Hitan sastanak vlade u Iranu nakon pogibije predsednika: Saučešće EU, Pakistan proglasio Dan žalosti 1Iranska vlada održala je hitan sastanak pošto su državni mediji objavili smrt predsednika Ebrahima Raisija, prenosi AP.
MVP Jago obradovao navijače Crvene zvezde: Hoću da ostanem, želim još trofeja 2Brazilac iz drugog plana iskoristio ukazanu priliku i obeležio finalnu seriju sa Partizanom.
Iran: Poginuo predsednik Ebrahim Raisi u helikopterskoj nesreći, prenose lokalni mediji 3
Strahuje se da su svi putnici poginuli, a među njima je i ministar spoljnih poslova Hosein Amir-Abdolahijan, prenose iranski mediji.

Đedović Handanović: Za manje od godinu dana rekonstruisano 2.500 kilometara niskonaponske mreže 4U rekonstrukciju niskonaponske mreže uloženo je oko 50 miliona evra i za manje od godinu dana rekonstruisano je blizu 2.500 kilometara niskonaponske mreže na distributivnim područjima Niša, Kraljeva i Kragujevca, koji obuhvataju 20 lokalnih samouprava u Srbiji, rekla je danas ministarka rudarstva i energetike Dubravka Đedović Handanović.
Nemanja Nedović: Slaviću titulu uz "Dušmani hoće da nas unište" 5Jedan od najiskusnijih i najboljih košarkaša Crvene zvezde na veoma emotivan način doživeo osvajanje regionalne titule na terenu Partizana (76:82).
Kad se rezolucija o Jasenovcu izvuče iz fioke zbog Srebrenice: "Pa to je, ljudi, genocid" 6Da se ponosna i hrabra Srbija još jedanput pokazala kukavicom i da se osramotila, govori nam nedavno crnogorsko stavljanje u proceduru Predloga rezolucije o genocidu u Jasenovcu "u kom su u periodu od 1941 - 1945. godine mučeni i ubijani Srbi, Jevreji, Romi, Hrvati kao i drugi narodi".
Rusija i Kina: Putin i Si Đinping više nisu ravnopravni partneri 7
Skupoceni rat u Ukrajini, čiji završetak nije ni na vidiku, promenio je odnos Kine i Rusije, obelodanjujući slabosti u ruskoj vlasti i njenoj privredi.

Ubistvo porodice Zec i Hrvatska: „Tad sam videla Aleksandru poslednji put" 8
Jedan od najvećih zločina koji se tokom rata dogodio u Zagrebu bilo je ubistvo mesara srpske nacionalnosti Mihajla, njegove supruge Marije i dvanaestogodišnje ćerke Aleksandre Zec.

Da li vas možda neko prati bez vašeg znanja? Kompanija Apple radi na tome da vas zaštiti, a potencijalno vam donosi i zaradu 9Apple uvodi nove funkcije pristupačnosti poput praćenja oka, muzičkih haptika i vokalnih prečica, čime nastoji da učini iPad i iPhone pristupačnijim za korišćenje osobama sa invaliditetom. Ove inovacije imaju za cilj unapređenje navigacije, doživljaja muzike i prepoznavanja govora, ali nisu jedine koje očekujemo.
Hrana: Francuska slavi baget mirišljavim poštanskim markama 10
Miris pekare, sadržan u mikrokapsulama, oslobađa se kada kupac protrlja markicu.

Zašto je Vučić promenio planove, pa poslednjeg dana kampanje ide u Niš? 11Aleksandar Vučić, bivši lider SNS koji obavlja funkciju predsednika države, najavio je da će se pojaviti u Nišu poslednjeg dana kampanje, iako je pre samo par dana rekao da se posle izbornog mitinga SNS u nedelju u Novom Sadu neće više pojavljivati u naprednjačkoj kampanji.
Vučić u Hramu Svetog Save zatražio blagoslov od patrijarha Porfirija, pre puta u Njujork 12Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je jutros liturgiji u Hramu Svetog Save na Vračaru, nakon koje je zatražio blagoslov od patrijarha Porfirija, pre puta u Njujork gde će se prisustvovati Generalnoj skupštini UN, na kojoj će se raspravljati o Rezoluciji o genocidu u Srebrenici.
Ebrahim RaisiPredsednik Irana Ebrahim Raisi, ministar spoljnih poslova Hosein Amir-Abdolahjan i nekoliko drugih poginuli su u nesreći helikoptera koja se desila juče, u nedelju, na severozapadu Irana, javila je državna televizija, a prenosi BBC.
Komandant igmanskog marša na Bormio: Milivoje Karalejić, Profesor kome se velikani košarke klanjaju što im je uzimao dušu 13U 79. godini je otišao Milivoje Karalejić (Prizren, 6. novembar 1945), delatnik koji je svoje univerzitetsko stremljenje ka zvanju doktora košarkaških nauka stavio do vrhunca predanosti u službu jugoslovenske reprezentacije i klubova.
Zahtevno pitanje u momentu potištenosti: Da li će Jokić igrati na Olimpijskim igrama? 14Na pres-konferenciji na kraju Denverovih želja da sačuva titulu šampiona NBA njegovom najboljem igraču, nosiocu MVP priznanja, postavljeno je zahtevno pitanje u trenutku potištenosti zbog poraza protiv Minesote kod kuće u odlučujućoj utakmici polufinala plej-ofa u Zapadnoj konferenciji.