'Ovdje je planinsko područje, gusto pošumljeno, kiša pada, magla je gusta, vlasti kažu da počinje i snijeg padati i da će se ovi vrijemenski uslovi nastavit', javlja reporter Al Jazeere.
U ovosedmičnom Al Jazeera Svijetu imamo priču o radu ukrajinskih istraživačkih novinara i pritisku s kojim se suočavaju.
Helikopter iranskog predsjednika Ebrahima Raisija, u kojem je bio i ministar vanjskih poslova, nestao je na sjeveru Irana.
Popularni "Građani" su do titule stigli pobjedom nad West Hamom rezultatom 3:1; Arsenalu pobjeda protiv Evertona poslije preorketa nije donijela toliko željenu titulu.
Raketni udari posljednji su u nizu neprestanih ruskih napada proteklih sedmica na harkivsku regiju u sjeveroistočnoj Ukrajini.
Planeta i u svojoj geotektonici pokazuje cjelovitost kao jedan od značajnih zakona prirode, no rastavljanje i sastavljanje kontinenata je predug proces da bismo bili svjedoci značajnog pomaka.
Prethodne izjave komesara Varhelyija, naglasio je Konaković, znak su punog poštovanja prema žrtvama i ni na koji način nisu dovele u pitanje činjenice koje se tiču ​​genocida u Srebrenici.
Helikopter iranskog predsjednika Ibrahima Raisija, u kojem je bio i ministar vanjskih poslova, nestao je na sjeveru zemlje.
Izraelske snage intenziviraju zračne i kopnene napade u Gazi od sjevera prema jugu Pojasa, a u posljednjim takvim, ubijeno je 43 Palestinaca.
'U uništenoj kući bilo je smješteno pet porodica evakuisanih iz sjevernog dijela Pojasa Gaze na sami jug, u Rafah', javlja Al Jazeerin reporter.
Ukrajina planira proizvodnju milion bespilotnih letjelica samo u ovoj godini.
Novi nalet jakih kiša i poplava pogodio je u subotu navečer četiri okruga u provinciji Faryab.
Iranski državni mediji navode da su u toku potrage nakon incidenta u blizini Jolfe u iranskoj pokrajini Istočni Azerbejdžan.
Upoznajte mladog geometalurga Stevea Chingwarua, koji je u rudarskom otpadu otkrio izvor zlata od 420 tona vrijedan 24 milijarde dolara.
Aktivisti upozoravaju da su ovakvi postupci pokušaj revizije historije.
Amandmane koje je na nacrt rezolucije o Srebrenici podnijela Vlada Crne Gore, a koji su uglavnom prihvaćeni, Vučić je nazvao 'prljavom igrom' i 'perfidnim trikom'.
Kultura u kojoj se muškarci odgajaju, kažu stručnjaci, sprječava ih da potraže pomoć - što će novootvoreni centar provoditi i promovisati.
Najavljeno glasanje o članstvu u Vijeću Evrope nije uvršteno u dnevni red sastanka odbora ministara, nakon što je kosovski premijer odbio formiranje Zajednice opština sa srpskom većinom na Kosovu.
Vlada Federacije Bosne i Hercegovine drugi je put odgodila donošenje seta fiskalnih zakona kojima bi se smanjili doprinosi na platu i omogućio njen rast.
Za demografski oporavak, u ministarstvu računaju i na povratak dijela hrvatskih iseljenika u Južnoj Americi.
Francuske snage pokrenule su, kažu, opsežnu akciju čišćenja cesta koje povezuju glavni grad Nove Kaledonije sa aerodromom.