Gospode Isuse Hriste Sine Božiji
pomiluj me grešnog (grešnu)
Blagodarimo Ti Hriste , Bože naš, što si nas nasitio Tvojim zemaljskim dobrima. Ne liši nas ni Svoga Nebeskog Carstva, no kao što si došao među Svoje učenike, Spase, darujući im mir, dođi i k nama i spasi nas. Slava Ocu i Sinu i Svetome Duhu, i sada i svagda i u sve vekove vekova. Amin. *** Molitvama Svetih Otaca naših Gospode Isuse hriste, Bože naš, pomiluj nas. Amin.
Ješće ubogi i nasitiće se, i proslaviće Gospoda koji Ga traže, živa će biti srca njihova u vekove vekova. Slava Ocu i Sinu i Svetome Duhu, i sada i svagda i u sve vekove vekova. Amin.
Gospode Bože, Tvorče i Sazdatelju svih vidljivih i nevidljivih tvari, Koji si stvorio vremena i godine. Sâm blagoslovi, Gospode, novu godinu koja počinje ovoga dana, a koju mi računamo od Tvoga ovaploćenja, koje se desilo radi našega spasenja. Udostoj nas da provedemo ovu godinu – i mnoge posle nje – u miru i saglasju sa bližnjima našim; učvrsti i rasprostrani Svetu Vaseljensku Crkvu, koju si Ti Sam osnovao i osvetio spasiteljskom žrtvom svetoga Tela i prečiste Krvi. Otadžbinu našu uzvisi, sačuvaj i proslavi; dug život, zdravlje, izobilje plodva zemaljskih i pogodno vreme daruj nam; kao istinski naš vrhovni Pastir, mene, grešnoga slugu Tvoga, sve rođake i bližnje moje, i sve pravoslavne hrišćane, sačuvaj, ogradi i na put spasenja privedi, da bismo mi, hodeći po njemu, posle dugovremenog i dostojnog života u ovome svetu, dostigli do Carstva Tvoga Nebesnoga, i udostojili se večnoga blaženstva sa Svetima Tvojim. Amin.