade pod nepovoljnim aspektima planeta koje vladaju Škorpijinim astrološkim kućama rodbine, doma i porodice, praviće im finansijske probleme, ali nema tih finansijskih problema koje Škorpija ne ume da reši. Moguća paralelna veza 11. i 12. decembra sa Devicom ili Ribom.


STRELACStrelčevima će Mars koji boravi u njihovom znaku još od 16. novembra, doneti probleme na zdravstvenom, ali i uzbuđenja na ljubavnom planu. Moguće su sportske povrede kojima će Strelci najviše biti izloženi u periodu od 2. do 26. decembra ove godine, nerviranje zbog renoviranja stambenog ili poslovnog prostora, otezanje i odugovlačenje nekih dogovora sa poslovnim partnerom koji će nametati svoje uslove, a 11. i 12. decembra Strelci mogu doći u sukob sa emotivnim partnerom. Izlaz iz neprijatne situacije može biti susret sa mlađom atraktivnom osobom ili telefonski razgovor sa jednim Blizancem.JARACJarčevima će izazovni aspekti između njihovih vladara, planeta Saturna i Urana koji će biti u napetim aspektima sa Marsom – planetom koja vlada Jarčevom četvrtom i jedanaestom astrološkom kućom, u periodu od 2. do 26. decembra ove godine,
stvarati probleme sa ukućanima, u domu, sa nekretninama i nemogućnošću da ostvare neke davno zacrtane planove. Jarčevi treba da izbegavaju sukobe sa saradnicima 11. i 12. decembra, jer će tada biti razdražljiviji nego inače. I oni i saradnici.

VODOLIJAVodolije će «T kvadrat» takoreći rasturati u decembru, mada one to, zbog naglašene sujete neće hteti ni da priznaju, ali je činjenica da će, od 2. do 26. decembra ove godine, Uran i Saturn – vladaoci Vodolije biti u napetim aspektom sa Marsom – planetom koja vlada Vodolijinim astrološkim kućama nervnog sistema, saobraćaja i karijere. Zato i treba da paze šta kome pričaju, jer njihove reči mogu dobiti «repove» i na kraju, dok stignu do onog do koga treba (ili ne treba), mogu dobiti potpuno drugo značenje. U saobraćaju se Vodolijama preporučuje oprez 11. i 12. decembra, a tog dana im ne bi bilo pametno ni da se «kače» sa šefom, pogotovo, ako je ženskog roda.


RIBERibama će kvadrature između planeta koje vladaju njihovom drugom, devetom, dvanaestom i sedmom astrološkom kućom, u periodu od 2. do 26. decembra, doneti probleme sa finansijama, dobijanjem viza i stipendija za inostranstvo i uopšte u kontaktima i poslovanju sa strancima. Zbog tajnih neprijatelja koji će biti najaktivniji 11. i 12. decembra, Ribe mogu biti neprijatno iznenađene nekim telefonskim pozivima i porukama koje će videti u svom mobilnom telefonu, što se može nepovoljno odraziti na njihove odnose sa bračnim ili emotivnim partnerom, pa čak pokrenuti i neke sudske procese. Ribe treba da izbegavaju sukobe sa šefovima 11. i 12. decembra, jer se neće dobro provesti.
Web design & development Željko C.